amigdas.com

Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări

Caracteristicile consumului de droguri"Enrofloxacina" este un medicament antibacterian modern. Este folosit numai pentru animalele bolnave și este produs sub formă de soluție. În compoziția sa, acest medicament are atomi de fluor. În practica veterinară, medicamentul este prescris pentru administrarea injecțiilor subcutanate și pentru administrarea orală.

Compoziția, instrucțiunile și forma preparatului

Descrierea compoziției și a formelor preparatuluiMedicamentul este produs ca o soluție de structură uleioasă. Culoarea poate fi fie galben deschis sau maro.

Substanța activă a medicamentului este enrofloxacina. O sută de miligrame din componenta principală reprezintă un mililitru de lichid.

Excipienților medicamentului sunt următoarele componente:

 • hidroxid de potasiu;
 • bisulfit de sodiu;
 • acidul etilendiaminotetraacetic;
 • apa sterilă.

Se utilizează "enrofloxacină" pentru băut. Vine la vânzare într-o sticlă de plastic. Se produce în următoarele cantități: o sută de mililitri de produs și un litru. Capacele cu șurub pe o sticlă de plastic asigură etanșeitatea. Fiecare flacon conține informații de bază despre preparare, instrucțiuni de utilizare și etichetare.

În unele cazuri, "Enrofloxacin" poate fi eliberat în fiole. Veterinar prescrie soluții de 0,5 ml și 1 ml. Spre deosebire de flacoane, medicamentul din fiolă are o compoziție diferită de excipienți. Dar substanța de bază rămâne aceeași.

Proprietățile preparatului "Enrofloxacin" pentru păsări

Acțiunea farmacologică a medicamentului"Enrofloxacina" se referă la un medicament care este utilizat în mod activ în medicina veterinară. Acesta aparține grupului de fluorochinoli. Medicamentul nu are alte analogii. În plus, este aproape de grupul de substanțe în acțiunea sa și indicații de utilizare.

Medicamentul acționează atât în ​​timpul odihnei animalului, cât și în timpul împărțirii în alte bacterii. Efectul medicamentului este destul de simplu: are un efect eficient asupra proceselor din celule. Astfel, "Enrofloxacin" Suprimarea creșterii, dezvoltarea microorganismelor. Apoi le duce la moarte.

Veterinarul "Enrofloxacin" intră rapid în tractul gastro-intestinal și este rapid absorbit. Pătrunde aproape în toate țesuturile corpului, cu excepția țesutului nervos. La câteva ore după aplicarea medicamentului la păsări, se găsește cantitatea maximă de substanță activă din țesuturi și organe.

Păstrează medicamentul timp de șase ore. Ca un tratament terapeutic își poate exercita influența pe tot parcursul zilei. "Enrofloxacina" intră în ficat în cazul în care este împărțită și are un metabolit antibacterian. Medicamentul este excretat la animale cu urină și bila.

Indicatii pentru utilizarea medicamentului

Indicatii pentru utilizarea medicamentuluiMedicamentul este prescris pentru tratament, precum și prevenirea multor boli la păsări cauzate de diverse bacterii care sunt sensibile la enrofloxacină.

Principalele indicații pentru utilizare includ: bolile cauzate de coli coli intestinale, salmoneloza, streptococoza.

În unele cazuri, medicina veterinară utilizează adesea "Enrofloxacin" în alte boli cu etiologie diferită. Pot fi următoarele patologii:

 • coryza de natură infecțioasă;
 • necrotizarea enteritei;
 • micoplasmoze;
 • virus hepatitic.

Altele diferite infecții, virală sau mixtă, poate fi vindecat de acest medicament. Este de remarcat faptul că principalele simptome care pot fi suprimate de medicamentul "Enrofloxacin" sunt:

 • paralizie;
 • diaree;
 • depresie;
 • epuizare;
 • conjunctivită;
 • artrita;
 • nas curbat.

"Enrofloxacin": instrucțiuni de utilizare

Având în vedere agentul preventiv, precum și pentru tratamentul păsărilor agricole, preparatul poate fi utilizat pentru administrare orală numai prin cavitatea bucală.

În același scop, puteți aplica medicamentul împreună cu apă curată și proaspătă. Utilizarea unui medicament pentru pui de diferite păsări are propriile caracteristici. Luați în considerare modul de pregătire a medicației pentru admitere la domiciliu:

 1. o soluție pentru pui mici poate fi gătit zilnic. Dați-i să bea este numai proaspăt;
 2. Se adaugă 0,5 litri de Enrofloxacin cu 1 litru de apă. Cu această soluție trebuie să lipiți pasărea timp de trei și cinci zile;
 3. când se detectează infecții mixte, precum și în cursul cronic al bolii, crește concentrația medicamentului. Pentru aceasta se aplică 100 mg de medicament pe 100 de litri de apă. Astfel, animalul este lipit timp de cinci zile. Păsării i se poate da apă numai cu un medicament în acest moment. Pasărea nu bea apă din alt preparat;
 4. În timpul tratamentului cu "Enrofloxacin" nu se recomandă să lași băutura de pasăre. În caz contrar, eficacitatea tratamentului va fi redusă. Data viitoare când medicamentul este utilizat, ca de obicei, în doza corespunzătoare;
 5. în timpul tratamentului cu medicamentul "Enrofloxacin" nu se recomandă îndepărtarea păsărilor la soare;
 6. medicii veterinari nu recomandă utilizarea oricăror medicamente cu medicamentul "Enrofloxacin". Pentru grupul de medicamente nedorite este necesar să le purtați: conținând aluminiu, calciu, magneziu sau zinc. Acestea pot interfera cu absorbția fluorochinolului. În cazul în care nu este posibilă anularea administrării acestui grup de medicamente, este necesar să se acorde pasăre "Enrofloxacin" patru ore după administrarea lor sau cu două ore înainte de aplicarea acestora;
 7. într-o doză prescrisă de către un medic veterinar, medicamentul la păsări este tolerat pozitiv. Și nu are un efect dăunător asupra ficatului și nu duce la perturbări în dezvoltarea embrionului.

