amigdas.com

Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?

Cine este mai puternic decât un urs de tigru sau un leuÎntrebările copiilor uneori plicesc chiar și adulții cei mai educați, iar unul dintre ei este: cine este mai tare, un tigru sau un urs? Răspunde unic dificil, deoarece în sălbăticie aceste animale sunt rareori observate în luptă, la același rezultat al meciului depinde de o serie de factori secundari, cum ar fi luptători de vârstă, experiență în starea de luptă și de sănătate. A spune cine este mai puternic, un leu sau un urs, este și mai dificil, deoarece aceste animale nu se întâlnesc deloc în sălbăticie și trăiesc în zone diferite. Pentru a ajunge mai aproape de soluție, este necesar să luăm în considerare fiecare specie de animale și să comparăm abilitățile acestora.

tigru

Până în prezent, planeta trăiește 6 subspecii de tigri în total 5000-6500 de persoane. Cel mai simplu mod de a întâlni un tigru din Bengal, Deoarece ocupă aproape jumătate din întreaga populație. Gama istorică de habitat pentru pisicile cu dungi mari este Asia:

  • Iran;
  • Orientul Îndepărtat;
  • China;
  • India;
  • Afganistan.

Absolut toate tigrii teroriștii, conducând un singur mod de viață și protejând în mod venerabil terenurile lor de vânătoare de intemperiile altor mamifere. Greutatea adultului poate ajunge la 250 kg, în timp ce tigrul este foarte rapid și rapid, dar acest lucru nu este suficient pentru bătălii prelungite sau pentru vânătoare. Oboseala unui prădător și frica de a se răni conduc la faptul că animalul nu iese împotriva rivalului, dacă dă o astfel de oportunitate.

Leu

Majoritatea acestor pradă trăiesc în Africa și în India și sunt singurii reprezentanți ai mândriei vieții feline. Lionii nu sunt de asemenea rezistenti, ca tigrii, deci dupa fiecare atac au nevoie de o odihna lunga. Greutatea bărbaților este cu 20% mai mare decât cea a femeilor și ajunge la 250 kg. Arma principală a felinelor sunt ghearele si dintii lor ascutiti, capabili sa contracte pana la 160 de atmosfere. Dacă un leu sau un tigru se agață de o victimă, atunci va fi aproape imposibil să se elibereze.

urs

Forța principală a ursului este rezistența și încăpățânarea. Dacă a planificat un sacrificiu pentru el însuși, el o va urmări pentru câțiva kilometri cu o viteză de până la 50 km / h. Gazdele Taiga sunt inotatori calificati si unul dintre cei mai mari pradatori ai planetei. Greutatea unui bărbat brun poate ajunge la 200-250 kg, în timp ce pielea groasă este foarte greu de rupt. Astăzi urșii bruni sunt obișnuiți:

  • în Siberia;
  • puțin în China;
  • America de Nord.

Animalele sunt solitare și omnivore, ceea ce le permite să nu piardă timp și energie în vânătoare, ci să mănânce alimente vegetative pașnice. Acest lucru oferă un avantaj, că, dacă este necesar să vindeci răni după o luptă, poți mânca în siguranță fructe de padure.

Cine este mai puternic: un tigru și un urs

Cum de a compara puterea animalelorUrsul și Tiger se vor întâlni în natură, mai probabil, pentru că pisicile cu dungi sunt larg răspândite în același loc și Bruin (adica tigri siberieni), așa că ia în considerare posibila lupta lor ar trebui să fie primul.

Principala pradă a vânătorului de taiga dungi sunt mistreții și căpriorul roșu, dar cu succes culegerea unui tigru mic de dimensiuni mari poate ataca un urs. Femele mici sau puii mici pot face parte din dieta pisicilor, ceea ce nu se poate spune despre reprezentanții mari ai speciei.

Ursa însăși rar îi atacă pe alții, dar este capabil să spargă coloana vertebrală a unei vacă sau a unui cot cu o singură lovitură, astfel încât să nu poată fi considerată un luptător rău. În plus, ghearele sale nu sunt retractabile și mult mai mari decât cele ale tigrului. Striped, cu toate acestea, nu va fi capabil să străpungă o piele groasă blană cu ghearele sale, și mizele vor fi câștigate numai prin agilitatea și dinții ascuțiți.

Dacă țineți cont de alte urși mai mari, de exemplu, de culoare albă, rezultatul va fi evident. Ursul polar astăzi este cel mai mare pradator. Greutatea sa poate atinge o tonă, iar forța de impact depășește puterea oricărui urs brun la jumătate. Pisica nu poate rani în mod semnificativ albul printr-o piele groasă, iar el, la rândul său, poate, cu o singură lovitură, să trimită tigrul în lumea următoare. Dacă luăm în considerare lupta de tigru împotriva maronului obișnuit, atunci din 10 lupte, pisica va câștiga la 6, însă depinde mult de circumstanțele minore.

Cine este mai puternic: un leu și un urs

Cine este mai puternic decât animaleleLeu pe ten nu este foarte diferit de tigru, dar dacă considerați că vânează Mândria, superioritatea numerică a pisicilor nu va fi în mod clar pe partea ursului. Daca regele fiarelor se opune marii, atunci circumstantele reuniunii vor fi decisive pentru lupta. În mod incontestabil, dacă luați în considerare doar puterea, atunci ursul va câștiga, dar dacă țineți cont de dexteritatea și viclenia pisicilor în timpul vânătorii, leul are toate șansele să iasă ca câștigător.

Din moment ce pisica ursului este impenetrabilă pentru ghearele pisicilor pradă, leul va trebui să lovească același loc de mai multe ori, ceea ce îl va face foarte obosit și, eventual, îl va forța să se predea.

concluzie

Spuneți cu exactitate cine câștigă în bătălia inegală a doi dușmani complet diferite, este imposibil. Ursii sunt foarte puternici și rezistenți, iar pisicile sunt inteligente și inteligente. Aceste calități îi conferă superioritatea față de adversari și îi fac din ei adevărați stăpâni ai habitatelor lor. Exemple practice de astfel de lupte pur și simplu nu există, iar oamenii trebuie doar să ghicească despre rezultatele lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilorUnde trăiesc tigrii - trăsături ale speciilor
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Tigru de piatră: soiuri, proprietăți, fotografieTigru de piatră: soiuri, proprietăți, fotografie
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
» » Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
© 2021 amigdas.com