amigdas.com

Diaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentul

Diaree și vărsături la pisicăDiaree la o pisica sau o pisica

(din punct de vedere științific - diaree) este un fenomen foarte frecvent.

Dar, în același timp, acest fapt nu înseamnă că această problemă poate fi lăsată "așa cum este" și această problemă "va trece de la sine". Adesea, chiar faptul diareei la o pisică poate fi o reflectare a problemelor de sănătate foarte grave. Deci, ce să faceți dacă animalul de companie are diaree și cum să-l tratați de această suferință neplăcută la domiciliu?

Acest lucru, precum și toate cauzele posibile de diaree, vom lua în considerare în acest articol.

Cauza diareei și vărsăturilor la pisicăDacă nu observați în favorite o astfel de abatere în munca locuințelor și a serviciilor comunale, deoarece constipația este destul de dificilă, atunci diareea pisicii fără atenție nu va fi cu siguranță pierdută.

Recunoașterea diareei este ușoară. Animalul merge la toaletă de până la 9-11 ori pe zi. Consistența scaunelor poate avea o mare varietate:

 • terciul;
 • apos;
 • lichid.

Culoarea, ca mirosul maselor, este de asemenea extrem de diversă. Faptul este că animalele din familia pisicilor sunt destul de lizibile în produsele alimentare. Prin urmare, diareea la pisoi nu poate fi numită un fenomen obișnuit, iar proprietarul trebuie să ia această stare a animalului său de companie cu o atenție deosebită.

Simptome de diaree la pisici și pisici

Tratamentul diareei la pisiciSimptomul cel mai ușor de înțeles al diareei la o pisică este un scaun cu lichid constant. Pot exista și alte manifestări simptomatice ale bolii:

 1. Încercări de defăimare;
 2. frecvente flatulență;
 3. Mucus și / sau sânge în fecale

Uneori poate exista o interspersonie de simptome secundare, cum ar fi

 • apetit scăzut;
 • pierdere în greutate;
 • deshidratare;
 • febră;
 • letargie;
 • vărsături.

Dacă pisica are diaree colorare necharacteristică, de exemplu, negru sau roșu, atunci acest simptom poate vorbi despre o boală gravă. În acest caz, ar trebui să contactați imediat medicul veterinar, deoarece dacă aveți timp să luați măsuri în timp, va depinde de viața animalului dvs. de companie. Dar, în zadar, nu pentru a vă panica, trebuie să știți simptomele și motivele apariției lor. Deoarece în majoritatea cazurilor boala se retrage și se termină bine.

Durata simptomelor

Tratamentul vărsăturilor la pisiciDiareea la pisici poate să apară în mod neașteptat și la fel de brusc să se încheie. De asemenea, el poate chinui animalul literalmente timp de luni, apoi aproape că nu se oprește, apoi din când în când să apară.

Un singur atac de diaree animalul de companie este încă departe de o scuză pentru panică, dar dacă aceasta continuă mai mult de două zile, atunci acest fenomen va fi deja un semnal ambiguu pentru ceea ce a apărut problemă serioasă.

Condițional, diareea la pisici este împărțită în trei grupe, pe baza duratei și a gradului de "neglijare" a situației curente:

 1. Acut (fără scăderea intensității pentru mai multe zile).
 2. Cronică (dacă durează mai mult de o săptămână).
 3. Intermitent (se termină și începe din nou în câteva săptămâni sau o lună).

Formă acută

Formă acută de diaree și diaree la pisiciDacă cauza acestei tulburări este alimentația incorectă, consumul de alimente de slabă calitate etc., atunci vă puteți limita la terapia simptomatică obișnuită. Dacă pisica are diaree scurt și nu complicat fără simptome suplimentare, atunci este recomandabil foame dieta timp de până la 48 de ore (acesta va fi cel mai acceptabil tratament).

De asemenea, va fi de dorit să se reducă cantitatea de lichid consumată în primele câteva ore după apariția semnelor acestei tulburări. De asemenea, va fi de prisos să oferim pisicilor pace și liniște.

Forma cronică

Diaree la pisici care durează o săptămână și mai mult, ar trebui privit deja ca un semnal pentru necesitatea unei examinări precoce a animalului de companie și a necesității unui tratament ulterior într-o clinică specializată.

Formă intermitentă

Cu diaree prelungită, corpul animalului este serios deshidratat, iar starea animalului începe să se înrăutățească. În acest sens, în acest caz, nu poate fi amânată în niciun caz.

