amigdas.com

Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu

Plante de acvariuNici un acvariu nu poate face fără cele mai frumoase plante de pe fund. Învățătorii începători ar trebui să învețe mai multe despre alegerea corectă a unei anumite plante pentru anumite calități ale apei din acvariu și a ființelor vii care sunt în ea. Cum să nu confundați plantele nemaipomenite care nu necesită o îngrijire deosebită din speciile de alge fastidioase?

De ce avem nevoie de plante în acvariu?

Lumea plantelor este necesară pentru ca peștii să se simtă în acvariu, ca și în condiții naturale. În plus, fiecare plantă are propriile sale funcție în mediul local. Unele purifică foarte bine apa, altele o saturează cu oxigen. Încă alții oferă adăpost pentru a pescui în momente de pericol de la persoane mai agresive. În vegetația naturală prăjitura este excelentă. Ei bine, creați o frumoasă vedere scenică a imaginii generale.

Tipuri de plante nepretențioase

 • Cryptocoryne

În condiții naturale, cripticorina iubește apele tropicale calde. Există mai mult de 80 de specii de criptocorîine. Între ele, ele diferă în ceea ce privește dimensiunea și culoarea frunzelor. Această plantă seamănă cu un tufiș format din 15-20 de frunze. Forma frunzelor de cryptocoryn poate fi ovală și alungită. Culoarea frunzelor este roșie, verde, albastră.

Este considerat absolut modest planta acvariu. Se poate rădăcina ușor în acvariile mari și mici. Înălțimea poate ajunge la o jumătate de metru, în funcție de lumină, temperatură, calitatea apei. Folosind diferite tipuri de cryptocoryin, poți să faci doar cu această plantă.

 • Hygrophila

Hygrophil este o planta acvatica a familiei acanthus. Există mai mult de 90 de specii diferite. Patria sunt Africa și Asia. Hygrophil este excelent pentru cultivare prăji. Cele mai populare printre acariști sunt ivolistnaya hygrophila, cu frunze înguste, roșu, Schizandra.

Planta HygrophilUn hygrophilus de fildeș are o tulpină de până la jumătate de metru în înălțime și de 1-1,5 cm în diametru. Frunzele sunt lungi, subțiri și au o margine uniformă. Frunzele sunt de culoare verde deschis. În lumină puternică, pot schimba culoarea în maro.

Frunzele înguste, de obicei este folosit în acvariile mari, deoarece crește foarte repede. Are frunze înguste, alungite, cu înălțimea de până la 20 cm și diametrul de 1-1,5 cm. Nu este pretențios pentru condițiile artificiale.

Hidrofilul roșu are un aspect elegant, dar este rar utilizat în acvariu, deoarece sistemul rădăcină este slab dezvoltat.

Schizandra se adaptează perfect la condițiile de acvariu. Are frunze subțiri lungi alungite până la 30 cm. Frunzele sunt verde deschis. Schizandra poate să înflorească. Inflorescența culorii albastre. Se dezvoltă foarte repede, deci este necesar să fie subțire din când în când.

 • Echinodorus

Echinodorus are mai mult de 50 de soiuri. Patria este Africa și America de Sud. Aceste plante au o înălțime de 5 cm până la 1,5 metri în lungime, în funcție de specie. Culoarea frunzelor este verde închis, există specii cu impregnări roșii, violete și negre. Crescătorii recent au scos specii cu ala și frunze de aur.

Echinodorus plantăEchinodorus preferă bine iluminat, dar îngroșată cu alge dacă lumina este prea saturată. Și, de asemenea, au nevoie de dioxid de carbon, astfel încât peștele ar trebui să fie întotdeauna în acvariu. Ei se comportă mai bine în apă cu duritate medie decât în ​​apă moale.

Cel mai bine este să cumpărați semințe de echinodor, nu are sens să plantați plante adulte. Într-un mediu nou, nu se pot adapta și se pot pieri.

 • Ludwig

Ludwigia este o planta iubitoare de caldura care are loc intr-o clima tropicala. Sunt mai mult de 70 de ani subspecie. Pentru o creștere confortabilă a ludwigiei într-un acvariu este suficient să se mențină un regim de temperatură de 22-28 ° C. În apă rece, aceste alge încep să devină repede galben, aruncă frunzele și durerile.

Ludwigia produce excelent oxigen și poate acoperi cu ușurință un număr mare de prăjiți în păduri.

 • Riccia

Riccia plutitoare este o plantă acvatică din familia mușchiilor hepatice. Datorită aspectului, puteți realiza orice idee de design a acvariului folosind riccia.

Mare pentru care depune icre precum și reținerea ulterioară a prăjiților. Plăcile lui Riccia nu au un habitat separat. Acesta poate fi văzut pe rezervoarele de orice teren. În condiții favorabile, crește foarte repede.

Fabrica RicciaRiccia nu are tulpini, rădăcini sau frunze. Numai procese ramificate de plăci. Thallum (sau covor) Riccia are o grosime de câțiva centimetri. Datorită structurii sale dense, poate rezista la greutatea păsărilor mici.

Riccia este nerăbdător în condițiile acvariului, este suficient pentru un regim de temperatură de 23-26 ° C. Iluminarea nu trebuie să fie prea saturată, distanța de la instalație la lampă nu este mai mică de 12 cm.

 • limnobium

Limnobium este o plantă de acvariu cu creștere rapidă din genul Vodka. Patria este considerată America de Sud și America de Nord. În acvariu a fost folosit ca o nuanță naturală.

