amigdas.com

Semănătoare de mână de casă: nuanțe de însămânțare precise și simple

Exercițiu manualFiecare proprietar de vară și camioner știe cât de important este să se planteze corect culturile de legume. Acest proces este o muncă intensă, destul de costisitoare atât în ​​timp, cât și în termeni de mijloace. La urma urmei, este necesar nu numai să distribuiți semințele de plantare în mod uniform în caneluri, ci și să dezghetați manual răsadurile, formând culturi. O simplificare semnificativă a lucrului va ajuta un secerător special, care chiar și în modul manual va fi un real ajutor în plantarea plantelor. Articolul va lua în considerare nuanțele muncii structurilor de aterizare, principiul asamblării manuale a celor mai simple mecanisme, caracteristicile muncii și crearea de mașini manuale pentru o însămânțare mai precisă.

Cerințe pentru instrument

Semănătoare manuală manualăDesignul complet de lucru este realizat din mijloace improvizate: diverse materii prime secundare, cutii de conserve, sticle de plastic. Proiecte mai complexe din tablă de metal sunt de folos doar la scări industriale de cultivare a culturilor legumicole.

Un exemplu clar al celui mai simplu model de plantare este o semănătoare pentru morcovi.

Pentru mecanismele auto-create pentru plantarea legumelor, se folosesc anumite aspecte:

 1. Introducerea în sol a semințelor trebuie să fie într-o anumită cantitate (pe 1 metru de funcționare) și la adâncimea necesară.
 2. Semințele ar trebui distribuite uniform, fără omisiuni și fără deteriorări.
 3. Mecanismul asigură fixitatea liniilor de aterizare, lățimea rândurilor.
 4. După fiecare marcaj, canelurile trebuie să fie umplute cu sol liber.

Semănarea semințelor mici se face cel mai bine cu mini-semănători. Asemenea adaptări sunt potrivite pentru cultivarea morcovilor, însămânțării cu ceapă, salată, adică pentru culturi care au dimensiuni destul de mici de material de plantare.

Caracteristicile aplicației

Secerătoare: fă-ți propriile mâiniPrincipiul de bază al lucrării celui mai simplu mecanism de însămânțare este de a limita precipitarea semințelor din exterior. Folosit pentru această procedură este o cutie deschisă cu fund dublu bun. O placă mobilă este inserată în spațiul format.

În partea inferioară a cutiei (partea superioară) cu găuri puțin mai mari decât dimensiunea materialului de plantare, se umple boabele sau semințele; în nivelul inferior al mecanismului găurile sunt mai mari, coincid cu cea superioară. Prin împingerea plăcii medii intermediare, găurile din partea inferioară nu sunt comunicate, ceea ce înseamnă că boabele nu se toarnă. Dacă șurubul este deplasat, secerătorul va funcționa din nou. Pentru a evita îngroșarea culturilor, nu adormiți în proiect imediat un număr mare de semințe, rulând-le pe mecanism.

Semănătoare pentru morcovMulți cultivatori de legume echipează arcul cu o placă mobilă (mijlocă), care facilitează procesul de operare.

Utilizați mecanismul de plantare este foarte simplu. O canelură este planificată pe pat. Puneți-o într-o mașină de secerat autopropulsată, mutați dispozitivul înainte. Rezervorul începe să se rotească - cerealele sau semințele sunt vărsate uniform. Apoi, cu ajutorul unui elicopter improvizat, solul este umplut.

Semințele sunt fixate în semănătoare cu un rezervor transparent de plastic. Toate designul ușor adaptabil pentru orice culturi de legume, de exemplu, ridichi pentru o gaură de foraj din rezervor trebuie să fie mai mică decât în ​​mecanismul de plantare de porumb. Piesele fabricate manual pot fi realizate foarte ușor folosind materiale simple. Pentru plantarea economică și calitativă a diferitelor culturi vegetale, este necesar să se facă aproximativ 3-4 rezervoare cu găuri diferite în mașina de însămânțare.

Fabricarea pe mâini proprii

Aplicând mecanismul de plantare a semințelor mici, însămânțarea poate fi accelerată de 10 ori. Ca un exemplu de dispozitiv simplu de mână, ia în considerare un semănătoare pentru morcovi.

Va necesita astfel de materiale:

 1. Arbore plastic sau metal. Puteți utiliza o parte dintr-o țeavă cu pereți groși.
 2. O roată făcută dintr-o cutie de tablă (de asemenea, o bicicletă mică).
 3. Un buncăr fabricat dintr-o sticlă de plastic, un recipient, un recipient din sampon.
 4. Inele de blocare concepute pentru roată.
 5. Spuma.
 6. Suport de transport (1 buc.).
 7. Mâner din lemn.
 8. Șurubul "M 4" (de la 4 la 8 buc.).
 9. Inele / cleme de fixare (2 până la 4 buc.).
 10. Nut "M 4" (de la 4 la 8 buc.).

