amigdas.com

Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!

Shark pisicăȘtim cu toții că marea este locuită de prădători periculoși ca rechinii. Ei întotdeauna au insuflat frică și groază într-o persoană. Dar știi că a fost un rechin de pisici? Cercetătorii spun că, deși este un prădător, acesta nu reprezintă o amenințare pentru oameni, deoarece colții sale sunt prea mici, deși există o mulțime de ele. Unde locuieste aceasta specie si cum este? Acestea și multe alte întrebări vă vor găsi răspunsuri în acest articol.

Aspectul și mărimea unui rechin obișnuit de pisică

Corali de rechinShark pisica - este unul dintre reprezentantii familiei de rechini pisici, in care exista aproximativ 60 de specii. Dimensiunea sa nu depășește lungimea de 1,5 metri, iar greutatea sa este de până la 15 kilograme.

Prima specie a fost descoperită și descrisă de Carl Linnaeus în 1758. Adesea, această specie este confundată cu o vulpe pisică, care este foarte asemănătoare, dar are dimensiuni mai mari.

Rechinul normal de pisică are dimensiuni mici în comparație cu rudele. Această aripă are o coadă mare pe coadă. Lobul inferior este destul de slab dezvoltat, totuși, la fel ca toți rechinii. Aripile sunt situate pe partea din spate a portbagajului. Narcisele rechinului pisicilor sunt protejate de vane speciale, care sunt separate printr-un sept mic. Culoarea rechinului este destul de frumoasă: partea și spatele sunt de culoare nisipos și sunt decorate cu pete negre mici. Pâncul rechinului are o culoare deschisă, aproape albă. Pielea unui rechin își amintește o hârtie de șmirghel, ca să o atingă, nu este necesară. Colții din rechin sunt extrem de mici, dar există o mulțime de ele și sunt foarte ascuțite. La bărbați, spre deosebire de femele, fălcile sunt mai masive.

De ce a fost numită o pisică?

Numele rechinului comun de pisică a fost primit pentru faptul că reprezentanții acestei specii de rechini văd perfect în întunericul total și trăiesc o viață de noapte.

Este un pericol pentru oameni?

Pentru om această specie este absolut sigură. Nu sa înregistrat un singur caz de manifestare a agresiunii unui rechin la o persoană. Adesea au încercat doar să plece. Dar pentru ea, oamenii sunt extrem de periculoși, întrucât unii pescari sunt angajați în captura sa. Deși, dacă intră în rețea accidental, atunci este adesea eliberată. Și, de asemenea Oamenii de știință folosesc corpuri de rechini felinare pentru cercetarea lor. Deoarece acest tip de rechini este cel mai frecvent întâlnit în rândul lamellarbranch. Conform rezultatelor studiului Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, această specie are statutul de "cea mai mică preocupare".

habitate

Reprezentanții acestei specii de rechini pot fi găsiți în apropierea țărmului Oceanului Atlantic, precum și în Marea Mediterană și Marmara. În Marea Neagră întâlnesc ocazional și un rechin de pisică, mai ales în largul coastei Turciei. Habitatul are o adâncime cuprinsă între 10 și 800 de metri. Acesta trăiește în principal la o adâncime de 100 de metri. Pe măsură ce cresc și de a crește în dimensiune, rechinii se deplasează mai aproape de țărm, și de îndată ce acestea sunt în măsură să se reproducă, apoi trece peste la marginea platoului continental.

mod de viață

 • Cat de rechin în mânăReprezentanții acestei specii trăiesc mai ales pe timp de noapte. În timpul vânătorii, ei înoată încet în jurul teritoriului lor și urmăresc victima. Pentru o vânătoare reușită, acestea au: un corp flexibil, capabil să se evite în multe feluri, reacție fulger-rapidă și dinți ascuțiți. În timpul zilei se odihnesc, fiind pe fund, iar femelele se găsesc adăpostiți în apă puțin adâncă. Dieta constă din diverse nevertebrate bentonice sau crustacee. De asemenea, mâncați echinoderme, moluste, viermi și pești mici. Odată cu vârsta, mâncarea lor variază, reprezentanții mai tineri consumă crustacee, iar adulții mănâncă crustacee și crabi de pustnici.
 • Ei își desfășoară, de obicei, singure activitățile, numai în cazuri rare se pot vedea simultan mai mulți reprezentanți ai speciilor. Ei se reunesc numai pentru a vâna mai mari victime. Deci, cercetătorii au înregistrat odată un caz în care aproximativ zece rechini de pisică au atacat împreună un caracatiță.
 • Bună rădăcină la domiciliu. Deci, ele se găsesc adesea în acvariile colecționarilor. Reprezentanții acestei specii sunt foarte nepretențioși și vor trăi liniștiți chiar și într-un mic acvariu.

reproducere

Reproducerea în rechinii feline apare prin intermediul ouătoare. Reproducerea se face pe tot parcursul anului. La un moment dat, o femeie poate pune două până la câteva zeci de ouă. Oul are o protecție puternică la corn. Lungimea oului este de aproximativ cinci centimetri, iar lățimea este de aproximativ doi centimetri. Embrionul este conținut în ouă de la șase luni până la un an, depinde de temperatura apei în care se află. Puiii nou-născuți au o lungime de până la 10 centimetri. Speranța de viață este de aproximativ 12 ani.

Datorită fertilității excelente, această specie nu riscă să dispară de pe fața Pământului în viitorul apropiat. De asemenea, oamenii aproape că nu extermină felina. Deoarece îi prind în principal pentru acvariu și mănâncă foarte rar. deoarece Ficatul acestor reprezentanți ai speciilor este foarte toxic și toxic pentru oameni. Singurele persoane care folosesc acest pește pentru hrană sunt țările de pe coasta Adriaticii.

O varietate de rechini de pisici

Există multe specii de reprezentanți ai felinelor.

 • Spotted sau alb-negru - numit și un anțel, trăiește în principal în Marea Adriatică și în Marea Nordului. Partea superioară a aripii are urme de jag, pentru care se numește cot.
 • obișnuit - trăiește în principal în largul coastelor Africii și Norvegiei. Se referă la reprezentanții obișnuiți ai familiei, măsoară aproximativ un metru lungime.
 • Rechin de pisici gonflabileCalifornia sau umflături - habitat, pe baza numelui, sunt coasta din California. Umflarea a fost chemată pentru ca atunci când ajunge în plămâni de aer, începe să se umfle.
 • Coralul australian - gama de habitate este coasta Australiei. Se hrănește în principal pe moluște, are pete întunecate și linii în formă de șa ușoară.
 • Negru reperat - De asemenea, locuiește în apele Australiei, trăiește în principal la o adâncime de cinci metri. Și, de asemenea, există un alt reprezentant - Tasmanianul reperat locuieste in apropierea coastei Australiei de Sud.
 • Australian Spotted - trăiește foarte departe de coastă, deci are o zonă de habitat complet diferită, spre deosebire de rudele sale.
 • Maderianul Negru - trăiește în partea de nord a Atlanticului, precum și în apele temperate ale Oceanului Pacific. Nu are diferențe deosebite de rudele lor.
 • demon - este cea mai neexplicată specie printre feline. Ea a reușit să captureze doar de două ori lângă coasta Chinei. Are aproape complet negru culoarea cu o aripă caudală lungă. Se crede că trăiește foarte adânc în fund.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Reed pisica sau pisica trestie? Nu, râsul de mlaștină!Reed pisica sau pisica trestie? Nu, râsul de mlaștină!
» » Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
© 2021 amigdas.com