amigdas.com

Designul unei băi combinate cu o baie: idei, fotografii și recomandări

Cum să planificați aliniereaDesignul unei băi (după tipul unei băi combinate) începe cu alegerea stilului viitorului interior, deoarece această decizie va depinde de designul color al băii, textura materialelor de finisare, alegerea echipamentului și mobilierului și iluminatul.

Ca rezultat, stilul ar trebui să unească toate elementele de design ale băii combinate într-un singur ansamblu și să se integreze armonios în spațiul de locuit al apartamentului / casei. Atunci când alegeți stilul interiorului, trebuie să urmați preferințele proprietarilor care răspund la viziunea interioară a lumii, precum și obiceiurile lor.

De asemenea, merită să ascultați recomandările unor designeri profesioniști privind analiza preliminară a fotografiilor de băi combinate, decorate în diferite stiluri, pentru a alege cea mai potrivită opțiune.

Planificarea spațiului unei băi combinate

Pentru a combina două camere separate într-o baie face modificări, combinându-le într-un singur spațiu. Din această etapă consumatoare de timp și "murdar" începe reparația spațiilor, ceea ce va deveni mai spațioasă și mai funcțională.

Reamenajarea spațiilor

Amenajarea camereiDacă decizia de a combina două camere într-una finală, atunci înainte de a sparge peretele care separă baia, trebuie să vă asigurați că nu este un transportator. În cazul în care peretele este un transportator, atunci nu puteți combina o baie cu o baie.

Faptul este că orice lucrare legate de reamenajarea în apartament, aveți nevoie pentru a coordona cu ITO, și să obțină de la ei corespunzătoare permis de reparație baie comună. Astfel, nu este posibilă îndepărtarea peretelui portant care separă baia din două motive:

 • securitatea locuințelor;
 • lipsa permisiunii de a reconstrui o baie combinată poate crea probleme în cazul vânzării unui apartament.

Planificarea unei premise cu o baie combinată include, de asemenea, aspecte legate de conductele de canalizare, apa caldă și rece și locurile pentru plasarea rațională a echipamentului sanitar.

Întregul complex de lucrări privind comunicațiile și instalațiile sanitare în avans este gândit și calculat cu atenție. Dacă comunicațiile existente după demolarea partiției împiedică combinarea celor două camere, atunci ele aleg opțiunea de instalare pentru sistemul de instalare. Pentru a face acest lucru, toate cablajul tehnic și fixarea obiectelor sanitare sunt montate pe cadrul metalic, iar țevile sunt alimentate pe cadru.

concluzie: care au demonstrat ingeniozitate este posibil sa primeasca o astfel de baie combinata pe care multi proprietari de bai mari vor invidia.

Aranjamentul echipamentului

Setul optim de echipamente sanitare pentru băi combinate de diferite forme poate fi găsit în cataloagele în care sunt colectate cele mai bune lucrări de design pe fotografia de baie.

 • O baie de formă pătrată. În acest loc de baie:
 • baie și toaletă;
 • chiuveta și mașina de spălat.
 • Toate elementele pot fi instalate de-a lungul pereților. O soluție de succes este să instalați un ecran care separă cada de baie sau ascunde toaleta.
 • Baie dreptunghiulară. Aici poate fi rațional să se facă o baie în fața intrării. O chiuvetă și un vas de toaletă sunt amplasate unul față de celălalt.
 • Baie îngustă. În acest caz, setul poate fi după cum urmează:
 • cabină de duș;
 • mașină de spălat compactă;
 • chiuveta;
 • toaletă de toaletă.
 • Puteți căuta pe site-urile camerei de baie - fotografie, care arată combinația locației echipamentului într-o baie combinată de formă îngustă.
 • Baie extinsă. O chiuvetă, un vas de toaletă și o baie într-o astfel de cameră sunt așezate într-un rând. Dacă instalați un duș în loc de o baie, va exista mai mult spațiu, probabil suficient pentru o mașină de spălat.
 • Este interesant să vedem o baie - o fotografie care prezintă o variantă cu o masă de colț. Aici puteți combina mașina de spălat, situată sub blat, lângă chiuvetă.
 • Organizarea spațiului băii combinate

  Baie și toaletă împreunăPentru a obține funcționalitatea maximă dintr-o baie combinată de dimensiuni mici, să ia în considerare mai multe recomandări cum să combinați:

 • Echipament sanitar și zonare;
 • mobilier și oglinzi;
 • spațiu liber și nișe.

