amigdas.com

Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament

Boala varicocele - simptome și tratamentVaricocele numesc vene varicoase ale cordonului spermatic și ale testiculului la un bărbat. Varicocelele la nivelul părții laterale sunt una dintre cele mai frecvente probleme la bărbați, ceea ce duce adesea la consecințe destul de grave, în special la infertilitatea masculină.

Varicocele la stânga: informații generale

Cauzele bolii

Varicocelul la stânga la bărbați apare ca urmare a mai multor motive:

 1. Slăbiciune congenitală a pereților vaselor. Ca o regulă, varicocele apare ca urmare a dispunerii genetice la acest tip de boală. Aproape întotdeauna cineva din familia pacientului are picioare plate, vene varicoase ale picioarelor, fimoză, defecte ale valvelor inimii sau alte deficiențe ale țesutului conjunctiv.
 2. Diagnosticul de varicocelă - ce înseamnă?Tensiunea arterială crescută în venele scrotului sau al pelvisului mic. De fapt, este mai predispozant decât cauza patologiei. Dar, în unele cazuri, există schimbări atât de pronunțate în anatomie care duc la o presiune crescută în venele, că acest factor provoacă apariția bolii. Testiculele din Viena pot trece prin faltele țesuturilor, pot stoarce vasele rămase, se îndoaie etc. Toate acestea conduc la o scădere a lumenului venelor și, ca urmare, la o creștere a tensiunii arteriale.

În unele cazuri creșterea tensiunii arteriale într-o venă, datorită fenomenelor comune - tensiune mușchii abdominali ventrale, greutate de ridicare, constipație sau diaree cronice, etc. Acești factori pot contribui la aparitia varicocelului, dar este puțin probabil să fie responsabile pentru boala ...

Esența bolii

Venele scrotului trec de la testicule și țesuturile adiacente până la zona inimii. și sângele circulă de jos în sus. În mod normal, fluxul de sânge înapoi împiedică sistemul de supape al peretelui venoas. În timpul extinderii venelor, aceste supape încep să funcționeze prost, prin urmare, sângele efectuează o așa-numită "pendul" circulație în venă. Ca urmare, fluxul sanguin încetinește considerabil, iar circulația sângelui la nivelul întregului testicul suferă.

Încălcarea circulației sanguine testiculele conduc la faptul că țesuturile sărace funcționează mai rău. În plus, temperatura normală a testiculelor este puțin mai mică decât temperatura umană totală. În timpul varicocelei, testiculul este înconjurat de o intercalare a venelor lărgite, temperatura sa este comparată cu temperatura corpului și funcția este și mai gravă. Toți acești factori duc la apariția simptomelor de varicocel la stânga.

Gradul de dezvoltare a bolii

Prin modul în care venele cordului spermatic și ale testiculului sunt mult mărite, sunt clasificate 4 etape ale varicocelelor.

 • Etapa 1 - venele testiculului nu pot fi palpate, expansiunea lor putând fi determinată doar instrumental (ultrasunete Doppler, ultrasunete).
 • 2 etape - creșterea venei poate fi resimțită într-o poziție în picioare, într-o poziție întinsă, patologia nu este determinată.
 • Etapa 3 - venele mărită pot fi simțite în poziție de sus și în poziție verticală.
 • Varicocele gradul III necesită intervenție chirurgicalăEtapa 4 - venele lărgite ale cordonului spermatic și ale testiculului pot fi văzute cu ochiul liber.

De regulă, varicocele apare la tineri în timpul pubertății, ajunge rapid într-o anumită etapă și nu se dezvoltă în continuare. Foarte rar, o etapă a bolii se revarsă în alta.

Aproape întotdeauna varicocele apar pe partea stângă a regiunii inghinale. S-a observat rareori varicocelă bilaterală și, mai puțin frecvent, boala apare pe partea dreaptă.

Manifestarea bolii

Așa cum am menționat deja, în timpul varicocelei funcția testiculului este întreruptă. Acest lucru se manifestă în mai multe moduri - sau există durere sau disconfort în testicule sau un bărbat diagnostichează infertilitatea.

Simptomele de mai sus la pacienți diferiți întâlni în diferite moduri. Dacă rezumăm toți bărbații care suferă de varicocelă în proporție de 100%, atunci 50% dintre ei nu au simptome ale bolii, 20% au senzații de disconfort în testicul și 30% suferă de infertilitate. Cu toate acestea, aceste date nu depind de gradul de trecere al bolii.