Algele pot fi în siguranță exista atât în ​​apă rece, cât și în apă caldă, dar limnobiumul nu-i plac o scădere bruscă. În apă rece, creșterea plantelor este redusă drastic. Limnobium nepretențios din punct de vedere al îngrijirii. Coexistă liniștit cu alți locuitori ai "piscinei".

Toate substanțele minerale limnobium primesc din apă, de aceea apa trebuie să se schimbe în mod regulat. Nu este necesară fertilizarea suplimentară.

 • Crinum tailandez

Patria este Thailanda. Această iarbă este proiectată pentru un acvariu mare, deoarece înălțimea frunzelor ajunge la o jumătate de metru. Frunzele sunt de culoare deschisă și verde închis. Lățimea frunzelor este de 2,5-3 cm. Temperatura optimă a apei pentru Krinum este de 22-26 ° C. În apa rece, iarba începe să scadă frunzele, să devină galbenă și să înceteze să crească.

Thai krillPentru sol, nisip, pietris cu adăugarea de turbă este potrivit, în timp ce fundul devine silit și planta va începe să primească o cantitate suficientă de minerale.

Acvariștii nu au succes.

 • Ryska ka

Păianjenul arată cu succes într-un acvariu de orice tip. Acvariile pot apărea în acvariu ca pe o buruiană infestată cu substanțe minerale și este posibilă și creșterea acesteia. Culoarea ierbii depinde de specie, poate varia de la verde deschis la purpuriu. Rața conține un număr mare de oligoelemente utile. Planta curata apa si produce oxigen. Păstarul crește foarte repede, deci este nevoie de o subțiere constantă.

Tipuri de plante acvatice pentru începători

 • Moss Javanese

Jaful Javanese este foarte des folosit de către începători în afacerea acvaristă. Această plantă completează perfect decorul acvariului datorită aspectului său frumos. Avantajul mușchi este lipsa rădăcinilor, ceea ce facilitează alegerea solului. Trebuie doar să fie atașat la substrat și apoi să se adapteze condițiilor.

Javanese Moss plantăMoss Javanese găsit în Malaezia, în sud-estul Asiei, India. Înălțimea de iarbă nu depășește 15 cm. Moss este o plantă iubitoare de căldură. Temperatura apei din acvariu trebuie să fie 23-28 ° C. În mușchii de apă rece se încetează să crească și, eventual, moare. Yavanets este foarte pasionat de curent, dacă este posibil, se poate crea artificial o răsplată a apei.

Când lumina este saturată, iarba începe să schimbe culoarea de la nuanțe mai întunecate la lumina verde. Mossul Javanese preferă să rămână în apă curată.

 • Elodea Egeria

Egeria este o plantă care aparține familiei de flori de apă. O alegere excelenta pentru un acvarist incepator. Se adaptează bine într-un mediu nou și se înmulțește foarte repede. De aceea a fost numită "ciuma de apă".

Patria lui Elodea este America de Nord. Tulpinile fragil, acoperite cu frunze într-o spirală. Culoare maro-verde. Frunzele au o culoare verde deschis. Atingerea este subțire, alungită. Elodea are nevoie de dioxid de carbon. Nu este pretențios să se modereze schimbările de temperatură. Dacă elodia este aruncată în apă, peria oferă rapid lăstari, care devin în curând plante separate.

Elodea nu răspândește turbiditatea în apă, filtrarea foarte rapidă. Apa are un aspect cristalin.

 • brădișuri

Planta HornwortHornwort este comună în latitudini cu un climat temperat. Are tulpini lungi, dar lipsește complet sistemul de rădăcini. Înălțimea plantei poate ajunge până la 1 metru.

Hornwort în structura sa seamănă cu ramurile de molid. El se descurcă perfect cu poluarea în apă, filtrandu-se toată murdăria. În grosimea ramurilor lor se pot ascunde cu ușurință prăji și pește.

Îngrijirea plantelor

 1. iluminat. Pentru a dezvolta pe deplin algele, este suficient 1 Watt pe 1 litru de apă. Luminile fluorescente sunt considerate cele mai potrivite pentru plantele acvatice, însă în acvariile mari este posibil să nu fie suficient. Este necesar să iluminați corespunzător o anumită plantă.
 2. sol nu ar trebui să meargă în sus, toate componentele ar trebui să fie pe fundul acvariului. Trebuie să fie nisip spălat, nu prea fin. Puteți adăuga un pic de pietriș pentru a satura apa cu oxigen. O componentă importantă a substratului este turba. Ea face ca apa să fie mai moale.
 3. apă este considerat optim 4-12 dH și PH 6.5.
 4. hrănire pot fi achiziționate la orice magazin specializat. Îngrășămintele sunt necesare pentru locuitorii acvariului, deoarece conțin un număr mare de microelemente utile.

Plante artificiale

Mulți acvaristi preferă să folosească plante artificiale, deoarece sunt mai puțin costisitoare. Acum pe rafturile de magazine există o selecție uriașă de astfel de înlocuitori pentru alge naturale. Există alge artificiale din plastic, poliamidă și mătase artificială. Ușurința utilizării machetelor este că nu trebuie să fie tăiate, diluate, să se adauge diverse îngrășăminte etc.

Plantele artificiale pot fi ușor înlocuiți naturale, deoarece nu necesită îngrijire, sunt durabile, au forme și desene diverse.

Alegerea este întotdeauna pentru proprietarul acvariului. Principalul lucru este că locuitorii "piscinei" nu simt disconfort în mediul artificial.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
» » Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
© 2021 amigdas.com