amigdas.com

Diametrul unei găuri pentru un fir metric

O opțiune bunăFiletele îmbinate sunt considerate a fi unul dintre cele mai fiabile mijloace de conectare. În cazurile în care ceva din casă se rupe brusc, majoritatea dintre noi au ideea că ar fi frumos să fixăm partea spartă cu un șurub. În plus, conexiunea filetată este la fel de rezistentă și rezistentă la uzură, poate fi și dezasamblată. Acest lucru joacă adesea un rol decisiv atunci când vine vorba de alegerea tipului de conexiune.

De obicei, atingerea firelor interne nu este considerată a fi procese complexe, consumatoare de timp, totuși, unele nuanțe merită luate în considerare. Mai întâi de toate - este necesar să se definească în mod clar dimensiunile orificiului de tăiere. De asemenea, este foarte important să alegeți și să achiziționați instrumente de calitate. În acest proces, este important să folosiți tabelul cu diametrul găurii pentru filetare. Luați în considerare faptul că fiecare tip de fir corespunde unei anumite unelte. Diametrul găurii este calculat individual.

Principalele tipuri de fire

Instrument de lucruExistă parametri pe care firul este împărțit în mai multe tipuri diferite, acestea includ:

 • forma suprafeței (poate fi cilindrică sau conică);
 • Plasarea pe produs (poate fi externă sau internă);
 • numărul de fire;
 • forma suprafeței (cilindrică, conică);
 • scopul principal (fixare, rulare sau fixare-etanșare);
 • direcția de rotație (stânga sau dreapta);
 • forma elementelor de profil (triunghiulare, rotunde, dreptunghiulare, trapezoidale);
 • sistemul de calcul al diametrului.

În funcție de acești parametri, puteți distinge astfel de tipuri de bază de fire:

 • cilindrice - desemnează MJ;
 • pipe-denumește G și, de asemenea, R;
 • sub forma unui trapez - TR;
 • Rotund (utilizat în mod obișnuit pentru montarea armăturilor sanitare) - KP;
 • Metrică - M- sub forma unui con - MK-Thrust-S;
 • inch NPT;
 • trapezoidală - Tr;
 • din sortimentul de ulei.

Instrumente de Thread

Selecția instrumentuluiPentru a efectua tăierea internă, aveți nevoie de un robinet, care este o unealtă în formă de șurub cu caneluri ascuțite. Tija este reprezentată de obicei sub forma unui cilindru sau a unui con. Canelurile sparge firele înseși în secțiuni separate, numite piepteni. Marginile acestor piepteni sunt suprafețele de lucru. Până în prezent, pot fi găsite și pe piață, singurele robinete, cele mai des folosite pentru a fixa firele rupte. Pentru a tăia un fir nou, cel mai bine este să cumpărați un kit.

În multe magazine, robinetele sunt vândute în perechi: una este pentru finisare, cealaltă pentru prelucrare. Primul este folosit pentru a tăia un canelat, cel de-al doilea ajută la aprofundarea și protejarea acestuia. Există, de asemenea, robinete cu trei treceri care sunt introduse în chei. Instrumentele subțiri pot fi găsite la vânzare în seturi de două, lat - trei. Când cumpărați astfel de robinete, fiți conștienți de faptul că mărimea lor trebuie să se potrivească neapărat dimensiunii tăișului. În seturi, uneltele diferă, de obicei, una de alta, în funcție de riscurile care se pun pe capăt. Privind atent puteți vedea diferențele:

 • Apăsați nr. 1 are pieptene de dinți întregi, diametrul său este același ca dimensiunea firului.
 • Sfat nr. 2 are vârfuri foarte mari de dinți, diametrul lor fiind puțin mai mic.
 • Atingerea nr. 3 are un segment de prelevare scurtat și crestături mai lungi.

În general, toate robinetele pot fi împărțite în:

 • Țevi destinate filetului interior;
 • metrice.

Calitatea sculelor depinde în întregime de material și de proprietăți. Robinetul trebuie să fie din metal bun.

