amigdas.com

Chinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezesc

Chinezesc Crested DogÎntr-o perioadă Pene chinuite din China

a fost foarte popular, dar la mijlocul secolului trecut a dispărut aproape.

În 1966, reprezentanți ai acestei rase, au existat doar un singur crescător care a trăit în America.

Apoi, câinii au fost aduși în Regatul Unit, după care au început să se reînvie.

Istoria rasei de câini este chinez

Istoria rasei câinilor chinezi crescuțiExistă o legendă care spune cum un câine miniatural și foarte pufos a descoperit un copil înghețat într-o pădure mare.

Un caine mic pentru a incalzi bebelusul si-a scuturat toata lana calda si apoi sa indreptat spre spiritele padurii pentru ajutor. Spiritele au fost uimite de îngrijorarea câinelui. Au dat copilul părinților lor, iar lîna a fost eliberată după popor. Spun că această rasă de câini a apărut.

În tribul tullecii nord-americane, acești câini goieni crescuți au fost considerați sacru. Când arheologii au descoperit pe insula Yutakan, au găsit prima dovadă a prezenței acestor câini. Cel mai probabil, au fost strămoșii câinilor goi crescuți.

apariție

Aspectul câinelui de câine chinezescChinese Crested Dog este un câine mic, elegant, care are o formă ușor alungită.

Înălțimea sa variază de la douăzeci și trei până la treizeci și cinci de centimetri.

Dintr-un câine gol, crescuta, se remarca prin parul lung, care curge prin corp.

Culorile acestor animale drăguțe sunt foarte diverse, câinele poate fi albastru sau roșu închis, cu pete care au nuanțe diferite. Mai populare sunt astfel de culori: alb-negru, alb, auriu pal și cremă.

Lana lor este moale, fără păr curat. Pufurile crăpate nu se varsă sezonier, cu excepția numai în perioada în care blănurile de jos sunt schimbate la o acoperire pentru adulți.

Capul acestor animale mici este ușor alungit, rotunjit, are un bot uscat care se contractă în apropierea nasului, dar nu este ascuțit. Dacă vă uitați la câine de sus, puteți vedea trecerea de la frunte la bot, divizează vizual capul în jumătate. Pe site-ul tranziției începe o tufă.

Vârful nasului este foarte bine dezvoltat și poate fi de orice culoare. Ochii acestei rase sunt foarte întunecați și apar negri, proteinele din ochi nu sunt vizibile. Marginile ochilor pot fi negre sau maro. Pe urechi există o fringă, sunt scăzute. Urechile sunt adesea agățate, dar pot fi, de asemenea, în picioare.

Acești câini crescuți se mișcă cu încredere și fără probleme, dar în cazul în care sunt îndoiți corespunzător.

Pădurea chineză este ușoară și elegantă, așa că arată ca o rasă de câine afgană.

Există două tipuri de rase, ele diferă în fizică. Primul tip este un cerb ușor, al doilea este un cerb mediu, are oase osoase, se numește și tipul de cal.

Grija pentru rasa chinezesc crested

Tunsoarea rasei chineze crescute de cainiAngajamentul de lână frumoasă de chinez cuib de cocoș, există o bună grijă pentru rasa. În special în nevoie de îngrijire sunt puști de expoziție.

Pentru îngrijire veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • Perie pentru masaj, acesta este un subiect care este necesar pentru îngrijirea unei blănuri frumoase de blană a unui câine. Este foarte necesar pentru pieptene, ceea ce trebuie făcut în fiecare zi. Este, de asemenea, potrivit pentru uscarea lânii după spălare.
 • foarfece Necesitatea de a tăia lâna pe coadă, labe și urechi, și chiar subțire lână, în acele locuri care au nevoie de ea. Puteți utiliza foarfece simple sau subțiri.
 • Este necesar să cumpărați uscător de păr, care va ajuta la uscarea câinelui după spălare, îndreptați stratul și faceți stilul înainte de spectacol.
 • Veți avea nevoie, de asemenea Shearer, Este necesar un bot de bot, labe, gât și o zonă care este sub o coadă. Mașina nu trebuie să fie economizată, calitatea ei joacă un rol important aici. Este strict interzis să tăiați un animal cu o mașină concepută pentru o persoană, deoarece este foarte tare și foarte caldă. Acest lucru poate dăuna câinelui.
 • Cumpără și trimmer, va fi necesar pentru o tunsoare detaliată. Este foarte convenabil pentru ei să-și taie urechile și botul.
 • slicker ajuta sa scapi de parul mort, sa faci forma si volumul de care ai nevoie. Pufarul ar trebui să fie de înaltă calitate, altfel puteți zgâria puful.
 • Pentru a face o despărțire corectă și pentru a găsi bobinele, aveți nevoie pieptene cu ac de tricotat.
 • La blana animalului de companie a fost perfect chiar și la spectacol a fost uimitoare, ai nevoie produse de îndreptat părul sau utyuzhok.
 • Pentru etapa care va încheia pregătirile pentru expoziție, va fi necesar perie din lana naturalași. După ce lâna a fost procesată spray, utilizați această perie.

