amigdas.com

Furaje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătesc

Furaje combinate pentru iepuriPentru ca un iepure să crească mare și să aducă un agricultor o mulțime de carne, trebuie să monitorizați cu atenție nutriția acestuia. Îngrijirea, întreținerea și hrănirea echilibrată depind direct de capacitatea iepurelui de a se înmulți. Iepuri cu o dietă echilibrată preferă furajele mixte

. Acesta conține vitamine și oligoelemente, care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea animalului. Furajele mixte pot fi achiziționate sau efectuate în conformitate cu prescripția dumneavoastră. Favorizarea furajelor, iepurilor, alocă confort în utilizarea și depozitarea acestora.

Furaj pentru iepuri cu propriile mâini: compoziție și rețete

Furaj pentru iepuriDieta echilibrată Animalul afectează în mod direct viteza de dezvoltare a iepurilor, cantitatea de carne produsă și valoarea blănii. Alimentația animalului poate fi diferită, dar croftul trebuie să primească substanțele nutritive, elementele și vitaminele necesare dezvoltării acestuia.

Dificultatea în materie de nutriție constă în faptul că crescătorul de iepure trebuie să calculeze în mod constant rata zilnică a unui produs care va merge la hrană. Un mod productiv și simplu de hrănire a iepurilor este hrana specializată. Avantajele sale includ faptul că are absolvirea necesară, care corespunde creșterii animalului. Și, de asemenea, el ajută să câștige în greutate în fiecare zi.

În perioada de primăvară-toamnă animalul este hrănit iarbă și fân. În această perioadă, consumul de cereale este redus. Dar trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că, în aceste anotimpuri, creșterea în greutate este redusă la minimum. În această perioadă de viață a animalelor este important să aveți timp să transferați de la o dietă naturală la furaje mixte. Trecerea de la un tip de furaje la altul trebuie să se realizeze treptat de către agricultor.

Ideal pentru obținerea unei productivități ridicate a animalelor. Obținerea unei blănuri de calitate superioară și obținerea unui nivel ridicat de carne este o hrană combinată. Pentru astăzi în magazinele de specialitate vindeți furajele echilibrate. Ele pot fi, de asemenea cumpăra mustață specializată, întreprinderi zootehnice. Nu puteți cheltui bani pentru a cumpăra mâncare și gătiți-vă singur.

Compoziția furajelor mixte pentru iepuri: ceea ce mănâncă și alegerea hranei pentru animale

Pentru ca iepurele să aibă o dezvoltare completă, are nevoie de vitamine, substanțe nutritive și minerale. Nevoia de acest lucru poate fi completată în cazul unei hrăniri echilibrate. Dacă ați oprit alegerea feedului achiziționat, alegerea este imensă. Uneori, chiar și un crescător experimentat de iepuri poate întâmpina dificultăți în alegerea unui produs de calitate. Furajele mixte achiziționate se disting prin producător, compoziție, valoare energetică și nutritivă.

Atunci când alegeți un feed specific pentru iepuri, trebuie să fiți atenți la următorii factori.

 1. Producător cu bună reputație.
 2. Destinația de vârstă a produsului.
 3. Rasa pentru care este destinată hrana pentru animale.

Compoziția furajelor mixte pentru iepuri trebuie să se bazeze exclusiv pe alimentele vegetale. Acesta include 50% din cereale. Poate fi porumb, ovaz, grau sau orz. Restul de 50% este în fân, vitamine sau făină din plante. În plus, mulți producători adaugă furaje, prăjituri, făină și carne și oase sau făină de pește.

Hrană pentru iepuri acasă

Mai bine de a hrăni iepuriiÎn ciuda varietății compoziției furajelor mixte achiziționate, mulți agricultori o pregătesc ei înșiși. În cazul în care marimea fermei dvs. este mare, atunci veți avea nevoie de un feed un număr mare. Prin urmare, în plus față de dorința de a găti, este necesar să stocați pe echipamente speciale.

 1. Uscarea.
 2. Rearanja.
 3. Crusher.

Mulți fermieri, pentru a reduce costurile, aplică un mixer și, în loc de o duză, pun un burghiu. Această opțiune nu numai că economisește în mod semnificativ bugetul, ci permite, de asemenea, să mănânce calitativ iarba verde. Și, de asemenea, după amestecarea tuturor componentelor necesare. Dacă intenționați să încorporați culturile de cereale în furajele mixte, atunci nu puteți face fără un concasor. În funcție de vârsta iepurilor, mulți fermieri folosesc o mașină de măcinat cu carne. Pentru a obține granulele pe care trebuie să le cumpărați granulator și amestec de sărituri prin ea. Avantajele acestui echipament includ reglarea mărimii peletelor produse. După ce mâncarea a fost zdrobită, ea este uscată și apoi administrată la iepuri.

