amigdas.com

Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume

Spider brazilianConform estimărilor, astăzi în jur de 42 de mii de specii de păianjeni trăiesc în întreaga lume. Cel mai mic dintre ele are o lungime de numai 0,4 milimetri, cu alte cuvinte, este complet imposibil de observat. Dimensiunea medie variază între 4 și 6 centimetri. Dar există și cei care sunt înregistrați oficial ca fiind cei mai mari păianjeni din lume.

Cu păianjeni gigant este cel mai bine să nu se întâlnească, pentru că prin felul lor devine rău, deci oamenii care suferă de arahnofobie, Nu te uita la aceste insecte uriașe, chiar și în imagini. Păianjenii giganți sunt considerați cei mai periculoși și otrăviți, dar sunt și insectele cele mai dezgustatoare. Majoritatea insectelor prezentate în ratingul de mai jos ajung la o asemenea dimensiune încât sunt chiar capabile să se hrănească cu rozătoarele și cu păsările. Și acum, imaginați-vă o secundă ce ar trebui să fie o insectă pentru a mânca păsări?

Top 5 dintre cei mai mari păianjeni din lume

Să ne uităm la cele cinci care au fost recunoscute oficial drept cele mai mari.

5 loc. Purple Tarantula

Violet tarantula - păianjeni mari și periculoșiUnul dintre păianjenii imens este taranul purpuriu, care trăiește în principal în pădurile din Columbia. Este în acest loc că subspecii sale sunt cele mai multe în lume. Cel mai mare păianjen din genul, care a fost înregistrată oficial, are o lungime de 34,5 cm, dar individul medie ajunge la o lungime de 26 cm. Este de remarcat faptul că acest păianjen mare, poartă nici un pericol pentru om, dar muscatura ei este capabil să provoca o reacție alergică.

Trăsături distinctive ale aspectului:

  • Numai abdomenul său este acoperit cu fire de păr dense, iar labele sunt lungi și coborâte;
  • femelele sunt de culoare albastru închis, violet și negru;
  • masculii au o culoare galben-verde.

4 loc. Camel Spider

Camel păianjen - cei mai mari și cei mai periculoși păianjeniAcest tip de insectă și-a luat numele datorită faptului că pe capul lui există cateva zgomote, așa că era la fel cu cămilele. Acești păianjeni preferă să mănânce șopârle, rozătoare și păsări mici. În timp ce vânează, este capabil să atingă o viteză de 16 km / h. Și mărimea lui ajunge la 30 cm, împreună cu membrele.

Are o culoare galben-maronie, iar pe capul ei sunt tentacule, care servesc și ca membre. Datorită celor patru ochi, această viziune distinge perfect obiectele în mișcare. lui chelicera foarte ascuțită și poate tăia cu ușurință pielea și taie părul de la victima. Dacă un păianjen de cămilă mușcă o persoană, atunci locul poate deveni inflamat, deoarece pe chelicerae există o infecție. Habitatul este Asia, America de Nord și de Sud, Africa și în unele țări europene.

3 loc. Tarantula de somon-roz

Somon-roz spider-tarantula - cei mai mari și periculoși păianjeniÎn ciuda faptului că această specie este considerată cel mai mare păianjen, unii oameni o folosesc ca pe un animal de companie. Mărimea tarantulei roz ajunge la 30 cm, iar în sălbăticie se hrănește cu șerpi de mici dimensiuni, șopârle și păsări. tarantula are viteza fulgerului, astfel încât victima nu are nici o șansă de supraviețuire. Habitatul este Brazilia.

Caracteristici distinctive:

  • capul și pieptul acoperit cu un scut, care prezintă un desen sub forma unei stele de 10 stele cu culoare neagră, în timp ce culoarea însăși este somonul;
  • la baza extremităților care se învecinează cu corpul, culoarea este roz, iar apoi se transformă în gri închis;
  • Pântecele și picioarele sunt puternic acoperite cu fire de păr.