Utilizarea "Enrofloxacin" pentru puii tineri

Enrofloxacina se utilizează numai la păsările tinere. Adulți "Enrofloxacin" nu are efect.

Dar, în instrucțiunile de utilizare a medicamentului se spune că pentru puii de carne, curcani și efectivele de rasă de carne de pui de carne pot fi aplicate la rata de cincizeci de mililitri de soluție per o sută de litri de apă.

Carnea de pasăre care a fost luată în timpul creșterii "enrofloxacinei" poate fi utilizată ca hrană numai în a unsprezecea zi după întreruperea utilizării medicamentului. Trebuie remarcat faptul că, din cauza nerespectării termenelor limită, carcasele sunt eliminate. Folosiți numai carne când un medic veterinar este autorizat să facă acest lucru.

Contraindicații și efect secundar al medicamentului

Atunci când se respectă instrucțiunile de utilizare a medicamentului, precum și atunci când soluția este preparată corect, doza prescrisă de medic nu trebuie să ducă la reacții nedorite. Cu toate acestea, preparatul "Enrofloxacin" are o serie de contraindicații și efecte secundare.

În cazul în care în timpul aplicării medicamentului pasărea nu dorește să mănânce alimente, va prezenta semne evidente de încălcare a coordonării mișcărilor. Într-o serie de cazuri poate provoca voma. Când utilizați medicamentul, merită întotdeauna să îl opriți și să treceți la terapia simptomatică.

"Enrofloxacin": instrucțiuni speciale

Se recomandă respectarea unor reguli pentru a asigura tratarea eficientă a păsărilor de curte.

disponibilitate intoleranță individuală componente ale medicamentului, medicamentul antibiotic cu „Enrofloxacin“, precum și utilizarea acțiunii antiinflamatoare nesteroidian medicamentelor, coagulanti indirecte, corticosteroizi sau teofilina. În caz contrar, poate apărea un efect antagonist.

În cazul unui supradozaj cu un scop individual, precum și a intoleranței la componentele principale și cele adiționale, să dezvolte disbioză curs prelungit sau reacție alergică. În această perioadă se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare sau în razele ultraviolete.

Nu se recomandă aplicarea pentru prepararea animalelor de rumegătoare. De asemenea, nu este necesar să se acorde "Enrofloxacin" găinilor ouătoare. În caz contrar, oul se poate dezvolta incorect. Preparatul are un efect negativ asupra câinilor. În timpul tratamentului pisicilor sau câinilor, se observă un efect negativ asupra formării texturilor cartilaginoase.

Pentru animalele gestante sau femelele care alăptează, medicamentul este strict interzis de a lua. În cazul în care o pisică sau un câine suferă de afecțiuni renale sau hepatice, medicamentul nu poate fi prescris.

În timpul procedurii de tratament, agricultorii trebuie să respecte anumite reguli. În primul rând, nu fumați, nu beți și nu luați alimente. În al doilea rând, după ce soluția a fost preparată pentru pasăre, mâinile trebuie să fie spălate cu săpun și apă. În cazul în care medicamentul a ajuns pe piele sau pe membrana mucoasă, acesta trebuie spălat cu o cantitate mare de apă.

În al treilea rând, dacă medicamentele intră în organism, când este necesară o reacție alergică cereți urgent sfatul medicului de la un medic veterinar. Medicul va trebui să prezinte instrucțiunile de utilizare sau eticheta din soluție. În plus, este de remarcat faptul că flaconul medicamentului este aruncat imediat cu deșeurile menajere.

Cum se păstrează "Enrofloxacin"

Preparatul medicamentos pentru animale trebuie păstrat întotdeauna în ambalajul original. Poate fi protejat de lumina directă a soarelui.

Temperatura optimă pentru depozitarea la domiciliu ar trebui să fie cel puțin cinci grade și nu mai mult de douăzeci și cinci de grade.

Este de remarcat faptul că locul ar trebui să fie ales pentru medicament, izolat de alimente sau de animale. Dacă urmați regulile enumerate mai sus, atunci antibioticul își poate menține efectul timp de douăzeci și patru de ore.

Ampulele cu medicamente pot fi ambalate în flacoane. Ele sunt din sticlă întunecată. Ele pot fi depozitate timp de trei ani de la data fabricației. După ce ați selectat medicamentul cu o seringă, balanța medicamentului utilizați o lună. Reziduul trebuie eliminat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Eleonov pentru animalele din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareEleonov pentru animalele din medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului
Farmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizareFarmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, un medicament pentru păsări"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, un medicament pentru păsări
Amprolium în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru păsăriAmprolium în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru păsări
» » Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
© 2021 amigdas.com