amigdas.com

Care este temperatura normală pentru pisici?

Care ar trebui să fie temperatura pisiciiPisicile sunt creaturi uimitoare. Ei se consideră stăpâni în casă și îi dau membrilor gospodăriei căldură și afecțiune. Gospodinele pufoase au grijă de oamenii care trăiesc în casa lor. Dacă o pisică observă asupra corpului uman acele zone în care boala a rămas, adesea mergeți acolo pentru a se vindeca cu mama ei. O persoană - o ființă care nu este atât de atentă și poate să nu observe o deteriorare a stării de sănătate a animalului. Unul dintre principalii indicatori ai sănătății la o felină este temperatura normală a corpului.

Temperatura corporală normală a unei pisici

Deci, ce este temperatura corpului unei pisici considerată normală? În multe privințe, depinde de vârsta pisicii, de modul de viață și chiar de timpul zilei. În medie, pentru o pisică activă adultă, normală temperatura corpului variază de la 38 de grade la 39 de grade. Dar modul de viață are de asemenea un rol, dacă pururul este în general leneș și inactiv, atunci valoarea poate fi ușor mai mică. Prin urmare, cifra extremă este de 37.5. Este important să înțelegem că o ușoară scădere în raport cu norma este caracteristică animalelor pasive din natură. Dacă anterior un animal de companie activ a devenit dintr-o dată o coroană leneșă leneș, atunci acesta poate fi un semn de boală.

Temperatura normală la pisici depinde, de asemenea, de vârstă. Pentru pisoi, norma este de la 38,5 la 39,5 grade. La un pui nou-născut, acest indicator atinge 40 - 40,5 grade. Dar pentru ao măsura ca pe un pisoi, iar mama nu ar trebui să fie mai mult de trei săptămâni după naștere.

Temperatura normală și boala pisicilorTemperatura pisicii variaza pe tot parcursul zilei: dimineata este putin mai mica, iar seara - putin mai mare. Când fiara este adormită, temperatura corpului scade, iar după ce jocurile active cresc. De asemenea, se remarcă faptul că pentru pisicile de rase mari, citirile termometrului sunt în medie mai mici decât cele mici.

Temperatura corpului sfinxurilor este mai mare decât cea a fraților lor pufosi. Normal pentru citirile pisicilor cheli fluctuează între 38,5 și 39,5 grade. Acest lucru se datorează caracteristicilor termoreglementării felinelor, lipsite de acoperire din lână. În același timp, corpul Sfinxului se simte mult mai fierbinte decât corpul unei pisici pufoase. De fapt, diferența este nesemnificativă, doar părul de pisică servește ca un izolator excelent de căldură.

Cum de a măsura temperatura corpului într-o pisică?

Un mercur sau un termometru electronic pot fi utilizate pentru măsurare. Mercurul se poate lauda cu rezultate de măsurare mai precise, iar electronica reduce timpul de măsurare - destul de neplăcut pentru pisicile procedurii.

Măsurătorile trebuie efectuate în rect. Majoritatea pisicilor nu le place și vor rezista. Prin urmare, este necesar să apăsați animalul ferm la el însuși sau la suprafață orizontală, și chiar mai bine învelit într-o pătură groasă, astfel încât să nu zgârie proprietarul de îngrijire. Vârful termometrului trebuie să fie șters cu vaselină și introdus cu grijă în anusul pacientului pufos pentru 2 - 2,5 cm (adică pe întreaga lungime a vârfului termometrului). Termometrul cu mercur poate fi scos în 2 - 3 minute, iar electronic - după semnalul sonor.

Când măsurătorile sunt luate și termometrul este îndepărtat, pacientul pufos trebuie să fie liniștit și tratat cu delicatese (permise pentru pisici, desigur). Vârful termometrului, care a vizitat pisica, este necesar să ștergeți cu alcool. Acest termometru ar trebui să fie utilizat numai pentru a măsura temperatura unui animal de companie, oamenii ar trebui să aibă un termometru separat.

Recent, termometrele infraroșii au apărut în mod special pentru pisici. Ele pot măsura temperatura în ureche. Ele nu dau disconfort animalelor, dar acuratețea indicațiilor lor este chiar mai mică decât cea a celor electronice. Dacă ne bazăm citirile unui termometru cu infrarosu, atunci temperatura normală a pisicii va fi de 37,8 - 39,7 grade. Un alt dezavantaj al termometrelor în infraroșu este că va prezenta o temperatură supraestimată cu inflamație a urechilor, precum și cu un acarian de ureche.

