amigdas.com

Crearea unui troliu realizat cu mâna proprie, cu o manevrare manuală

Troliu realizat manualUn troliu este o invenție antică care a apărut înainte ca omul să studieze legile fizice. Dispozitivul funcționează pe principiul unei pârghii - operatorul aplică o mână mică de efort pe mâner, iar dispozitivul deplasează obiecte grele. Un lucru indispensabil pentru șoferi sau proprietari de dacha, dar costisitor. Realizarea unui troliu fabricat manual, rezolvă problema prețurilor ridicate. Pentru bani mici, puteți face un design de orice complexitate.

Utilizarea în mod corespunzător a aparatului

Șoferul, atunci când conduce off-road, se poate confrunta cu un obstacol insurmontabil. Apoi mașina va avea ceva de tras în noroi sau nisip. Un troliu este un instrument ideal pentru acest lucru. Unele mașini au un dispozitiv fabricat pe bara de protecție din față. Achiziționarea unui troliu finit poate "să zboare" într-o sumă rotundă, astfel încât există un sentiment de autoproducere din mijloace improvizate.

O fabrică sau un troliu fabricat cu un mecanism manual (sau cu un mecanism electric de la un starter) vă permite să trageți mașina fără remorcare. Motocicliștii experimentați preferă doar dispozitive de fabricare proprie, complet în conformitate cu cererile lor. Leagănele din fabrică refuză sau costă o mulțime de bani.

Există diferite tipuri de structuri. Este imposibil să spun fără echivoc care dintre ele este mai bun. Diferite tipuri sunt folosite pentru situații și scopuri diferite.

Tipuri de dispozitive

Vinci cu mâinile propriiClasificarea este primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți despre sistemul de propulsie. Ele sunt împărțite în funcție de tipul de construcție, de unitate și de caracteristicile tehnice. Unele tipuri de vinciuri sunt ușor de realizat pe cont propriu - asta este cel mai simplu mecanism cu un mecanism de acționare manuală. Iar design-urile complexe vor funcționa fiabil numai la fabricarea fabricii.

Aceste particularități ar trebui luate în considerare atunci când alegeți un tip de auto-fabricare. Există vinciuri detașabile și staționare. Prima opțiune poate fi dezmembrată din mașină, deservită sau utilizată în alte scopuri economice.

Clasificarea în funcție de tipul de antrenare:

 1. Manual. Avantajele sale sunt mărimea mică și greutatea relativ ușoară. Lucrarea urmează principiului tamburului. Cablul este tras pe o bobină separată și este rotit de o manevră manuală. Dezavantajul constă în limitarea masei cu care este posibilă lucrul - nu mai mult de 1 tonă.
 2. Mecanice. Tamburul cu cablul se rotește de motorul mașinii. Designul este foarte greu, așa că șoferii îl folosesc rar.
 3. Electric. Opțiunea optimă este că tamburul rotește motorul. Acesta din urmă este alimentat de bateria sau de sistemul electric al mașinii. Capacitatea de încărcare în această versiune este de 4 tone.
 4. Hidraulice. Designul este complex, dar funcționează fără zgomot și cu o mare tracțiune. Dar aceste sisteme nu sunt fiabile și au un cost ridicat. Un alt dezavantaj este că este imposibilă fabricarea independentă a sistemului de antrenare hidraulică.

Troliul de mână este ideal pentru a vă face propriile mâini. Sistemul are un design simplu, care poate fi ușor realizat din materiale improvizate. Părțile componente mobile sunt absente. Este necesar doar determinarea parametrilor. Dacă se dorește, un astfel de dispozitiv poate fi alimentat cu un motor electric, care va economisi forța fizică.

O versiune simplă a materialelor improvizate

Cărucior de casăUnii șoferi pleacă adesea într-un câmp sau într-o pădure, ca urmare a faptului că pot apărea probleme cu depășirea zonelor complexe - noroi și nisip. Mașina se lipeste, iar tu trebuie să te gândești cum să o tragi. Câmpul cel mai simplu manual de auto-fabricare poate fi realizat pe teren.

materiale:

 • Resturi și țevi tăiate.
 • Cable.
 • Lungimea țevii pentru pârghie.

Este puțin probabil ca materialele să fie pe drum cu ele. Dar tot ce ai nevoie poate fi găsit în cel mai apropiat sat. În locul unui cablu, se va potrivi o frânghie puternică.

