amigdas.com

Cum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale

Materiale pentru celuleCând vă decideți să cresc la prepelițele din casa dvs., trebuie să vă ocupați imediat de locul în care vor trăi. Spontan și în grabă să se apropie de construcția unei locuințe pentru prepeliță nu poate. Animalele simple, care sunt folosite pentru păstrarea păsărilor, nu sunt potrivite pentru acestea.

Cea mai rapidă soluție este să cumpărați o cușcă într-un magazin specializat. Cu toate acestea, nu întotdeauna poate aranja un crescător de prepelițe, iar achiziționarea de celule poate fi foarte costisitoare. Uneori, cea mai bună opțiune este să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale. Învățarea pas-cu-pas va permite treceți întregul ciclu de asamblare a unei case de păsări fără probleme.

Ce ar trebui să fie celulele pentru prepelițe?

Cerința de bază pentru o cușcă de prepelițe este că nu trebuie să fie o cutie orb simplă cu găuri. Toți pereții semnificativi ai structurii trebuie să fie făcuți dintr-o rețea. Mărimea celulelor din grilă, care acționează ca pereți, trebuie să fie astfel încât pasărea să își poată scoate liber capul și să ajungă la alimentatorul său. Ar trebui să ne amintim că indivizii tineri viguroși prin intermediul celulelor mari ale rețelei se pot aluneca instantaneu.

O caracteristică la fel de importantă a casei pentru prepeliță este zona sa. Fiecare pasăre trebuie să aibă cel puțin doi decimetri pătrați din zonă, altfel ei vor fi înghesuiți.

Cerințe generale pentru casele de prepelite:

 1. Cușcă de prepeliță de casăAnimalele de companie trebuie să trăiască într-un loc uscat. Păsările se pot îmbolnăvi de abundența umidității.
 2. Rețeaua ar trebui să aibă o dimensiune a celulei potrivită pentru o anumită categorie de vârstă. Pucioasa mică poate apărea prin celule mari.
 3. Nu așezați animalele de companie într-o locuință care depășește standardele recomandate.
 4. Locul în care va trăi prepelitele ar trebui să corespundă destinației lor. În funcție de motivul pentru care este plantată o pasăre, va fi selectat acest tip de locuință.

Locul pentru instalarea locuinței trebuie să respecte normele de siguranță de bază, să fie protejate de vreme rea și de prădători. Quail-ul este contraindicat impactul constant al soarelui și al curenților strălucitori.

Habitatul natural al prepelițelor este un teren cu vegetație densă, acest mediu trebuie recreat pentru animale de companie. Cât de mult se vor simți confortabil în casa lor depinde direct de productivitatea păsării.

Dimensiunea celulei pentru prepeliță

Pentru a determina mărimea exactă a viitoarei prepelițe, ar trebui să fie determinată cu vârsta de pasăre, care este prevăzută să conțină. Quail de vârste diferite Trebuie să păstrați în separate, special creat pentru fiecare categorie de vârstă, case.

Pentru o mică prepeliță este o locuință destul de potrivită, care are o înălțime de până la 250 de milimetri. Dacă celulele sunt instalate de baterie, acestea pot fi instalate pe mai multe niveluri, de obicei până la cinci. La o astfel de instalare este necesar să se ia în considerare faptul că primul nivel ar trebui să fie la o distanță de jumătate de metru de la sol.

Celule achiziționate pentru prepelițe și care sunt făcute de ei înșiși, pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Asamblarea cuștiiîngrășăminte - pentru puii foarte tineri, care nu au mai mult de zece zile;
 • pentru puii care nu au ajuns la 45 de zile de la naștere;
 • pentru păsările adulte;
 • cușcă pentru găini ouătoare;
 • o locuință pentru întreținerea cirezii părintești;
 • pentru prepeliță, cultivate pentru carne.

O casă de prepeliță cu orice scop trebuie să fie în mod necesar echipată cu un alimentator de păsări și un bol de apă, care, de regulă, este scos din granițele sale și fixat în exterior.