Deoarece utilizarea unui termometru este adesea neplăcută pentru pisici. Nu torturați regulat animalul. Există semne externe că animalul nu se simte bine. Dacă pisica are unul sau mai multe dintre următoarele semne, este necesar să se măsoare temperatura și, eventual, să se apeleze la doctor. Semnele care ar trebui să alerteze:

 • Temperatura normală la pisoi este puțin mai mare decât la animalele adulteVărsături sau diaree,
 • Apetitul slab,
 • Slăbiciune și letargie,
 • Respirație dificilă,
 • tremurături,
 • Pulberea acelor mucoase și a pielii,
 • tahicardie,
 • deshidratare,
 • Parul zdrobit,
 • Căutați un loc retras și cald,
 • Nasul cald și uscat.

Cu ocazia unui nas, este necesar să spunem sau să spunem separat. Uscarea nu este neapărat un semn de căldură. Nasul intr-o pisica poate fi uscat din diverse motive. De exemplu, după somn sau după vânătoare activă sau ca rezultat al plajului. de multe ori cauza uscăciunii nasului este acoperit de modificări legate de vârstă sau de reorganizare hormonală. Prin urmare, un nas uscat nu este intotdeauna un semn al problemelor de sanatate. El ar trebui să fie avertizat numai în legătură cu alte caracteristici din listă.

Creșterea temperaturii corporale la pisici

Este important să știți că temperatura ușor crescută a corpului la o pisică nu este întotdeauna un semn de boală. De exemplu, ca rezultat al jocurilor active, poate crește cu o medie de un grad. După hrănire, temperatura crește și ușor. La femeile gravide, este, de asemenea, puțin peste normal.

Dar există cazuri când o creștere a temperaturii corpului într-o pisică semnalează probleme grave, cum ar fi:

 • otrăvire,
 • procesul inflamator,
 • infecție
 • invazia helmintică,
 • stres,
 • o suprapunere de săruri,
 • necroza celulelor.

Un diagnostic precis poate fi făcut numai de un medic veterinar.

Temperatura corpului intr-o pisica - cum sa o masurati corectDacă a trecut 40,5, trebuie urgent să sunați la medic și înainte de sosirea acestuia să încercați să reduceți căldura cu ajutorul mijloacelor interne. Este necesar să se umezească blana cu apă și este mai bine să se înfășoare pacientul într-un prosop umed, pentru a se asigura frecvente băuturi răcoritoare. Dacă pacientul refuză să bea singur, acesta trebuie udat din seringă fără ac. Puteți da pisicii un regridron pentru a preveni deshidratarea. Dar, în nici un caz, nu pot da medicamente antipiretice destinate oamenilor, ele vor dăuna numai. Tratamentul medicamentos poate fi prescris numai de un medic veterinar.

Temperatură scăzută la o pisică

Reducerea temperaturii corporale la o pisică nu poate fi un semn de boală. La femeia gravidă, cu puțin timp înainte de sortare, ea scade la 36,8 - 37,7. În toate celelalte cazuri citirea de mai jos 37.5 este un motiv de îngrijorare. Temperaturile scăzute pentru pisici nu pot fi mai puțin periculoase decât cele ridicate. Citirile termometrului de mai jos 37.5 pot vorbi despre astfel de factori:

 • hipotermie,
 • prezența daunelor interne,
 • boli ale sistemului nervos sau cardiovascular,
 • insuficiență renală,
 • oncologie,
 • hemoragie severă.

Un diagnostic precis va fi făcut numai de un medic veterinar.

Înainte de a vă apela la un medic, ar trebui să încercați să încălziți becul: înfășurați-l într-o pătură sau o pătură, în mod regulat dă-i o băutură caldă, puneți un tampon de încălzire lângă el. În cazul unei temperaturi scăzute, nu este necesar să udă pisica printr-o seringă, dacă nu vrea să bea. Dacă cauza scăderii este insuficiența renală, băutura poate face mult rău.

Să rezumăm. Temperatura corporală normală la o pisică adultă este de 38 - 39 de grade, pentru pisoii și sfințurile este cu jumătate mai mare, iar nou-născuții pot ajunge la 40 - 40,5 grade. O schimbare minoră poate să apară în 24 de ore și la animale sănătoase din motive naturale. Când măsurați temperatura corpului într-o pisică cu un termometru pentru ureche cu infraroșu, intervalul valorilor normale crește la 37,8 - 39,7 din cauza măsurătorilor inexacte. Temperatura sub 37,5 sau peste 40,5 pentru o pisică este critică și necesită intervenția unui medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
» » Care este temperatura normală pentru pisici?
© 2021 amigdas.com