Procedura de producție:

 1. Conduceți un șrot sau un tub cu diametru mic în pământ pentru a obține o axă.
 2. Pe axă, puneți pe un tub cu un diametru mai mare, la care este atașat cablul.
 3. Sub turația inferioară a cablului alunecați maneta. Ar putea fi un alt tub, o lopată dintr-o lopată, un pol. Principalul lucru este ca materialul să fie puternic.

Un dispozitiv similar, care este asamblat în zece minute, vă poate deplasa orice greutate de pe sol, și nu doar o mașină. Pârghia este rotită astfel încât cablul să fie înfășurat pe conductă. Un astfel de troliu manual va ajuta la rezolvarea rapidă a problemelor de mișcare a încărcăturii grele. Acesta nu este un dispozitiv cu drepturi depline, dar va face față acestei sarcini.

Fabricarea unui sistem cu unitate universală

Sistemul cu unitate manuală este ușor de fabricație. Dintre competențele speciale ale maestrului, este necesară numai posesia unei mașini de sudat. Pentru lucru, orice metal este potrivit. Aspectul aparatului nu este atât de important, principalul lucru fiind că acesta este eficient și rezistent la sarcini grele. Cadrul nu trebuie să fie deformat.

Materiale și instrumente:

 • Troliu cu mâna proprieTub dreptunghiular pentru cadru.
 • Arborele de tambur, poate fi folosit un tub rotund.
 • O foaie de metal cu o grosime de cel puțin 3 mm pentru fabricarea discurilor cu tambur.
 • Șurub cu filet M10-M12 lungime 24 cm - 6 bucăți, piulițe.
 • Diametrul tubului de 14 mm - 6 lungimi identice de 20 cm.
 • Asteriscurile sunt mari și mici. Chain.
 • Hub-uri pentru a fixa tamburul pe ax și fixați arborele pe cadru.
 • Pârghie pentru condus.
 • Cablu cu o carabină.
 • Sudarea și electrozi.
 • Bulgară și roata de șlefuire la ea.
 • Vopsea și grund.
 • Chei în set.

Unele materiale sunt mai bune de cumpărare - de exemplu, țevi pentru știfturi și arbore. Restul poate fi preluat de mecanismele vechi - mașini sau motociclete. Metalul se potrivește cu orice, chiar folosit.

Procedura de producție:

 1. Troliu mânerDesenați un desen, deoarece va fi mai ușor să navigați în timpul asamblării - nu va trebui să suportați produsul semifinit și să vă gândiți cum să procedați.
 2. Tăiați părțile cadrului din secțiunea 2 până la 2 cm. Conectați părțile cadrului strict perpendiculare unul la celălalt. Tăierea pieselor se face la un unghi de 45 de grade.
 3. Așezați cadrul piesei de prelucrat pe o suprafață plană. Intersecțiile sunt identificate prin sudare și apoi verificate pentru a vedea dacă totul este corect instalat. Unghiurile articulațiilor trebuie să fie strict de 90 de grade. În absența preciziei, sunt efectuate corecții, iar apoi piesele sunt sudate.
 4. Ocalinul este îndepărtat printr-o mașină de șlefuit cu o roată de șlefuit. Rama finisată este șlefuită și apoi acoperită cu un grund. După uscare ultimul metal este vopsit cu email în 2 straturi. Poți folosi vopseaua obișnuită. Scopul este de a proteja metalul de coroziune, deoarece condițiile de operare vor fi dificile, cu murdărie și umiditate.
 5. Crearea unui tambur. Luați o foaie de metal și tăiați 2 cercuri, diametrul lor fiind de aproximativ 30 cm. Pe fiecare cerc este necesar să faceți 7 găuri:
 6. Unul în centru. Diametrul trebuie să se potrivească cu dimensiunea arborelui.
 7. 6 găuri la o distanță de 7 cm.
 8. Fixați discurile împreună cu ajutorul știfturilor. Pinsul a intrat în gaura unui disc într-o poziție verticală. Pe bolțuri se pune un diametru tub de 14 cm și se instalează un al doilea disc. Șuruburile nu trebuie doar să fie fixate cu piulițe, dar în plus armate cu piulițe - pentru fiabilitatea conexiunilor.
 9. Tamburul este gata, acum montați arborele. Este fabricat dintr-un tub metalic, dar puteți prelua produsul finit din orice mecanism. Ultima opțiune este preferabilă: deoarece precizia părții din fabrică este mai mare, vibrațiile tamburului vor fi mici sau absente cu totul.
 10. Cilindru de tambur manualPe partea exterioară a tamburului, pe ax este montat un pinion cu diametru mare. Se potrivește un asterisc din cutia de viteze a unei motociclete. Pentru a fixa tamburul pe cadru, părțile exterioare ale arborelui trebuie să fie cu butucul.
 11. Ansamblul tambur cu arborele este montat prin butucii de pe cadru. Fixați structura cu șuruburi. Înainte de a monta tamburul, trebuie să pregătiți o platformă pe cadru. Acesta va fi echipat cu un mecanism - manual sau electric. Atunci când utilizați o transmisie electrică pe șantier, puneți motorul pe axul căruia fixați un asterisc mic.
 12. Deseori puneți o mișcare universală: pe partea din spate a arborelui de ieșire al motorului electric pune mânerul. În absența electricității, troliul poate fi rotit manual.
 13. Este important să strângeți lanțul corect. Nu ar trebui să se îndoaie, dar tensiunea puternică este inacceptabilă - așa că asteriscurile se vor uza mai repede și este posibilă o întrerupere de lanț. Verificați tensionarea lanțului prin deplasarea tamburului - lanțul nu trebuie să-și restrângă rotirea atunci când cablul este derulat.
 14. Strângeți capătul cablului pe arbore și înfășurați-l pe tambur. Pe de altă parte, capătul liber al frânghiei, atârnă o carabină.
 15. Pe un capăt al cadrului este atașat un colac. Cu ajutorul său, troliul este fixat pe cadrul mașinii.

