amigdas.com

Hungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijirea

Maghiar VigilColecționând o rasă de câini de vânătoare, merită acordată atenție testului maghiar. Această rasă este considerată una dintre cele mai vechi, special creată pentru vânătoare în Europa veche. Câinele are un strat rigid și scurt. Are un nas excelent și un nivel ridicat de învățare. Dacă aveți nevoie de un vânător născut, atunci este scammed!

Hungarian vyshla: istoria originii rasei, caracteristici și descriere

Piggy maghiară este cea mai veche rasă europeană. Istoria sa este de aproximativ o mie de ani. Pentru prima dată, rasa a apărut în vremea triburilor maghiare. Câinele a fost crescut special pentru șoim. Vyezla a găsit pasărea prin miros și a arătat vânătorului. În acel moment, un șoț antrenat se ridica, care a ucis prada și ia adus-o proprietarului. Câinii care au trăit în 896 nu au nimic de-a face cu vacile moderne.

În timpul celui de-al doilea război mondial, rasa era pe punctul de a dispărea. Apoi, cynologii au început să protejeze rasa maghiară. În secolul al XX-lea, vizhla sa reînviat în America, unde au fost convinși de calitățile excelente de vânătoare.

Aplicație vyzhly

Vigili maghiariHungarian vyzhla a fost mult timp folosit pentru vânătoare. Dar câinele sa arătat bine pe pământ și într-un iaz. În prezent, puțini oameni iau această rasă pentru vânătoare. dar ca un gardian destul de des opte pentru emisiunea. Ea este un partener excelent în familie. Cu ea puteți merge la camping, du-te la mare sau călătoriți.

Cum sa alegi un catelus?

Pentru a cumpăra un maghiar mergeți la cumpărături cel mai bine într-o grădiniță specializată. Până în prezent, există un număr mic de astfel de pepiniere în țara noastră. În ciuda faptului că câștigă popularitate, ei o reproduc, nu în masă. În scopul de a cumpăra un adevărat vyzlu merită acordată atenție următoarelor aspecte:

 1. Verificați documentele pentru câine.
 2. Verificați activitatea catelului. Puiul este vigilent, la fel ca un câine adult ar trebui să fie hiperactiv.
 3. Merită acordată atenție aspectului catelului. Ar trebui să fie curat și bine hrănit.
 4. Se recomandă să se acorde prioritate unui catel mijlociu.
 5. De asemenea, este necesar să se acorde atenție defectelor ochilor, fălcilor, urechilor și labelor.
 6. Se recomandă să acordați atenție prețului. Nu poate fi mai mică de o sută de dolari. Și scammed cu genealogia și părinții campionilor nu pot costa mai puțin de cinci sute de dolari. Prețul maxim poate ajunge la șapte sute de dolari.

După ce ați cumpărat un catelus, nu uitați de vaccinare. Primul vaccin este necesar la vârsta de opt săptămâni. Dacă ați cumpărat un catelus vaccinat, atunci o lună mai târziu trebuie să vă vaccinați din nou. De regulă, acesta este un vaccin complex împotriva enteritei, ciumei, parainfluenzei, leptospirozei și a rabiei. Medicul veterinar trebuie mai întâi să se asigure că animalul dumneavoastră este sănătos și apoi vaccinați. Este demn de remarcat acest lucru vaccinare numai după deparazitare.

Un alt punct important este tricotarea câinelui. Dacă ați cumpărat un cățeluș într-o grădiniță cu un nume bun, atunci este mai bine să îi contactați pentru un partener sau un partener. Pentru a evita împerecherea, se recomandă sterilizarea câinelui în timp. Se recomandă acest lucru la o vârstă fragedă, pentru a evita multe probleme în viitor.

Aspectul este scutit

Vyshla cu pradăMulte publicații dau o caracterizare a luptei maghiare, aristocratice și nobile. Aceste concepte nu sunt fără motiv, deoarece aspectul câinelui este cu adevărat înclinat spre o astfel de descriere. Animalul are un aspect mare și muscular. Grație este prezentă și în câine. Culoarea ei este roșie și puțin aurie. Micile pete albe sunt permise pe pieptul câinelui.

Haina câinelui poate fi rigidă sau scurtă. Câinele cu părul dur au o haină lungă, se potrivesc bine corpului. Vizhla cu părul cu smalț are un strat scurt și gros.

Nasul câinelui are aceeași culoare ca și culoarea de bază a stratului. Tampoanele pentru labe, de regulă, nu diferă de culoarea ghiarelor. Înălțimea câinelui nu ajunge la șaizeci și patru de centimetri. Greutatea, cu o nutriție adecvată, poate fi de treizeci de kilograme. Pieptul este larg și profund. Membrele ei sunt puternice, iar coapsa este puternică. Botul câinelui are forma unui dreptunghi. Urechile sunt plantate jos și atârnă în jos pe cartilaje. Ochii pot fi maronii. Coada are o grosime medie. În multe țări, coada este dispărută.

Caracteristicile personajului maghiar

Obținându-vă un prospect maghiar, Merită să știm cu ce caracter se va confrunta viitorul proprietar.

 1. Polițiștii maghiari sunt prietenoși și sociabili.
 2. Ea este credincioasă și credincioasă. Nu poate avea decât un singur maestru, chiar dacă toți membrii familiei o hrănesc în schimb.
 3. Nu-i place să rămână singur acasă. Cu o separare prelungită predispusă la condiții depresive.
 4. Îi place să joace, mai ales cu copiii.
 5. Echilibrat, calm. În cazuri rare, câinele poate arăta agresiune pentru cei din afară.
 6. Este ușor instruit și receptiv la instruire.
 7. Îi place lauda de la proprietar și reacționează prost la rudeness.
 8. Un vânător minunat. Poate funcționa în toate condițiile meteorologice.