Pentru a maximiza rezistența la uzură robinete, precum și pentru a îmbunătăți calitatea firelor, este de asemenea util să cumpărați unsoare suplimentară. În rolul lubrifiantului atunci când se taie fire în piese de oțel, este mai bine să se utilizeze ulei de in. Dacă intenționați să procesați piese din aluminiu, utilizați kerosen sau alcool obișnuit. Atunci când nu există astfel de lichide tehnice, puteți utiliza cel mai comun ulei de motor pentru a lubrifia uneltele. În același timp, considerați că efectul de la acesta va fi mult mai mic decât în ​​cazul altor instrumente listate.

Cum să aplicați corect robinetul

Apăsați în stângaÎnainte de începerea filetului, trebuie să determinați diametrul exact al găurii și să-l forați. Pentru a simplifica procesul, a fost elaborat GOST conținând tabele care, la rândul său, permit determinarea diametrului găurii. Folosind diametrul găurii pentru fir, alegerea diametrului burghiului va fi mult mai ușoară.

Amintiți-vă că în cazul în care diametrul de tăiere gaura firele metalice nu se potrivesc, amenință nu numai punerea în aplicare a scăzut de calitate, dar, de asemenea, o ruptură gravă instrument. Diametrul firului burghiului ar trebui să fie de mai multe ori mai mic decât diametrul nominal, deoarece robinetul atunci când se formează șanțuri nu numai taie metalul, dar, de asemenea, un pic prese l. Toate diametrele pot fi găsite în tabele conform GOST. De asemenea, este important ca în acest scop să fie necesare găuri de diferite diametre.

De asemenea, rețineți că, dacă firele trebuie tăiate în produse metalice fragile, diametrul tabelului de mai sus ar trebui redus cu 1/10 mm. De asemenea, puteți încerca să calculați singur diametrul găurii pentru filetul m8 sau găurile pentru firul m6. Pentru a face acest lucru, scăpați valoarea pasului său din diametrul firului de tăiat. Pasul pentru efectuarea acestui calcul poate fi învățat dintr-o tabelă specială.

Dacă doriți să determinați diametrul orificiului folosind un instrument cu trei instrumente, utilizați formula corespunzătoare. Pentru a vă asigura că firele filetului interior sunt cât se poate de exacte și, de asemenea, pentru a corespunde tuturor parametrilor necesari valorilor, ar trebui să le tăiați încet. Procesul trebuie să fie gradual.

Rețineți că, dacă doriți să efectuați procesarea de cea mai bună calitate, veți avea nevoie cel puțin de un set de două instrumente. Kiturile din mai multe robinete sunt folosite pentru găuri cu un diametru de 3-4 mm. Pentru a procesa o gaură cu diametru mai mare, trebuie să cumpărați un set de trei robinete și un instrument cu trei treceri.

Vorotki, în care este introdusă robinetul, ca regulă, au un design simplu sau sunt echipate cu o clichet. În orice caz, trebuie să lucrați cu ele cu atenție. Firele de calitate vor fi obținute dacă rotiți robinetul în sensul acelor de ceasornic, alternând cu rotirea filetului în sens invers acelor de ceasornic. Să aruncăm o privire la unele dintre principalele recomandări pentru filetare:

 • Instrumentul trebuie să fie bine ascuțit și să nu devieze de la axa bătăii. Unghiul măcinării depinde în întregime de cât de greu este procesat materialul. Cu cât este mai greu, cu atât este mai mare unghiul.
 • Distrugerea gaurii cu ajutorul unui burghiu va fi în orice caz mai mare decât utilizarea unei mașini. În consecință, transformările filetate în profil vor arăta ca un con ușor oblic. În firul complet, trebuie să aibă un capăt ascuțit. Pentru a evita acest lucru, în timpul procesului este necesar să se ia un burghiu de 0,2 mm mai mic decât datele din tabel conform GOST. Este posibil ca tăierea să fie dificilă, dar dacă faceți totul bine și în etape, sculptură va fi de înaltă calitate.
 • Înainte de a face o foraj, este mai bine să faceți un marcaj și apoi să faceți o crestătură profundă cu ajutorul unui miez.
 • Partea trebuie să fie bine fixată în poziția cea mai convenabilă înainte de prelucrare. De exemplu, dacă efectuați procesul în picioare, partea este cel mai bine fixată ferm în viciu.

