amigdas.com

Clasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiu

Aluminiu nituriAlveolele de aluminiu sunt adesea folosite pentru fixarea celor mai diverse piese. Distribuția lor largă se datorează faptului că sudarea nu poate fi utilizată în toate cazurile. Principalul avantaj al dispozitivului de fixare în cauză este rezistența la sarcini de șoc și vibrații. Există destul de multe soiuri de nituri, toate au propriile lor avantaje și dezavantaje.

Proprietățile elementelor de fixare

Alveolele de aluminiu sunt înțelese ca hardware care este folosit pentru a crea conexiuni inextricabile. Merită să considerăm, că astfel de elemente de fixare Nu este potrivit pentru conectarea tuturor materialelor.

Proprietățile principale, care sunt legate de performanța aliajului, se pot numi următoarele puncte:

 1. Tipuri de nituriPlasticitatea ridicată a metalului vă permite să efectuați lucrări în cel mai scurt timp posibil. Când utilizați niște nituri, nu este necesar să aveți acces la cele două laturi ale produselor conectate, ceea ce accelerează mult instalarea. De asemenea, plasticitatea ridicată determină faptul că lucrarea se poate face folosind instrumente convenționale într-un garaj sau într-un atelier privat.
 2. Instalarea corespunzătoare permite o conexiune fiabilă. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că aliajele de aluminiu au o rezistență relativ scăzută la rupere. Prin urmare, în construcția navală, în construcția de aeronave și în alte aplicații ale acestor dispozitive de fixare, se acordă o atenție deosebită calității instalației.
 3. Costul scăzut al niturilor și lucrările de instalare efectuate. Aluminiu este unul dintre cele mai comune metale în natură, iar tehnologiile non-deșeuri pot fi folosite pentru a produce aliaje. Această caracteristică reduce semnificativ costul produsului în sine. În plus, ușurința de a efectua lucrări de montaj accelerează procesul: utilizarea niturilor nu necesită disponibilitatea unor echipamente costisitoare.
 4. Este inadmisibilă utilizarea produselor din aliaj de aluminiu cu materiale agresive, de exemplu oțelul și titanul, care sunt acum utilizate pe scară largă într-o mare varietate de industrii. Pentru a uni astfel de metale, niturile de aluminiu trebuie să utilizeze un substrat, care elimină posibilitatea contactului aliajului cu suprafața. În majoritatea cazurilor, ca material izolant se utilizează cupru sau cauciuc.

În plus, dezavantajul este că conexiunea rezultată nu este detașabilă, iar dezmembrarea este dificilă.

Soiuri de nituri

Există mai multe soiuri de nituri:

 1. Nituri și sferă de aplicareSub ciocanul. Acest tip de nit este folosit pentru o perioadă lungă de timp. Datorită simplității designului, acesta are un cost redus și o fiabilitate ridicată. Există două tipuri de hardware sub ciocan: cu un cap rotund și plat capsat.
 2. Pistonul este un cilindru tubular cu o gaură transversală. Acestea sunt adesea folosite pentru îmbinarea polimerilor sau a materialelor ușoare datorită rezistenței reduse. Lucrarea este complicată de faptul că atunci când aveți nituire, trebuie să aveți acces de pe ambele părți ale suprafețelor conectate. În plus, încărcarea mecanică prea mare poate provoca deteriorarea produsului în sine.
 3. Cu filet. Dacă trebuie să conectați un material subțire în care nu puteți tăia firul, puteți folosi nituri filetate. Pentru utilizarea produsului este necesar un instrument special.
 4. Evacuare. Evacuarea din aluminiu cu nituri este adesea folosită pentru a conecta materiale subțiri sau fragile. Construcția este reprezentată de o combinație de manșon și pumn. Ar trebui să se țină seama de faptul că este necesar un instrument special pentru utilizarea acestui dispozitiv de fixare. Procesul de montare este destul de simplu, datorită căruia procesul de nituire este foarte accelerat.
 5. Ipotecile sunt reprezentate de hardware-ul pistonului cu pumnul pre-introdus. În timpul instalării, pumnul este aplatizat, datorită căruia capul este format și elementul este fixat. Principalul dezavantaj al unei astfel de variante este că este necesar să se aplice o forță substanțială asupra tijei în timpul nituirei. Prin urmare, creditele ipotecare nu sunt utilizate pentru îmbinarea materialelor fragile.

Alegerea dispozitivului de fixare este efectuată în conformitate cu, ce parametri de conectare ar trebui să fie atinși.

Tipul de evacuare

Tipurile de metal de extracție sunt împărțite în mai multe categorii:

 1. Cum sa alegi nituriTip închis.
 2. Tip deschis.
 3. Cu capete de înaltă rezistență.

Pentru a obține o conexiune fiabilă, este adesea folosită o versiune cu capete de înaltă rezistență. Ele sunt capabile să reziste la o încărcare destul de mare de lacrimă și deplasare. Rezistența este îmbunătățită prin utilizarea aliajului de aluminiu aliat. Pentru a conecta produse din oțel, este adesea folosit un tip de tip deschis.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Caracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singurCaracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singur
Ce sunt niturile filetate cu filetCe sunt niturile filetate cu filet
Selecția sârmei de sudură pentru semiautomatSelecția sârmei de sudură pentru semiautomat
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Reclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegereReclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegere
Finisare cuie pentru placiFinisare cuie pentru placi
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
» » Clasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiu
© 2021 amigdas.com