amigdas.com

Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri

Mini poodul - caracteristicile raseiMini poodle sau pudel de jucărie este una dintre cele mai populare rase de câini de circ. Acest lucru se datorează uimitoarelor sale calități externe, datorită cărora creează impresia unui câine de jucărie: un păr mic de creștere și pufos - o față frumoasă și altele.

În plus, merită remarcate calitățile intelectuale excelente ale reprezentanților acestei rase. Sunt ușor de antrenat și rareori fac ceva împotriva proprietarului. Cu toate acestea, această rasă are dezavantajele sale. Dar despre totul în ordine ...

Caracteristicile caracteristicilor rasei și caracterelor

Pudel negru fuzzy-pudelUn pudel este cea mai veche rasa de caini. Inițial, au fost folosite pentru vânătoare în bogate moșii. Istoria apariției mini-pudrelor provine din Germania, dar popularitatea și recunoașterea generală a acestor câini dobândite în Franța în timpul Renașterii. În cercurile celei mai înalte nobili, era obișnuit să poarte mici câini decorativi într-un mânecă largă de îmbrăcăminte. Aceasta a generat un alt nume pentru această rasă - manșon câine.

În general, pudelii de jucărie sunt câini ideali pentru întreaga familie. Acest lucru este indicat prin o serie de caracteristici caracteristice:

  • Jucărie pudel la expozițiemoderat vesel;
  • foarte elegant;
  • foarte energic, dar în același timp extrem de echilibrat;
  • foarte fermecătoare.

Principala caracteristică distinctivă a reprezentanților acestei rase este cea a acestora memorie fenomenală. Vă mulțumim pentru acest pudel de jucărie ușor de antrenat și de multe ori ia parte la spectacole de circ. Aceeași calitate este, de asemenea, principala lor dezavantaj: nu uită niciodată nimic, prin urmare, cu un pudel mini ar trebui să fie tratate extrem de atent, astfel încât câinele nu ia truc gazdă ca ofensă.

Principalele dezavantaje ale rasei

Jucărie-pudel după groomingDupă cum am menționat deja, acești câini posedă o serie de deficiențe semnificative, care ar trebui să fie luate în considerare înainte de cumpărare. Poate că cel mai important dintre ei este necesitatea unei îngrijiri minuțioase a animalelor. Pădurile sunt foarte curate, prin urmare, pentru viața confortabilă a animalului lor de companie, proprietarul ar trebui să consacre timp considerabil păstrării câinelui curat. Nu este vorba doar de scăldat. Aceasta înseamnă curățarea ochilor și a urechilor, precum și tăierea în timp util a unghiilor și alte proceduri de igienă. Acest lucru include, de asemenea, tunsori lunare și pieptanarea constantă a câinelui.

În plus, pudelul-jucărie de multe ori are mai multe patologii fiziologice grave, care în majoritatea cazurilor sunt congenitale. Cel mai frecvent este canalul botalla neinfectat. În plus, genunchii animalului sunt predispuși la dislocări regulate.

Avantajele mini pudeli

Trei căței din pudelul de jucărieÎn plus față de predispoziția la formare și comportament echilibrat, mini pudeli au foarte iubitoare. Spre deosebire de multe alte rase, acești câini nu se atașează la un anumit membru al familiei, ci sunt iubiți de toți, fără excepție, inclusiv copii mici. De asemenea, trebuie remarcat faptul că pudelul de jucărie - stâncă foarte liniștită și calmă. Reprezentanții săi nu vor lăuda niciodată gazdele de alarmă, fără nevoie specială. În plus, ei sunt foarte timizi, din cauza a ceea ce strainii straini putin. Dar din comunicarea cu alte animale va fi fericit.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor avantajelor de mai sus ale acestei rase, avantajul lor cheie este lâna sau, mai degrabă, cea a acesteia hipoalergenic. Acesti caini practic nu se varsa, iar acoperirea lor de lana nu emit un miros specific. Prin urmare, chiar și persoanele cu o alergie la câini își pot permite să aibă un astfel de animal de companie. De asemenea, este important să le menționăm extraordinar de longevitate. Durata de viata a acestor animale este in medie de 15-17 ani, iar cu grija corespunzatoare si absenta unor boli grave, un pudel poate trai mai mult de 20 de ani.

Cum sa continui in mod corespunzator

Jucărie-pudel pe o plimbare joc cu fotografie de carneAșa cum am menționat mai devreme, mini pudelii necesită multă atenție. Acest lucru nu se limitează la îngrijirea sănătății și a aspectului animalului. Reprezentanții acestei rase se pot bucura ușor și confortabil într-un mic apartament numai dacă merg pe jos cu minim 2 ori pe zi. Pudel de jucărie în special nevoie de mișcare regulată și efort fizic. În plus, sunt foarte curioși. Acesti caini nu se vor speria nici macar de apa de mare. Datorită calităților lor înnăscute, înoată foarte bine.

În plus, este important să oferiți periodic animalului o încărcătură intelectuală. Mini pudeli - unul dintre cei mai inteligenti caini, astfel incat procesul de antrenament si antrenament va parea usor si incitant.

Nutriția corectă

Pudelii de mâncare mănâncăEste important să rețineți că mini-pudeli foarte puțin mânca, totuși, nutriția lor ar trebui să fie perfect echilibrată. Acest lucru este ușor de atins prin hrănirea animalelor de companie cu furaje speciale de grade superioare sau produse naturale. Dieta ideala pentru mini pudeli arata astfel:

  1. mic dejun - produse din lapte acru;
  2. cina - carne cu legume proaspete în cantități mici.

Mâncarea ar trebui să fie demi-pensiune. De asemenea, este important să știți că amestecarea într-un singur produs de masă pentru micul dejun și cină este interzisă. În acest caz, pur și simplu nu vor fi digerate. Rămășițele de hrană trebuie curățate imediat pentru a proteja câinele de intoxicații alimentare cu alimente lipsă. Apa trebuie schimbată regulat (cel puțin de două ori pe zi). În plus, este important să adăugați periodic la produsele alimentare vitamine speciale cu conținut ridicat de calciu și fosfor.

Dieta este important de observat. Aceasta va determina starea de sănătate a animalului. Este important să știți că pudelii de jucării au un înnăscut predispoziție la următoarele boli:

  • cataracta;
  • epilepsie;
  • diabet zaharat;
  • gastroenterită.

La fel ca în cazul vârstei, dinții încep să cadă, ceea ce se explică prin lipsa de calciu, care vine cu alimente.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că pudelul de jucărie este animalul ideal pentru o familie tânără, cu copii care preferă un stil de viață activ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținutPygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
» » Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
© 2021 amigdas.com