Durerea în testicule

De regulă, durerile sunt apăsarea și desenarea caracterului, adesea pacienții marchează această condiție ca o greutate în scrot. Cel mai adesea, aceste senzații sunt nevralgice, dar apar după actul sexual, exercițiul fizic, procedurile termice.

Nu este necesar să aveți dureri în scrot cu varicocele din stânga pe această parte. De obicei, bărbații consideră că este dificil să spună care parte sunt mai pronunțate și, adesea, durerile sunt localizate pe partea dreaptă.

infertilitate

încălcare circulația sanguină în țesutul testicular duce la întreruperea epiteliului spermatogenic. Ca urmare, în spermograma numărul de spermatozoizi poate scădea, parametrii morfologiei și mobilității acestora scad. Dar acesta nu este mecanismul complet al procesului de infertilitate.

Varicele din zona genitală se numesc varicocel.Țesutul tisular este așa numitul țesut de barieră. Aceasta înseamnă că imunitatea organismului este normală nu se intersectează niciodată cu un țesut de tesut și "nu-l cunoaște". În timpul varicocelei, peretele venos încetează să mai joace rolul de barieră. În acest caz, factorii de imunitate ajung la țesutul testicular și îl percep ca fiind străini. Prin urmare, există o inflamație asimptomatică autoimună, care este exprimată mai puternic, cu cât imunitatea umană este mai puternică. În același timp, anticorpii care se dezvoltă afectează testiculul sănătos, creând aceleași procese inflamatorii în el.

Diagnosticul bolii

Începând cu etapa 2, medicul poate detecta varicocele la inspecție. Dacă umflarea venelor este foarte mare și diagnosticul este neechivoc, nu este necesar un studiu suplimentar. Dacă stadiul bolii nu a atins încă acest nivel, atunci este necesar să efectuați un studiu - dopplerografie sau ecografie a regiunii inghinale.

Doppler cu ultrasunete sau ultrasunete trebuie să fie efectuat în mod obligatoriu în două poziții ale pacientului - în picioare și în jos. Dacă acest lucru nu se face, ancheta pur și simplu își pierde sensul.

Ce varianta particulară a sondajului de ales nu are un rol special. Doppler ultrasunete este mai precis, și permite resping definitiv sau confirma un diagnostich. Dar ultrasunetele facute de un medic cu experienta, de asemenea, elimina indoielile legate de patologie.

Tratamentul bolii

Există numai opțiunile de tratament chirurgical varicocel. Dacă auzi undeva despre tratamentul fără intervenție chirurgicală, atunci nu ar trebui să crezi acest lucru, nu există un tratament eficient fără intervenție chirurgicală.

Operația în timpul varicocelei trebuie efectuată în orice caz, dacă boala se manifestă ca infertilitate sau durere în zona abdominală.

Dacă pacientul cu această patologie nimic nu deranjează, atunci este pusă în discuție necesitatea de a efectua operațiunea. De regulă, o persoană decide să evite infertilitatea. Dacă pacientul încă presupune descendența, atunci operația trebuie făcută, dacă nu, atunci este posibil să nu se efectueze acest tratament.

Varicocele au mai multe tipuri de operații și toate sunt împărțite în mai multe tipuri.

Primul tip

Semnificația acestui tip de operațiune este de a eliminați complet, pentru a traversa sau bandaja o vena varicoasa.

În acest caz, în timpul tratamentului sunt produse următoarele. Înainte de operație circulația sanguină în vena era lentă. După aceasta, circulația încetează complet. Pentru organism, această situație este stresantă, iar acest stres deschide noi căi de deșeuri din sânge. Cel mai adesea în această lucrare se conectează venetele superficiale ale regiunii inghinale.

Posibilele consecințe ale varicocelelor asupra bărbațilorAvantajele acestui tratament: cantitatea minimă de intervenție chirurgicală, ușurința relativă de execuție, costul redus, spre deosebire de funcționarea celui de-al doilea tip, starea minimă în spital.

Dezavantaje: funcționarea ne-fiziologică și un procent destul de ridicat de recăderi.

Recidivă în timpul operațiuni de primul tip se explică prin faptul că venele fiecărui pacient sunt individual și pot varia într-un interval foarte larg. Dacă o crenguță părăsește vena varicoasă și în timpul operației această ramură este ratată și nu este bandajată, atunci acest tratament nu va aduce rezultatul. Aceasta se numește adesea o recidivă a bolii, dar, în general, este doar neglijența tratamentului.

