amigdas.com

Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)

Cum se realizează prostata uzi?Ecografia prostatei este folosită ca principală metodă de diagnosticare a bolilor sistemului genitourinar masculin. Direcția studiului poate fi obținută de la un androlog sau urolog în cazul în care există simptome suspecte. Ecografia ajută, de asemenea, la stabilirea unor probleme cu glanda prostatică, dacă la examinare medicul a găsit un sigiliu și o creștere a dimensiunii. Ecografia trebuie pregătită în prealabil, ceea ce depinde de tipul de studiu.

Indicatii pentru ultrasunete a prostatei

Examinarea prin ultrasunete sau ultrasunete este o măsură importantă de prevenire a bolilor masculine. Medicul prescrie numirea pentru examinare pe baza plângerilor pacientului. În plus, pregătirea pentru studiu este efectuată de un bărbat după 40 de ani în fiecare an pentru a exclude bolile sistemului genito-urinar. Printre indicatiile pentru ultrasunete a prostatei sunt evidențiate următoarele probleme:

 • Imposibilitatea de a concepe un copil. (Dacă soția nu are probleme cu funcția de reproducere).
 • Senzații de durere în perineu și în partea de jos a peritoneului.
 • Durere la urinare sau disconfort.
 • Un jet slab de urină sau o tulburare de micțiune.
 • Probleme cu potență.
 • Analizele de urină, sânge și spermă dezvăluie disfuncționalități în organism.
 • Există un proces inflamator în adăposturile testiculelor și veziculelor seminale.

Atunci când este diagnosticat sau numai suspectat de orice boli ale sferei genitourinare masculine, de exemplu, prostatita în formă acută sau cronică, complicațiile acesteia, adenomul, tumora malignă și alte afecțiuni, ultrasunetele sunt obligatorii.

Tipuri de ultrasunete a prostatei

Tipuri de ancheteÎn medicina modernă, există patru metode de examinare cu ultrasunete a glandei prostatei. Complexe și, prin urmare, rare, sunt transuretrale și transperineale. Prima metodă permite o examinare foarte bună a prostatei, dar senzorul este introdus prin uretra, care este foarte riscant în ceea ce privește leziunile. De asemenea, acest studiu sugerează prezența anesteziei. A doua metodă se bazează pe acțiunea prin perineu, prostata este vizibilă, dar minus este imaginea neclară.

Cel mai adesea se folosesc numai două tipuri de ecografie: ultrasunete transabdominală și transrectală cancerul de prostată. Cum se desfășoară?

 • În primul caz, ecografia glandei se realizează prin partea inferioară inferioară a abdomenului. Acest studiu nu aduce nici un disconfort omului, dar informativitatea nu este ridicată. Ecografia exterioară arată doar o imagine generală a prostatei fără nuanțe. Acest tip de cercetare este folosit numai în cazuri neglijate, unde accesul la prostată prin anus este imposibil. Trebuie pregătită o metodă transabdominală de ultrasunete.
 • Ecografia transrectală a glandei se realizează prin introducerea senzorului în rect. Această procedură nu este deosebit de dureroasă, dar disconfortul psihologic și fiziologic este încă prezent. Reacția la această metodă de ultrasunete în fiecare om are propria sa metodă. Cu toate acestea, acest tip de studiu oferă o imagine completă a stării de prostată, deoarece senzorul este aproape de el.

Ecografia transrectală a prostatei nu are contraindicatii. Prin urmare, poate fi efectuată chiar și cu hemoroizi, în acest caz va fi necesară pregătirea specială și tehnica cu ultrasunete. Acest lucru este sigur să-i spuneți medicului curant.

Ecografia prostatei: preparat

Pentru a fi supus procedurii, este necesar să efectuați anumite acțiuni în avans. Pentru a vă pregăti pentru ultrasunete a prostatei, trebuie să știți forma de ultrasunete, care a fost atribuită unui bărbat unui medic.

