amigdas.com

Hernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografii

Hernia inghinala la barbatiConform statisticilor, populația masculină suferă de 90-95% din hernia inghinală. La femei, această boală este mult mai puțin frecventă. Aceasta se datorează diferențelor anatomice și fiziologice în structura regiunii inghinale la bărbați și femei. O astfel de boală este destul de periculoasă, prin urmare, necesită diagnosticare precoce și tratament în timp util. Aceasta va determina rezultatul final al tratamentului. Care sunt simptomele acestei boli, cauzele și ce metode sunt utilizate pentru a trata hernia inghinală?

cauzele

Hernia inghinala - umflarea cavitatii abdominale dincolo de limitele sale datorita cresterii dimensiunii canalului inghinal. Conform structurii masculine, el trece printr-un slot, care se află între țesuturi și mușchi. Din acest motiv, este zona cea mai vulnerabilă.

Hernia inghinala la barbati se formeaza ca urmare a caderii unor parti din organele interne. Căderea se întâmplă din cauza lumenului format al canalului inghinal în cavitatea abdominală. Uneori, acest lucru se poate întâmpla în zona scrotală și apoi este diagnosticat ca o hernie inghinală și scrotală. Fotografia arată clar ce fel de persoană are.

Hernia inghinală este o neoplasmă și poate fi dobândită și congenitală. Educația congenitală la bărbați apare din cauza eredității și a predispoziției genetice. De asemenea, dezvoltarea educației este afectată de subdezvoltarea mușchilor și a țesutului conjunctiv. Hernia inghinală congenitală începe să se manifeste foarte rapid prin diferite simptome. Apariția herniei dobândite la bărbați se influențează următoarele motive:

 • Cauzele hernieiobezitatea și excesul de greutate;
 • digestia slabă și constipația frecventă;
 • stil de viață cu activitate scăzută;
 • activitate fizică prelungită;
 • procese inflamatorii în glanda prostatică, de exemplu, prostatită;
 • tuse frecventă și severă cu boală respiratorie cronică;
 • modificări de vârstă în țesuturile cavității abdominale.

Conform structurii anatomice a herniei inghinale la bărbați există mai multe tipuri:

 • oblică;
 • drepte;
 • combinate.

Hernia înclinată în brăzdare la bărbați se întâmplă când conținutul hernial intră în inelul interior al canalului inghinal din cavitatea abdominală. Acesta trece de-a lungul canalului inghinal de lângă cordonul spermatic.

Hernia inghinală directă este achiziționată și cade în canalul inghinal al decalajului, ocolind cordonul seminal.

Hernia inghinală combinată poate consta din mai multe saculete herniale cu structură anatomică diferită.

Herniile inghinale pot fi în bărbați, bilaterale sau unilaterale, situate la dreapta sau la stânga.

Simptome principale

Cum să diagnostichezi hernia inghinalăSimptomele herniei inghinale la bărbați nu sunt observabile în stadiul inițial al bolii. În exterior se manifestă sub forma unei mici umflături în zona bustului, așa cum se vede în fotografie. Cantitatea de umflături este diferită și poate ajunge la dimensiuni mari, care împiedică un om să se miște. Forma și mărimea protuberanței pot varia, depinde mult de încărcarea fizică și de poziția corpului. Dimensiunile variază, de asemenea, în funcție de tuse sau tensiune severă.

Cel mai adesea, umflarea este rotundă, dacă este inghinală și ușor ovală în hernia inghinală și scrotală.

Cu o asemenea boală, un om simte o durere dureroasă de durere, de un caracter trăgător. Este localizat în zona abdomenului sau în zona abdomenului inferior. Mai ales simptomele se manifestă în timpul exercițiilor fizice.

Adesea, pacienții se plâng arderea in zona inghinala și un sentiment de disconfort. De asemenea, urinare frecventă, greață, vărsături și întreruperea intestinului datorită unui organ afectat. Astfel de manifestări ale simptomelor sunt observate în stadiul avansat.

Diagnostic și tratament

La recepție, medicul vizual poate diagnostica hernia inghinală la pacient. Pacientul este examinat prin două metode pentru a se pregăti pentru terapie:

 • Ecografia peritoneului și sacul hernial face posibilă determinarea a ceea ce este în interior, determinarea numărului de bucle intestinale și a modului în care acestea sunt localizate;
 • Irrigoscopia se realizează prin introducerea unei soluții speciale în deschiderea anală, care este vizibilă clar în raze X, după care dimensiunile și conținutul pungii sunt clare.

Dacă nu se face nimic de către pacient, organul este încălcat în timp, ceea ce este foarte periculos. Aceasta duce la moartea organului și a peritonitei, dă un pericol pentru viață. În astfel de cazuri, pacientul este operat de urgență. Atunci când hernia inghinală este încălcată există diferite complicații:

 • tulburări ale funcțiilor intestinale cu constipație și umflare;
 • un efect negativ asupra potenței și, ulterior, a posibilei infertilități;
 • fenomene disuritice, uneori până la întârzierea completă a urinei.

