amigdas.com

Curățarea tartrului: o descriere a procedurii, indicații

Dinții sănătoșiPentru a curăța dinții de pe o piatră, este posibil numai cu ajutorul unei proceduri dentare profesionale. Trebuie să-l cheltuiți de două ori pe an pentru a elimina complet posibila manifestare a unei boli dentare. În caz contrar, gingivita, parodontita, boala parodontală și cariile dentare nu pot fi evitate.

Piatra de dinți: curățarea dinților

Tartrul este solid sedimente pe dinții care s-au întărit. Deoarece nu au fost îndepărtate în timp de pe suprafața dinților și a gingiilor. Timp de două săptămâni, resturile de alimente pe dinți încep să se îngroaie. Astfel, ele sunt saturate cu lichid din gingii și salivă. Ca urmare, acestea încep să fie presate și acoperite cu un strat de calciu și salivă. Astfel, aveți o piatră în gură.

Datorită stării generale de sănătate pot exista motive diferite. Procesul de tartru poate stimula unii boală, care, ca urmare, au o vâscozitate crescută a saliva. De exemplu, în diabet zaharat, se poate produce salivarea glandelor salivare.

Fumatul constant poate provoca, de asemenea, acumularea de tartru. Creșterea calculului poate fi îndreptată asupra gumei și sub ea. Părțile de tartru pot fi găsite în zonele de ieșire ale canalului glandei salivare și în cavitatea bucală. Astfel, tartrul poate să apară pe suprafața interioară a incisivilor, pe maxila inferioară a dinților canini și pe molarii de sus. Prezența tartrului și a diferitelor depozite poate duce la carii și parodontită.

Curățarea tartrului: pentru ce se face?

Piatră dentară - cum să o vindeciPână în prezent, stomatologia poate aloca mai multe specie tartru. Ele sunt diferite în culoare și densitate. Astfel, poate fi galben, negru și maro. Densitatea pietrei poate fi ușor mai mare decât regiunea gingivală. Acest lucru se datorează structurii țesutului dur și articulațiilor gâtului dinților.

La vârsta de 40 de ani, dinții pot fi În mod ideal, stat dacă este efectuată în timp util. O îndepărtare calitativă și atentă a acestui proces negativ este posibilă numai în clinica dentară la recepția unui specialist. Poate, eliminați cu grijă pietrele din dinți cu un scaner cu ultrasunete. Acest dispozitiv vă va ajuta să lustruiți suprafața rădăcinii dentare și să îndepărtați piatra subgingivală care se formează în această zonă.

Pericol de tartru pentru o persoană

Motivele pentru formarea acestei întăriri pot fi diferite. Pe lângă motivele pentru care apar. Dar, împreună cu aceasta, este important să înțelegem că, dacă nu dispare, atunci ea reprezintă o amenințare pentru corpul uman.

 1. Stimulează cariile dentare, poate supragingivale tartru. El duce la sensibilitatea gâtului dintelui și la un miros neplăcut din gură. În structura educației există microbacterii. Ei ajung pe suprafața smalțului în acest fel, toxinele secretă compuși ai sulfului. În cazul în care nu curățați suprafața dinților, atunci într-o floră patogenă ideală, microorganismele se vor multiplica.
 2. Boli ale dințilorExtindeți țesutul gingival și educația parodontale dinții conduc la întărirea țesuturilor pe gingie. În timp ce înmugurează și rupe legătura și sigilarea ligamentelor dinților, care îi deschid o infecție în zona gâtului dintelui. Ca urmare, se formează parodontita cu atrofie a țesutului osos. Ca rezultat, rezistența dinților la sarcini de mestecat scade.

Timp de doi sau trei ani fără curățare în timp util, este posibil să pierdeți molarul. În plus, pot exista consecințe neplăcute ale formațiunilor sale, și aceasta este gingivita și respirația urâtă.

Modalități de eliminare a tartrului

O modalitate eficientă de a scăpa de ea este curățarea. Pentru a efectua o astfel de procedură, este posibilă numai într-o clinică dentară. Noile tehnologii pentru realizarea acestei proceduri permit o eficiență și o atenție deosebită curat suprafața dinților cu ajutorul mai multor tehnologii.

 1. Curățarea ultrasonică a bolii cu tehnologie de zbor cu aer.
 2. Îndepărtarea este completă, peste tot.

În toate clinicile stomatologice există diferite contraindicații, conform cărora este imposibil să se curețe dinții din tartru. Nu fă asta Curățarea cu următoarele probleme de sănătate.

 • Contraindicații pentru curățarea dinților și pentru stimulatorul cardiacprezența unui stimulator cardiac;
 • prezența bolilor cardiovasculare grave (aritmie).

Metoda cu ultrasunete de îndepărtare a tartrului poate să o elimine efectiv și să acopere suprafața dintelui cu o sută la sută. În acest caz, o piatră mare și densă poate fi îndepărtată, care a fost formată nu într-un an. O astfel de piatră poate fi agravată de atacul unui fumător. În acest caz, merită remarcate factorii fizici care pot fi constatați în efectul comun al vibrațiilor cu ultrasunete sau a jetului de apă-aer, care se supune suprafeței de curățare a dintelui. După ce boala este îndepărtată, este posibil să se folosească pastă de lustruire sau albire.

Într-o serie de cazuri contraindicată cu ultrasunete, care va ajuta la îndepărtarea acestuia cu un laser. Promovează zdrobirea și împărțirea unei pietre dense din dentare. Curățarea în acest fel este mult mai lungă. Următoarele proceduri pentru lustruirea și deschiderea danturii curățate vor fi efectuate prin analogie. Pentru a nu fi dureros pentru îndepărtarea tartrului este necesar să se efectueze anestezia suprafeței curățate din plăci și piatră. În unele cazuri, este posibilă efectuarea unei anestezii. Adică, pentru gâtul gâtului sensibil și, de asemenea, folosit ca anestezie prin infiltrare.

