amigdas.com

Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni

Vaccinul pentru câini MULTICAN-4Pentru a preveni bolile grave la om și la animale, este necesar să se vaccineze în mod regulat. Pentru câini, cel mai popular vaccin de astăzi este produsul rus Multikan. Mijloace sigure și foarte eficiente pentru prevenirea și tratamentul specific al ciumei, al infecțiilor cu adenovirus, al parvovirusului și al enteritei coronavirale a câinilor.

Soiurile de droguri

În funcție de lista de boli de la care vaccinul protejează câinele, se poate găsi în vânzare Multikan 8, Multikan 6 și Multikan 4, instrucțiuni de utilizare fiecare mijloc este identic. Cel mai adesea, medicii veterinari recomanda utilizarea unui vaccin cu o gamă maximă de protecție, dar pentru prima pui procedura de injectare este de obicei Multikan 4. Acesta protejează organismul de enterită pestă animală și infecții adenovirale, formând câini au imunitate timp de 2-3 săptămâni după vaccinare.

Descrierea vaccinului

Protecția corpului animalului este activată datorită introducerii în acesta a unor tulpini de virusuri slăbite. Printre acestea:

  • coronavirus;
  • adenovirus de câini de tip 2;
  • tulpini atenuate ale virusului carnivorei de ciumă;
  • parvovirus.

Multikan-4 pentru câini - vaccinarea cățeiAceastă listă este minimă și aparține componentelor vaccinului Multikan 4. Alte complexe protejează suplimentar câinii de rabie și leptospira. Costul vaccinului variază în funcție de farmacie, dar în medie este:

  • Multikan 4 - 100 ruble;
  • Multikan 6 - 150 ruble;
  • Multikan 8 - 200 de ruble.

Fiecare doză a vaccinului Multikan 4, 6 și 8 constă din două flacoane sau fiole. Prima conține pulbere uscată de masă omogenă. Componenta uscată are o nuanță roz și este principala ingredient activ de droguri, deoarece acesta poartă o tulpină slăbită de viruși. Cel de-al doilea container cu lichid este umplut cu apă uzată purificată pentru preparate injectabile și este necesar numai pentru diluarea pulberii uscate. Apa din fiolă nu trebuie să aibă un sediment sau impurități străine.

O soluție de vaccin gata preparată nu ar trebui, de asemenea, să aibă un precipitat. Umbra lui roz sau galben este permisă.

Instrucțiuni de utilizare

Aplicați vaccinul Multikan 4 pentru alte cerințe similare. Prima vaccinare a căței este permisă de la vârsta de două luni, cu o repetare obligatorie a procedurii în câteva săptămâni. Acest lucru întărește actiunea medicamentului și permite formarea unei imunități puternice față de animal. Vaccinarea repetată a unui câine tânăr se efectuează la vârsta de 8 luni cu o procedură similară de repetare în câteva săptămâni. Toate vaccinările ulterioare ale adulților trebuie efectuate anual, deoarece Multikan furnizează organismului imunitate timp de 10-12 luni.

Procedura de vaccinare începe cu prepararea medicamentului. Pentru a face acest lucru este necesar să formați partea lichidă a setului într-o seringă sterilizată și lăsați-o într-o sticlă cu o pulbere uscată, apoi amestecați bine. Soluția trebuie să fie transparentă, fără sedimente. Când amestecul este gata, trebuie să fie bine încălzit până la temperatura corpului câinelui (aproximativ 380 ° C). Acest lucru va reduce șocul animalului în timpul injectării. După preparare, procedați la cea mai mare vaccinare.

Vaccinarea câinilor - preparat Multikan-4Injectarea se poate face intramuscular sau subcutanat. Pentru a face acest lucru, selectați zona de greabăn sau șolduri, în funcție de rasa câinelui. Este important să se observe sterilitatea în timpul procedurii și să se utilizeze un ac nou pentru fiecare animal. Pentru câini de rase mari Multikan este injectat câte 2 ml câteodată, iar pentru animalele mici, doza este de 1 ml.

Puteți aplica singur vaccinul dacă aveți experiență, altfel ar trebui să căutați ajutor de la cea mai apropiată clinică veterinară.

Interzicerea utilizării

Vaccinul, care, după amestecare sau chiar înainte de a avea un sediment sau o utilizare neobișnuită a culorii, este strict interzis. uscat pulberea preparatului nu ar trebui să aibă bucăți și impurități. Fiecare flacon al vaccinului trebuie să fie întreg și fără deteriorări, să fie marcat corespunzător. În caz contrar, vaccinul trebuie distrus.

Deoarece virusul conține fiole în fiolele medicamentului, este pur și simplu imposibil să le aruncați. Este necesar mai întâi fierbere sticle în 15 minute, astfel încât toate organismele dăunătoare să piară și apoi se toarnă conținutul recipientelor în chiuvetă sau pe stradă.

Este interzisă utilizarea Multikan pentru vaccinarea câinilor slabi și bolnavi, precum și reacții alergice la componentele medicamentului.

Pentru animalele sănătoase vaccin poate provoca după aplicarea unei mici umflături în zona injecției, care funcționează independent într-un timp scurt și nu ar trebui să-i deranjeze pe proprietari.

Perioada de valabilitate a vaccinului

Pregătirea produsului Multikan conform etichetei de pe ambalaj este valabilă 1,5 ani de la data fabricării la o temperatură de de la 20 ° C la 80 ° C, fără lumină directă a soarelui. De fapt, medicii veterinari nu recomandă utilizarea unui medicament a cărui dată de expirare a expirat deja cu 2/3, deoarece conținutul său este foarte solicitant pentru condițiile de depozitare și se deteriorează rapid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Vaccinarea admise pentru copii și adulțiVaccinarea admise pentru copii și adulți
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
» » Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
© 2021 amigdas.com