Pentru diferitele operații de primul tip, numărul de recurențe diferă, ținând cont de tipul de operație, acesta variază în intervalul de 15-30%.

un alt lipsa - non-fiziologie din aceste operațiuni. După cum sa menționat deja, rezultatul acestui tratament este încetarea absolută a circulației sângelui printr-o venă lărgită. Ca rezultat, testiculul rămâne fără circulație sanguină, iar sub influența acestui stres apar noi metode de sângerare.

Acest proces durează aproximativ o săptămână. În această săptămână testicul începe de multe ori să dureze, și când durerea din testicul era prezentă chiar înainte, acestea sunt foarte amplificate. Există, de asemenea, dovezi că, în astfel de situații, bariera dintre sistemul imunitar și țesutul testicular este ruptă, astfel încât anticorpii antispermici se formează în sânge și pacientul dezvoltă sau dezvoltă infertilitate.

La varikotsele e de ajuns multe tipuri de operațiuni primul tip. Dar cele mai frecvente sunt chirurgia endoscopică, metoda lui Ivanissevich, metoda Marmar.

Al doilea tip

În timpul unei operații de acest tip, venele testiculului sunt complet îndepărtate, iar apoi sunt restaurate cu ajutorul plasticului. Acest tip de operație este reprezentat de un singur tip de tratament, care se numește revascularizare microchirurgicală a testiculului.

principal avantajul operațiunii este că, imediat după intervenția în testicul, circulația normală a sângelui este restabilită. Varicele sunt complet tăiate, iar reapariția bolii este exclusă. După intervenția chirurgicală a testiculului, omul nu suferă de durere în decurs de o săptămână, spre deosebire de tratamentul în primul rând.

Dezavantajele tratamentului: costuri mai mari, șederea prelungită în spital și complexitatea ridicată a intervenției chirurgicale.

Ce tip de operație ar trebui să aleg?

Selectarea tipului de operațiune trebuie să ia în considerare manifestările bolii și capacitățile materiale ale pacientului. Alegerea finală a metodei de tratament apare împreună cu chirurgul, care îl va efectua. Dar de multe ori pacientul este exclus direct din alegerea metodei de tratament, fără a-i oferi informații complete. Prin urmare, ia în considerare cele mai frecvente situații:

 • Boala este însoțită de dureri severe în zona scrotală. În acest caz, revascularizarea microchirurgicală este cea mai bună alegere. Cu toate celelalte metode de tratament în perioada postoperatorie, există probabil o creștere puternică a durerii.
 • Boala este însoțită de disconfort în scrot sau durere ușoară. Din nou, revascularizarea microchirurgicală va fi cea mai acceptabilă intervenție chirurgicală. Dar, în general, orice varianta a operației este potrivită, este necesar să fiți gata să vă consolidați aceste senzații în primele zile.
 • Tratamentul varicocelei - caracteristici ale fiziologiei masculine și manifestarea bolii.Boala apare odată cu modificarea spermei. Singura soluție corectă este revascularizarea microchirurgicală. Alte modalități pot duce la progresia infertilității.
 • Boala este asimptomatică, este dezvăluită din întâmplare, pacientul este un tip tânăr care se așteaptă să aibă copii în viitor. Operația trebuie făcută în mod necesar, alegerea metodei va depinde numai de capacitățile pacientului. Ar trebui să se acorde prioritate fie chirurgiei endoscopice, fie revascularizării microchirurgicale.
 • Boala trece asimptomatic, pacientul este un bărbat de vârstă mijlocie care nu-și asumă mai mulți descendenți. Nevoia de tratament în acest caz este controversată, deoarece nimic nu împiedică să trăiască în continuare cu această boală. Dacă o persoană insistă asupra intervenției chirurgicale, atunci orice metodă este potrivită pentru tratament.
 • Repetarea varicocelei după operațiile anterioare. Intervenția chirurgicală este necesară, cea mai optimă este chirurgia endoscopică, iar revascularizarea microchirurgicală poate fi de asemenea efectuată.

În general varicocelul pe testicul stâng Este o boală cu care se poate trăi, având un standard de trai calitativ și normal dacă se efectuează periodic examinări preventive cu specialiști în scopul depistării precoce a exacerbării și tratării persistente a dezvoltării patologiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 aniVaricocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Lipodermatoscleroza sau dermatita varicoasă: simptomeLipodermatoscleroza sau dermatita varicoasă: simptome
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Platypodia transversală: tratament, simptome și fotografiiPlatypodia transversală: tratament, simptome și fotografii
Realizarea scleroterapiei venelor pe picioareRealizarea scleroterapiei venelor pe picioare
Cauze de durere în partea stângă la nivelul talieiCauze de durere în partea stângă la nivelul taliei
» » Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
© 2021 amigdas.com