În ceea ce privește broaștele, atunci la proiectarea și fabricarea lor este necesar să se ia în considerare faptul că în ele hatchlings care numai ecloza pe lumina ajunge. Pentru o astfel de locuință, este necesar să se asigure posibilitatea unei încălziri fiabile și a unei iluminări constante. Dimensiunea ochiurilor de plasă a broderii nu depășește 10 milimetri în diametru.

După 10 zile, tinerii vor avea nevoie de o versiune puțin diferită a locuinței. Pereții acesteia pot fi complet plasă, cu o dimensiune a celulei de aproximativ 15x25 milimetri la pereții din față și din spate, iar la sfârșitul - până la 25x25 mm. O astfel de dimensiune mică se datorează, că animalele foarte tinere au mobilitate incredibilă și, din cauza dimensiunilor lor mici, sare prin celule foarte repede și imperceptibil.

Un adult trebuie păstrat în condiții adecvate. În mod obișnuit, acestea sunt cutii cu pereți de placaj din partea din spate și din față, iar pe laturi - ochiuri, cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de 32x48 mm. Ca o podea într-o cușcă este utilizată o rețea cu celule mici. Pe partea din față a locuinței se află un castron cu apă și un alimentator.

Quail, cultivat pentru carne, este conținut în celule care limitează mișcarea. Astfel este necesar să se facă astfel încât pasărea să nu fie prea îndeaproape. De obicei, acestea sunt celule mici Cu pereți dintr-o rețea cu dimensiunea celulelor de 32x48 mm.

Cage pentru prepelițe cu mâinile tale

În cazul în care alegerea se referă la fabricarea de celule pentru prepelițe cu propriile mâini, în loc să se cumpere deja gata, este necesară efectuarea unor lucrări pregătitoare, și anume:

 • determină numărul de păsări viitoare și, prin urmare, numărul de celule pentru acestea;
 • pe baza vârstei animalelor de companie, alegeți tipul de locuință viitoare pentru el;
 • trageți un layout de celule pe hârtie și aliniați toate dimensiunile;
 • faceți o instrucțiune pas cu pas și faceți o casă de companie pentru ea.

O celulă pentru prepelițe cu propriile mâini poate fi făcută în întregime din plasă sau din placaj, combinată cu material din plasă. Plasa în sine poate fi atât metalică, și plastic. În mod necesar, întreaga construcție va fi montată pe un cadru din lemn sau din lemn.

Cum sa faci celule prepelite pentru tine

Cum se face o cușcă pentru depășireDe regulă, începători crescătorii de prepelițe în stadiul inițial se limitează la 20-30 de păsări. Pentru a găzdui un număr atât de mare de păsări, vor fi necesare celule cu un cadru de 700x350x200 mm. Deși dimensiunile sale pot fi ușor modificate, în funcție de camera în care vor fi localizate casele de prepeliță.

Acoperirea plafonului de locuință, va fi reticulat, la fel ca toți ceilalți pereți, inclusiv partea de jos. Podeaua de lângă casă este de obicei făcută dintr-o plasă mai fină decât pereții. Sarcina principală este de a elimina gunoiul și deșeurile din casă, dar astfel încât pasărea să nu cadă cu labe și să nu se blocheze la podeaua cuștii.

Există o altă opțiune de a face o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale repede. Pentru a face acest lucru, îndoiți ochiul în locurile potrivite și utilizați-l ca pe un tavan, pe spate și pe un capac frontal, sau ca o podea și pereți, respectiv. Restul pereților poate fi realizat din plasă de plastic sau placaj.

Cadrul lemnului este cel mai bine realizat, folosind bare de 25x50 mm. Ramele metalice sunt realizate din colțuri având dimensiunea de 25x25 mm, dar în unele cazuri colțurile pot fi de altă dimensiune adecvată.

Instrucțiuni pas-cu-pas

Toate celulele sunt montate în grupuri speciale, salvând astfel spațiul ocupat de păsări. În astfel de blocuri cu secțiuni, puteți păstra prepelițele pe balcon sau în săli mici speciale.