Pentru a crea look-ul perfect va avea nevoie, de asemenea, diverse sampoane speciale, care vor fi potrivite pentru animalele de companie, balsamuri, spray-uri, care hidratează, instrumente pentru crearea de volum și stil.

Draga dvs. câine ar trebui să fie scăldat o dată la două săptămâni. Dacă este necesar, este necesar să tăiați părul pe labele și între tampoane și pe bot.

Puff va trebui să fie pieptănat în fiecare zi, deoarece nu se varsă în fiecare an. Și, de asemenea, ajută să scapi de firele de păr care au murit.

Dacă nu intenționezi să-ți duci micul prieten la diferite expoziții, atunci poți să-l taie și atunci vei avea mai puține probleme cu părul lui lung.

Caracterul câinelui chinezesc crescat

Instruirea câinilor de rasă chineză crestedCainii chinezi crescuti sunt foarte prietenosi, au un caracter sociabil.

Unii câini pot merge în jurul proprietarului toată ziua, doar ca să nu rămână singuri.

Ei chiar nu-i plac să fie singuri, iar când sunt lăsați să înceapă să urle sau să bea și să facă tot felul de școli mici.

Pentru a evita astfel de probleme, este necesar să obișnuim o mică miros pe faptul că dorințele ei sunt luate în considerare, dar numai după ce proprietarul și toți ceilalți membri ai familiei și chiar și cei mai tineri copii o aprobă. Acest lucru trebuie făcut. când câinele este încă mic.

Oamenii care au această rasă de câini afirmă că sunt foarte blânzi și au o inimă mare iubitoare. Câinele simte întotdeauna starea de spirit a proprietarului, dacă este rău, atunci va veni imediat să îl dezamorsați. Probabil, din acest motiv, ei sunt creditați cu un dar neobișnuit de vindecare.

Puffinii sunt foarte ușor de antrenat, deoarece sunt destul de inteligenți. Ei nu numai asimilează modul de comportament bun la domiciliu, ci și îi pot încânta pe cei din jurul lor cu trucuri interesante pe care le învață în timpul jocului cu gazda.

În ciuda caracterului moale și bine-natură, ei sunt foarte neîncrezători față de oamenii necunoscuți.

Educație și formare

Educația câinilor de rasă crescătoare chinezăFaptul că acestea sunt de dimensiuni mici face posibil ca ei să-i învețe să meargă pe tavă, bine, sau un scutec, dar acest lucru ar trebui folosit cu moderare.

Deoarece nu fiecare câine se poate obișnui cu tava și se va termina, poate cu bălți peste tot în apartament, pe care va trebui să-l ștergeți. Și, de asemenea, acești câini mici crescuți au nevoie de jocuri active în aer liber, deoarece au o mulțime de energie.

Cu ei puteți merge în timpul iernii, când înghețul de stradă, o haina lunga si calduta le protejeaza de frig.

Această rasă de câini chinezi este foarte ușor de a urca și poate fi instruit fără probleme. Prin urmare, ele participă adesea la competiții în câine-fusbi și ad hoc ti.

Chinezul Crested Dog in Familie

Chinezesc câine în casăEnergetici și foarte jucăuși, deloc înclinați spre agresiune, acești minunați câini devin tovarăși foarte buni pentru o familie în care există copii și pentru cei care iubesc un stil de viață activ. Aceste animale drăguțe vor merge cu dvs. oriunde veți merge, deoarece sunt bine tolerate de călătoriile în diferite tipuri de transport, sunt foarte pasionați de călătorii și activități în aer liber. Nu le place să fie singuri, vor fi mai confortabili și mai confortabili într-o companie mare, zgomotoasă.

Un astfel de câine poate fi păstrat într-un mic apartament, dar dacă locuiți într-o casă de țară, atunci ea va fi și foarte bună.

Puffing va face prieteni cu alte animale, dacă acestea sunt disponibile în casa dvs. și nu va crea probleme pentru familie.

boală

Boli ale câinelui de câine chinezescBoli ale câinilor chinezi crescuți pot fi împărțiți în câteva categorii care vor depinde de înfrângerea sistemelor de organe sau de un organ distinct.

 1. Bolile oculare. Aceasta include keratoconjunctivita, atrofia retinei, care progresează, precum și cataracta mostenită și dislocarea primară a cristalinului ochiului.
 2. Boli ale rinichilor, cum ar fi urolitiaza și hiperuricozuria, din care se dezvoltă urolitiaza.
 3. Boli care afectează sistemul nervos: epilepsie și miopatie degenerativă.
 4. Probleme cu sistemul musculo-scheletic - boala Perthes, dislocarea calicului, displazia articulară.
 5. Diverse boli ale gurii: carii, pierderea dinților, incompletența.

În plus, această rasă, are multe răni, deoarece duce un stil de viață foarte plin de viață. În primul rând, acest lucru este valabil și pentru puii care nu știu încă cum să calculeze traiectoria de sărituri și să estimeze înălțimea. Proprietarul nu trebuie să permită acest lucru și să nu permită copilului să se sară de pe canapea sau din altă piesă de mobilier. Dacă aveți podele alunecoase, atunci este mai bine să le acoperiți, deoarece acestea pot deteriora și sănătatea câinelui dvs. iubit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijireDescrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
» » Chinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezesc
© 2021 amigdas.com