amigdas.com

Pisica are unul sau ambii ochi udati: cauzele

Cauzele de lacrimare la o pisicăCei mai mulți proprietari de pisici se confruntă cu faptul că animalul de companie al unui animal este udând unul sau ambii ochi. Pentru unele pisici de rasă, de exemplu, pentru persană și sfinx, acest fenomen este normă, dar aici, în alte animale de companie, creșterea lacrimării poate semnala prezența unei anumite maladii.

Ochii unei pisici sunt un indicator al sănătății ei. Un animal de companie sanatos are ochi care sunt curate si larg deschise.

Orice descărcare necharacteristică din ochii pisicii și creșterea lacrimării ar trebui să antreneze gazda, deoarece astfel de simptome indică cel mai adesea un curs latent al bolii. Deci, de ce o pisica incepe sa apese pe unul sau pe ambii ochi? Motivele pentru metodele profunde de lacrimare și tratament pot fi găsite mai jos.

De ce pisica are ochii umezi cand se rupe este considerata norma?

Numai medicul veterinar poate determina cauza exactă a lăcrimării abundente. Dar ochii pisicii nu se udă mereu din cauza problemelor de sănătate. Din fericire, în majoritatea cazurilor, acest fenomen este o normă fiziologică, iar proprietarii nu trebuie să-și facă griji în privința sănătății animalelor de companie. Deci, de ce vă umezesc ochii și când puteți face proceduri de igienă?

O lacrimare abundentă este norma atunci când ochii pisicii:

 • nu tulbure și fără leziuni evidente;
 • cu conjunctiv fiziologic roz sau pigmentat;
 • Ce ar trebui să fie ochii unei pisicifără edem vizibil;
 • nedureros;
 • cu o cornee strălucitoare;
 • răspunzând în mod corespunzător elevului de lumină;
 • fără prezența unor obiecte străine în ele;
 • fără excreții suplimentare;
 • Nu dați animalului un disconfort inutil (pisica nu se freacă și nu le stoarce).

Așa cum am menționat deja mai sus, lăcrimarea abundentă este caracteristică anumitor pietomițe pedigree. Ochii următoarelor rase de pisici:

 • scoțian (conductă scurtă de rupere);
 • persană (canalul lacrimal curbat, ochii mari și părul lung duc la iritarea corneei);
 • Don Sphynxes (întoarcerea pleoapelor);
 • britanic (o caracteristică genetică care se manifestă la o vârstă fragedă).

Rezolvarea problemei de lacrimație profundă în aceste cazuri va ajuta la procedurile de igienă pentru ochi, care trebuie să se facă în mod regulat.

De ce pot ochii unei pisiciNorma este, de asemenea, așa-numitele lacrimi de dimineață, care pot fi observate dimineața sau după trezirea animalelor de companie. Evacuările minore în colțurile ochilor au o nuanță albică, fără semne de inflamare. Lăcrimările remarcabile ajută la scăderea acestor secreții și, de regulă, lacrimația trece imediat după curățarea completă. Intrarea de lână poate provoca, de asemenea, lăcrimarea animalelor de companie.

O lacrimare abundentă este considerată normă și la puii nou-născuți la o săptămână după deschiderea ochiului. Lacrimile la pisoi îndeplinesc o funcție de protecție. În acest caz, lacrimile ar trebui să fie invizibile, dar lichide și transparente.

De ce ochii sunt umedi în animalul de companie: cauze patologice

Orice cauze patologice de lacrimație profundă trebuie eliminate numai după consultarea medicului veterinar. Un crescător lipsit de experiență este dificil să identifice independent un animal de companie în boala, a cărui prezență indică ochi lacrimi.

