amigdas.com

Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor

Cum să vă asamblați singur un mașinărieMașină de rectificat - mașină de rectificat centuri. Este proiectat pentru șlefuirea uscată a diferitelor suprafețe. Poate fi lemn, piatră artificială sau plastic. Cu acest instrument puteți îndepărta vopseaua, îndepărtați rugina, se freacă de suprafețele metalice. Prețul unui produs industrial este ridicat, deci este mai bine să faceți singur un mașinărie.

Principiul de funcționare

O rolă este atașată la arborele motorului. O ramă metalică este atașată la unitatea de antrenare, pe care sunt atașate încă 3 role. Ele sunt toate conectate printr-o bandă flexibilă cu un anumit grad de granularitate. În timpul lucrului, banda se întinde. Pentru tensionarea sa pe una din role, este prevăzută ajustarea.

Piesa este montată pe o masă, care face parte și din structură. În unele cazuri, rotația sa este de 90 de grade. Acest lucru creează confortul pentru șlefuirea piesei în 2 planuri pentru 1 instalare.

Ca măsură de siguranță, se instalează sticlă acrilică. Este conceput pentru a proteja operatorul împotriva prafului care zboară. Atașat la bancul de lucru este un stand încorporat.

Producție prin rezistență proprie

Pentru auto-fabricarea unui astfel de dispozitiv, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare. Ele sunt după cum urmează:

  • Caracteristicile ansamblului de șlefuitDezvoltați un design de șlefuit. Desenele dimensionale sunt pregătite independent sau la cerere. După aceasta, va fi clar ce materiale vor fi necesare.
  • Jigsaw electrice, bulgărești, sunt pregătite.
  • Strung pentru realizarea unor detalii. În lipsa lui, va trebui să utilizeze serviciile unui turnator.

La elaborarea unui proiect, este mai bine să se asigure o structură pe care piesa de prelucrat poate fi prelucrată în direcție orizontală și verticală.

Caracteristicile alegerii benzii

O sarcină importantă este să selectați banda. În funcție de lățimea sa pe mașina de șlefuit la domiciliu, este posibilă prelucrarea detaliilor anumitor dimensiuni. Se atrage atenția asupra gradului de granularitate a acesteia. Intervalul de mărime de-a lungul benzii are următoarele valori: 610, 915, 1230, 1600, 1830. Lățimea benzii este de 50 și 100 mm. În acest caz, trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

  • au o țesătură, bază elastică;
  • capacitatea de a rezista la viteze de până la 1500 rpm;
  • au rezistență la abraziune;
  • pentru a rezista alungirii fără pauze de 10-15%;
  • nu se încălzește în timpul utilizării prelungite.

Mașină de măcinatTrebuie avut în vedere faptul că panglicile scurte se încălzesc repede, și necesită mult o creștere a dimensiunilor mașinii. Nu le poți permite să fie compuse. În procesul de lucru la articulație, acestea sunt întinse, ceea ce poate duce la o ruptură periculoasă.

Rezistența benzii ar trebui să corespundă unei valori de 800-900 MPa. În același timp, efortul specific de măcinare nu trebuie să depășească 0,8 kg / cm2. Înainte de aplicare, banda este agățată timp de 48 de ore pe cilindru. În acest timp, se produce elongația naturală.

Baza și rolele aparatului

Pentru fiabilitatea designului, grosimea metalului este de 12 mm. Baza poate fi realizată utilizând conexiuni cu șuruburi. Cu toate acestea, prezența găurilor slăbește structura, prin urmare, este mai bine să o faceți sudată.

Canelurile tip semicirculare pentru rotirea platformei sunt greu de realizat manual. Acest loc de muncă este cel mai bine încredințat mașinii de frezat.

La rotirea rolelor este important să acordați atenție rugozității suprafeței. Valoarea sa ar trebui să corespundă Ra 1.25. Dacă clasa de prelucrare este mai mică, aceasta va duce la o uzură rapidă a benzii.

Cum să utilizați mașina de șlefuitSunt fabricate din duraluminiu sau titan. Dacă se utilizează oțel, va fi necesar să se facă probe pentru ușurință. O excepție este rolul arborelui motorului. Este ascuțită numai din oțel, deoarece este sarcina principală. Pentru o mașină standard, diametrul este de 150 mm. Cilindrul de tensionare are o dimensiune de 100 mm și două din restul de 70 mm.

Aranjați toate cele 4 părți rotative trebuie să fie strict într-o singură linie. Fiecare dintre ele este executată în formă de butoi cu o înclinare de 1-2 mm. Acest lucru este necesar pentru a împiedica alunecarea benzii.

Ele sunt instalate pe rulmenți de tip închis, astfel încât să nu înfundă praful în timpul funcționării. Clasa lor este aleasă nu mai puțin de 6.

Conduceți pentru un dispozitiv de casă

Grinder însușiIndiferent de mărimea mașinii, unitatea este alimentată cu o putere nu mai mică de 1,2-1,5 kW. Este mai bine ca dispozitivul să funcționeze pe o rețea de 220 de wați. Când este conectat la un dispozitiv trifazat, este necesar un condensator. Aceasta va duce la o pierdere de putere de 30%. Pentru performanța de înaltă calitate a muncii este selectat un motor electric de mare viteză. Valoarea lor nu trebuie să fie mai mică de 1200 rpm.

Este instalat în față și are un atașament consola. Nu utilizați motorul de la o mașină de spălat veche. Când lucrați la ea, se acumulează o mulțime de praf, astfel încât carcasa sa trebuie închisă și bine suflată.

Efectuarea unui polizor cu propriile mâini este un proces complex. Nu toate operațiunile pot fi efectuate independent. Uneori va trebui să utilizați serviciile unei mașini de frezat și a unei mașini de frezat. Cu toate acestea, ca rezultat, se va întoarce o mașină, pe care va fi posibilă prelucrarea pieselor din orice material. Mai mult, pe o astfel de adaptare, este posibil să se efectueze lucrări de măcinare pentru unealta de tăiere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Montarea unei mașini de grosime cu mâinile taleMontarea unei mașini de grosime cu mâinile tale
Caracteristicile ansamblului strung pentru metal prin propriile mâiniCaracteristicile ansamblului strung pentru metal prin propriile mâini
Mașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblareMașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblare
Făcând o mașină de frezat cu mâinile taleFăcând o mașină de frezat cu mâinile tale
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
» » Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
© 2021 amigdas.com