amigdas.com

Cum să hrăniți iepurii: condiții de hrană și hrană

Hrănire iepuriIepurii sunt animale universale, ele sunt adesea crescute în ferme de către poet. De la iepuri este posibil să se primească atât carne dietetică, cât și blană valoroasă și îngrășământ pentru paturi și grădini de bucătărie. Dar pentru a face iepurii un produs de calitate, trebuie să fie hrăniți corespunzător, iar acest lucru va fi descris în detaliu mai jos.

Hrăni iepuri la domiciliu pentru începători

Pentru toate lucrurile vii, inclusiv iepurii, este foarte important corecta dieta, deoarece afectează foarte mult atât calitatea cărnii, cât și sănătatea animalului în ansamblu. Un pic de anatomie: stomacul unui iepure este format din mușchi destul de slabi, iar intestinul este de 10 ori mai lung decât iepurele în sine. Rezultă că stomacul și intestinele animalului trebuie să fie întotdeauna umplute cu lichide și alimente.

Aceste animale domestice mici mănâncă porțiuni mici, dar în mod constant, astfel, sistemul lor digestiv nu rămâne niciodată fără muncă. Din aceasta rezultă că alimentatoarele și băutoarele în cuști ar trebui să fie întotdeauna complete.

Deoarece din cauza anomaliilor din tractul digestiv și a diferitelor infecții digestive, iepurele se poate îmbolnăvi serios, are nevoie de complex de vitamine și minerale. Deci, ce puteți hrăni iepurii:

 • în dietă trebuie să fie în mod obligatoriu prezența iarbă, frunze și vârfuri de legume;
 • coaja de copaci și ramuri (mesteacăn, stejar, măr, cireș, salcie etc.);
 • alimente care conțin proteine ​​și fibre;
 • alimente cu conținut de amidon (trebuie administrat în doze stricte, nu mai mult, nu mai puțin).

Alimentele pentru iepuri, atât naturale cât și produse, afectează direct procesul digestiv al animalului. ceea ce afectează deja sănătatea sa ca întreg.

Ce să hrănești iepurii

Dieta de iepuriȘi așa, Ce mănâncă iepurii? Care este cea mai bună mâncare pentru iepuri? În acest sens, este necesar să se înțeleagă și să se descrie toate tipurile de hrană. Un animal care trăiește în condițiile sale naturale, este capabil să obțină pentru sine toate substanțele nutritive și oligoelementele. Dar ce să faci când un iepure trăiește acasă, într-o cușcă? Un ameliorator inițial trebuie să înțeleagă în mod clar această întrebare.

Deci, o dietă completă a acestor animale ar trebui să cuprindă următoarele elemente:

 • furaj grosier;
 • alimentarea verde;
 • hrană suculentă;
 • hrana concentrată.

Acum hai să vorbim despre totul în ordine.

Furaj dur

Alimente crude pentru iepuri - aceasta este cea mai importantă sursă de fibre, care joacă un rol important în digestie. La furaje grosiere pot fi atribuite cereale, fân, paie, făină din plante, diverse ramuri. În plus, ele conțin un număr mare de minerale, vitamine și alți nutrienți.

Este foarte important ca iepurii să aibă întotdeauna fân de plante diferite. Nu mai puțin important este paiele din legume și cereale.

În ceea ce privește ramurile, atunci vor face orice pomi fructiferi și arbuști, precum și mesteacăn, aspen, tei, salcie. Strângeți cele mai bune ramuri în mijlocul verii și le uscați într-o formă legată. În timpul iernii, ramurile pot fi stocate direct în zăpadă. Nu mai puțin gustoase pentru iepuri și ramuri de conifere.

Acum despre făină din plante, care se obține după măcinarea fânului și a ierbii: această făină trebuie adăugată la alimentația moale într-un raport de 1 până la 4.

Mâncare verde

Cum să hrănești iepuriiCând răspundeți la întrebarea cum să hrăniți iepurii acasă, este necesar să menționați mâncarea verde, iar aceasta este coaja de fructe și vegetația verde. Astfel de alimente, bogate în fibre, este foarte utilă pentru iepuri, deoarece normalizează sistemul digestiv și are un efect benefic asupra funcției intestinale.

Mâncare verde Folosit în dieta în sezonul cald, de la primăvară până la sfârșitul toamnei. Pentru prepararea unor astfel de legume, cereale, ierburi de luncă se vor potrivi.

Iepurii se bucură foarte mult de trifoi și lucernă, sorrel și păpădie și printre culturile - porumb, orz și ovăz.

Legumele de legume se aplică, de asemenea, furajelor verzi, dar merită să ne amintim că vârfurile de sfeclă pot duce la diaree. Pentru a-și neutraliza efectul, iepurelui trebuie să i se dea, împreună cu el, coaja de copaci și crengi.

Trebuie amintit că un exces de verdeață în dieta animalelor poate duce la tulburări digestive, astfel încât cantitatea totală de astfel de alimente să nu depășească 1/3 din dieta totală.

Furaj pentru furaje

Dacă se administrează alimente verzi la iepuri în timpul sezonului cald, atunci în timpul iernii este cel mai bine să le hrăniți sucuri furajere. Cel mai adesea, acestea includ legume, siloz și conserve speciale pentru iepuri. Acestea sunt bine digerate, au un efect benefic asupra sistemului imunitar al animalului, precum și asupra lactației.