Pentru asamblare de calitate, veți avea nevoie de unelte: o șurubelniță, burghie cu diametre diferite, foarfece, un burghiu, un cuțit.

Procesul de fabricare a unei semănătoare de mână simplă trece prin mai multe etape:

 1. Sămânța de carne de morcoviUn arbore este pregătit. În mijlocul țevii, diferite caneluri sunt forate din plastic (pentru semințe mari și mici). Țeava nu este complet antrenată.
 2. Cutii de conserve fac roți. Pentru a asigura o aderență mai bună, inelele de cauciuc se pun pe roți în mai multe rânduri. În mijloc, folosind o pereche de foarfece, se taie o gaură egală cu diametrul arborelui.
 3. Buncărul este tăiat din containerul din plastic. Partea inferioară este tăiată, pe pereții opuși sunt executați găuri sub arborele de sămânță. În același timp, puneți sticla în jos cu un gât.
 4. Pâlnia este pusă pe arbore. Spuma este pusă, lipită pe pereții sticlei, astfel încât atunci când se rotește în continuare, excesul de semințe este răzuit. Adică, atunci când există o rotație a periei de spumă, arborele trebuie să producă celule mici, fiecare dintre ele având una sau două semințe.
 5. Suportul de transport este fixat pe arborele cu roți și fixat cu șuruburi.
 6. Pâlnia este atașată cu atenție printr-o placă metalică pe suport. În momentul rotirii arborelui, acesta nu trebuie să se miște.
 7. Mânerul este din lemn.

Un design simplu va reduce în mod semnificativ costurile forței de muncă. În acest fel, o semănătoare manuală este făcută manual. Principalul dezavantaj al acestui mecanism este însămânțarea limitată (numai la rândul 1) și însămânțarea unei singure culturi vegetale datorită dimensiunilor diferite ale semințelor. Eliminați problema utilizând mai multe cutii schimbabile, care au găuri diferite.

Mult mai dificil este dispozitivul pentru semănat, cu care puteți lucra cu semințe de diferite culturi. Mecanismul principal de lucru în construcția universală este axul de însămânțare, tub de aluminiu cu diametrul de 30 mm. Se prelevează în trei rânduri de dimensiuni diferite ale găurilor. Fiecare linie este realizată pentru o singură cultură.

Mecanism de însămânțare precis

O sarcină importantă a utilizării structurilor de însămânțare este asigurarea unei plantări uniforme. Pentru a pune semințe în pământ la o distanță strict definită, se folosesc burghie de mână pentru o însămânțare precisă, aceste mecanisme fiind ușor de realizat de la sine, precum și de cele mai simple dispozitive descrise mai sus.

desen

Semănători manuali de luminăExistă un dispozitiv din unul sau mai multe recipiente cu semințe, cadre pe roți, butoane de comandă. Pentru auto-fabricarea unui astfel de agregat, va fi nevoie de o unealtă de strunjire sau de un burghiu pentru a fora foi metalice cu o grosime de aproximativ 1 sau 2 mm și un diametru de aproximativ 5-8 mm.

Atunci când se planifică legătura dintre semănătoare și blocul motor, este mai bine să se utilizeze șuruburi mai rezistente la vibrații în loc de nituri. Roțile din față sunt proiectate să formeze caneluri în paturi, unde se găsesc semințele din buncăre. Cu ajutorul roților din spate, umplerea gaurilor rezultate este realizată cu sol liber.

Baza designului exact de însămânțare constă dintr-un cadru metalic dreptunghiular. Pe partea laterală sunt atașate containerele, în care se încarcă semințele. Blocurile necesare pentru rotația arborelui se recomandă a fi cumpărate separat, deoarece este foarte dificil să le faci în mod independent fără aptitudini și instrumente speciale. De exemplu, containerele care se folosesc în mașinile de însămânțare manuală convenționale sau împreună cu blocurile motoare se vor potrivi perfect.

Semănătorul de precizie este activat cu ajutorul roților de circulație, care ajustează și înălțimea de ridicare a capului, proiectată pentru a lovi semințele în sol. Fiecare recipient trebuie atașat separat. Roțile sunt conectate pe o bază elastică și rigidă.

Unitatea de însămânțare este un recipient în care sunt plasate semințele. Atunci când forajul este tras de-a lungul solului, este antrenată o roată mecanică cu lame, care este de asemenea plasată în rezervor. La capătul containerului se găsește o fâșie îngustă, în care este plasată o singură unitate de material de plantare, astfel că semințele sunt obținute uniform și foarte economic. Dimensiunea găurii poate fi modificată, ajustată la semințele diferitelor calibre.

Principiul de funcționare

Semințe pentru morcovi: cum se faceAtunci când lucrați cu un semănătoare de precizie, ansamblul este realizat mai întâi, mânerul este deplasat în poziția de lucru, roata din spate este așezată pe axă. Dacă este necesar, marcatorul este ajustat. În funcție de cultura de însămânțare, în rezervor se instalează un disc de o anumită dimensiune. Adâncimea melechului este ajustată pentru calibrul de semințe.