Feed pentru iepuri: rețete

Pentru a pregăti furajele pentru animale tinere, vă sugerăm să utilizați următoarea rețetă. Numărul de ingrediente va fi reprezentat condiționat ca procent. Veți avea nevoie.

 • Furaje combinate pentru iepuriFăină din plante - 40%.
 • Orz - 30%.
 • Floarea de floarea soarelui - 10%.
 • Mazare - 8%.
 • Bran - 5%.
 • Melasa - 2,5%.
 • Drojdie - 2%.
 • Carne de făină sau oase - 1,6%.
 • Furajele fosfatice - 0,6%.
 • Sare - 0,3%.

Fiecare dintre ingredientele prezentate zdrobit și zdrobit, și apoi amestecate împreună. Apoi, iepuri uscați și servit.

A doua rețetă pentru prepararea furajelor mixte se bazează pe substanțe nutritive. Se recomandă prepararea unor astfel de furaje combinate pentru iepuri numai la femele în timpul alăptării. Pentru pregătirea sa va trebui să ștergeți următoarele componente.

 1. Furaje mixte pentru iepuri - Cum să gătescFăină din plante - 30%.
 2. Orez și ovăz de orz - 19% din fiecare ingredient.
 3. Bran și schrot-15%.
 4. Făină de pește - 2%.
 5. Făină din carne și oase - 0,5%.
 6. Drojdie - 1%.
 7. Sare -0,5%.

Pentru a face acest compus, trebuie să luați toate ingredientele de mai sus. Grind-le și amestecați-le pe toate împreună. Pentru a astfel încât fiecare ingredient este atașat împreună cu ceilalți, le puteți adăuga apă. Apoi veți avea o masă sub formă de terci de cereale. Merită să treacă prin granulator. În cazul în care ați cumpărat granulatorul, utilizați o mașină de tocat carne. Masa pregătită trebuie să fie uscată.

Puteți pregăti o varietate de alimente. Acestea pot fi preparate printr-un granulator sau printr-un măcinător de carne. Principalul lucru este de a calcula proporția corectă. Animalele de hrănire pot fi amestecuri uscate care sunt convenabile pentru depozitare. Deci, faceti un gulal si serviti imediat dupa gatit.

Compoziția furajelor mixte pentru iepuri: opțiuni

Cum se prepară o hrană combinată pentru iepuriCompoziția furajelor mixte pentru iepuri poate fi diferită. Dar există o listă de bază a componentelor pe care animalele au nevoie pentru o creștere și o dezvoltare normală.

 • furaje verzi;
 • culturi radacini;
 • tuberculi;
 • cereale;
 • ierburi uscate, inclusiv fân;
 • însilozate;
 • concentrate;
 • substanțe minerale și complexe de vitamine.

În producția de masă, toate componentele sunt amestecate. Ele pot fi zdrobite, presate și granulate. Indiferent de ce metodă a fost aleasă minerale echilibrate pentru animale.

Alimentările echilibrate sunt în mod obișnuit împărțite în trei tipuri: aditiv de flux complet, concentrat și furajer.

 1. O hrană completă poate umple complet necesarul de nutrienți al animalului. Se folosește ca principal tip de hrană.
 2. Concentrat, injectat numai cu furaje crude și suculente.
 3. Furaj, include minerale, proteine, un complex de vitamine. Această opțiune nu este potrivită ca cea principală. Se utilizează ca un supliment la alte alimente.

Împreună cu furajele mixte, trebuie să oferiți furaje sau fân suculent.

Alimente uscate sau mash: ce este mai bine?

Mulți crescători de iepuri preferă hrana uscată. Există o serie de avantaje în ea. Este capabil să reducă timpul petrecut pentru pregătirea unei diete complete, spre deosebire de o pastilă. Toate astea trebuie să faci un fermier - se toarnă granulele în alimentator. De asemenea, facilitează calcularea ratei zilnice.

Cu ajutorul furajelor mixte în formă uscată, iepurii câștigă rapid greutate și se dezvoltă bine. Furajul uscat este capabil să protejeze animalul împotriva diferitelor infecții. În timp ce pasta este un depozit pentru dezvoltarea microorganismelor dăunătoare, patogene. Singurul negativ prezent în furajele uscate este prețul ridicat.

