amigdas.com

Caracteristicile și aplicarea oțelului y8

Cum se utilizează oțelul y8?Pentru a produce diferite unelte, s-au dezvoltat oțeluri de scule. Spre deosebire de alte aliaje, acestea au rezistență mare la uzură, duritate și rezistență, precum și un nivel suficient de vâscozitate. Toate oțelurile aparținând acestui grup pot fi caracterizate printr-un conținut de carbon de cel puțin 0,7%. Această componentă este responsabilă pentru multe calități operaționale. În acest material, considerăm oțel U8 (caracteristici, caracteristici de compoziție și aplicație) și o versiune modificată a lui V8a.

Explicarea aliajului

Când se analizează modul în care se descifrează oțelul, observăm că în diferite țări se aplică standarde diferite de desemnare. Desemnarea materialului V8 sau V8a se efectuează conform standardelor GOST:

 1. Cum se aplică oțelul y8Litera "Y" indică apartenența materialului la grupul de oțeluri de scule. Un astfel de simbol nu indică nicio componentă sau proprietate.
 2. Următoarea cifră în formă zecimală indică concentrația componentei principale - carbon. În cazul în cauză, concentrația este de 0,8%.
 3. Dacă descifrați VSa, ar trebui să țineți cont de faptul că litera "A" indică o calitate crescută, obținută prin excluderea diferitelor impurități nocive din compoziție sau prin reducerea concentrației acestora.

În marcaj nu există alte denumiri de substanțe, dar în compoziția chimică există un număr destul de mare de impurități diferite. Exemplele includ siliciul și manganul. În plus, există impurități nocive, de exemplu, fosfor și sulf, la concentrația de care depinde calitatea oțelului. Pe măsură ce concentrația impurităților nocive crește, performanța materialului se deteriorează, rezistența și duritatea sunt pierdute.

Caracteristici principale

V8a (caracteristicile și aplicarea sunt întotdeauna interdependente), așa cum a fost menționat anterior, aparține grupului de oțeluri de scule. Atunci când este produsă, nu se efectuează alierea compoziției, ceea ce reduce costul materialului. Principalele proprietăți includ:

 1. Descrierea oțeluluiRezistență ridicată și duritate. Pentru ca sculele să fie fabricate pentru o perioadă îndelungată fără ascuțire, materialul trebuie să aibă o rezistență și o duritate ridicată.
 2. Rezistența la căldură. În timpul prelucrării datorită aspectului de frecare, structura metalică se încălzește. Încălzirea prea rapidă și puternică determină plasticitatea să devină mai plastică și reconstruită. Rezistența la căldură determină faptul că oțelul de scule, chiar și cu frecare prelungită, nu se încălzește, dar nu își pierde rezistența și duritatea când este încălzit. În oțelurile luate în considerare, este relativ scăzută.
 3. Sensibilitate scăzută la procesul de sudare și lipire. Când prelucrarea se datorează alimentării excesiv de mare, contactarea metalelor poate interacționa. Adeziunea determină deteriorarea calității produsului.
 4. Rezistență la fisurare. Există adesea o situație în care, la momentul procesării, există o vibrație sau o sarcină de impact. Un astfel de efect cauzează adesea formarea de micro-fisuri în structura metalică, ceea ce determină o creștere semnificativă a indicelui de fragilitate.
 5. Nivel suficient de vâscozitate. Dacă se fabrică unelte care vor fi supuse la impact în timpul funcționării, se va acorda atenție indicelui de vâscozitate.

Oțelurile de oțel datorită caracteristicilor de performanță de bază sunt adesea folosite la fabricarea instrumentelor de tăiere, dar sunt, de asemenea, adecvate pentru fabricarea pieselor de instrumente de măsurare. Dacă este necesar, este posibil să se sporească unele dintre caracteristicile prin efectuarea unui tratament termic. Forjarea se realizează la o temperatură de aproximativ 1000 grade Celsius, procesul de răcire fiind efectuat în aer liber.

Domeniul de aplicare

Oțelul U8a este utilizat în majoritatea cazurilor pentru a obține suprafața de lucru a uneltelor de tăiere. În ciuda rezistenței relativ ridicate la temperatură, acest metal este utilizat în majoritatea cazurilor pentru fabricarea de scule care nu se încălzesc în timpul funcționării. Un exemplu este:

 1. Dalte.
 2. Dalte.
 3. Ferestrău.
 4. Maruntire.
 5. Axe.
 6. Ciocane.

Articole din oțel U8Astăzi, U8 și U8a au găsit aplicații în domeniul fabricării de instrumente de montaj și instalare. După cum sa observat anterior, metalul este destinat nu numai pentru fabricarea sculelor, ci și pentru diferite părți rezistente la uzură. Arcurile, rolele, cele mai simple calibre pot fi fabricate folosind oțel similar.

O altă zonă comună de aplicare a metalelor este fabricarea ștampilelor pentru debarcare la rece. Oțel astfel de scule potrivită pentru realizarea ștampilelor datorită rezistenței ridicate și rezistenței la șocuri.

După cum rezultă din rezultatele testelor efectuate, atunci când V8 și V8a sunt încălzite, încep să-și piardă rapid rezistența și durabilitatea. Prin urmare, astăzi, când se fac tăietori și freze, acestea nu sunt practic utilizate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
» » Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
© 2021 amigdas.com