În plus, o lacrimare intensă când privim pisica gazdei ar trebui, de asemenea, să alarmăm următoarele simptome:

 • ochii stinsi;
 • culoarea nespecifică a irisului;
 • o reacție neobișnuită a elevului la lumină sau absența acestuia;
 • asimetria globului ocular sau a elevilor;
 • semne ale procesului inflamator (umflare, înroșire, umflare, puroi, febră);
 • vătămări (vânătăi, sângerări, zgârieturi).

La toate celelalte lucruri, de regulă, următoarele probleme sunt adăugate la o lacrimare abundentă:

Pisica clipește la ochi și le freacă cu labele. Un astfel de semn poate indica prezența în corpul vizual a unui obiect străin sau a reacției alergice.

 1. Iritarea corneei. Cel mai adesea, iritația apare la pisici de rasă cu o pleoapă răsucite.
 2. Filmul cu nămol acoperă ochiul pitomului. Acest semn indică keratită și, cel mai adesea, la film și lacrimare se adaugă roșeață a ochilor.
 3. Obiectivul obține o nuanță de fum. De regulă, acest semn indică dezvoltarea pisicilor în pisică.
 4. Simptomele bolilor la o pisicăCorneea este acoperită cu urme negre. Simptomul, de regulă, indică sechestrarea și necroza corneei (care dispar).
 5. Pisica începe să strănută și are un nas curbat. Simptomele tipice ale frigului comun, care în unele cazuri sunt semne de boli mai complexe. Uneori, aceste simptome indică prezența unei reacții alergice la animalul de companie.
 6. Pisica devine lentă, începe să se rupă și să-i vioționeze și refuză mâncarea. În astfel de cazuri, probabilitatea unui animal de companie la domiciliu este o boală atât de gravă ca panleucopenia (ciuma de pisică).
 7. Era un edem pronunțat al pleoapelor și opacitatea corneei. Cel mai des, astfel de semne indică o creștere a presiunii intraoculare care apare cu glaucomul.
 8. Pitotomul avea o umflatură în interiorul colțurilor bulbilor de ochi. Aceste semne semnalează probleme cu un sac de lacrimal (curbură, constricție, blocaj).
 9. Edemul este prezent numai pe o parte și un ochi se îndepărtează. Această imagine este tipică pentru toxoplasmoză sau telazioză. Uneori, ruperea de la un ochi poate indica prezența în organism a unei pisici de helmint.

Ce se poate face daca pisica are ochi apoase: metode de tratament la domiciliu

Tratamentul unei pisici la domiciliu este posibil numai după consultarea unui medic veterinar, deoarece este foarte dificil să se determine cauza exactă a lacrimării intensive la o pisică. Dacă animalul de companie se comportă calm și nu prezintă semne de anxietate, puteți face doar cu proceduri de igienă. Efectuarea curățării și examinarea ochiului trebuie efectuate în mod regulat și este necesar să se înceapă această procedură de la o vârstă fragedă. Un pui mic nu poate avea grijă de ochii săi și pentru a preveni apariția unor probleme, proprietarul trebuie să le curețe în mod independent.

Dacă există o suspiciune că un animal de companie are o boală, este mai bine să nu faceți ceva singur, dar să luați imediat pisica la medicul veterinar. Specialistul va atribui livrarea de teste, cu ajutorul căruia va fi capabil să stabilească cauza exactă a lăcrimării profunde și să numească un tratament competent. Terapia, de regulă, este complexă și este selectată individual de medicul veterinar pentru fiecare caz în parte.

Tratamentul cu medicamente

Pregătirea SofradksNu întotdeauna proprietarii au posibilitatea de a lua imediat pisica la medicul veterinar. În astfel de cazuri, puteți oferi un prim ajutor unui animal de companie acasă folosind medicamente simple și, de fapt, inofensive. Un efect bun va avea soluții cu efect antiseptic, de exemplu, furacilin (0,2%). De asemenea, puteți utiliza astfel de soluții apoase Levomycitin, Kanamycin sau Sofradeks, care trebuie să fie picurată în ochii animalelor de companie cu 2-3 picături de cel puțin 5 ori pe zi.