Procesul de a face furaje amestecate manual cu detalii

Practic toți crescătorii de iepuri dispensează cu un mixer, un măcinător de carne. Dar în unele cazuri este nevoie de un granulator. În schimb, pentru economie, se utilizează un burghiu și o duză pentru a amesteca cimentul. Astfel, alimentele granulate se dovedesc a fi calorice, ceea ce este necesar pentru iepuri.

 1. Cum să pregătiți furajele pentru iepuriPrimul lucru care se face este măcinarea cerealelor și a altor componente.
 2. Amestecul finit este turnat în granulator. Dimensiunea granulelor poate fi determinată cu ajutorul unei duze adecvate. Pentru vârstele diferite ale animalului Am nevoie de granulele mele.
 3. Extruderul amestecă masa și o formează. După aceea, efectuează tratamentul termic al componentelor.

Particularitatea granulatorului este munca sa ca presă. Astfel, hrana rezultată este stocată mai puțin decât după procesare. Temperatura ridicată în timpul fabricării permite eliberarea produselor provenite din toxine și microorganisme dăunătoare. Mecanizarea creării de alimente de înaltă calitate devine imposibilă fără utilizarea anumitor echipamente.

Mulți fermieri folosesc motociclete. Este ieftin și acest lucru este justificat. Cu ajutorul lui devine posibil procurați cantitatea necesară fân pentru iepuri și cheltuiți, cu costul minim de costuri fizice.

Uscătorul este echipamentul necesar. Cu ajutorul lui este posibil să se evite mucegaiul și mustața. Concasorul este de asemenea necesar, deoarece permite prelucrarea grâului și a altor ingrediente în făină. Mulți fermieri folosesc presa de ulei de snec, ajută la măcinarea culturilor de ulei, care sunt necesare pentru crearea de furaje mixte de calitate.

Feed pentru iepuri: rezultate

Furaje pentru iepuri de diferite tipuriDacă aveți o fermă mică și nu există echipament necesar și costisitor la îndemână. Nu dispera, este posibil să se înlocuiască o parte a lucrării pe care echipamentul o execută prin muncă manuală. Este întotdeauna util să vă amintiți că principalul avantaj al fabricării furajelor pentru iepuri cu mâinile tale este ieftina și controlul ingredientelor. La urma urmei, în funcție de animalele dvs., puteți schimba proporțiile și rețetele dumneavoastră. În cazul în care ați reușit să procurați o mulțime de alimente, puteți oricând să o vindeți. Aceasta este o opțiune excelentă pentru venituri suplimentare.

Compoziția furajelor mixte de calitate include întotdeauna Cereale, furaje verzi, vitamine și impurități animale. Cerealele sunt o parte integrantă a rației urechilor. Această componentă este responsabilă pentru creșterea în greutate și menținerea corpului animalului cu fibre și proteine. Pentru iepuri, porumb, grâu, ovăz sau orz pot fi potrivite. Dar puteți include și o semințe de floarea-soarelui, soia și leguminoase.

Ca furaj verde, puteți folosi orice tulpină a plantei. În alimentele naturale se pot adăuga ierburi proaspete tăiate, legume, culturi radiculare, paie și chiar frunzele din grădină. Mâncarea verde este responsabilă pentru creșterea și dezvoltarea animalului. Utilizarea acestuia ajută la reducerea costului produsului finit.

Ca aditivi de vitamine și impurități animale, puteți folosi: lapte în formă uscată, făină din semințe de floarea-soarelui. În unele cazuri se utilizează drojdie și cretă. De asemenea, este necesar să includeți pește și făină de oase. Acești aditivi vor fi necesari pentru animal ca imunostimulant.

Compoziția oricărei furaje combinate întotdeauna depinde de componentele disponibile, vârsta, soiul, sexul și starea de sănătate a animalului. Aplicarea regulată a furajelor mixte permite accelerarea creșterii și dezvoltării animalului. Ajută la evitarea apariției bolilor, precum și la susținerea sistemului imunitar la nivelul adecvat. Spre deosebire de alte furaje, iepurii primesc o dietă echilibrată, iar fermierul optimizează consumul de hrană.

Este demn de amintit fiecare crescatori începători că, atunci când alimentarea hranei pentru animale, preparate cu propriile lor mâini sau cumpărate în magazin (producția industrială), animalul trebuie să fie întotdeauna acces la apă. O condiție prealabilă pentru dezvoltarea corectă a iepurilor este accesul la iarbă și fân, indiferent dacă este în furaje mixte sau nu!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Metode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mânăMetode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mână
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Furaje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâiniFuraje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâini
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
» » Furaje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătesc
© 2021 amigdas.com