amigdas.com

Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele

Bird amadine: descriereCe fel de pasăre? Culorile colorate, luminoase induce în eroare persoanele care le consideră papagali. În nici un caz. Aceste păsări sunt o familie de țesătoare finch. Un fel de vrăbii. Oamenii au învățat să-i țină în captivitate și îi plac cu cântecele lor.

Canare sau nu?

Canarele sunt păsări, multe sute de ani aduse de marinari în Europa din Insulele Canare. Aceste păsări din același gen cu amadine. Dar canarii diferențiază:

 • forma ciocului,
 • colorat,
 • voce tare.

Dar există caracteristici comune la păsări. Ei sunt foarte pasionați de o societate de oameni și incredibil de energici. Păsările se pot îmblânzi ușor și pot ajunge la chemarea gazdei. Ei trăiesc bine în turme.

Conținutul în captivitate

Întreținerea păsărilor în casă nu va fi dificilă. Pentru o ședere confortabilă, Amadin va avea nevoie de o cușcă spațioasă. Încercați să nu cumpărați o cușcă dome. Domul poate dezorienta pasarile. Cu cât este mai mare dimensiunea celulei, cu atât este mai bine pentru amadină. În plus, este mai bine să alegeți o cușcă largă și lungă. Aceste păsări sunt active și vesele. Îi place să zboare și să-și facă rău în cușcă.

Tipuri de amadină:

 • Speciile rasei de păsări AmadinZebra.
 • Rice.
 • Japoneză.
 • Lady Gould.
 • Papagalul.
 • Diamantul.
 • Sharp-coada.
 • Scalpul scalat.
 • Redhead.

Zebra Amadina. Pasărea și-a luat numele din cauza alternantei benzi transversale negru-gri-alb pe partea din față a gâtului și a sânului. Dar o astfel de culoare zebră în formă de dungi a penei pe piept și pe pene de coadă se observă numai la bărbați. Petele albe pe pene de castan, de-a lungul laturilor corpului masculilor zebra amadina, sunt foarte elegante.

Bărbații sunt mai strălucitori decât femelele.

"Cap" pe zebra capului amadina gri, partea de capul strălucitor castan umbra, mai aproape de portocaliu. Din mărgelele întunecate - ochiul, în jos sunt benzi negre, din care un cioc întinde o speck albă. Completează ciocul portocaliu luminos "portret". Părți cu pieptar cu pată neagră. Contrastează cu burta albă a unei păsări. Fecioara zebra amadina a pictat mai modest. Culoarea zebră a penei pe piept este absentă, ciocurile femelelor din orice specie sunt mai ușoare decât culoarea ciocurilor masculilor.

Orez Amadina

Cum să furați Amadine la domiciliuAceastă pasăre este răspândită în China și Japonia. Numele pe care la primit pentru pofta gastronomică pentru orez. În condiții naturale, aceste păsări reprezintă un dezastru real pentru agricultori. Răzbunarea lor bruscă pe plantațiile de orez distruge practic întreaga recoltă. Modul de viață și de obiceiuri au dat păsărilor un alt nume: vrabia Yavan.

La fel ca vrăbii, aceste păsări sunt incredibil de sociabile și energice. Și, de asemenea, au un caracter încremenit. Nu toți reprezentanții acestei rase sunt ca o societate de acest gen. Se întâmplă că păsările se certă și se mutilează reciproc.

Culoarea de amadine de orez care trăiesc în sălbăticie este mai strălucitoare decât cea a persoanelor decorative. Trunchiul cenușiu, pene pe abdomen mai ușoare decât culoarea principală, obraji albe, un capac negru pe cap și un colier negru pe gât. Arată ca un fel de orez amadin sălbatic ca vrabie obișnuită urbană, numai în alte culori.

Dar oamenii i-au plăcut trielurile blânde de amadine de orez și au început să-i țină în captivitate. Păsările decorative "orez" au găsit noi culori și nume.

