amigdas.com

Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare

Oțel 45Există un număr foarte mare de oțeluri diferite care diferă în ceea ce privește compoziția chimică și performanța de bază. Cel mai comun grup de oteluri structurale din carbon. Ele sunt utilizate într-o mare varietate de industrii. GOST 45 specifică compoziția chimică, caracteristicile și domeniul de aplicare.

Proprietăți tehnologice

Toate metalele sunt caracterizate de calități diferite care determină domeniul lor de aplicare. Steel 45 este utilizat în toate tipurile de industrie. Acesta poate fi caracterizat după cum urmează:

  1. Cost redus.
  2. Produsele obținute pot rezista la schimbări frecvente de temperatură.
  3. Limită de anduranță ridicată.
  4. Structura poate rezista încălzirii la o temperatură de 600 grade Celsius.

În ciuda faptului că caracteristicile oțelului 45 (aplicarea depinde și de faptul că metalul a suferit tratament termic) este foarte atractivă, domeniul de utilizare este limitat la câteva dezavantaje semnificative:

  1. Parametrii oțelului 45Slabibilitatea scăzută va complica semnificativ lucrările de sudură. Pentru a efectua îmbinarea materialului prin această metodă, materialul trebuie preîncălzit, după obținerea cusăturii de sudură, tratament termic.
  2. Operabilitatea slabă este asociată cu rigiditate ridicată. Prin urmare, materialul nu este ușor supus la strunjire, găurire sau alte prelucrări.
  3. Absența elementelor de aliere, de exemplu, cromul, determină absența calităților anticorozive.

Proprietățile tehnologice de mai sus sunt determinate de compoziția chimică a oțelului în cauză.

Proprietăți fizice

Cum se produce oțelul?Având în vedere duritatea oțelului 45, trebuie remarcat faptul că acest indicator este mărit. Acesta este motivul pentru care este utilizat pentru a produce componente care pot fi mai târziu normalizate sau tratate termic. Se obține o duritate de 170 MPa datorită creșterii concentrației de carbon la 0,45%. Practic nu există impurități de aliere. Densitatea oțelului 45 este de 7826 kilograme pe metru cub. Acest moment determină faptul că și produsele mici vor avea o pondere semnificativă.

Marcarea acestui metal în diferite țări se realizează în moduri diferite. În Statele Unite cu proprietăți similare, puteți găsi aproximativ 8 clase de oțel, în Franța 14. Un analog este din oțel aliat 40X.

Domeniul de aplicare

Cea mai mare distribuție a acestor metale a fost obținută în inginerie. Acest lucru se datorează faptului că Steel 45 vă permite să obțineți produse ieftine cu performanțe foarte bune. Un exemplu este:

  1. În cazul utilizării oțeluluiArbori și arbori-unelte. În zona de construcție a mașinilor, arborii și pinionii sunt foarte obișnuiți, care au adesea o formă în trepte. Astfel de produse fac parte din diferite mecanisme. Condițiile de funcționare determină apariția încărcărilor transversale și longitudinale. Prin urmare, prioritatea este rigiditatea și forța.
  2. pinioanele. Pentru a transfera cuplul în multe trepte de viteză, sunt instalate unelte. Ele sunt reprezentate prin roti dintate care au o gaura de aterizare. În timpul funcționării, angrenajele sunt supuse unor sarcini foarte diferite. În plus, contactul cu suprafața dintelui este supus la frecare. Prin urmare, duritatea mare poate extinde în mod semnificativ durata de viață a unui astfel de produs.
  3. Țevi și elemente de mecanisme de blocare. În ciuda indicele slab de sudabilitate, Steel 45 este de asemenea utilizat în producția de țevi. Mecanismele de blocare pot fi utilizate pentru medii cu presiune ridicată și, prin urmare, elementele utilizate la fabricarea lor trebuie să aibă o rigiditate ridicată.

Descrierea oțelului 45Conform standardelor GOST, semifabricatele și diferitele produse laminate sunt produse sub formă de semifabricate. Producția directă de piese este efectuată în timpul prelucrării datorită utilizării echipamentului de strunjire sau de frezat.

Rezistența redusă la coroziune a unui astfel de metal determină faptul că, în industria construcțiilor de mașini, produsele rezultate trebuie să funcționeze în condiții de lubrifiere constantă. Un exemplu sunt mecanismele de alimentare sau de accelerare a strungurilor, care sunt reprezentate de un număr mare de arbori cu unelte forjate. Pentru ca acestea să dureze mai mult, se efectuează o alimentare cu ulei, ceea ce reduce fricțiunea și posibilitatea coroziunii.

Pentru a îmbunătăți unele dintre calitățile produselor, se efectuează tratament termic. În majoritatea cazurilor, este reprezentat prin temperare cu eliberare ulterioară. Pentru a exclude posibilitatea apariției defecte structurale datorită suprasaturației suprafeței cu carbon, procesul de stingere devine mult mai complicat. Un exemplu este folosirea diferitelor băi de sare pentru răcire. Curățarea și temperarea sunt efectuate înainte de finisare, deoarece există o posibilitate de scalare și alte defecte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
Proprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentarăProprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentară
» » Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
© 2021 amigdas.com