amigdas.com

Pisica de pisică: în greabăn și intramuscular

Cum să faceți o injecție a unei pisici?Cum sa faci o pisica o pisica? - această întrebare este cerută de mulți oameni și nu este nimic de surprins. La prima vedere, acest lucru nu este dificil, dar această acțiune necesită abilități și cunoștințe specifice.

O injecție reușită oferă o garanție că medicamentul administrat va funcționa corect și că complicațiile nu apar. Și nu vei provoca prea multă disconfort pisicii tale preferate.

Injectarea este o metodă de administrare a medicamentelor în corpul pisicii, care se efectuează cu ajutorul unei seringi cu ac, o seringă cu acul ajută la administrarea medicamentului în țesuturi specifice.

Injecțiile sunt: ​​intraosos, intradermal, intra-arterial, intravenos, intramuscular, subcutanat.

Cunoștințe pe care trebuie să le aveți înainte de a face o prick pisică

 1. Nu se auto-medichează. Injecțiile la o pisică sunt făcute după ce sunt examinate de un medic veterinar, iar dozele pe care le prescrie trebuie respectate cu strictețe.
 2. Înainte de procedură spălați-vă bine mâinile. Dar acului, care este steril, nu puteți atinge nici măcar mâinile curate.
 3. Locul unde se va face injecția nu poate fi dezinfectat, dar fiecare nouă injecție trebuie făcută cu o altă seringă, deoarece ace și seringi sunt disponibile. Amintiți-vă acest lucru, pentru a nu face rău animalului.
 4. Pielea din locul unde se va injecta va fi absolut sănătoasă.
 5. Dacă medicamentul nu depășește un mililitru și baza acestuia nu este uleioasă, atunci pentru o injecție puteți utiliza o seringă de insulină care are un ac subțire și mic. În alte cazuri, seringa trebuie să aibă un volum de 2-5 mililitri.
 6. Dacă medicamentul ar trebui să fie depozitat în frigider conform instrucțiunilor, atunci Înainte de utilizare, acesta trebuie încălzit, temperatura lui ar trebui să fie treizeci și șapte de grade.
 7. Când efectuați procedura, aveți grijă și urmați instrucțiunileÎn seringă este introdusă doar doza necesară. Dar, înainte de aceasta, asigurați-vă că ați verificat data de expirare a medicamentului.
 8. Este strict interzisă formarea mai multor medicamente într-o singură seringă, cu excepția numirii unui medic veterinar.
 9. Medicamentul este recrutată înainte de injecția însăși, iar acul trebuie acoperit cu un capac înainte de utilizare.
 10. În cazul preparatelor pe bază de ulei trebuie să fiți foarte atent, cel mai bine este ca acestea să fie provocate de un medic. Înainte de a face o injecție pe o astfel de bază, aveți nevoie asigurați-vă că vă aflați în mușchi, nu în vas. Pentru a face acest lucru, a se vedea dacă sângele a apărut în seringă, după ce ați tras pistonul puțin pe tine, dacă s-a schimbat locul injecției. Dacă uleiul intră în vasele de sânge și se extinde prin sânge, pisica poate muri.
 11. Înainte de a introduce un ac în pielea animalului, asigurați-vă că eliberați aerul care poate fi în seringă. Pentru a face acest lucru, trebuie să ridicați seringa cu un ac, vertical și să împingeți pistonul pentru a elibera un mic medicament. Dacă bulele de aer vseravno rămân în seringă, atunci nu introduceți complet medicamentul, lăsați-l puțin în seringă.
 12. Făcând o astfel de procedură, trebuie să fii încrezător în sine și mișcările tale - corecte și exacte. Nu pierde timpul amuzant de pisica, nu uitati ca acest lucru se face pentru sanatatea animalului dumneavoastra de companie. Dacă pisica este foarte subțire, atunci ei trebuie să reparăm, astfel încât să nu izbucnească, pentru asta veți avea nevoie de ajutor.
 13. Pentru a calma pisica si a crea o dispozitie pozitiva, puteti sa-i dati o delicatesa daca nu exista contraindicatii pentru aceasta. Nu striga la animal, să fiți afectuoși și îngrijiți.

Injecție subcutanată a unei pisici

Sub grăsime, care este sub piele, există o mulțime de vase de sânge și dacă se face o injecție acolo, medicamentul va trece prin sânge mai repede decât, de exemplu, o tabletă care intră mai întâi în gura animalului.

Practic, așa injecția este făcută pisicii în greabăn, în zona dintre scapule sau în creta care este sub genunchi. Dacă injecțiile sunt foarte dureroase, atunci este mai bine să le faceți în greabăn, deoarece acest loc este cel mai sigur, riscul de a ajunge acolo nu este minim, în plus, în această zonă nu există aproape nici o durere.

Injectarea unei pisici în greabăn

 • După ce ați introdus medicamentul într-o seringă, trebuie să pregătiți o pisică, ceva care să distragă și să repare. Dacă o injecție se face fără ajutor, iar pisica se comporta calm, atunci ar trebui să apăsați ușor în jos antebrațului animale stânga și mâna stângă pentru a face cutelor la greabăn, care va fi făcut o lovitură, acest lucru doar un pic, trage pielea de pe partea din spate a gâtului în sus.
 • Greabele sunt locul cel mai potrivit pentru injecțiile subcutanate.Mai mult, în mâna dreaptă, luați seringa cu medicamentul și faceți o perforare în crestă pe greabăn. Dacă utilizați o seringă de insulină, trebuie să introduceți acul în totalitate și dacă este vorba de altul, de cel mult doi centimetri. Acul este introdus la un unghi de patruzeci și cinci de grade, paralel cu coloana vertebrală.
 • Odată ce acul se află sub pielea pisicii, puteți injecta medicamentul. Medicamentul se introduce încet încet.
 • După introducerea medicamentului, trebuie să luați cu atenție acul, fără a lăsa să plecați de pe piele. Apoi, calmați animalul de companie, accidentați-vă, vorbiți calm cu el.
 • Când administrați acest medicament, fiți foarte atent. Puteți străpunge pielea și apoi medicamentul va rămâne pe blană și nu va intra în corp.

