amigdas.com

Animal Kingdom în Australia

Continent AustraliaAustralia este un continent fantastic. Potrivit oamenilor de știință, acest vechi continent se află pe platforma Precambrian. care a fost format mai mult de trei miliarde de ani în urmă. Datorită faptului că continentul Australia ar fi deschis mult mai târziu decât toate celelalte, natura aici este perfect conservată. Din nord, un vânt plăcut suflă, aducând căldură în Australia din Oceanul Indian. Și din sud suflă vânturi reci, care aduc înghețuri de pe coasta Antarcticii.

Fantastic și unicitatea Lumea australiană este, de asemenea, explicată prin ușurarea ei. Coasta de aici, într-o înec cantitate mare de copaci verzi, iar partea centrală a continentului este o zonă semi-deșert și savane, uneori intermitent insule de vegetație în șes și cea de-a lungul malurilor.

În prezent, Australia a înregistrat mai mult de 1.000 de rezerve de exploatare, în care sunt reprezentate viața sălbatică australiană și fauna sălbatică.

Flora din Australia

Caracteristicile climatice unice și locația Australiei au determinat individualitatea florei și faunei sale. Înainte de a vă spune care animale trăiesc în Australia, trebuie să vorbiți despre condițiile de reședință, și anume lumea plantelor continentului.

Eucalipt AustraliaSimbolul vegetativ al continentului este eucalipt. Acest copac mare are rădăcini puternice care se extind foarte mult în pământ, la o distanță de aproximativ 30 de metri. Fabrica fantastică sa adaptat bine la climatul arid al continentului. Eucaliptele, care cresc în apropierea mlaștinilor, pot aspira apă din rezervor și, prin urmare, se pot scurge. Și dacă intri într-o pădure uriașă de eucalipt, puteți vedea că practic nu există nici o umbră! Toate acestea se datorează frunzelor mici înguste ale plantei, care sunt transformate în lumină de o margine.

Țărmul estic al Australiei este spălat de valurile Oceanului Pacific. Există tufișuri de bambus. În partea de nord a continentului există păduri subtropicale dense. Aici cresc palmierii înalți și mangrovele.

Cele mai multe precipitații cade pe coasta de nord, de aceea aici crește salcam, pandanus, coapsa și ferigi. În plus, la sud, pădurea devine mai puțin frecventă și începe regiunea savană. În perioada de primăvară, este o terasă frumoasă, frumoasă, de o iarbă mare, iar până în vară se usucă și se transformă într-un deșert.

Fauna din Australia

Ce animale cresc în Australia? Acest continent găzduiește aproape 10% din diversitatea biologică a planetei noastre. Aceasta face ca una din cele 17 state ale lumii să aibă o floră și o faună excepționale și bogate. Aproximativ 80% din speciile de animale australiene sunt endemice, adică animale care nu pot fi găsite în altă parte.

marin viața este la fel de diversă ca și viața pe pământ: nu departe de coasta de nord-est este cel mai mare recif de corali de pe planetă. Suprafața sa este de aproximativ 344 mii de metri pătrați. km. Și, de asemenea, există o mare varietate de mangrove și alge marine. Aceste zone servesc ca un refugiu pentru majoritatea peștilor și a broaștelor de mare.

Cu toate acestea, schimbările climatice și alți factori de mediu pun viața sălbatică din Australia într-o mare amenințare. Organizațiile locale de mediu, împreună cu oamenii, depun toate eforturile pentru a cerceta și implementa strategii pentru conservarea animalelor și a plantelor din Australia.

mamifere

 • Australian echidna

Echidna-animale din AustraliaEchidna are o botă alungită și special limbajul pe care îl prind insecte la viteză mare. Corpul este complet acoperit cu blănuri și spini, care sperie prădătorii. Puțurile și ghearele frontale puternice îi permit să se toarne rapid în pământ.

Echidna australiană se referă la un grup mamifere monoparent, așadar ouă.

 • Bivol asiatic

Bizonul asiatic a fost descoperit pe continent încă din secolul al XIX-lea. Acestea sunt animale mari, preferând să locuiască lângă corpurile de apă cu apă în picioare. Sunt mamifere erbivore, iar algele reprezintă majoritatea dietei lor.

