amigdas.com

Bird din vulturul comun

Rasă de vulturGogol obișnuit

- este o pasăre a familiei rață, are un cap rotund mare, un cioc scurt și un penaj alb-negru. Localizează zona de pădure, în nordul Eurasiei. Nest aceste păsări în goluri de copaci, sau pe malul rezervoarelor de pădure. În timpul reproducerii păsării, gagolul se află în zonele umbroase. Femelele au 5 - 13 ouă. Se deosebesc de alte rațe prin faptul că ele rareori formează o turmă, în timp ce cuiburile constituie totuși grupuri mici.

Ducii se scufundă pe malurile mării sau în largul coastelor unor corpuri mari de apă. Pasărea se hrănește adesea cu animale nevertebrate mici, precum și cu insecte.

Aspectul bărbatului

Vulturul de rață are o formă ciudată a corpului și un gât scurt. Lungimea corpului este de 42-50 cm, mărimea anvergurii este de 65-80 cm. Masculii au o greutate mai mare decât femelele, greutatea corpului lor variind de la 750 de grame la 1,2 kg. Masa femelelor este puțin mai mică și variază de la 500 de grame la 1 kilogram.

Păsările au un cap ascuțit, din acest motiv capul are conturul unui triunghi. Un cioc scurt se extinde până la bază și se îngustează până la nas, bărbat în culori, are un penaj negru al capului, cu ochi verzi, iar la baza ciocului există un punct alb.

Pentru gogolul rațe de sex masculin se caracterizează prin caracteristici:

 • Capul rotund, ești arătată.
 • Fizică înfundată.
 • Ciocul este scurt, cu culoare neagră.
 • Ochii sunt galbeni.
 • Pieptul, abdomenul și părțile laterale albe, pe coastele coasei negre și albe. Cea mai mare parte a spatelui și coada are un penaj negru.
 • Aripile sunt maro. Picioarele sunt portocalii, cu membrane.

Aspectul femelei

Femeile gobo fată arată mai puțin contrastante, culoarea este dominată de nuanțe maro și gri.

 • vultur comunCapul este maro închis.
 • Ochii albi sau galben pal.
 • Ciocul este gri închis. La baza și în partea de sus pot fi dungi galbene pe cioc.
 • Partea superioară a corpului este pictată în gri, partea inferioară este albă. Aripile sunt aspidale.
 • În comparație cu bărbații, picioarele femelelor sunt mai palide.

În vara, bărbatul poate fi similar cu cel de sex feminin, Cu toate acestea, își păstrează caracteristicile distinctive. Puii tineri nu diferă de femelele adulte, au o culoare brun-ochi.

Păsările pot fi împărțite în două subspecii, care diferă una de alta în dimensiunea și lungimea ciocului.

 1. Eurasianul "B. c. Clangula".
 2. American, mai mare "B. c. Americana".

Există, de asemenea, un aspect "monotypic", format prin amestecarea a două subspecii, americane și eurasiatice.

reproducere

La vârsta de doi ani, ghețurile gogol ajung la maturitatea sexuală. Formate perechi în timpul migrației de iarnă. Cu toate acestea, bărbații și femeile, adesea hibernate în diferite zone, și, prin urmare, multe păsări rămân fără pereche la începutul migrației de primăvară.

Într-un loc de cuibărit, gogolul vine în grupuri mici sau în perechi. Uneori vin când iazurile sunt încă înghețate. Apoi, păsările păstrează piscina și așteaptă deschiderea rezervorului. Fiicele se comportă sfidător în fața femelelor, își întind gâturile înainte, apoi își înclină capul în spate și își ridică ciocurile pe cer. Ridicați spray-ul de apă, lovind suprafața rezervoarelor cu labe.

Gogol cuiburicuiburi apare în perechi, la începutul lunii aprilie sau mai. Pentru cuiburile de cuib de copaci sunt folosite, la o înălțime de până la 15 metri, de preferință alegeți să faceți cuiburi aproape de apă. Copacii, în picioare în zone deschise, au preferințe pentru cuibăritul gogolului. Ei folosesc goluri naturale în portbagaj și, de asemenea, ocupă în mod voluntar cuiburi abandonate ale altor păsări.