2 loc. Giant Crab Spider

Giant Crab Spider - cei mai mari păianjeniUnul dintre cele mai mari și insecte artropode din lume este păianjenul crab, sau se numește vânătoare de păianjen în alt mod. Dimensiunea sa atinge 30 cm și chiar mai mult. A primit numele ei din cauza asemănarea exterioară cu crabul și particularitatea mișcării. Corpul său are o culoare gri sau maro, uneori colorarea poate conține pete sau incluziuni roșii.

Principala caracteristică a acestui gigant este că el ucide rapid victima și mănâncă insecte și nevertebrate mici. Când victima se află în labele sale, intră imediat în otravă, care afectează celulele nervoase ale victimei. Otrava contine un neurotoxin care poate provoca dureri si se poate epuiza. Ea atacă o persoană doar ca o apărare, dar oamenii încă încearcă să o evite. Locuiește în Australia și Japonia.

1 loc. Goliat Tarantula

Goliat este cel mai mare păianjen din lumeSpider Goliath este cel mai mare păianjen din lume, deoarece dimensiunea sa este mai mare de 30 cm și cântărește 200 de grame. Păianjenul gigant aparține familiei tarantulelor și trăiește în America de Sud. Și, de asemenea, are un nume diferit - Teraphoza Blondă. Pentru o vreme, păianjenul crab uriaș ocupa primul loc, dar goliatul era înaintea lui nu numai din cauza dimensiunii sale, dar și a greutății sale.

Goliat Tarantula trăiește în burrows și se hrănește cu șoareci, păsări, broaște și șerpi. Este otrăvitor, eliberează o otrăvire paralizantă când este mușită și acționează slab asupra unei persoane. Muscatura lui poate fi comparata cu o intepatura de albine. Colții sunt situați pe cap. Pântecele și corpul lui Goliat sunt acoperite cu fire de păr și au o culoare maro închis. Bărbații trăiesc aproximativ 4,5 ani, dar femelele sunt de 5 ori mai mari.

Alte arahnide mari și periculoase

Păianjeni mari și periculoșiEste de remarcat despre cel mai mare și cel mai otrăvitor păianjen din lume. Este călător brazilian. Se distinge prin comportamentul agresiv, iar otravirea este foarte toxică. O mușcătură poate duce la otrăvire și paralizie, dar dacă nu ajutați imediat o persoană, atunci el va muri. Din acest motiv, ei se numesc și păianjeni-ucigași. Poate ajunge la 10 cm în lungime, trunchiul este alungit și acoperit cu fire de păr.

Pelerinul brazilian nu locuiește niciodată într-un singur loc, de aceea nu le țese pânză de păianjen. Cel mai adesea acestea se regăsesc în subtropicile și tropicalele din America de Sud, în căutarea constantă a pradă. Ei au și alt nume pentru păianjenii "înarmați" sau "bananii". Pentru că au adâncituri puternice și otrava puternică și, de asemenea, găsite mai ales în frunzele palmelor de banane.

În Rusia, cea mai mare dintre ele este tarantula sud-rusă sau într-un alt mod mizgir. Femelele ating o lungime de 3 cm, iar gama picioarelor este de 10 cm. Locuiește pe teritoriul Rusiei, dar are loc și în Asia Centrală. Mizgir face găuri mici în pământ, dar în interiorul căptușelii. El simte perfect vibrațiile și când prada se apropie de pradă, se grăbește imediat și omoară. La oameni, tarantula nu se grăbește, dar dacă mușcă, durerea poate fi comparată cu mușcătura unui coardă.

producție

Brazilian rătăcitor spider-cel mai mare păianjeni din lumeAceste insecte sunt considerate rumegătoare și periculoase și nu trebuie ținute acasă, deoarece unele persoane reprezintă un mare pericol pentru oameni. Giants nu vor putea ataca o persoană fără motiv, sunt protejați doar în caz de pericol. În sine, ele nu sunt periculoase, dar dacă nu obțineți ajutorul de care aveți nevoie, consecințele negative vor urma imediat.

Cea mai otrăvită insectă este văduvă neagră, a căror mărime nu depășește 4 cm, dar are cea mai toxică otravă, capabilă să ucidă un adult. Puteți să le găsiți imediat prin culoarea neagră și cu puncte roșii pe spate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
» » Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
© 2021 amigdas.com