amigdas.com

Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut

Aspectul pudeluluiCâine mici, compacte, decorative este foarte convenabil pentru păstrarea într-un apartament oraș. Oficial, rasa pudel pitic a fost crescută în 1840 de către celebrul kynolog elvețian Shaitlin. Acesta a fost Paul Shaithlin care a declarat oficial independența completă a rasei de la strămoșii săi înalți.

Pudelii sunt un produs de încrucișare a câinilor de vânătoare, a scafandrilor și a câinilor de păstori. Imaginile lor pot fi văzute în multe picturi de artiști renumiți din secolul al treisprezecelea. Shaitlin a avut o părere înaltă despre acești câini și le-a numit destul de merituos "cel mai perfect câine al tuturor celor cunoscuți". Potrivit elvețianului, În pudeli uimitoare, nobile și curajoase sunt combinate într-un mod uimitor.

Pudelul, ușor de antrenat și supus instruirii, a avut o întreagă societate înaltă timp de secole. Acești câini au fost făcuți de regi și regine, în fiecare casă nobilă din Europa ar fi trebuit să fie un câine cu părul căprui.

Exteriorul a început bine să se dezvolte în 1936, deși prima descriere a apărut în 1880. Și astăzi vom folosi standardul rasei, care au fost aprobate în timpul președintelui francez Pudel Club Mademoiselle Zhankurd.

Pudelul pitici: descrierea rasei

Cum să hrănești pudeliDescrieți natura unui pudel pitici poate fi în două cuvinte - un câine de companie. Acest câine este ajustat sub îndrumarea proprietarului său. El este nedemontabil și inteligent, oamenii sunt extrem de confortabili lângă un astfel de animal de companie.

De mult a fost observat o proprietate uimitoare a pudelilor de a adopta obiceiuri și de a copia caracterul gazdei. Pentru o persoană activă, el va deveni un partener în jocuri, iar cu persoane în vârstă sau foarte puțin sănătoase, el va merge în parc în mod regulat, fără a le deranja.

Uneori acești câini sunt numiți psihologi. Ei intuitiv simt starea de spirit a proprietarului și încearcă să-l ajute. Nu este nimic mai rău pentru un pudel, decât depresiunea proprietarului său. El va sta ore întregi lângă un bărbat care așteaptă cu răbdare o schimbare de dispoziție.

exterior

Aspectul unui pudel de rasă pură trebuie să fie potrivit pentru următoarele standarde:

 • Înălțimea la greaban nu este mai mare de 35 centimetri și cel puțin 28. Proporțiile pudelului pitice ar trebui să fie aceleași cu cele ale celei mari.
 • Lâna de poodle este altfel descrisă ca o "fleece de lux". Ar trebui să fie luxuriantă și moale, și bucle elastice și strălucitoare.
 • Culoarea pudelui este numai uniformă, nuanță catifelată pură: cais, alb, negru, gri, maro și roșu.
 • Corpul pudelului este proporțional, depășind ușor greabanul.
 • Calea cainelui este elastica si usoara.
 • Culoarea pielii în câinii brun, roșu și gri corespunde culorii, iar în alb are o nuanță gri. Pudelii de caise au o piele aproape negru închisă. De regulă, culoarea pielii tuturor culorilor este mai strălucitoare decât haina.
 • Cel mai mare cusur este petele albe din pudel.
 • Capul este proporțional cu corpul și bine definit. Nu este permis atât rafinamentul și greutatea botului.
 • Trebuie să fie o tranziție ușoară de la frunte la bot, nici o tranziție pentru exterior nu este acceptabilă.
 • Coada este situată la nivelul taliei. Viciile sunt scurte la naștere de la pudeli.
 • Toate membrele trebuie să fie netede și bine plasate. Atât labele frontale cât și picioarele posterioare sunt paralele una cu cealaltă.
 • Pudelurile au o musculatură distinctă și bine marcată.

Un caine ar trebui sa faca impresia unui caine inteligent, activ si elegant. Pliate în armonie cu musculatură bună și păr magnific.

În patru țări: SUA, Germania, Republica Cehă și Rusia, culoarea alb-negru este recunoscută oficial. Și, de asemenea, recent a apărut o nouă culoare - fantomă. Deci, se numește o culoare întunecată, cu semne de bronzare pe abdomen, bot și labe.

Diferă și buclele câinelui. Ele vin sub forma unui fleece și sub formă de corzi. Cablul trebuie să fie lung, nu mai puțin de douăzeci de centimetri din fiecare păr. În exterior, un astfel de strat arata original si seamana cu dreadlock-urile umane.

Îngrijirea și

Culoarea pudeluluiPudelul ar trebui să fie obișnuit cu tunsoriile din copilăria timpurie. Taierea animalelor de companie va trebui să fie în mod regulat, așa că nu ar trebui să se teamă de mâinile comandantului. În plus față de corp, botul și picioarele sunt tăiate, iar coada este tratată cu un dispozitiv special. Prețul pentru tunsoarea unui pudel variază de la trei mii de ruble la cinci. Trebuie avut în vedere faptul că pentru expoziție aveți nevoie de ajutorul unui adevărat profesionist, pentru că nu toți maeștrii vor ocupa câinele expozițional. În consecință, prețul pentru o tunsoare va fi maxim.

Cele mai populare pudeli de tunsori: sub leu și modern.

Lana de pudră este unică. Unii îl compară cu părul uman și îl găsesc identic. Pudrele aparțin acelor rase rare care nu provoacă alergii la oameni. În plus, puteți înota în fiecare săptămână un pudel. Aproape niciodată nu are alergie la șampon și apă tare.