După cum puteți vedea în fotografie, convenabilitatea acestei metode este incontestabilă. Colectarea cuștii este strict conform instrucțiunilor și rezistând tuturor dimensiunilor indicate pe diagramă, totul ar trebui să se facă rapid și să nu provoace complicații în instalare.

 1. Celule fabricate din plasticMai întâi de toate, trebuie să colectați toate materialele necesare: colțuri sau bare de lemn, plasă, șuruburi, cuie, placaj.
 2. Asamblați cadrul întregii structuri și fixați-o la posturile principale.
 3. Faceți pereții de plasă și capacul superior al celulelor, fixați-le pe cadru. Pe acele grilaje de la care se vor produce fundul celular, va fi necesar să se îndepărteze un rând de celule, făcându-se astfel posibilitatea de a lua ouăle prin ele. Diagrama de mai jos prezintă toate dimensiunile necesare ale unei astfel de rețele.
 4. Din placaj, realizați jgheaburi pentru ouă și le instalați pe cadru.
 5. Montați alimentatoare și băutori.

În funcție de locul în care vor trăi animalele de companie, se face un tip de capac în cușcă, care asigură accesul la acestea. Ca o regulă, cușca este deschisă de sus și, în rolul capacului, apare toată partea superioară a cuștii. Această metodă este foarte convenabilă dacă întreaga baterie va fi într-o cameră foarte mică. Dacă există mai mult spațiu, capacele pot fi făcute din lateral.

Într-o astfel de celulă, situată pe un nivel, poate trăi o familie de prepelițe, formată din 2-4 găini și un cocoș.

Quail celule din placaj

Cu un număr mare de păsări, de dragul economiei, poate fi mai rezonabil să se producă celule din placaj, fără utilizarea colțurilor metalice și a unui număr mare de ochiuri.

Pereții caselor de prepelițe sunt din placaj subțire, un cadru de bare de lemn, iar grila este utilizată numai pentru podea și față, în cazul în care pentru a fixa jgheab. După cum se arată în figură, construcția generală a unei astfel de locuințe este identică cu cea metalică și nu va fi dificilă asamblarea acesteia.

Quail celule din plastic

Pe lângă modalitățile tradiționale de a face casele de curte cu mâinile tale, poți recurge la o opțiune relativ nouă, care se caracterizează prin simplitate și ieftinitate. În cazuri extreme, puteți folosi acest lucru atunci când construiți un adăpost temporar pentru prepelițe.

Avantajele evidente ale celulelor din plastic:

 • funcționare îndelungată;
 • materialul poate fi obținut gratuit;
 • ușor de curățat casa.

Cum se face o cușcă pentru crapsDupă cum se poate observa în fotografie, colecția unei astfel de case de prepelițe este foarte simplă. Două cutii din plastic și alte mijloace improvizate, puteți obține o locuință complet funcțională, în care păsările se vor simți confortabile.

O pereche de cutii de plastic este tăiată la nivelul cerut de un ferăstrău cu ferăstrău metalic în două părți. Jumătate dintre aceste părți sunt colectate într-o cutie, un bol de băut și un bol de alimentare sunt atașate la ea. Toate componentele pot fi fixate cu șuruburi. La fel ca celulele din lemn, casele din plastic pot fi asamblate în mai multe bucăți și așezate în mai multe niveluri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ouă de prepeliță: beneficii și rău, cum să le luațiOuă de prepeliță: beneficii și rău, cum să le luați
Mai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbațiMai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbați
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Cuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandăriCuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandări
Cum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandăriCum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandări
Cage pentru pui mana proprieCage pentru pui mana proprie
Cum să faci un castron de băut pentru prepelițe cu mâinile tale?Cum să faci un castron de băut pentru prepelițe cu mâinile tale?
Cum sa faci un castron de baut pentru prepeliile cu mainile taleCum sa faci un castron de baut pentru prepeliile cu mainile tale
Construim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastreConstruim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastre
Furaje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lorFuraje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lor
» » Cum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com