amigdas.com

Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate

Fixare pentru topirea luminiscenței la domiciliuUnul dintre cele mai comune metale este aluminiu. Se folosește în fabricarea de diverse produse în ultimele câteva secole. În plus, aluminiul este utilizat ca element de aliere în fabricarea unei varietăți de aliaje. O întrebare obișnuită este cum să topiți aluminiu acasă. Popularitatea acestui material poate fi legată de un nivel relativ scăzut punctul de topire

, care vă permite să efectuați topirea la domiciliu. Luați în considerare caracteristicile acestui material în detaliu.

Caracteristicile aluminiului

Fixare pentru topirea luminiscenței la domiciliuPentru a conduce munca la domiciliu, nu trebuie să cunoașteți toate proprietățile materialului în cauză, dar unele lucruri. De exemplu, indicăm faptul că punctul de topire a aluminiului la domiciliu este de 660 de grade Celsius. Materialul poate fi încălzit la această temperatură fără utilizarea unor echipamente speciale.

Dintre caracteristicile procesului de topire la domiciliu, observăm următoarele aspecte:

  • În ciuda temperaturii scăzute la care agregate, Nu este posibilă efectuarea topirii pe un aragaz acasă. Acest lucru se datorează faptului că aparatele de uz casnic nu pot încălzi mediul la 600 de grade Celsius. Ca regulă, un cuptor este utilizat pentru topire.
  • Este posibil să micșorați puțin punctul de topire. Pentru aceasta, materia primă este măcinată într-o pulbere. La vânzare, puteți găsi, de asemenea, un produs pe bază de pulbere, gata de utilizare.
  • Aluminiu se poate oxida când este combinat cu oxigen. Punctul de topire după oxidare crește de mai multe ori și va fi imposibil să se efectueze topirea acasă.

Este adesea posibil să se găsească o situație în care apa este adăugată la metalul topit când se adaugă materii prime. Acest lucru poate duce la un fel de explozie. Prin urmare, dacă doriți să adăugați mai multe materii prime, atunci ar trebui să fie uscat.

Selectarea materiilor prime adecvate

Topirea aluminiului la domiciliu la o anumită temperaturăDatorită numărului destul de mare de probleme apărute la topirea aluminiului la domiciliu, în cazul utilizării pulberii ca materie primă, încălzirea este supusă unui lingou sau a unui fir de aluminiu. În acest caz, firul poate fi achiziționat la un preț relativ scăzut, după care este tăiat și presat pentru a reduce zona contactul cu aerul.

Dacă topirea este efectuată pentru obținerea unui țagle sau a unui produs de calitate scăzută, atunci este posibil să se utilizeze fier vechi ca materie primă, de exemplu cutii sau tăierea unui profil de aluminiu. Pentru a simplifica procesul de topire, resturile ar trebui să fie, de asemenea, tăiate în bucăți mici.

Când căutați materii prime, mulți oameni acordă atenție faptului că pot fi vopsite sau au alte componente inutile. În procesul de încălzire, toate impuritățile străine, de regulă, lasă sub formă de zgură. Cu toate acestea, vopselele și lacurile și alte substanțe chimice în timpul arderii pot provoca eliberarea de vapori toxici, care trebuie luați în considerare la efectuarea lucrărilor.

Pentru îndepărtarea impurităților nocive din compoziție, răspund diferite fluxuri. Se recomandă să le cumpărați într-un magazin specializat în formă finită, dar dacă este necesar, îl puteți construi singuri. Fluxul constă din 10% criolit și 45% clorură de potasiu și sodiu.

Topirea într-un cuptor de mufe

Muffle cuptor pentru topirea aluminiuCuptorul cu muffle face posibilă simplificarea semnificativă a procesului de topire, iar atunci când se utilizează, este posibil să se obțină un metal de înaltă calitate. Ca și în alte cazuri, în acest caz este necesar să se utilizeze un flux pentru eliminarea impurităților nocive. Având în vedere modul de topire a aluminiului la domiciliu, vom acorda atenție instrucțiunilor pas cu pas:

  1. Fluxul este topit. Cantitatea recomandată a acestei substanțe este de la 2 la 5% din greutatea aluminiului, care va fi folosită ca materie primă. După ce fluxul de topire este livrat resturi.
  2. Topirea aluminiului se efectuează la o temperatură de 700 grade Celsius. Când este încălzit la o valoare similară, metalul începe să lumineze roșu.
  3. Nu uitați că, la topire, cantitatea de materii prime utilizate este redusă semnificativ.
  4. Fluxul, dacă este necesar, se adaugă la sfârșitul procesului. Cantitatea de substanță este de 0,25% din greutatea metalului din cuptor.
  5. În producerea unui aliaj similar unei picături mari, creuzetul este menținut la o temperatură ridicată pentru a crește puterea de randament.
  6. Pasul final este turnarea metalelor topite în matriță, după care se lasă să se răcească.

Ar trebui să se țină seama de faptul că pentru realizarea procesului de topire este necesar un creuzet cu gura de material refractar care poate rezista la o încălzire puternică. În comerț există cuarț, porțelan, oțel, fontă și alte creuzete. Forma este de obicei realizată din gips sculptural, care rezistă la o încălzire puternică, dar este destul de fragilă și nu aderă la metal în timpul răcirii și solidificării acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Procesul de topire a argintului la domiciliuProcesul de topire a argintului la domiciliu
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Punctul de topire al bronzului și trăsăturile turnării acasăPunctul de topire al bronzului și trăsăturile turnării acasă
Turnarea aluminiului in medii casnice si industrialeTurnarea aluminiului in medii casnice si industriale
» » Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
© 2021 amigdas.com