Buffalo poate crește până la 2 metri înălțime, lungime de 3 metri, cântărind 1200 kg, iar coarnele pot crește cu aproximativ două metri.

 • cămilă

Camile au fost aduse în Australia în secolul al XIX-lea. Ei puteau repede regla la condițiile climatice ale continentului. Până în prezent, populația de cămile colectează aproximativ 50 mii de persoane.

Creșterea adultului este de aproximativ 1,85 metri, iar pe vârf - 2,15 metri.

Camilele au un grup de adaptări fiziologice, datorită cărora ele pot fi fără apă timp de foarte mult timp. Umbrele lor constau din țesut adipos care se răspândește în jurul corpului și ajută mamiferul să supraviețuiască într-un mediu fierbinte.

 • Dingo

Dingo este un câine sălbatic australian, care este cel mai mare carnivor din Australia.

Animalele Dingo din AustraliaDe fapt, există dezacorduri cu privire la faptul dacă dingo este un animal apropiat pentru continent sau nu. Motivul este că, spre deosebire de alte animale australiene care au trăit pe continent de milioane de ani, dingo a apărut doar cu 4.000 de ani în urmă. Deși au fost domesticiți de aborigani, dingoii sunt considerați animale sălbatice.

De obicei, acești câini trăiesc singuri sau în grupuri mici de familie. Ei hrănesc aproape toată lumea, de la cangari până la șobolani și broaște. Acest câine nu latră, ci strigă și urlă ca un lup, mai ales noaptea.

 • cangur

Cel mai mare specimen din familia cangurului este capabil să cântărească aproximativ 90 kg, iar lungimea corpului poate fi de până la 1,3 metri.

Deoarece aceste animale sunt marsupiale, femelele au o pungă pe cavitatea abdominală. Acolo își poartă copiii. Caracteristica principală a cangurului este poziție corp. Acesta este și vertical. Acest lucru se datorează faptului că acestea au fore forelimbs mici și o coadă groasă mare.

Speranța de viață a unui cangur variază de la 6 la 27 de ani. Aceste animale unice își petrec cea mai mare parte a vieții în regiunile aride ale continentului, dar în ciuda acestui fapt știu să înoate bine.

 • koala

Koala este un animal drăguț, plos, erbivor care trăiește în crocodili de eucalipt. Caracteristicile distinctive ale acestui animal includ lâna cenușie gri, un nas negru mare și urechi mari pufoase. Și, de asemenea, koala are gheare foarte ascuțite pe labele sale, care îl ajută să urce copaci și să se agațe de ramuri.

Cele mai multe coalii petrec toată ziua pe copaci și coboară pe pământ numai pentru a se deplasa de la un copac la altul. Dieta lor constă aproape în întregime din frunze de copac de eucalipt. Pentru cele mai multe animale, aceste frunze sunt otrăvitoare, dar coalii primesc toată umezeala necesară de la ei, așa că rar beau.

 • Nambat

Nambat în AustraliaNambat (anteaterul marsupial) este un animal mic care aparține unui grup de marsupiale. Ele sunt energice numai în timpul zilei.

În medie, mărimea anteaterului marsupial nu depășește 27 cm în lungime. Are un cap roșu-maroniu, umeri și partea superioară a corpului, transformându-se treptat într-o parte dungată din spate.

insecte

 • Danaid monarhul

Până în 1871, monarhul nu știa nimic despre fluturele lui Danaid. Până în prezent, este foarte comună în statele Queensland, New South Wales, Victoria, Australia de Sud.

Anvergura aripilor este de aproximativ 10 cm.

 • Foc roșu Ant

O furnică roșie este o insectă periculoasă care are o intepare cu otravă toxică. Această otravă este foarte periculoasă și poate duce la moartea unei persoane alergice. Patria acestor furnici este America de Sud, iar în Australia au apărut abia în 2001.

În dimensiune, ele sunt foarte microscopice - lungimea corpului este de aproximativ 2-4 mm. Barbatii si femeile se pot distinge prin culoarea lor. La bărbați, este negru, cu femele roșii.