 • Desenul alb.
 • Variegat sau marmura pictura.
 • Argint sau albastru pictura.
 • Desen cremoase.
 • Pale, sau Isabella, pictura.

Grijă pentru AmadasDesenul alb este rezultatul selecției oamenilor de știință chinezi. Aceste păsări nu sunt albinoși - au ochi întunecați irizați, cu o margine roșie. Ciocul păsărilor este roșu. Descendenți albi de descendenți uneori născute cu culori, ca și în triburile sălbatice.

Uneori puii care au început să aibă un loc în formă de șa pe spate. Acest punct dispare după primul molt, iar pasărea dobândește un penaj alb. Producătorii acestei varietăți de amadină sunt convinși că păsările care au culoarea albă sunt mult mai ușor de înmulțit în captivitate. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că alburile, înainte de toate celelalte specii, s-au născut în captivitate, sub supravegherea și îngrijirea unei persoane.

Variegat sau marmura pictura. Se dovedește la trecerea desenului alb și a rudelor sale de colorare naturală. Ca urmare, pasărea are o culoare de marmură de penaj. Poate fi o culoare pură a penei sau impregnarea culorilor negre sau maro închise. Marmura gri are o culoare neagră. În ochi maro sau galben pal.

Argint sau albastru pictura. Culoarea capului este gri închis. Obrajii sunt albi. Pene de aripi și coadă este mai ușoară decât culoarea penei pe cap, dar este mai întunecată decât culoarea sânului și a abdomenului, care sunt colorate cu halteoane bej. Pene sub coadă sunt fie albe, fie creme palide.

Desen cremoase. Culoarea penei de pe cap este pur bej. Plasturii de pe obraji sunt albi. Culoarea ochilor este maro roșcat. Culoare spate, aripi și coada bej. Sânul este mai ușor decât culoarea penei de pe spate. Pene sub lumina bejului.

Pale, sau Isabella, pictura. Culoarea capului este de culoare maro-palid. Obrajii sunt pur alb. Ochii sunt roșcat-maro. Culoarea întregului corp este cald-maron, mai ușoară decât culoarea capului. Belly de nuante saturate bej. Coada este maro inchis, culoarea penei sub coada este bej.

Amadina japoneză

Cum arată pasărea Amadina?Amadina japoneză este o varietate de orez, în culoarea căreia sunt acceptabile nu numai nuanțele albe. Amadine japoneze sunt: ​​cocoș-roșu-roșu-pestrit-pestriț-maro-zăpadă-alb.

Din descrierea soiurilor, este clar aproape totul despre culorile lor. Femeia, spre deosebire de alte specii de amadin, practic nu diferă de bărbați. Culoarea lor este aceeași, doar indivizii de sex masculin, devin mai întunecați decât femeile în perioada curtării matrimoniale. Bărbații sunt de asemenea diferiți, în modul de producție sonoră. Cântarea lor seamănă cu scârțâiele roților de cărucioare neîngrădite. Deci este dificil să numim cântând. Samochki diferă de calitatea maternă extraordinară. Ei au grija de puilor.

Amadina Lady Gould. Numele a fost dat în cinstea amintirii soției unui zoolog britanic, artistului naturalist John Gould. Soția lui Ioan la însoțit în excursii în Australia, în urma căreia această pasăre a fost prinsă și adusă în Europa. Curând după călătorie, Lady Gould a murit. Și numele ei a fost imortalizat în numele rasei de păsări.

Culoarea lui Guldova Amadina este foarte luminos. Combină culorile contrastante. Pene cap pe cap în diferite culori. În plus, culoarea penei de pe cap influențează caracterul păsărilor. În forma clasică, Amadinii Guldov sunt cu capul negru. Păsările cu capul roșu sunt mai agresive față de rudele lor. Culoarea capului lor are o valoare de avertizare. Pene de aripi și spate de culoare verde saturată. Coada coapsei are nuanțe de albastru strălucitor. Podhvoste alb.