Ce trebuie să faceți dacă diareea are loc fără complicații

Cum să tratați diareea și vărsăturile la un pisicCu excepția otravă alimentară și invazii helmintice, diareea din animalul dvs. poate fi provocată:

 • boli infecțioase,
 • patologia organelor interne,
 • tulburări digestive
 • și așa mai departe.

De asemenea, trebuie avut în vedere că fiecare pisică este unică, prin urmare simptome identice identice la diferite pisici nu pot vorbi fără echivoc despre aceeași boală. În acest sens, pentru a identifica cauzele bolii și selecția eficientă tratamentul ei trebuie să viziteze cu siguranță un specialist.

De ce pisica are diaree?

Mai degrabă pentru a trata o vărsături în condiții de casăAceastă problemă poate apărea din mai multe motive:

 1. Intoxicație.
 2. Boala intestinului.
 3. Alimente alergice.
 4. Boala invazivă.
 5. Boala infecțioasă.
 6. Tulburare psihoemoțională.
 7. Alimente incorecte.
 8. Supraalimentarea.

Desigur, este necesar să se abordeze tratamentul în fiecare caz specific, ținând cont de motivul bolii. În cazul în care cauza este în exces, atunci aceasta nu înseamnă că este necesară imediat umplerea animalului cu tablete. Este suficient să oferiți pisicii posibilitatea de a goli intestinul și apoi de a controla cantitatea de alimente absorbită de el.

Dacă este așa alergie la alimente, nu este, de asemenea, necesar fără o nevoie gravă de a recurge la medicamente serioase. Puteți renunța la identificarea sursei unei reacții nedorite și la excluderea acesteia din dietă.

Dar, în orice caz, este important să se înțeleagă că diagnosticul și identificarea cauzelor - este pentru o persoană care are suficiente cunoștințe, competențe, calificări, și care poartă o anumită responsabilitate. Prin urmare, pentru a identifica cauza diareei în animalul dvs. de companie nu ar trebui să vă, dar medicul. Afacerea dvs. - pentru a oferi animalului un ajutor real, și nu încercări de autodiagnosticare și auto-tratament.

Mai degrabă pentru a trata o pisică dintr-o diaree în condiții de casă?

Mai degrabă decât să tratezi o pisică dintr-o diareeÎn cazul în care pisica se simte bine și diaree nu afectează apetitul ei și starea de spirit ludic, schimbarea dietei de schimbare sau de post o zi - aceasta este o bună ocazie de a rezolva problema fără a recurge la un specialist. Ar trebui să se țină seama de faptul că, chiar dacă scaunul lichid este o singură dată, este totuși necesar să se monitorizeze nutriția animalului de companie.

Dacă diareea nu se oprește timp de câteva zile, și cu atât mai mult cu cât fecalele încep să aibă o culoare și un miros neobișnuit - atunci este urgent să luați pisica la medicul veterinar.

Multe boli feline, cum ar fi voma la pisici, cauzele și tratamentul care nu diferă cu privire la cauzele si tratamentul diareei, se dezvoltă foarte rapid rapid, astfel încât întârzierea poate fi fatală în cele din urmă pentru animalele de companie.

Dacă o pisică are diaree cu apă

În cele mai multe cazuri, abundența de descărcare apoasă a pisicilor sugerează o problemă non-gravă, o singură dată. Dar dacă diaree apa din pisica a târât pe timp de câteva zile, aceasta poate indica o boală gravă și o nevoie urgentă de a apela un medic în casă sau în cazul în care animalul este capabil să, l ducă la clinică. Dacă nu este posibil nici să apelați la un medic, nici să aduceți un animal de companie la clinică, atunci vă puteți referi la următoarele recomandări:

Dacă pisica are doar diaree și nu există vărsături, atunci poate fi udată cu apă fiartă și curată. Puteți folosi o pipetă sau o seringă în acest scop. Această procedură va preveni deshidratarea.

Alimentele ar trebui să fie reduse drastic sau, ca opțiune, să nu hrănești pisica pentru o zi.

În perioada de tratament, animalul este cel mai potrivit pentru alimentele ușor digerabile.

Dacă o pisică are diaree și vărsături

Și dacă diaree și vărsături la pisică?

Cel mai adesea, un set de aceste semne sugerează că sistemul digestiv al animalului dvs. perabaryvaet 4 are unele efecte negative ale factorilor externi.