Reptile și amfibieni

 • Șopârlele gigante

Șopârlele gigante sunt diferite în ceea ce privește dimensiunea și culoarea, dar toate au principala caracteristică distinctivă: limba albastră, care servește ca mecanism de protecție. Când o șopârlă este amenințată cu ceva, ea iese din limba ei și zgomotoase, astfel descurajând prădătorii. De obicei, acest lucru este suficient pentru a considera că este periculos. Dar, de fapt, șopârla gigant este absolut inofensivă.

 • crocodili

În Australia, puteți găsi numai două tipuri de crocodili: apă dulce (australiană) și marin (pieptănată).

Crocodilul combinat este unul dintre cei mai mari reprezentanți moderni ai reptilelor. Se găsește în nordul Australiei, precum și în Asia. Preferă un climat cald și poate înota pentru distanțe lungi.

dimensiuni crocodilul pieptănat nu depășește șapte metri în lungime, iar greutatea poate ajunge la mai mult de o tonă.

Crocodilul australian cu gât îngust este o mică specie de crocodili, de până la trei metri lungime și cântărind 40-80 kg. Aceste reptile sunt mai degrabă tematoare și au, de asemenea, o botă îngustă și dinți mici în comparație cu crocodilul de mare.

 • Șopârlă plătită

Șopârlă plătită în AustraliaSoparla placentă trăiește în Australia. Caracteristica sa este pliul de piele pe gât, care seamănă cu un guler. Când este amenințată, șopârla se sprijină pe picioarele posterioare, își întinde gulerul și își deschide gura larg. Dacă o astfel de protecție nu sperie prădătorul, șopârla se scurge foarte repede. Și acest guler îi ajută să regleze temperatura corpului.

 • Toad-aga

Jaba-aga a fost adus pe continent în anul 35 al secolului trecut pentru a proteja trestia de zahăr. Dar au fost inutile împotriva dăunătorilor și apoi au fost răspândite pe întreg continentul și au devenit un mare pericol pentru diversitatea biologică a continentului, otrăvitor.

păsări

 • Guldova Amadina

Această pasăre, de aproximativ 13 cm, are o culoare foarte frumoasă a corpului: o spate verde, un gât colorat, un piept purpuriu și o burtă galbenă.

Guldova Amadina trăiește aproximativ 5 ani în sălbăticie.

 • Shlomonosnyj kasuar

Aceasta este a doua mare pasăre din lume, fără a număra struțul. Și, de asemenea, este cea mai periculoasă pasăre de pe planeta Pământ. Cassowary are picioare foarte puternice cu gheare ascuțite, pe care le atacă în caz de pericol.

Cassowarul căștilor este amenințat de dispariție. Pana in prezent, doar 1.200 de persoane din aceasta specie au fost inregistrate.

Cassowarii au cercei pe gât și se ridică pe cap. Umbra lor poate varia în funcție de starea păsării. Natura fundamentală a acestor flori nu a fost studiată până acum. Sunt foarte flexibile și rapide, capabile să accelereze până la 50 km / h și să sară până la o înălțime de 2 metri.

 • cacadu

Cocteaua este un papagal mare care este foarte comun în Australia. Creșterea sa poate fi de 40 cps. O trăsătură caracteristică distinctivă a acestei specii de papagali sunt pene lungi pe cap. Ciocul lor este foarte puternic, ceea ce îi ajută să zdrobească nucile și semințele. În plus, ele mănâncă rădăcini și larve.

 • Lebada neagră în AustraliaLebada neagră

Lebada neagră este o pasăre uriașă de apă din Australia. Anterior, oamenii au crezut că toate lebedele sunt albe și au fost șocați în mod nebun când i-au văzut pentru prima oară.

Lungimea corpului lebedei este în medie de 110-142 cm, iar greutatea poate ajunge până la 9 kg.

 • emu

Emu sunt păsări fără zbor care au picioare puternice puternice cu trei degete pe fiecare picior. Ei trăiesc în grupuri mici, dar pot forma și turme de mii de indivizi în timpul migrației.

Creșterea Emu este de la 60 la 190 cm și greutate 30-45 kg.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viațăUnde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Hoya: îngrijire la domiciliuHoya: îngrijire la domiciliu
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Câți ani poate să trăiască un crocodilCâți ani poate să trăiască un crocodil
» » Animal Kingdom în Australia
© 2021 amigdas.com