amigdas.com

Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т

Caracteristicile oțeluluiProblema majorității metalelor poate fi numită o susceptibilitate ridicată la umiditate ridicată. Din acest motiv, s-au făcut încercări de succes pentru a schimba proprietățile metalelor, crescând rezistența la coroziune. Luați în considerare oțelul aliat cu rezistență la coroziune crescută de 12 × 18n10t. Are o mulțime de trăsături, care au determinat scopul aplicării sale.

Decodificarea marcajului

Având în vedere decodificarea în conformitate cu standardele GOST (12 × 18n10t are analogi străini, marcajul căruia se desfășoară pe o bază ușor diferită), trebuie notate următoarele:

 1. Parametrii oțeluluiElementul chimic principal este considerat carbon, care determină caracteristicile laturii cristaline a metalului. Acest brand are aproximativ 0,12% carbon.
 2. Rezistența la coroziune este obținută prin adăugarea unei cantități mari de crom (de la 17 la 19%).
 3. Pentru a mări caracteristicile, nichelul este inclus în compoziție într-o concentrație de 9% până la 11%.
 4. Titanul este unul dintre cele mai comune elemente de pe pământ, concentrația sa în oțelul în cauză fiind de aproximativ 0,8%.

Decodificarea oțelului de 12 × 18n10t nu permite determinarea concentrației altor elemente, că metalele din acest grup compoziția este sulf, siliciu, mangan, fosfor și carbon. Unele dintre ele sunt considerate impurități dăunătoare, iar indicatorul concentrației lor este adus la zeci sau sute de procente.

Caracteristici principale

Caracteristicile compoziției chimice determina caracteristicile principale de 12 × 18h10t. Un exemplu este următorul:

 1. Cum se produce oțelul?Concentrația ridicată de crom determină rezistența la coroziune a metalului. Prin urmare, este folosit pentru a crea părți și materiale care sunt folosite în condiții dificile.
 2. Includerea unei cantități mari de nichel ne permite să transferăm metalul într-o clasă de austenite. Din acest motiv, prelucrabilitatea metalului este foarte mare. Din cauza nichelului, au început să se rostogolească bine în stare rece și caldă. Nichelul determină o rezistență crescută la medii agresive, incluzând acidul sulfuric.
 3. Tendința la coroziunea intercristalină a fost redusă prin adăugarea la compoziția titanului. Datorită reacției cu carbon, se produce un carbid refractar.
 4. Siliciul determină creșterea densității. În multe compoziții, se adaugă siliciu pentru a crește densitatea și a crește rezistența, puterea de curgere. Trebuie avut în vedere faptul că siliciul devine cauza plasticității reduse. Prin urmare, concentrația ridicată poate complica semnificativ procesul de rulare.
 5. Manganul este introdus în compoziție pentru a produce o structură cu granulație fină, care are o rezistență mai mare la efecte mecanice și alte.

În producția de oțel aliat, se acordă atenție concentrării fosforului. Această substanță agravează în mod semnificativ performanța materialului. Prin urmare, aliate de înaltă calitate oțel în compoziția sa nu are mai mult de 0,035% fosfor.

Avantaje și dezavantaje

Meritele aliajului în cauză includ:

 1. Rezistență ridicată la impact.
 2. Plasticitate.

Principalul dezavantaj este reducerea rezistenței la coroziune în funcționarea materialului într-un mediu cu o concentrație ridicată de ioni de clor. În plus, rezistența la coroziune se pierde în cazul expunerii la acid sulfuric sau acid clorhidric.

Domeniul de aplicare

Caracteristicile oțelului 12 × 18n10t determină următoarea aplicare:

 1. Zona de construcție a mașinilor.
 2. Industria chimică.
 3. Industria alimentară.
 4. Sectorul energetic.
 5. Sfera de distilare și rafinare a produselor petroliere.

Descrierea oțeluluiÎn industria chimică, metalul este utilizat pentru fabricarea diferitelor recipiente care pot funcționa la presiune ridicată. În plus, se fabrică un dispozitiv pentru producerea oxigenului lichid. Din oțelul 12 × 18n10t se produc țevi concepute pentru a transporta soluții cu agresivitate chimică mărită. Un exemplu este o substanță cu o concentrație ridicată de acid acetic sau fosforic.

Oțelul aliat cu concentrație crescută de crom și nichel este utilizat în producția de echipamente criogenice, care pot fi operate la temperaturi de până la -270 grade Celsius. Caracteristicile compoziției determină faptul că pot rezista efectelor temperaturii la 600 grade Celsius. Prin urmare, oțelul este potrivit pentru fabricarea diferitelor părți, care sunt proiectate pentru producția de sârmă, roți și foi, sobe și fitinguri.

În concluzie, observăm că o combinație excepțională de performanță determină distribuția materialelor în aproape toate industriile. Practic toate produsele obținute se caracterizează printr-o durată lungă de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificareElectrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
Proprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentarăProprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentară
» » Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
© 2021 amigdas.com