amigdas.com

Cage pentru iepure decorativ

Cuști pentru iepuri - cumpărați sau faceți-vă?Iepurii pitic și decorativi au devenit atât de populari ca și animalele de companie datorită blănii frumoase, caracterului bun și culorilor interesante ale stratului. Aceste animale de companie aduce o mulțime de bucurie, dar, de asemenea, o mulțime de îngrijire pentru îngrijire și întreținere.

Cerințe generale

În ceea ce privește temperatura, iepurii sunt destul de nepretențioși. La o temperatură cuprinsă între +10 și +20 C, pietrele pitice se vor simți minunate, pentru decorații temperatura acceptabilă este de la + 10 la +25 C.

Ceea ce nu ar trebui să fie permis în mod categoric este prudența și schimbările bruște ale temperaturii. Același pericol pentru animale de companie reprezintă umiditate prea joasă sau extrem de ridicată. În cazul în care apartamentul oferă o muncă permanentă de încălzitoare, va fi superfluu să cumpărați un umidificator care să îl facă confortabil nu numai pentru animalul de companie, ci și pentru proprietari.

igienă

Cuști pentru iepuri ornamentali - conținutul animalelor din casăCusca este pentru iepure o casă cu drepturi depline: aici doarme, mănâncă, se joacă și crește. Prin urmare, este important țineți cușca curată și să aveți grijă de curățarea în timp util. Dacă tava este situată în exteriorul cuștii, aceasta vă va permite să monitorizați puritatea acesteia mai puțin frecvent.

Ar trebui să aveți grijă nu numai pentru cușcă, ci și să piepțiți blănurile animalului în timp util, să curățați și să curățați unghiile și, uneori, și blana de blană (pentru rasele cu păr lung).

WC

Va fi ușor să obișnuiți iepurele la toaletă, deoarece sunt ușor de antrenat. Cel mai bine este să scoateți tava din cușca animalului de companie, astfel încât iepurele să nu fie nevoit să doarmă lângă locul unde se duce la toaletă. Plasarea toaletei în afara coliviei animalului de companie va permite curățarea casei iepurelui mult mai rar.

Pentru a obișnui animalele de companie cu tava, ar trebui să le puneți întotdeauna așternutul în același loc, deoarece animalele reacționează brusc pe un miros pufos. După o anumită perioadă de timp, animalul va putea găsi colțul din dreapta.

Cea mai bună variantă a toaletei pentru un pufos bebeluș va fi o tavă de pisică obișnuită cu "labele uscate" ale grătarului. Ca material de umplutură, pot fi utilizate rumeguș convențional din lemn sau un material de umplutură destinat pisicilor. Ar trebui să luați o astfel de tavă cu un grătar de plastic, astfel încât excrementele să cadă prin ea în tava însăși cu rumeguș. Astfel, iepurele nu va pata picioarele.

mers

Iepurii sunt foarte activi și curioși, deci au nevoie de aer proaspăt și impresii noi. Nu poți face un copil blanc să-și pună toată viața în patru pereți.

Lasati cusca sa fie un refugiu temporar pentru iepure, unde se poate ascunde de pericol, iar restul timpului el va avea ocazia sa mearga liber in jurul camerei. Această opțiune vă va multumi pe prietenul tău blond și pe tine.

Cage pentru un iepure - cum să alegi cel potrivitDar nu uitați că iepurii sunt rozăși, nu au nevoie să răsucească firul. Este necesar să se aibă grijă în prealabil de limitarea accesului unui animal de companie pufos la astfel de lucruri.

Un iepure intern are nevoie nu numai de a se deplasa de la o cameră la alta, dar, de asemenea, îi place să se miște în aerul proaspăt. Pentru aceasta, este necesar cumpărați un guler pentru animale de companie și lesa pentru animalul dvs. de companie și puteți merge în siguranță pentru o plimbare cu animalul dvs. de companie. Aceasta este o modalitate foarte bună de a avea un moment bun atât pentru gazdă, cât și pentru copilul pufos.

companion

Acasă iepurii se caracterizează prin sociabilitate și activitate excesivă, astfel că uneori pot fi trist fără o companie. În acest caz, îl puteți popula cu același cartof de oaie. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că doi bărbați pur și simplu nu se întâlnesc împreună și începe o luptă pentru teritoriu, astfel încât o astfel de uniune comună nu ar trebui să fie luate în considerare. În ceea ce privește coabitarea unui cuplu heterosexual, această opțiune este de preferat să se ia în considerare numai dacă masculul este castrat. Dar cele două femele se vor descurca foarte bine și se vor simți confortabil trăind în aceeași cușcă, fără a provoca un disconfort semnificativ între ei și proprietari.

