amigdas.com

Perioada de valabilitate a ouălor și condițiile de depozitare

Capacitatea ouălor de puiOul este un produs de prima necesitate și este în frigider pentru aproape toată lumea. În plus, ouăle - o sursă de albi și vitamine, care sunt necesare pentru funcționarea normală a corpului. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu cât de mult și cum să păstreze acest produs.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că ouăle de pui vin în mai multe tipuri sau categorii:

 • cea mai mare;
 • alegerea;
 • primul;
 • al doilea;
 • a treia.

În plus, atunci când cumperi, ar trebui să acordați atenție nu doar categoriei de produse, ci și aspectului acesteia. Foarte important, astfel încât ouăle să nu aibă așternut, sânge, fisuri și alte defecte. Potrivit GOST, ouălor li se permite să aibă pete mici sau benzi care au apărut în timpul transportului. Ouăle trebuie spălate înainte de utilizare. În plus, trebuie reținut faptul că nu ar trebui să aibă niciunul miros sau gust străin.

Ce influențează timpul de păstrare a ouălor?

 1. Cum se păstrează ouăle de puiOriginea lor. Pe ouăle care au fost colectate în producție, puneți întotdeauna data exactă. Aproximativ durata de valabilitate a produsului, care a fost colectată la ferma de păsări, este de aproximativ o lună. Dacă vorbim de ouă domestice, ele pot fi stocate timp de 3 luni.
 2. Corectitudinea stocării înainte de cumpărare. Magazinul respectă toate standardele tehnice privind depozitarea acestui produs, iar termenul de valabilitate poate fi de la 25 la 30 de zile. Depozitarea după achiziție contează. Deci, dacă produsul este păstrat în frigider, ouăle crude pot rămâne în formă pentru mâncare timp de o lună și fierte timp de 10-14 zile. Dacă vorbim despre depozitarea fără frigider, termenul de valabilitate al materiei prime este redus la 14-20 de zile, și gătit la 2-3 zile.

În special, integritatea cochiliei afectează și termenul de valabilitate al ouălor. Acest lucru se datorează faptului că structura cochiliei este poroasă și din acest motiv rămân toate proprietățile utile. Dacă coaja a fost ruptă, atunci există un risc mare ca microbii să intre în interior. Prin urmare, ouă fierte cu un cracked coaja poate fi stocată nu mai mult de 3-4 zile.

Care este termenul de valabilitate al ouălui de pui în frigider?

 1. Produsul brut poate fi depozitat timp de 28 de zile, dar nu mai mult.
 2. Svelele fierbinți sunt păstrate timp de maxim o săptămână.
 3. Se fierbe în magazinul "moale" timp de 2 zile.
 4. Decorate cu ouă de film termic, pot fi păstrate timp de 1-2 zile.
 5. Termenul de valabilitate al ouălor rupte și crud este de 1-2 zile.
 6. Sudate și pre-curățate pot fi stocate timp de 3 zile.

În plus, nu uitați de un astfel de indicator ca de umiditate. Nu ar trebui să fie mai mult de 85%, altfel timpul de stocare devine mai scurt.

Cum se păstrează acest produs în frigider corect?

Perioada de valabilitate a ouălorÎn primul rând, nu plasați acest produs pe ușile care se deschid. Acest lucru se explică prin faptul că de fiecare dată când deschidem ușa, schimbăm regimul de temperatură, ceea ce poate afecta perioada de valabilitate. Cel mai bine este să depozitați acest produs într-o cameră de legume și fructe, deoarece temperatura este cea mai stabilă acolo.

În al doilea rând, cel mai bine este să depozitați acest produs alimentar într-o poziție fixă. Pentru aceasta există standuri speciale cu o crestătură sub fiecare ou. În plus, un astfel de container ar trebui să fie bine închis, astfel încât ouăle să nu intre în contact cu alte produse.

În al treilea rând, trebuie să fie păstrate la o temperatură de 2 până la 4 grade. Și dacă temperatura în frigider este de 1-2 grade, atunci termenul de valabilitate poate fi extins la 45 de zile.

Cum să înțelegeți că testicul este proaspăt?

Dacă nu sunteți sigur de prospețimea produsului achiziționat, este mai bine să efectuați un test mic.

Există mai multe moduri de a determina prospețimea produsului.

Verificați cu sare

Pentru a efectua un mic experiment, va fi nevoie de o sare de bucătărie, puțină apă caldă și un testicul. Odată ce soluția salină este gata, plasați obiectul de testare. Analiza rezultatelor:

 1. A căzut în partea de jos - produsul nu mai mult de o săptămână.
 2. Un sfârșit stupid a crescut - un termen mai mare de o săptămână.
 3. Pur și simplu pluteste în soluție - termenul este mai mult de 2 săptămâni.
 4. Dacă produsul a ieșit la suprafață - este mai bine să nu îl folosiți.

Același lucru se poate face simplu cu apă rece, fără soluție salină.

Verificați cu o tigaie

Dacă ați rupt un produs de pui într-o tigaie și proteina a crescut foarte repede sau a fost amestecată cu gălbenușul, atunci acest produs este învechit.

Pentru a nu se ridica probleme în timpul prăjirii, puteți rupe pur și simplu oul într-o farfurie separată și să vă uitați la coerența sa. În plus, trebuie să fiți atenți la faptul că gălbenușul proaspăt va fi întotdeauna convex.

Definiție după sunet

Cât de mult să depozitezi ouăleAceastă metodă este foarte simplă. Trebuie doar să scuturați produsul în fața urechii. Dacă nu auzi nimic, atunci este proaspăt.

Este de remarcat faptul că viteza de curățare a ouălor fierte poate arăta prospețimea lor. Dacă sunt proaspete, atunci va fi foarte greu de curățat.

Ca urmare, trebuie remarcat faptul că este foarte important să existe informații cu privire la termenul de valabilitate al ouălor. altfel vă puteți otrăvi pe voi înșivă și pe cei dragi. În plus, nu uitați de regulile de depozitare a puiului în frigider.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este necesar pentru ouăle de pui?Ce este necesar pentru ouăle de pui?
Incubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubatorIncubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubator
Perioada de valabilitate a ouălor de pui și depozitarea lor în frigiderPerioada de valabilitate a ouălor de pui și depozitarea lor în frigider
Proprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuiaProprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuia
Beneficiile și răul de ouă de rață. Reguli de gătitBeneficiile și răul de ouă de rață. Reguli de gătit
Găluște ouă: beneficii și rău, costuriGăluște ouă: beneficii și rău, costuri
Ouă de prepeliță: beneficii și rău, cum să le luațiOuă de prepeliță: beneficii și rău, cum să le luați
Oua crude de pui: beneficiu sau daune organismului umanOua crude de pui: beneficiu sau daune organismului uman
Mai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbațiMai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbați
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
» » Perioada de valabilitate a ouălor și condițiile de depozitare
© 2021 amigdas.com