Cauze posibile de diaree și vărsături la pisică

Ce boli pot fi cu diaree simultană și vărsături la o pisică și care sunt cauzele?

Alimente de calitate slabă, cu conținut de alergeni, alimente, organe digestive iritante.

 1. Tumorii.
 2. bacterii
 3. Toxinele.
 4. Pancreatita.
 5. Antigeni de paraziți.
 6. Afecțiuni renale.
 7. Probleme cu glanda tiroidă.
 8. Obstrucția intestinală sau obstrucția esofagului.
 9. Căldura soarelui sau a căldurii.

Destul de des, vărsături și diaree la pisici - o consecință a lipsei de atenție proprietarilor lor. Atunci când hrana animalelor de companie lor, unii proprietari le-a pus în boluri alimente destinate consumului uman, nu o mulțime de gândire, care nu fiecare dintre ele este compatibil cu sistemul digestiv al animalului.

tratament

Mai degrabă pentru a trata o pisică, la diaree și o vărsături? Este important să oferiți animalului primul ajutor corect și să urmați astfel de recomandări:

Apa într-un bol trebuie să fie schimbată,

Vasele de la care mănâncă animalul de companie sunt clătite bine cu un agent antibacterian.

Nu hrăniți o zi, dar nu mai mult de 48 de ore. În timp ce animalul trebuie să moară de foame, puteți vizita magazinul și puteți cumpăra conserve speciale pentru pisici cu boală GI. Acest flux este caracterizat prin aceea că acesta este perceput perfect de stomac și, în plus, toxinele adsoarbe și forme de scaun. Atâta timp cât fecalele animalului nu este normal, cu exceptia medicamente pentru animale de companie conserve poate fi administrat pentru a ajuta cu lichidul stule.Esli ai urmat aceste linii directoare, dar efectul pozitiv nu sa întâmplat - și diaree cu vărsături este încă afectat de Creatura mică, există deja necesară în mod unic un ajutor al medicului veterinar.

Dacă pisica are diaree cu sânge și / sau mucus

Diareea cu mucus se datorează în principal terapiei antihelmintice și ca efect secundar al utilizării medicamentelor adecvate. Acest lucru este cel mai clar exprimat la animalele infectate cu un număr mare de helminți. Parazitii mor de la medicamentele folosite împotriva lor si ies din intestin sub forma de diaree mucoasa impreuna cu viile. În plus, adesea, o astfel de diaree poate provoca inflamația colonului (colită). Colita poate apărea ca o consecință a multor factori. În acest sens, cel mai optimist lucru pe care un proprietar de îngrijire îl face pentru animalul bolnav în astfel de situații este că îl duce la veterinar.

tratament

În multe cazuri, ajustarea dietei pentru animalele de companie este suficientă pentru a ajuta la restabilirea performanțelor intestinului până la nivelul necesar. Dacă proprietarul decide că pisica are nevoie de o dietă, atunci este necesar să excludeți:

 • produse afumate,
 • alimente îndulcite,
 • lapte,
 • produse lactate fermentate.

Cu o dietă, o terci de orez (puteți înlocui fulgi de ovăz) este bună pentru un animal de companie. În cazul inițierii cazului, medicul veterinar poate prescrie medicamente antibiotice și antivirale pentru tratament. Pot fi seruri și imunomodulatoare ale acțiunii direcționate.

Pentru tratamentul adecvat:

 • dezinfectarea clisme,
 • enzime pentru a îmbunătăți activitatea de locuințe și servicii comunale,
 • antimicrobiene de acțiune largă.

De asemenea, pisica trebuie să aibă acces permanent la o sursă de apă curată. Dacă cauza diareei este otrăvire, atunci apa fiartă pură este cea mai bună cale de a curăța corpul animalului de companie fără a afecta sănătatea sa subminată.

concluzie

Diareea este un fenomen neplăcut și uneori periculos. În această chestiune principalul lucru este să fii foarte atent la animalul tău de companie. Ar trebui să aveți o viziune foarte sobră asupra situației, precum și a punctelor dvs. forte. În orice caz, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru un animal este tratamentul medical de calitate. Și este maxim garantat numai cu aspectul expertului veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
Cum să opriți diareea la un copilCum să opriți diareea la un copil
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratamentDiareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Cum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practiceCum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practice
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
» » Diaree și vărsături la pisică: cauza și tratamentul
© 2021 amigdas.com