Ce trebuie să faceți dacă se întrerupe robinetul

Tipuri de robineteDin păcate, uneori, instrumentele se rupeu chiar și cu respectarea exactă a tehnologiei de la maeștri cu mulți ani de experiență. În această situație este imposibil să se grăbească: o mișcare neatentă poate sparge un element scump. Luați în considerare câteva sfaturi în cazul în care aveți un robinet rupt:

 • Nu bateți instrumentul rupt cu un ciocan, așteptând ca acesta să cadă în bucăți mici. Deci, distrugeți complet firul, de altfel, deteriorați gaura astfel încât să trebuiască să o forați din nou.
 • Nu încercați să forați un instrument. Chiar dacă reușiți să eliminați o bucată de resturi, nu veți fi capabili să forați oricum, deoarece forajul va intra cu siguranță în corpul moale al piesei.
 • Dacă piesa, de exemplu, un aluminiu, robinetul spart poate fi obținut cu acid azotic diluat. Pe aliajul de aluminiu nu funcționează, dar scula din oțel poate fi îndepărtată cu ușurință după 20-25 de minute. Această metodă poate fi utilizată la scoaterea resturilor de scule. Din motive de siguranță, este mai bine să diluezi acidul prin turnarea cu apă într-un strat subțire (în acest caz, nu invers). Astfel, puteți evita încălzirea vaselor și excludeți eliberarea picăturilor de acid în momentul reacției chimice.
 • În ceea ce privește piesele din oțel, metoda descrisă mai sus nu va funcționa. În acest caz, va trebui mai întâi să faceți un bilețel material neutru la acid (poate fi ceară, parafină). Procesul trebuie monitorizat cu atenție, deoarece partea interioară a găurii este, de asemenea, erodată.
 • Pentru a evita coroziunea, piesa trebuie spălată bine cu săpun, uscată și apoi acoperită cu material de protecție.

Trebuie remarcat faptul că orice metodă chimică de îndepărtare a robinetului din gaură are multe dezavantaje. În primul rând, acesta este un rezultat imprevizibil, precum și incapacitatea de a extrage instrumentul fără a se imersa în soluție (acest lucru, la rândul său, este destul de dificil cu dimensiunile mici ale pieselor).

Prin urmare, puteți utiliza și vechiul modalitate dovedită, care implică arderea unui robinet cu o traiectorie de eroziune. Se intenționează eliminarea părților metalului de la robinet sub acțiunea curentului. Acum câțiva ani această metodă a fost adesea folosită de cele mai mari fabrici, fabrici. În prezent, există mașini portabile speciale care includ instalarea și generatorul. După ce ați luat diametrul necesar, este ușor să ardeți mijlocul sculei și apoi îndepărtați petalele, firul nu va fi deteriorat.

Robineți pentru aliaje de aluminiu cu mâna

Selectați după materialPentru a realiza firele interne din părțile din alamă, puteți folosi un instrument realizat manual și un burghiu făcut din set standard. În acest scop, un cablu calibrat este perfect. Va trebui să taie firul exterior folosind o matriță, apoi piesa rezultată este întărită. Apoi detaliul este eliberat la culoarea paietei, margini sunt ascuțite cu ajutorul unui ascuțitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să fixați o gaură într-un tavan întins și de unde provin?Cum să fixați o gaură într-un tavan întins și de unde provin?
Pentru ce sunt șuruburile pentru mobilier?Pentru ce sunt șuruburile pentru mobilier?
Cum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mmCum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mm
Cum de a alege burghiele potrivite pentru metalCum de a alege burghiele potrivite pentru metal
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
Tipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucruTipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucru
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firulCum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
Selectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucratSelectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucrat
» » Diametrul unei găuri pentru un fir metric
© 2021 amigdas.com