amigdas.com

Albirea dinților cu cărbune activ în casă

Albirea dinților la domiciliuÎn contact cu smalțul dintelui, cărbunele îndepărtează acoperirea întunecată cu ajutorul particulelor abrazive care compun compoziția. Aceste particule nu absorb placa, dar au un efect mecanic. La prima vedere, procedura poate fi considerată dăunătoare, dar este mai puțin sigură decât albirea cu utilizarea peroxidului de hidrogen și a sifonului. Cărbunele activat nu are efect iritant asupra gingiilor, fiind în organism, nu are efect negativ.

Curățarea dinților cu carbon activ: rețete

Există mai multe rețete pentru pregătirea unei pastă de curățat la domiciliu pe bază de pulbere.

Pasta de dinți și pulberea de carbon

Cum să vă albiți dințiiPeriați-vă dinții de 2 ori pe zi cu pastă, adăugând tablete zdrobite. Pentru a face acest lucru, luați pachetul de carbon activ, striviți-l în starea de pulbere a unei structuri omogene. Într-un mic container se amestecă un tub de pastă de dinți și pulbere fiartă.

Acest lucru poate fi albit zilnic timp de 5 minute pentru a obține rapid un rezultat pozitiv. Pentru a păstra structura integrală a smalțului, este de dorit să curățați această compoziție la fiecare două zile. Durata cursului este de 10 zile pentru utilizare zilnică și 3 săptămâni pentru regimul la fiecare două zile.

Pulberea în forma sa pură este utilizată ca o alternativă la pulberea dentară convențională. Nu este necesar să-l adăugați la pastă, îl puteți folosi separat. Pentru ao pregăti, să ia cantitatea necesară de tablete cu carbon activ și să mănânci cu atenție, asigurându-vă că nu există particule abrazive care să distrugă smaltul. Utilizați pulberea, de preferință o dată pe zi, pe o perioadă de 2 săptămâni.

aplicarea Regula: o periuță de dinți umezit și scufundat în pulbere, mișcări atent curățați fără efort suprafața dinților, având grijă să nu deteriora smalțul și slizistuyu- la capătul gurii clătită cu tratamente de apă.

Cărbune de mestecat

Pentru a obține un rezultat rapid, puteți mesteca comprimatul de cărbune activ (zilnic cel puțin 5 minute de două ori pe zi timp de 1 lună). După ce mestecați gura clătiți cu apă caldă, în caz contrar, particulele înfundă spațiul dintre dinți.

Dintrugerea dinților cu cărbune activ se poate face la fiecare șase luni.

Beneficiile de albire a cărbunelui:

 • rețete ușoare;
 • la prețuri accesibile și la prețuri ieftine;
 • siguranța metodei;
 • obținerea unui efect rapid;
 • îndepărtarea plăcii vechi (țigări, vin).

Procedurile de albire în clinicile dentare sunt de multe ori mai scumpe.

Banana-cărbune de masă

Metoda de albire a dințilorUn amestec de coajă de banană și cărbune activat pe sol conține particule de calciu și abrazive, care împreună dau un rezultat bun în procesul de înălbire. Va dura: coji de banane, comprimate cu cărbune activ, blender. Sorbentul se macină în particule fine, se presară coaja, se pune în cavitatea bucală și se freacă suprafața dinților. Repetați de mai multe ori și clătiți cu apă caldă și purificată.

Mască de albire

Se prepară un amestec albire de pastă de heliu, pulbere de cărbune. Puneți-l pe un tampon de bumbac și apăsați ușor pe dinți, țineți ora. În timpul procedurii, nu vorbiți. Rezultatul devine vizibil după prima albire. Această metodă poate fi albită 1 dată în 2 luni.

După analizarea mai multor proceduri la albirea dintilor, puteti selecta mai multe retete cu componente suplimentare:

 1. După albire, clătiți-vă gura cu un decoct de scoarță de stejar. Această metodă va întări gingiile.
 2. Dacă sensibilitatea smalțului este normală, atunci sucul de lămâie se adaugă la pulberea de carbon și dinții sunt periați. Această metodă oferă un bun efect clarificator.
 3. Se adaugă sodă într-un raport de 1: 1.
 4. După sângerare, gingiile sunt clătite cu o soluție apoasă de peroxid de hidrogen, apoi cu apă curată.

Cărbunele activat ajută la corectarea stării de galbenitate a dinților și îndepărtează plăcile. Dar pentru a obține rezultatul dorit, sunt necesare mai multe proceduri de albire. În cabinetul dentar, dinții vor deveni albi într-o singură procedură.

Procedură de siguranță și vătămare

Cum să albiți dinții cu cărbune activ, fără a afecta sănătatea, în această privință dentistul vă poate ajuta, el va atrage atenția asupra precauțiilor. Metoda de albire a dintilor cu carbon activ este considerata cea mai economica. Aceștia pot profita de femeile gravide și de copii. Când folosiți cărbune activ pentru curățarea dinților, este necesar să respectați următoarele condiții:

 • structura eterogenă a pulberii distruge smalțul;
 • nu se recomandă curățarea permanentă;
 • utilizați o pensulă moale sau un tampon de bumbac;
 • curățarea înainte de culcare.

Dacă există un disconfort atunci când utilizați băuturi calde sau reci, atunci trebuie să contactați medicul dentist. Utilizați în acest caz cărbunele activate pentru curățarea dinților sunt interzise.

Alături de partea pozitivă a albinării dinților cu cărbune activat, există consecințe negative: înmuierea și creșterea sensibilității smalțului dinților - pierderea materialului, dacă există implanturi - deteriorarea cavității bucale, exacerbarea inflamației.

Cum de a reduce riscul de distrugere a smalțului?

Carbonul activ are abrazive și afectează smalțul dinților. Sfaturi pentru păstrarea lui:

 • utilizarea zilnică a alimentelor solide;
 • aplicarea de agent de clătire, ață dentară;
 • controlul asupra stării smalțului (pauze de șapte zile între cursuri);
 • consumând alimente bogate în fosfor și calciu.

Îngrijirea zilnică a dinților va ajuta la menținerea smalțului într-o stare durabilă. Din utilizarea pastelor de dinți nu ar trebui să fie aruncate, dar este mai bine să se alterneze praful și pasta profesională cu aditivi utili. Când apar polii negricu dinți și pete, trebuie să consultați imediat un dentist. Aceste semne indică dezvoltarea cariilor și prezența crăpăturilor în smaltul dinților.

Opinia dentiștilor

Albirea dinților cu cărbune activatExperții declară în unanimitate, că utilizarea cărbunelui activat pentru albirea dinților poate dăuna sănătății cavității bucale. Înainte de a efectua această procedură, este recomandabil să vizitați cabinetul dentistului și să consultați, dar rareori oricine merge la un astfel de pas. Ca rezultat, albirea dintilor cu carbune la domiciliu poate afecta negativ si necesita ajutorul unui medic dentist.

Cărbunele activat poate fi neputincios atunci când albirea dinților galbeni și gri, a căror culoare este transmisă genetic. În acest caz, o cale de ieșire: mergeți la medicul dentist și ridicați un agent profesionist de înălbire, care poate fi folosit acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
Sisteme de albire a dinților la domiciliuSisteme de albire a dinților la domiciliu
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
Pasta de dinti a paradoxului: compozitie si tipuriPasta de dinti a paradoxului: compozitie si tipuri
» » Albirea dinților cu cărbune activ în casă
© 2021 amigdas.com