Spațiu Optimizare Sfaturi

 1. Refuzați o baie greoaie în favoarea dușului. Scaunul vacant poate fi utilizat pentru o noptieră sau mașină de spălat. Este, de asemenea, dificil de argumentat faptul că dușul este mult mai funcțional decât o baie.
 2. Refuzați versiunea de podea a obiectelor sanitare și instalați articulația. Într-o astfel de cameră este mai ușor de curățat, iar camera va părea lumină și spațioasă.
 3. Spațiu sub chiuvetă Este o zonă utilă pe care puteți amplasa rafturi deschise pentru accesoriile pentru baie sau pentru produsele chimice de uz casnic. Luând o cortină frumoasă în stilul interior, beneficiați dublu de această soluție.
 4. Pentru a face camera să arate mai spațioasă decât este de fapt, oglinzile sunt adesea folosite în design. Acesta poate fi o oglindă mare pe un perete sau înclinat, dar pur și simplu nu trebuie să plaseze în baie o mulțime de oglinzi mici.
 5. În cazul în care baia combinată nu este prevăzută pentru o nișă, acestea costă să construiască. Pentru a face acest lucru, trebuie să construiți o parte din perete și să construiți o nișă. Se va îmbina vizual cu peretele, și în comparație cu raftul agățat arată mai elegant. În plus, nișe pot fi folosite pentru zonarea spațiului de baie. Variante de amenajare a unui interior prin nișe sunt prezentate pe o fotografie a locurilor de proiectare a băilor.
 6. Utilizați contrastele de culoare ale zonelor de baie. De exemplu, utilizați o placă pentru acest lucru. Plasând un număr de benzi strălucitoare, puteți diviza în mod condiționat camera în zone funcționale.
 7. Preferați rafturile de sticlă. Ele arată ușor și nu creează un sentiment de greutăți, cum ar fi lemnul. Și materialul transparent se potrivește bine cu interiorul băii cu un duș.

Proiectarea unei băi combinate

Reguli de potrivireTot ceea ce privește aspectul camerei, de la podea la decorarea pereților, tavanului, elementelor de iluminat și a accesoriilor - acesta este designul. Lucrări de design interior necesită multe cunoștințe, dar ocupația este fascinantă. Prin urmare, după analizarea ideilor și a fotografiilor proiectului original, dar simplu de proiectare, puteți încerca să proiectați independent baia.

Există o mulțime de propuneri și proiecte pentru proiectarea de băi mici. Având în vedere o varietate de interioare de fotografie, mai întâi trebuie să acordați atenție celor care sunt cele mai potrivite pentru camera dvs.:

 • după dimensiune;
 • în formă;
 • corespund gustului personal.

Finisarea toaletelor combinate

Acoperirea peretilor baie combinată cu plăci glazurate - acesta este cel mai practic și decorativ mod de finisare a camerei, în care există o mulțime de aburi și apă. Cu ajutorul plăcilor, puteți crea o mare varietate de suprafețe, alegerea potrivită a culorilor, claritatea liniilor și strălucirea fascinantă a materialului - pot conferi pereților o atracție în conformitate cu proiectul de proiectare.

Pentru a evidenția anumite zone, de exemplu, de chiuveta, cada sau dus în proiectarea de țiglă, folosind o culoare diferită de design principal de perete. În fotografia cu elemente de zonare, se poate observa că restul spațiului în care apa nu ajunge este adesea acoperită cu alt material:

 • plută;
 • tapet;
 • pictat textual.

Stylistii experimentati recomanda celor care incearca sa faca in mod independent interiorul, sa aleaga din fotografie elementele de design care ii plac si sa le incorporeze in designul real.