Caracteristicile conținutului

Puppy HungarianUn caine este mereu mobil si energic. Nu-și poate imagina viața fără exerciții fizice și jocuri în mișcare. Maestrul trebuie să fie pregătit pentru faptul că câinele are nevoie de plimbări lungi în aerul proaspăt. Cu aceasta trebuie să alergi, să joci și să înoți. Mersul pe câine ar trebui să dureze cel puțin o oră din timpul tău. Câinii cu păr lung necesită pieptănare săptămânală.

Maghiarul vyzhla unul dintre puțini care nu necesită un conținut special. Este demn de remarcat faptul că nu are nevoie de baie constantă. Vyzhle jucării de cauciuc necesare, pe care le va mesteca din când în când. În mod necesar, în casă ar trebui să fie o minge, după care va fi frică să fugi.

Cel mai bine este să începeți un animal la vârsta unui catel. Mai ales dacă există alte animale în casă. De la o vârstă mai tânără, ea se simte excelent cu ceilalți membri ai gospodăriei. Traieste un caine, poate intr-un apartament in oras, supus unei plimbari regulate lungi. Și, de asemenea, într-o casă de țară unde se poate simți ca o pază adevărată.

Dogging ar trebui să fie acordată o atenție deosebită. Cuiul este adaptat la orice condiții climatice. Poate trăi într-un cadru urban - într-un apartament. În această variantă este necesară observarea padocului zilnic. Dar se va simți confortabil să simți aerul proaspăt. În ciuda faptului că rasa are calități bune de protecție, nu merită să fie pusă pe lanț.

Sfantul iubeste vremea insorita, drumetii si iesirea la mare. În timpul sărbătorilor, nu trebuie să lăsați câinele sub arest la domiciliu. Este mai bine să o luați cu dvs. și să o lăsați să se bucure de aerul curat. Este demn de remarcat acest lucru necesită efort fizic regulat. Dacă nu o veți lua afară pentru vânătoare, atunci se recomandă să o faceți cel puțin două ore pe zi.

Vizhla preferă:

 • Jogging comun cu proprietarul.
 • Jocuri sportive, unde participă întreaga familie, inclusiv copiii.
 • Exerciții fizice.
 • Antrenament, dar numai dacă încurajați câinele pentru fiecare acțiune luată.
 • Trecând prin pădure.
 • Înotând într-un iaz sau în piscină.

Mersul câinelui este cel mai bun pe teren, fără o lecție. Și în condiții urbane poți folosi un ham pentru un câine.

Mănâncă legumele

A câștigat iarnaVizhla nu are nevoie de o dietă specială dietetică. Dar modul activ de viață al câinelui, spune asta ea are nevoie de o dietă echilibrată. Spre deosebire de alte rase, aceeași dimensiune necesită porțiuni mari. Alimentele din dietă nu ar trebui să fie uleioase. Ar trebui să fie îmbogățit cu carbohidrați și proteine. Ar trebui acordată atenție fructelor și legumelor. În dieta câinelui trebuie să existe carne de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi. Asigurați-vă că pește și fructe de mare pentru a satura organismul cu calciu. În plus, are nevoie de oase pentru ai ajuta să-și curețe dinții.

Ce e în neregulă cu veghea maghiară?

Ca orice altă rasă, mastifful poate fi predispus la anumite boli. În ciuda faptului că este un câine destul de rezistent și de boli cum ar fi dermatita atopică, ea nu este familiarizată.

Principalele boli care se pot îmbolnăvi, sunt ereditare.

 1. Epilepsie.
 2. Cancer.
 3. Limfosarcoma.
 4. Atrofia retinei.
 5. Hipotiroidia.
 6. Displazie de sold.

Nu este necesar ca câinele dvs. să se îmbolnăvească de orice din lista de mai sus. Cu o nutriție adecvată și o îngrijire corespunzătoare, riscurile sunt reduse la minimum.

Să rezumăm

Hungarian vyzhla este un câine hardy, activ și în mișcare.

 • Are un personaj frumos, o figură elegantă, cu o construcție atletică.
 • Rasa este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai deștepți câini din lume, de la o vârstă fragedă.
 • În viața de zi cu zi el învață rapid și este bine educat. Pe teren, este un excelent vânător.
 • Trădată stăpânilor ei. Alege un singur maestru, restul este respectat fără limită.
 • Are calități bune de protecție.
 • Prietenos cu alte animale. El găsește un limbaj comun cu copiii de vârste diferite.
 • Vizhla este un câine tare care poate trăi în orice condiții climatice. Este capabilă să suporte călătorii lungi, cruci.
 • În timpul mersului se comportă liniștit și calm.
 • Îi place să mestece totul. Prin urmare, este mai bine să stocați cu oase, bile de cauciuc.
 • Repetă comenzile necesare și, în schimb, își așteaptă delicatesele.
 • Din punct de vedere patologic nu tolerează rudeness și singurătate!

Destul este un câine ideal pentru un vânător, odihnă extremă. Și, de asemenea, se va potrivi unei familii care trăiește într-o casă de țară. Ea va deveni un minunat prieten loial pentru oameni singuri, dar numai cu condiția ca ea să fie umblată și jucată cu ea. În caz contrar, femeia poate fi ofensată și se îmbolnăvește!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Dog Laika: caracteristicile și descrierea raseiDog Laika: caracteristicile și descrierea rasei
» » Hungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijirea
© 2021 amigdas.com