Furajele bogate au argumente pro și contra. Plusurile pot fi atribuite unui conținut ridicat de umiditate, carbohidrați și vitamine, precum și minusurilor - un procent mic de prezență de minerale, proteine ​​și fibre.

Cea mai bună legume de iarnă pentru acest animal mic este roșii și galbeni, care completează complet nevoia de vitamina B și C, precum și carotenul. Poate începe să hrănească de la vârsta de trei săptămâni.

Nu mai puțin important în hrănirea legumelor este varza, bogată în vitamina K, dar și cu proteine, calciu, fosfor, fier și sulf.

Cu mare grijă, ar trebui să hrăniți iepurii cu vârfuri de cartofi (amidonul este necesar de către acest animal, dar în doze foarte mici). Dar din hrana de tomate și lăstari de roșii, și deloc merită să se abțină.

Foarte mult ca pepeni iepuri, și anume pepeni, pepeni, dovleci, dovlecei.

Hrană concentrată

Hrănire iepuriCe să hrăniți iepurii în plus față de verde și fructe? Desigur, cereale și furaje mixte, care sunt legate de alimente concentrate. Este, de asemenea, posibilă includerea culturilor leguminoase, a peștelui și a solului purtător de carne, precum și a deșeurilor provenite din producția de ulei.

Mâncarea concentrată trebuie să fie de cel puțin 1/3 din dieta totală, deoarece este foarte bogată în proteine ​​și elemente nutriționale în general.

De exemplu, foarte util pentru toți iepurii Ovăzul poate fi dat în cantități nelimitate. În primul rând, se referă la produsele dietetice și nu duce la obezitate. În al doilea rând, ovăzul este foarte favorabil pentru munca intestinelor.

Nu mai puțin util și porumb. Acesta poate fi în prealabil înmuiat, dar puteți găti porridge porumb (aceste animale de companie sunt foarte place să-l mănânce).

Bran și făină de in - un alt mare plus față de dieta de bază.

Apropo, este util să știți că hrănirea iepurilor poate fi efectuată cu aceeași hrană care este utilizată în creșterea porcinelor și în creșterea bovinelor. În același timp, furajele mixte pentru păsări sunt contraindicate iepurilor, deoarece pot conține pietre mici și scoici care nu sunt digerate de un stomac de iepure.

Ce iepuri mănâncă acasă: vitamine, minerale

Este extrem de important ca aceste animale să primească o cantitate suficientă de vitamine, mai ales în perioada rece a timpului. Este foarte important pentru ei ulei de pește, care este dozată după cum urmează:

 • pentru bebeluși - 0,5 gr pe persoană;
 • pentru un animal adult - 1,5 g;
 • pentru femelele gravide și care alăptează - 3 gr.

Drojdia și fânul culinare sunt bogate în vitamina E, se găsesc și în boabele încolțite. Și dintr-o cretă obișnuită animalul poate obține o cantitate suficientă de calciu.

Sarea de masă este foarte importantă pentru animale, care trebuie să li se acorde în următoarea relație:

 • la copii - 0,5-1 gr;
 • adulți - 1,5 g;
 • femei care alăptează - 3 g.

Cum să hrăniți iepurii acasă: efectuați rații

Poți să-ți hrănești iepuriiDieta alimentelor Aceste animale depind nu numai de rasă și de vârstă, ci și de anotimpuri. Dacă distribuiți corect resursele alimentare între perioade calde și reci, puteți oferi animalelor o dietă perfect echilibrată.

Deci, așa cum sa spus deja mai devreme, vara, iepurii ar trebui să se hrănească în principal cu furaje verzi. O astfel de alimente este de dorit pentru a dilua un pic de fân sau de paie, în acest caz, umiditatea conținută în cantități mari în verde, nu va provoca diaree și flatulență la iepuri. Nu mai puțin important în vară și aditivi uscați.

În timpul iernii, hrănirea iepurilor trebuie să fie ușor diferită. În general, compilarea unei diete de iarnă este un proces complex, deoarece în acest moment al anului hrana animalelor trebuie să fie cât mai echilibrată posibil. Partea principală aici ar trebui să fie acordată alimentelor concentrate, precum și legumelor care pot fi depozitate mult timp (morcovi, varză). Restul legumelor pot fi administrate iepurilor sub formă uscată.

Contraindicat pentru hrănire

Deoarece iepurii au un sistem digestiv foarte slab, nu li se poate da un număr de produse:

 • alge marine;
 • aloe;
 • Borovnik;
 • tulichina;
 • cuișoare;
 • fern;
 • ciuperci;
 • zahăr;
 • ghiocei;
 • nuc, arahide;
 • produse din făină;
 • miere, ciocolată;
 • roșii;
 • usturoi.

Dacă urmați corect aceste sfaturi, puteți să reproduceți cu succes iepurii și să obțineți din această afacere beneficiul și beneficiile maxime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Câte zile merge iepurele gravidăCâte zile merge iepurele gravidă
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
» » Cum să hrăniți iepurii: condiții de hrană și hrană
© 2021 amigdas.com