La diagnosticarea unei hernie inghinale, pacientului i se oferă o intervenție chirurgicală. Diferitele metode non-chirurgicale de tratare a metodelor populare nu dau un rezultat eficient. Dacă încercați să scăpați de hernia inghinală, aceasta va agrava situația și va dăuna sănătății unui bărbat.

În plus față de procedura chirurgicală obișnuită, astăzi pacientul este oferit metoda laparoscopie. Când se utilizează, operația se efectuează sub anestezie, folosind echipamente video. Chirurgul face mai multe perforări în zona anterioară a peretelui abdominal. Această metodă reduce riscul de reapariție și face posibilă recuperarea mult mai rapidă după operație. Organismul nu rămâne sutura cunoscută și nu există cicatrice în viitor.

În timpul operației, pacientul este mutat în locul potrivit. Pereții canalului inghinal sunt, de asemenea, întăriți.

Există cazuri în care, datorită vârstei, stării de sănătate sau intoleranței la anestezie, pacientul este contraindicat în operație. Apoi medicul îi numește un tratament mai conservator, pacientul fiind creditat cu bandaje speciale.

Reabilitare și recuperare

Cum se manifestă boala herniilor epahovaya?După operație, pacientul are nevoie de o perioadă de reabilitare. Imediat după operație, pacientul are de obicei dureri minore și disconfort în domeniul intervenției chirurgicale timp de 1-2 zile. Aici depinde mult de dimensiunea herniilor inghinale. Cu o durere mai intensă, pacienții pot fi prescrise cu analgezice. În unele cazuri, pacientul este creditat cu antibiotice. Pentru a elimina pufarea în zona cusăturii, sunt prescrise geluri speciale și unguente. Ele vor îmbunătăți resorbția articulației.

Întreaga perioadă postoperatorie activitatea fizică este contraindicată. Medicul participant numește pacientului o dietă specială. Este destinat prevenirii constipației și prevenirii gazelor în intestin.

Deja la 2 săptămâni după operație, pacientul se poate întoarce acasă dacă operația a trecut fără complicații. Perioada de reabilitare depinde de tipul de operație efectuată, de starea pacientului și de eventualele complicații. Pacientului i se interzice să lucreze în condiții dăunătoare de muncă timp de o lună după operație. Dacă pacientul respectă toate recomandările, recăderile sunt extrem de rare.

Măsuri preventive

Ce măsuri trebuie luateHernia inghinala se refera la cele mai multe tipuri comune de boli la bărbați. Există multe măsuri preventive care pot preveni o astfel de afecțiune și pot preveni reapariția herniei. Chiar și după perioada de reabilitare, pacienții pot efectua exerciții speciale în poziția "întins pe spate". Complexul de exerciții este destul de eficient, cu condiția să se repete zilnic. Fiecare exercitiu trebuie facut de 50-60 de ori.

Normele preventive ajută de asemenea la prevenirea herniei inghinale. Dacă o persoană este angajată activ în muncă fizică, atunci trebuie reglați sarcina, Nu vă răsturnați prin ridicarea greutăților grele. Cel mai bun mod de a evita boala este întărirea presei abdominale.

Este la fel de important să conduceți un stil de viață activ fără obiceiuri proaste, încercați să nu mâncați prea mult. Monitorizați starea altor organe, în special digestia și respirația. Tusea cronică și constipația provoacă adesea hernia inghinală.

La primul semn al acestei boli, trebuie să vizitați un medic pentru a stabili cauza și a începe tratamentul. Dacă nu faceți nimic, atunci va duce la complicații periculoase.

Hernia inghinala la barbati
Chirurgie pentru înlăturarea hernieiSimptomele herniei inghinaleCum să fii cu hernia inghinalăDiagnosticul herniei inghinaleCare sunt simptomele herniei inghinale?Manifestarea boliiHernia inghinala la barbatiCe să faci cu hernia inghinală
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce ar putea fi inflamat ganglionii limfatici în zona inferioară a femeilor și bărbaților?De ce ar putea fi inflamat ganglionii limfatici în zona inferioară a femeilor și bărbaților?
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Simptomele herniei inghinale la bărbațiSimptomele herniei inghinale la bărbați
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Tratamentul epidermofitozei inghinale la bărbați și femeiTratamentul epidermofitozei inghinale la bărbați și femei
Copilul are o durere de stomac în buricCopilul are o durere de stomac în buric
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Dropsy of testicles la băieții nou-născuțiDropsy of testicles la băieții nou-născuți
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
Hernia ombilicală la nou-născuți: cauze și simptomeHernia ombilicală la nou-născuți: cauze și simptome
» » Hernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografii
© 2021 amigdas.com