Pentru a scăpa de această problemă, puteți utiliza și unguente pe bază de antibiotice, care trebuie aplicate în zona ochilor de trei ori pe zi.

Umflarea severă, ca regulă, este însoțită de senzații dureroase și în astfel de cazuri este recomandabil să se utilizeze o soluție de novocaină și hidrocortizon. Dacă un obiect străin a intrat în ochiul unui petomian, atunci acesta trebuie eliminat cât mai curând posibil. În primul rând, trebuie să pregătiți un animal de companie pentru această procedură neplăcută și să-l faceți o injecție anestezică. Apoi, folosind o pereche de pensete și un tampon de bumbac umezită într-o soluție de clorură de sodiu (8,5%), îndepărtați obiectul străin din ochi, răsuciți pleoapa spre exterior. Dacă obiectul nu poate fi înlăturat singur, atunci nu se poate evita o vizită la medicul veterinar. În unele cazuri, pisica are nevoie de intervenție chirurgicală.

Lăcrimarea abundentă, provocată de o reacție alergică, trece deseori prin ea însăși cu detectarea în timp util a stimulului. Un medic veterinar poate prescrie, de asemenea, medicamente hormonale.

Remedii populare și prevenire

La domiciliu, puteți folosi remedii folclorice. Eficace va fi mușețel de musetel, care pot fi preparate într-o baie de apă din petale de flori. Este necesar să se spele broasca cu un decoct de ochi de companie de 2 ori pe zi. Magazinul de mușețel poate fi înlocuit cu o soluție ușoară de permanganat de potasiu.

Pisicile trebuie să-și șterge ochiiScapa de inflamarea purulenta va ajuta decocții de gălbenele, salvie și sunătoare. Dintre acestea, puteți face comprese și aplicați în zona ochilor de mai multe ori pe zi. De asemenea, puteți spăla organele vizuale ale unui animal de companie ceai negru. Este mai bine să nu folosiți ceai proaspăt preparat și este recomandabil să lăsați să se fierbe și numai apoi să fie folosit pentru a face comprese.

Pentru prevenirea acestui lucru este de dorit să se inspecteze în mod regulat ochii unui animal de companie pentru prezența contaminanților și descărcări necharacterice. Ștergeți ochii și zona din jurul lor cu tampoane de bumbac, pre-umezite în infuzii de plante.

Când pot să fac o vizită la medicul veterinar?

Auto-tratamentul animalului de companie poate duce uneori la o deteriorare și mai mare a stării animalului de companie. Nu este recomandabil să amânați o vizită la un medic veterinar dacă:

 • ochii pisicii încep să apară foarte brusc, iar lacrimile continuă să curgă mai mult de o zi fără oprire;
 • lacrimare însoțită de simptome suplimentare (lipsa apetitului, letargie);
 • în lumină puternică, pisica se încruntă;
 • Un singur ochi este udat;
 • lacrimile devin o nuanță neobișnuită, devin tulbure;
 • după trezirea pisicii de la somn, se observă lipirea pleoapelor din cauza secrețiilor abundente;
 • Lacrimarea este cauzată de un obiect străin, care nu poate fi tras în mod independent.

Imediat a lua o pisica la spital este necesar în următoarele cazuri:

 • dacă bolile oculare ale animalelor de companie sunt grav rănite și integritatea lor este afectată;
 • există sângerare;
 • balonul ocular cade;
 • animalul de companie se află într-o stare inconștientă sau semi-leșinată din cauza traumei organului vizual sau a unui obiect străin care intră în el;
 • dacă obiectul străin a pătruns adânc în organul vizual;
 • Lacrimarea este însoțită de vărsături, salturi de temperatură și diaree.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratareConjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
Pisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facăPisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facă
» » Pisica are unul sau ambii ochi udati: cauzele
© 2021 amigdas.com