Abdomen de culoare galbenă. Sânul este întotdeauna violet (femelele sunt mai ușoare). Sub cap este un colier negru care se transformă într-o "barbă" sub cioc. Culoarea penei dintre cap, spate și piept de culoare blândă azurială. Aceste păsări nu au pete oblice pe culoarea obrajilor, iar culoarea lor de cioc este ușoară, nu roșie, ca și în alte specii.

Parrot amadine

Aspectul orezului amadinPenei acestei specii de păsări de diferite culori. Aceasta pasare are 12 soiuri: papagal multicoloră,-coada scurta, bambus, Černolice, Papuan, Fijiană, lung-coada, șefii Red, regal, tricolor, albastru-verde, papagal Manila. Habitatul păsărilor sălbatice este jungla umedă, pajiști și păduri de bambus. Cele mai rare specii sunt Manila, Fijian și regal.

Diamantul este amabil. Culoarea capului este gri, cu o bandă neagră de "ochelari" lângă ochi. Sub cioc la piept - o specie albă. Pene pe spate și aripi de culoare maro. Sânul este negru, cu trecerea la un abdomen gri deschis. Pe părțile laterale ale păsării, în pene de culoare gri-negru. Nadhvoste este roșu aprins, coada este neagră. Sub coada, culoarea penei este aceeași ca și pe abdomen - gri. Instinctul maternal la femei este practic absent, ceea ce reprezintă o provocare pentru păstrarea și reproducerea puiilor în captivitate.

Amadina cu coada scurtă este pictată într-o umbră plăcută de cremă. Capul contrastului este ușor de gri, cu pete strălucitoare pe obraji și benzi negre în apropierea ochilor. Pe piept este un punct negru. Abdomenul este mai ușor decât crema înapoi. Ciocul și picioarele sunt portocalii. Numele ia primit pasărea pentru forma unei coase neagră, care seamănă cu coada unei înghițite - este bifurcată. Această pasăre este numită și erbacee.

Înălțimea de culoare maro. Sânul și abdomenul sunt acoperite cu benzi negre și negre, chiar și benzi asemănătoare cu peștii de pește. Capul este maro, cu un loc maro închis lângă cioc. Ciocul și picioarele sunt negre.

Amadina cu capul roșu este foarte asemănătoare cu vrabia maronie obișnuită. La bărbați, capul este roșu. Dpete alb-negru. Dar aceste pete nu sunt aceleași ca la zebrele. Femeile cu un cap brun și pete pe piept sunt mai ușoare. Pene de acoperire pe aripile și coada, uneori, alternate cu nuante întunecate și luminoase de maro. Habitat - Africa de Sud și de Sud-Vest.

Întreținerea și îngrijirea păsărilor în captivitate

Cum să păstrați AmadineAmadins păsări fără pretenții. Principala condiție pentru păstrare este lipsa curenților și o cameră caldă. Cusca ar trebui să fie spațioasă. Echipamentele pentru păsări pot fi cele mai simple: bastoane, hrănitori, bănci de băut. Amadins vrea să zboare și să urce peste barele din cușcă. Păsările le place să înoate, așa că uneori pune într-o cușcă un recipient cu apă caldă, pentru adoptarea procedurilor de apă cu pene. Păsări vii cum ar fi în companie, turme sau cupluri.

Câți trăiesc Amadin, depinde de habitatul naturii și de conținutul captivității. În habitatul natural vârsta păsărilor atinge cinci ani. În captivitate, unii indivizi pot trăi până la 13 ani. Cel mai vechi reprezentant al acestor păsări a supraviețuit până la 15 ani. Speranța lungă de viață a păsărilor poate fi realizată cu o grijă adecvată și atentă a acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Papagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținutPapagalii sunt inseparabili: trăsături ale speciei, îngrijire și conținut
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Bolile de papagali și tratamentul lorBolile de papagali și tratamentul lor
Canary: câte canari trăiesc, pasăreCanary: câte canari trăiesc, pasăre
» » Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
© 2021 amigdas.com