Locația cuștii într-un apartament sau într-o casă de țară

Adulții iepuri nu cântăresc mai mult de două kilograme, deci sunt perfect adaptate pentru a trăi într-un apartament. Spre deosebire de rocile decorative, consumul de alimente și deșeurile de viață în pietre pitice este mult mai mic.

 • Pentru conținut confortabil în apartamentul de pietre dwarfish se recomandă construirea unui podium scăzut, astfel încât animalul să nu simtă pericolul. De asemenea, merită remarcat faptul că iepurii se tem de sunete puternice și puternice, astfel că locul locuinței lor este să aleagă cele mai retrase, liniștite și confortabile.

Iepurele sunt animale sensibile, sensibile și timide. Nu este necesar să dotați o cușcă într-o bucătărie aglomerată sau într-un coridor, este mai bine să o faceți undeva în colțul camerei, astfel încât animalul să se simtă în siguranță și confortabil.

Evitați curenții în timpul ventilației. Nu este necesar să instalați un animal de companie în apropierea bateriilor, a aparatelor de aer condiționat sau sub soarele arzător pe balcon.

 • Iepuri decorative mai mari decât omologii lor pitic, deci necesită mai mult spațiu. O opțiune perfectă pentru întreținerea rocilor decorative va fi o casă de țară.

Cuierul cu mai multe etaje pentru iepuri și rozătoare este convenabilDacă intenționați să așezați animalul pe un balcon sau pe verandă, trebuie să aveți grijă ca celula să nu se afle sub razele arzătoare ale soarelui sau în curenți. Cusca trebuie să fie echipată cu o ușă cu ochiuri de plasă, astfel încât animalul de companie să aibă acces constant la aer proaspăt, fără a suferi de umflături. Este necesar să se construiască într-o cușcă o casă mică pentru un iepure, astfel încât să se odihnească periodic în el și să se ascundă într-un colț retras.

Dacă ați cumpărat un iepure, dar nu ați găsit un loc potrivit în apartament pentru a instala o cușcă acolo, lăsați animalul să meargă pe jos. Și în locul pe care îl iubește, pune carcasa. Deci iepure însuși vă va spune unde va trăi cel mai confortabil.

Dimensiuni pentru diferite tipuri de iepuri

Greutatea standard a rocilor decorative - până la 5 kg, iar piticul - 2 kg. Pentru fiecare iepure, celula trebuie selectată individual, în funcție de mărimea acesteia.

Un factor important în alegerea unei celule pentru un iepure decorativ este timpul în care se va menține în el. Dacă iepurele este liber să meargă în jurul apartamentului, iar celula va servi drept loc unde puteți petrece noaptea, puteți alege o mică opțiune. Dimensiunea minimă a celulei pentru iepurii pitic este de 40x70 cm.

În cazul în care celula servește ca iepure plin de făt pentru un iepure, alegeți o versiune mai spațioasă, de aproximativ 35 x 85 cm.

Rasele decorative de iepuri sunt mult mai mari, deci au nevoie de o casă mai mult. Cusca pentru șederea peste noapte poate fi de 45x80 cm, iar cușca pentru un loc permanent de ședere este de 50x100 cm.

Nu fiți prea stricți în privința mărimii cuștii pentru un animal de companie pufos, deoarece trebuie să aibă un loc pentru a sări, a alerga și a te distra. Dacă mintea va aborda alegerea celulei și dispunerea ei, animalul de companie va fi confortabil și confortabil în el.

Nu uitați că prezența constantă într-un spațiu închis poate determina deformarea scheletului și a organelor interne. Atunci când alegeți o celulă, trebuie să vă amintiți că ar trebui să fie mai mult decât un animal de companie de cel puțin 4 ori și ar putea crește liber pe picioarele posterioare.

Cum de a alege o celulă de design corect

Un criteriu important în alegerea unei case pentru un animal de companie este siguranța animalului de companie și ușurința în curățarea cuștii. Elementele de construcție celulară nu ar trebui să aleagă și să reprezinte un pericol pentru animal.

Vasul de băut și alimentatorul trebuie să fie rotunde, iar podeaua nu trebuie să alunece, astfel încât animalul să nu se rănească. Podeaua trebuie să fie formată dintr-o plasă din plastic cu un palet - această opțiune este cea mai convenabilă.