Pregătirea pentru examinarea transabdominală

Dacă există o procedură externă pentru stabilirea unui diagnostic al prostatei, apoi pregătirea pentru aceasta constă în următoarele activități:

 1. Cum este pregătit pacientul pentru anchetăCu 4 zile înainte de ultrasunete, este necesar să se facă corecții pentru dieta dvs. pentru a evita umflarea și gazele din intestin. În caz contrar, va exista o distorsionare a imaginii prostatei. Printre produsele interzise: mazăre și fasole, pâine neagră, chifle, varză, fructe. Ar trebui să fie aruncate și de la magazin suc, băuturi carbogazoase, produse alcoolice.
 2. Examinarea externă a glandei se face pe stomacul gol. În cazul în care analiza se face dimineața, atunci micul dejun este interzis, dacă în după-amiaza - dimineața vă puteți permite o mică parte din mâncare.
 3. Scanarea externă se efectuează pe vezica urinară completă.

Există două opțiuni pentru aportul de apă, fiecare depinde de boală. Deci, cu infertilitate, disfuncție sexuală și ca profilaxie, trebuie să beți 3-4 pahare de apă fără gaz timp de 1-2 ore înainte de procedura de ultrasunete.

Dacă se efectuează o ultrasunete pentru a identifica problemele legate de urinare, ar trebui să procedați cu 30 de minute înainte de începerea tratamentului și să începeți să beți un litru de apă fără gaz direct în clinică. De îndată ce simți nevoia de a urina, trebuie să-l informați pe medic - el va efectua o procedură cu ultrasunete fără o coadă.

Pregătirea pentru examinarea transrectală

Dacă un om a primit o sesizare la acest tip de procedură, preparatul va fi complet diferit.

Pentru a efectua o examinare internă a glandei prostatei, este necesar să se respecte o condiție importantă - curățarea intestinului din scaun. Depinde de obținerea de informații complete despre starea de sănătate a prostatei, precum și de lipsa de disconfort în timpul procedurii. Pregătește-te pentru echografia transrectală poate fi în mai multe moduri:

 1. Procedura de prostata uziCu ajutorul unui laxativ special "Fortrans". Acest medicament este utilizat pentru a se pregăti pentru proceduri medicale. Nu permite utilizarea de clisme de curățare, deoarece este capabilă să elimine toate impuritățile. Medicamentul "Fortrans" constă din 3-4 pachete, fiecare diluat în litru de apă și luat cu o zi înainte de procedură. În cazul în care ultrasunetele este programat în după-amiaza, două pungi sunt lăsate dimineața.
 2. A doua modalitate de a curăța intestinul este o clismă. Se face cu 2-3 ore înainte de procedura cu ultrasunete. Există două opțiuni pentru efectuarea curățării intestinului în acest fel. Primul se bazează pe a lua 200-300 ml de apă caldă, al doilea - la 1,5 rece. Ce metodă de curățare cliseu pentru a alege consultați cu medicul dumneavoastră.
 3. Pentru a curăța intestinul într-un al treilea mod, trebuie să cumperi microclasmele "Miklaks" în farmacie. De asemenea, sunt adecvate supozitoarele de glicerină.

Pregătirea pentru examinarea transrectală a prostatei la unii specialiști presupune vezica completa. Opiniile diferă în funcție de acest punct de vedere - unii cred că este necesară o vezică completă ca și în cercetarea externă, alții sunt siguri că este gol. În orice caz, trebuie să întrebați în prealabil medicul despre tot.

Pregătirea pentru examinarea cu ultrasunete a prostatei la bărbați se face cu examene de rutină. Cu toate acestea, în cazuri de urgență, procedura poate fi efectuată fără măsuri pregătitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Uzi transabdominale, ce este și când este prescrisUzi transabdominale, ce este și când este prescris
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Pregătirea pentru biopsie a prostateiPregătirea pentru biopsie a prostatei
Cum pot verifica vasele creierului?Cum pot verifica vasele creierului?
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Uzi în format 3D în timpul sarcinii - demnitatea saUzi în format 3D în timpul sarcinii - demnitatea sa
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
» » Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
© 2021 amigdas.com