O atenție deosebită este necesară pentru urechile animalelor de companie. Pentru ei există bumbac special tampoane și bastoane. Protejați urechile câinilor, sunt predispuse la inflamație. Este, de asemenea, necesar un audit periodic al canalului auditiv. Dacă va fi îngroșat cu părul, va trebui să scoată în afară altfel se formează un dop și apoi o inflamație.

Strângeți ghearele câinelui cel puțin o dată pe lună. Utilizați pensetă specială pentru a face acest lucru, apoi tăiați unghia cu un fișier de unghii. Nu uitați de al cincilea deget al animalului de companie, ale cărui gheare nu pot fi șterse.

Datorită particularităților structurii ochilor, se pot forma în mod constant bufeuri ude în pudeli, care ar trebui să fie șterși cu o loțiune specială. Din păcate, structura ochilor lor este astfel încât umiditatea va apărea în mod constant.

sănătate

Cel mai adesea gazde potențiale minte câți trăiesc acești câini? Speranța lor de viață este de aproximativ cincisprezece ani, dar pot trăi mult mai mult cu grija și prevenirea bolilor. Din păcate, această rasă este plină de probleme. Lista acestora este aproximativ următoarea:

 • Cum să conțină pudeliDintre bolile mostenite inerente acestei rase pot fi cataracta, glaucomul si degenerarea retinei ochilor. Din păcate, aceste boli se pot manifesta la orice vârstă.
 • La pudelii mai în vârstă, displazia șoldului apare adesea.
 • Din cauza leziunilor, discurile sunt deplasate și, ca o consecință, încălcarea nervilor spinali.
 • O altă boală care este considerată a fi o boală legată de vârstă este osteochondroza. Foarte des persecută câinii din această rasă.
 • Perturbarea glandei tiroide duce la probleme complete și digestive.
 • Din cauza tensiunii nervoase constante, ganglionii limfatici cresc.
 • Adesea pudelii au diabet.
 • Sângerări interne sau așa-numita boală von Willebrand.
 • Diverse tumori care pot fi atât benigne, cât și maligne.
 • Dacă animalul dvs. își scarpină constant urechile, el poate avea otită. Aceasta este o altă boală inerentă la pudeli și este asociată cu trăsăturile anatomice ale rasei. Urechile acestor câini sunt prea aproape de cap, datorită cărora se creează un mediu favorabil pentru bacterii.
 • Mâncare alergică și cutanată. În primul caz, câinele începe o descărcare abundentă din nas și din ochi, în cel de-al doilea caz - părul cad.
 • Mulți câini care se hrănesc cu alimente uscate de calitate slabă cu vârsta dezvoltă urolitiază.
 • În cazuri rare, animalul poate dezvolta mielopatie degenerativă. Această boală are un caracter neurologic și afectează musculatura câinelui. Pacientul labește în timpul mersului, sau chiar câinele cade și nu se poate ridica.
 • Inversiunea intestinului este o conditie foarte periculoasa, in care fragmente de organe interne se suprapun.
 • Omiterea testiculelor sau a criptorhidismului. În ciuda faptului că problema poate fi corectată prin intervenție chirurgicală, câinele nu mai poate participa la creșterea rasei.
 • Sursa ereditară, congenitală, cu care trebuie să trăiești.
 • O altă tulburare neurologică este epilepsia. Din păcate, este adesea descoperită printre câinii din această rasă și este exprimată prin convulsii.

La pudeli de culoare maro devreme devine gri.

Cum să hrănești pudeli

Este important să decideți imediat ce fel de mâncare va avea câinele dvs. Există alimente uscate, umede și naturale. Nu se recomandă schimbarea bruscă a tipurilor de alimente. Cea mai bună cale este naturală. Aceasta implică pregătirea hranei pentru câini de către proprietarul însuși. Și cel mai nefericit este hrana uscată. Dacă tot decideți să vă hrăniți câine cu hrană uscată, să aibă grijă de calitatea sa. Nu luați feeduri prea ieftine cu o cantitate uriașă de conservanți și coloranți.

Meniul animalului dvs. de companie ar trebui să cuprindă următoarele feluri de mâncare:

 • Cum să hrănești un pudel piticiCarne: carne de vită sau păsări de curte. Este interzis să dați carne de porc.
 • Pește marin fiert fără oase.
 • Morcovi morți, frecați prin răzătoare.
 • Produse lactate fermentate: brânză de vaci și zer.
 • Fructe: banane și mere.
 • Hercule, orez și hrișcă. Pregătiți terci din aceste prăjituri.
 • În timpul iernii, alimentele ar trebui să fie condimentate cu ulei vegetal.

Pudelii pitici sunt interzise să dea zahăr și mâncăruri dulci, mai ales cu adaos de ciocolată. De legume, cartofi și fasole nu sunt recomandate. De la ei câinele poate puchit. Peștele râului este interzis. Dar cât de mult să dați o masă unui animal de companie pe care îl stabiliți cu el.

pregătire

Instruirea câinilor de câineAceasta este cea mai bună rasă pentru antrenament. Pudelii inteligenți, inteligenți și ascultători au fost întotdeauna preferați de artiștii de stradă. În timpul antrenamentelor, nu vă comportați nepoliticos cu câinele, altfel se va supăra. Nu răsfoiți lauda și dați-i încurajarea sub formă de bucăți de cârnați sau alte delicatese. Moduri preferate de antrenament: sărind peste obstacol, dansând muzică, precum și prinzând mingea.

Această rasă nu are aproape nici un defect. Numai sănătatea proastă a pudelilor poate fi considerată minus, dar la unele rase lucrurile sunt și mai rău. Pudeli în acest rating trist departe de a fi primul. Dacă decideți să cumpărați un pudel pitic, veți obține mai mult decât un câine, veți obține un prieten și un partener.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut
© 2021 amigdas.com