Cușcă cu tambur pentru iepuri decorativi acasăVarianta celulară ideală este un corp de zăbrele și un palet de plastic cu o adâncime de 15 cm. Atunci când alegeți o celulă, ar trebui să se țină seama de faptul că aceasta ar trebui să fie formată din tije metalice identice care nu sunt acoperite cu vopsea. Iepurii râde de tot ce vine pe ei pe drum, așa că cușca ar trebui să fie puternică, iar capacul - stabil.

Pentru așternut, este mai bine să folosiți ziare, rumeguș, paie și talpă - absorb urina bine și absorb un miros neplăcut. Iepurii preferă să se rotească în rumeguș, deci ar trebui să fie schimbați cât mai des posibil, astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească și să nu înceapă insecte.

Cușcă pentru transport

Adesea proprietarii refuză să cumpere o cușcă pentru transport, explicând acest lucru prin faptul că nu se vor mișca nicăieri și animalul de companie nu va fi bolnav sigur. Dar în momentul în care trebuie să plecați de urgență sau animalul are nevoie de ajutorul unui medic veterinar, nu există celule pentru transport la îndemână.

Ar trebui să se furnizeze în avans pentru iepure să fie transportate. Puteți prefera transportul de pisici pentru transport. În partea de jos este necesar să se pună ceva moale, astfel încât picioarele animalului de companie să nu alunece și să nu-i provoace nici un neplăceri.

Cage pentru iepure decorativ

Pentru fiecare clădire, primul lucru de făcut este să creați un desen și să determinați dimensiunile dorite ale celulei viitoare. A face o casă nu este dificil și scump.

Materiale și instrumente necesare:

 1. placi de placaj;
 2. un ciocan;
 3. șuruburi autotubulare;
 4. cuie;
 5. pila de unghii;
 6. lamele de lemn;
 7. plasă de metal;
 8. balamale pentru usi;
 9. foarfece pentru metal;
 10. foaie de metal.

Progres:

 1. primul lucru vom proceda la fabricarea podelei. Se recomandă să se facă din PAL, cu un prag. În partea de jos este necesar să se pună o foaie subțire de staniu (până la 0,2 mm). Acest material va crea condiții pentru o curățare convenabilă și este de asemenea durabil;
 2. Ușa ar trebui să permită iepurele poate ieși cu ușurință din cușcă. Poți să faci ușile obișnuite din lamele de lemn și să le atarzi la balamalele ușilor, sau poți face uși glisante. Pentru a produce o ușă glisantă aveți nevoie de un suport și o placă de placaj;
 3. dacă planurile faceți plafonul placajului, iar pereții vor fi alcătuiți în întregime din grătare, trebuie să vă asigurați că barele metalice ale grătarului sunt suficient de puternice și nu se vor îndoiți sub greutatea acoperișului;
 4. pentru a crea un al doilea nivel Este necesară o foaie de PAL, care trebuie să fie fixată pe pereți folosind șuruburi cu auto-filetare. Podeaua celui de-al doilea etaj trebuie să fie fermă și stabilă pentru a rezista greutății animalelor de companie;
 5. Cage de iepuri de casă - soluții simpleDe asemenea, facem o scară din placaj, pe care le punem lamelele de lemn, astfel încât iepurele să se poată urca liber la al doilea nivel al casei sale. Scara trebuie să fie de asemenea executată calitativ și să fie puternică, fără alunecare sau cădere. Dimensiunile scării sunt de cel puțin 15 cm lățime, iar lamele trebuie să aibă o distanță de cel puțin 5 cm între ele;
 6. nu este nevoie să colorezi o cușcă, astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească de vopsea toxică, deoarece iepurii se bucură să-i înghită. Toți consumatorii de alcool și jgheaburile de alimentare trebuie să fie bine atașați de pereți, astfel încât animalele de companie să nu le transforme și să le împrăștie. Este recomandat ca un alimentator de niplu să fie amplasat în afara cuștii pentru a economisi spațiu în interior.

Urmând aceste sfaturi pentru aranjarea unei cuști pentru un iepure decorativ cu mâinile tale, animalul tău va fi confortabil să trăiască și să-i încânte pe proprietarii săi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Cum să ai grijă de iepuri acasăCum să ai grijă de iepuri acasă
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Home iepuri decorative: întreținere și îngrijireHome iepuri decorative: întreținere și îngrijire
» » Cage pentru iepure decorativ
© 2021 amigdas.com