Rar locuiesc pe pământ, în astfel de situații, rață GoldenEye ocupă vizuini iepuri, se stabilească în scorburi cioturilor sau aranja cazare între rădăcini derevev.Sviv un cuib, păsările individuale pot ocupa și de a folosi-o pentru zeci de ani. Partea inferioară a cuibului este acoperită cu o grămadă de copaci, coaja, în josul căreia rațele sunt smulse din corpul lor.

Așezarea ouălor

Așezarea ouălor este de la 5 la 13 bucăți. Ouăle sunt de culoare maroniu verde sau verde. Există situații în care două rațe care se așază într-un cuib, atunci numărul de ouă poate fi mai mare de 20 de bucăți. Cu toate acestea, acest lucru duce adesea la moartea puilor, deoarece rămâne nesupravegheată sau jefuită de prădători.

Oua de dimensiuni mari, de dimensiuni 52-67 mm. Un ou-ghemuit ouă de incubație după ce a stabilit ultima, și continuă timp de o lună. Femelele incubă ouă în mod independent, uneori părăsesc cuibul pentru a căuta mâncare, dar înainte de aceasta acoperă ouăle cu puf. Cu toate acestea, în ultimele 10 zile înainte de nașterea puilor, femelele nu părăsesc cuibul, ea incubă ouăle oferindu-le căldură.

Proiecțiile sunt lângă femelă în primele 7-10 zile, apoi o lasă pentru totdeauna, și zboară spre locurile de sezon. pui După nașterea unei culori alb-negru. Se usucă în timpul zilei, iar apoi, răspândind aripile lor, sări la pământ și urmează apa pentru mamă.

Rațe de la vârsta de 2 săptămâni se pot scufunda bine și pot obține mâncarea proprie. Ele pot fi deja nesupravegheate, însă vor învăța să zboare la vârsta de 57-66 de zile.

Sursă de alimentare

Dieta principală constă din nevertebrate care trăiesc pe fundul corpurilor de apă. Duck, se scufunda în fund, ajunge la o adâncime de 4 metri, poate conduce sub apă pentru mai mult de un minut, apoi plutește cu captura prins.

În timpul verii, dieta este schimbată spre folosirea insectelor și larve, cum ar fi:

 • Caddis.
 • Moliile.
 • Apătoarele de apă.
 • Mote.
 • Ploșnițe.
 • Libelulele.

În timpul iernii, mănâncă crustacee și crustacee. Dacă i se dă posibilitatea, mâncați viermi, pești mici. În toamnă se consumă semințe, rădăcini și părți comestibile ale diferitelor plante acvatice.

migrațiune

Zbor de vulturMajoritatea, reprezentanți ai gogolilor de rață, au un mod nomad de viață. Numai unii reprezentanți care trăiesc în nord-vestul Europei conduc un stil de viață sedentar.

De obicei, se hibernează la sud sau vest de locul de cuibărit, în zona litorală din apropierea mării, pe malurile unor corpuri mari de apă, lacuri și râuri. Adesea trăiesc lângă o persoană, la rezervoarele artificiale, acest lucru se întâmplă în locuri în care oamenii nu se intersectează cu pasărea.

Populațiile care trăiesc în regiunile nordice migrează spre mare pentru iarnă. Cele mai multe păsări europene, iernarea are loc în Marea Baltică în largul Mării Nordului, pe malurile Danemarcei și Țărilor de Jos. De asemenea, pot fi găsite de-a lungul coastei Marii Britanii și Irlandei, din țările sudice pe care se stabilesc pe țărmurile Greciei și în apropierea Mării Negre.

În Orientul Îndepărtat, un loc pentru păsările de iernare este selectat în iazuri necreștete, precum și în insulele japoneze. Rațele se găsesc și în Golful Mexic, în valea râurilor Mississippi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
» » Bird din vulturul comun
© 2021 amigdas.com