Un troliu este creat într-o zi. Deoarece va fi instalat pe un vehicul de teren, condițiile de funcționare vor fi, de asemenea, adecvate. Pentru a preveni pătrunderea murdăriei și precipitațiilor în tambur, este acoperită cu o carcasă. Mecanismul va dura mai mult, iar cablul nu se va uza.

Designul este simplu, fiabil, al său ușor de făcut de unul singur. Da, nu are capacitatea de a schimba raportul de transmisie, nu există funcții inverse și alte funcții suplimentare. Un troliu electric autopropulsat este capabil să tragă o sarcină grea prin teren, fie că este vorba de o mașină sau de o greutate diferită.

Sfaturi pentru asamblare

Designul este proiectat cu atenție, la fel ca și ansamblul. Sarcina este de a trata fiecare operațiune cât mai responsabilă posibil. Scopul este de a asambla cu o înaltă calitate. Acest lucru va evita problemele atunci când operează în condiții extreme. Prin urmare, forța de muncă nu este necesară, chiar dacă este foarte necesară.

Acțiuni pentru obținerea unei calități ridicate:

 • Troliu cu tambur manual, cu mâinile propriiMunca se face încet, în mod semnificativ. O unitate umedă, neprelucrată, nu poate fi utilizată.
 • Urmați desenul.
 • Sudurile sunt tratate cu un agent anti-coroziune. Sudarea se face în dioxid de carbon pentru a obține o cusătură de înaltă calitate.
 • Panoul de control al transmisiei electrice este transportat în cel mai îndepărtat loc de la piesele rotative.
 • Cablarea este atent izolată. Contactele sunt protejate cu izolație suplimentară din umiditate și murdărie.

Un rezultat negativ apare adesea din cauza unor acțiuni rapide. Problema mutării încărcărilor în plan orizontal cu dispozitivul dvs. va fi rezolvată cu succes. Pentru a ridica încărcăturile deasupra solului, ar trebui să trageți cablul printr-un suport solid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Troliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționareTroliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționare
Particularitățile producției independente a conducteiParticularitățile producției independente a conductei
Cum să faceți un profil personal?Cum să faceți un profil personal?
Unelte de foraj cu mâinile propriiUnelte de foraj cu mâinile proprii
Caracteristicile de îndepărtare a păduchi pe site-ul cu propriile mâiniCaracteristicile de îndepărtare a păduchi pe site-ul cu propriile mâini
Îndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicațieÎndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicație
Cum să-ți faci singur un fund de abisinianCum să-ți faci singur un fund de abisinian
Descrierea creării unui cârlig pentru legarea armăturii de propriile mâiniDescrierea creării unui cârlig pentru legarea armăturii de propriile mâini
Modalități de a forța puțurile de apă cu propriile mâiniModalități de a forța puțurile de apă cu propriile mâini
Mașină pentru producția de blocuri cu mâinile lorMașină pentru producția de blocuri cu mâinile lor
» » Crearea unui troliu realizat cu mâna proprie, cu o manevrare manuală
© 2021 amigdas.com