Plafonul spațiului baia se poate termina:

 • Ce fel de iluminare ar fi potrivit pentru baielapte de var. Această soluție este potrivită pentru o baie mică;
 • imprimare fotografică și turnare prin stuc. Acest design arată bine într-o baie spațioasă;
 • tavan de tensiune. Filmul lucioasă adaugă spațiu spațiu și protejează camera de inundațiile de sus;
 • plafon fals. Atunci când se plasează structura suspensiei, experții recomandă alegerea unui gips-carton cu rezistență ridicată la umiditate.

Paul

Cerințele pentru siguranța pardoselii din baie sunt mult mai stricte decât la design. De aceea, trebuie să fie selectată țigla anti-alunecare și rezistență la umiditate. Șantierul de zidărie pe podea va oferi camerei un spațiu vizual.

Urmând regulile de proiectare, culoarea podelei trebuie făcută cu un ton mai întunecat decât pereții. De exemplu, dacă pereții sunt finisați cu plăci albastre, atunci plăcile albastre sunt așezate pe podea. Materialul este de asemenea gri deschis.

iluminat

Într-o baie combinată în baie nu este ultimul rol în crearea unui mediu confortabil și plăcut. În plus, dispozitivele trebuie să fie în siguranță. De exemplu, o lampă dispus deasupra oglinzii trebuie să fie protejat de umiditate într-un capac special, iar culoarea și designul său este ales, concentrându-se pe elementele interioare din jur.

Pentru iluminatul general, soluția corectă este instalare de spoturi, care dau lumina împrăștiată. La fel, designul lor este potrivit pentru decorarea unei băi în diferite stiluri:

 • high-tech;
 • minimalismul;
 • Clasic (variante cu pandantive originale).

Indiferent de tipul de iluminat ales pentru proiectare, trebuie să respectați regula de bază - în baia nu ar trebui să aibă colțuri întunecate.

accesorii

Cum de a alege accesoriiAccesoriile trebuie să se potrivească cu stilul general al băii. Principalul lucru este de a rezista măsurii în scala de culori, forma și cantitatea elementelor de decor.

Stilul clasic. Culorile luminoase ale designului interior sunt bine combinate cu nuanțe de aur, bej și maro de accesorii. Elementele de decor pot fi:

 • cupru;
 • bronz;
 • aur.

Stil "Provence". În general, ar trebui să existe un spațiu de design luminos:

 • Piese forjate;
 • decor de materiale naturale sub formă de coșuri de răchită, flori proaspete sau textile de in.

Minimalismul japonez. Culorile neutre și prezența unui număr minim de elemente de decor în design sunt principalele caracteristici ale stilisticii japoneze. Decorul relevant al băii, decorat cu culoarea japoneză, va fi:

 • Ikebana;
 • pictura prin hieroglife.

concluzie

Plasarea rațională a echipamentului sanitar, a materialelor și accesoriilor de finisare de înaltă calitate, selectate cu gust, va face chiar și o mică baie combinată la fel de respectabilă ca o baie spațioasă.

Proiectarea de băi și căzi de baie combinate
Cum de a veni cu o combinație de spațiuCum să plasați mobilierul într-o baieBaie și toaletăReparați-vă într-o toaletă micăCum să plasați inventarul în baieTipuri de suprapuneriSpațiu mare în cadăToaletă cu cadăBaie și baie în aceeași zonăO soluție modernăProiectarea unei băi moderneIdeea de a combina o baie cu o toaletăIdei pentru combinareOpțiunea unei băi combinate
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Case frumoase de țară, fotografii ale celor mai bune interioareCase frumoase de țară, fotografii ale celor mai bune interioare
Proiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stilProiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stil
Cameră de relaxare în saună sau saună: design și decorCameră de relaxare în saună sau saună: design și decor
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Designul băii într-o casă din lemn: recomandări și fotografiiDesignul băii într-o casă din lemn: recomandări și fotografii
Caracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografieCaracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografie
Fotografie de tavane întinse în baieFotografie de tavane întinse în baie
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Proiectarea unei băi combinate cu o suprafață de 4 metri pătrați, fotografieProiectarea unei băi combinate cu o suprafață de 4 metri pătrați, fotografie
Apartamente pe două nivele - idei de fotografie și de design pentru amenajăriApartamente pe două nivele - idei de fotografie și de design pentru amenajări
» » Designul unei băi combinate cu o baie: idei, fotografii și recomandări
© 2021 amigdas.com