Injectarea intramusculară a unei pisici

Injectarea intramusculară este introducerea unui medicament terapeutic în țesutul muscular, pentru a fi mai clară, în mușchi. Se fac, în principal, injecții intramusculare în zona șoldului unei pisici sau umeri, dar acest lucru este mai puțin obișnuit. Cel mai adesea se face o injecție intramusculară în coapsă.

Injectarea intramusculară a unei pisici

 • În primul rând, trebuie să pregătiți o seringă cu medicamentul pe care trebuie să-l introduceți.
 • Apoi trebuie să găsiți o suprafață pe care va fi convenabil să faceți o injecție intramusculară. Ar trebui să fie netedă și stabilă, potrivită pentru masă sau podea. După aceea, luați pisica și fixați-o, puteți să o puneți pe genunchi, dar dacă pisica nu este dată și este nervoasă, cereți ajutor. Împreună, va fi mai ușor să faceți o injecție intramusculară.
 • Pentru a face o injecție intramusculară, animalul trebuie să fie bine fixatInjectarea se face în acea parte a labei, care este cea mai carne, pentru asta fixați hamstrings piciorul din spate. Acul trebuie introdus paralel cu coapsa, la un unghi ascuțit.
 • Înainte de procedură, trebuie să relaxați pisica cât mai mult posibil, deoarece astfel de injecții nu se fac în mușchii tensionați. Puteți masca locul unde se va injecta, piciorul trebuie ușor îndoit.
 • Injectarea care se face în coapsă este mult mai dureroasă decât cea subcutanată și, cel mai probabil, pisica va deranja atunci când injectați medicamentul, deci sarcina dvs. este: fixați bine piciorușul presor. Toate acestea trebuie făcute rapid și cu încredere, pentru a nu face animalul mai nervos.
 • Asigurați-vă că acul nu ajunge la os, trebuie să fie introduceți undeva un centimetru. Introduceți medicamentul încet.
 • După terminarea procedurii, mai întâi trebuie să scoateți acul, apoi eliberați pisica. Nu puteți face altfel.
 • Dacă injecțiile intramusculare trebuie făcute foarte mult, atunci aveți nevoie de acest lucru pentru a face în labe diferite, alternativ.

Performanțele sângelui după un nyxis

Trebuie reținut faptul că injecția este o ușoară vătămare a vaselor și a pielii animalului. Poate că după injecție va fi un mic sânge, dacă nu este suficient și se oprește repede, nu există nici un motiv de îngrijorare. Dar dacă sângele nu se oprește de mers și sunt mulți, atunci este necesar să aplicați ceva rece la locul injectării timp de aproximativ douăzeci de minute. Și dacă acest lucru nu a ajutat și sângerările s-au intensificat, atunci ar trebui să contactați medicul veterinar.

Lame după injectare

Se întâmplă că, după o injecție, animalul se limpezește puțin, dar nu este nimic de frică de acest lucru. Acest lucru poate fi rezultatul injecțiilor dureroase cu antispastice sau cu antibiotice. Această tulburare merge foarte repede, dar sunt momente când animalele de companie tind să atragă atenția asupra lor în mod special.

Dacă animalul de companie este foarte șchiopăt după injecție - contactați medicul veterinar Pentru a nu provoca disconfort pisicii, puteți încerca să diluați medicamentul cu apă, care este pentru injecție, deoarece această soluție de novoceină sau salină este potrivită. Dar fă-o singură nu merită, este mai bine să consulți un doctor.

După un pui de somn, poți să-ți masci ușor picioarele, pe care iubea pisica ta iubită.

Dar dacă ați observat că un animal de companie Nu poate sta pe laba sau o trage, atunci trebuie să solicitați rapid ajutor de la un medic veterinar. Poate că, odată cu o injecție, ați putea lovi nervul. Dacă este așa, atunci va trebui să faceți un tratament, după care pisicul va fi complet sănătos.

Amintiți-vă că nu este corect să faceți lovitura corectă și fără durere. Înainte de a efectua această procedură la un animal viu, puteți practica pe o jucărie. Trebuie să vă amintiți că frica dvs. este transmisă animalului. Așa că încercați să faceți această procedură fără fuss, calm și cu încredere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să îmbrăcați o harnică pe o pisică și ce să alegeți leashesCum să îmbrăcați o harnică pe o pisică și ce să alegeți leashes
Cum de a da o pisică o tabletă de viermi: modalități, precauțiiCum de a da o pisică o tabletă de viermi: modalități, precauții
Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Amoxoil retard și amoxicilină pentru pisici: aplicareAmoxoil retard și amoxicilină pentru pisici: aplicare
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Picături de la viermi și purici la greabăn pentru pisiciPicături de la viermi și purici la greabăn pentru pisici
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
» » Pisica de pisică: în greabăn și intramuscular
© 2021 amigdas.com