Acest dispozitiv formează adâncimea necesară a puțurilor. Când se acționează burghiul, roata din față a structurii începe să se rotească, cu ajutorul transmisiei centurii, mișcarea de rotație este transferată pe disc, care este confiscată de la buncărul de semințe.

Cu ajutorul unui marcator, ele formează chiar și linii aliniate. Adesea se recomandă, pentru o distribuție mai uniformă, efectuarea primului semănător pe un contur specific.

Fabricarea pe mâini proprii

Pâlnia trebuie să fie din material plastic. Deci, este mai ușor să controlați vizual cantitatea de semințe turnate. Luați următoarele părți:

 1. Șurub, care va fi folosit ca axă, în cazul în care containerul încărcat cu semințe se va roti.
 2. Țeavă din plastic, egală în lungime cu dimensiunile (în profunzime) ale buncărului. Țeava de oțel are aceeași lungime.
 3. Sarma din aluminiu.
 4. Șaibe pentru fixarea țevii.

Adunarea este un proces pas cu pas. Să descriem algoritmul:

 1. În centrul cutiei de plastic selectate, este necesar să se găsească o gaură străpunsă. Capacul este îndepărtat, o gaură suplimentară în peretele lateral este făcută sub forma unui dreptunghi (prin). Prin aceasta, buncărul va fi umplut cu semințe.
 2. În centrul borcanului se instalează o țeavă din plastic, astfel încât sămânța să nu se varsă. Se instalează o țeavă de oțel, se înșurubează un bolț cu o piuliță. Mecanismul rotativ este gata.
 3. Pe partea buncărului, punctele pentru găuri sunt marcate la o distanță de 30 mm. Apoi ei străpung cu un garoafă roșie caldă. Semințele ar trebui să treacă prin găuri.
 4. Faceți un pix. În mânerul din lemn se găsește un orificiu de trecere. Folosind un bolț și o piuliță, atașați mânerul la burghiu.
 5. Pentru a automatiza procesul, faceți dispozitivul dintr-o foaie de fier pentru a umple găurile de aterizare cu semințe.
 6. Piesa de prelucrat este atașată de mâner deasupra rezervorului cu materialul de semințe.

Dispozitivul este gata. Înainte de începerea lucrărilor de însămânțare se recomandă pregătirea unui sit pentru a slăbi solul întărit.

Sortiment de semințe moderne

Semanator de casăÎn cazul în care fabricarea independentă a unei unități de aterizare cauzează dificultăți, se recomandă achiziționarea de modele imediat pregătite. Sortimentul de pe piață este destul de mare. Modelul american de însămânțare exactă "1001 - B" este echipat cu 6 discuri interschimbabile. Cu un astfel de burghiu, pot fi plantate 28 de tipuri de culturi vegetale. Cu ajutorul șurubului de reglare puteți schimba adâncimea aterizărilor.

Semănători "Newtechagro" se referă la tipurile de un singur rând. Sunt destinate culturilor de sfeclă, morcovi, ceapă, varză. Dar astfel de construcții sunt scumpe.

Dar există și analogi mai ieftini - semănători de precizie "COP - 1/1". Ele sunt, de asemenea, un singur rând, pot fi echipate cu o unitate de bucătărie sau perie de plantare, marcator de rând este de 0,5 m. Acest lucru este destul de suficient pentru gradina medie.

Utilizarea Sfredel manual reduce semnificativ costurile forței de muncă, crește viteza procesului de plantare, simplifică tehnologia îmbunătățește semnificativ calitatea culturilor, și, prin urmare, obținerea de recolte excelente în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să plantăm sfecla cu semințeCum să plantăm sfecla cu semințe
Morta de însămânțare: atunci când este mai bine să semene morcovi, prepararea semințelor, îngrijireMorta de însămânțare: atunci când este mai bine să semene morcovi, prepararea semințelor, îngrijire
Cum să plantezi morcovii în primăvară și toamnăCum să plantezi morcovii în primăvară și toamnă
Cum să aveți grijă de vineteCum să aveți grijă de vinete
Plante de struguri: plantare și îngrijire în sol deschis, atunci când sunt plantatePlante de struguri: plantare și îngrijire în sol deschis, atunci când sunt plantate
Cum sa semana morcovii astfel incat sa se ridice repedeCum sa semana morcovii astfel incat sa se ridice repede
Când să semene varză pe răsaduriCând să semene varză pe răsaduri
Când să plantezi o ridiche în primăvară în sol deschisCând să plantezi o ridiche în primăvară în sol deschis
Atunci când seamănă răsaduri și se plantează varza în solAtunci când seamănă răsaduri și se plantează varza în sol
Cum să plantezi roșiile în sol deschis. Plantarea pe răsaduriCum să plantezi roșiile în sol deschis. Plantarea pe răsaduri
» » Semănătoare de mână de casă: nuanțe de însămânțare precise și simple
© 2021 amigdas.com