Reguli pentru evitarea curățării

Principalul lucru pe care orice persoană conștientă ar trebui să o facă este să respecte regulile de igienă a cavității bucale și să efectueze măsuri preventive de tartru. Monitorizarea continuă și igiena cavității bucale. Cu o curățare corectă și în timp util a cavității bucale, o probabilitate mare de lipsă de calcul în întreaga viață.

 • Este necesar să se efectueze de două ori pe zi epurare dinți cu o perie și o pastă.
 • Curățați limbaEste important să se folosească după consumul unei ațe dentare, care elimină efectiv alimentele din zonele greu accesibile.
 • Pentru a curăța limba, se recomandă utilizarea unui răzuitor special.
 • Rinser pentru gură va ajuta la evitarea diferitelor procese inflamatorii și va deveni un excelent antiseptic.
 • pentru structurile artificiale se recomandă folosirea unor construcții speciale Irigatoarele, care va purifica în continuare țesutul gingival și va deține o hidromasaj.

Este important ca în zonele greu accesibile ale cavității bucale, precum și pentru a preveni apariția bolii, trebuie să vizitați în mod regulat medicul dentist. În plus, în fiecare an trebuie să îndepărtați depozitele dentare și să acoperiți smalțul cu soluții speciale care protejează dinții de penetrarea agenților patogeni.

Contraindicații pentru curățarea tartrului

În ciuda faptului că curățarea este o procedură scump, și nu oricine își poate permite să-l cheltuiască. Este demn de remarcat faptul că, înainte de a fi de acord să o conduceți, trebuie să stabiliți dacă aceasta poate fi efectuată pentru dvs. Prin urmare, dentistul ar trebui să evalueze starea dinților și numai după aceea să efectueze o curățare. Experții nu recomandă curățarea în mai multe cazuri. Să le analizăm mai detaliat.

 1. Diminuează suprafața smalțului.
 2. Curățarea nu se poate face în timpul sarcinii.
 3. implanturileNu curățați cu maxilarul implant.
 4. Nu faceți curățarea cu boli ale sistemului respirator. Acestea includ: astm bronșic și bronșită cronică.
 5. Nu-l cheltuiți în cazul în care pacientul a transferat recent inflamator proces în cavitatea bucală.
 6. Este foarte descurajat să curețe pacienții care nu au împlinit vârsta de șaisprezece ani.
 7. Pacienții care suferă de tuberculoză, HIV și hepatită.

Nu vă fie teamă de sindromul durerii, deoarece procedura este sigură și eficientă. În absența contraindicațiilor, aceasta nu dăunează organismului uman. Principalul lucru în acest caz este să te întorci la profesionistul afacerii lui.

Curăță dinții de la o piatră acasă

Procedura de curățare din formațiuni dure poate fi efectuată nu numai într-o cabinet stomatologic profesional, ci și acasă. Din păcate, mulți oameni spun că astfel de metode nu sunt eficiente, iar în etape eșuate nu vor putea ajuta nimic. Dar, cu utilizarea lor periodică, puteți păstra culoarea albă a dinților. Pentru a fi obișnuit este necesar să se transporte.

 1. utilizarea ridiche pentru curățarea tartrului. Pentru a pregăti un remediu preventiv, aveți nevoie de o bucată de fructe de ridiche negre cu o linguriță de suc de lămâie. Această masă este frecată în zone problematice, lăsând pentru câteva minute sub dinții lor de impact. Nu toată lumea poate observa eficacitatea acestei afinități, deoarece are o aromă neplăcută și specifică.
 2. Cresca de miere și câmp din tartruO altă opțiune este de a utiliza miere și coada-calului. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți un decoct de o lingură de materie primă vegetală uscată, care este fiartă în două linguri de apă. După care se fierbe. După aceasta, infuzia este răcită și după filtrare și adăugarea unei linguri de miere. Utilizați acest instrument eficient pentru a vă clăti gura și pentru a vă curăța dinții. Acest remediu trebuie utilizat o săptămână de trei ori pe zi.
 3. O altă opțiune bună este coaja de stejar și nuc. Din coaja de stejar pregătiți un decoct. Trebuie să vă spălați gura câteva zile. Aceste componente sunt luate în cantități egale și umplute cu apă. Întoarceți masa la fierbere și lăsați timp de o jumătate de oră. După răcire și filtrare.

Curățarea dinților dintr-o piatră: prețul

Pacienții care se confruntă cu problema curățării dinților din formele grele, adesea nu știu și nici nu-și dau seama cât de mult costă această procedură în Moscova și în regiuni. Prețul pentru eliminarea este diferit, deoarece totul trece prin ultrasunete și va depinde în mod direct de dispozitivul care trebuie manipulat. În acest caz, merită luate în considerare câțiva alți factori.

 1. Calificarea dentistului, precum și a igienistului, care va curăța tartrul.
 2. Domeniu de curățare a tartrului (rânduri sau mai mulți dinți).
 3. Regiunea în care se află clinica dentară și statutul acesteia.

La recepția la dentistEste demn de remarcat faptul că în capitală pentru a curăța un dinte de formațiuni solide va costa de la două sute de ruble. În acest caz, îndepărtarea totală a întăririi, din toți dinții, va costa cel puțin două mii cinci sute de ruble. Îndepărtați suprafața solidă prin ultrasunete, la care prețurile sunt semnificative de mai jos nivel mediu este posibil, numai pentru acțiuni. Îndepărtarea ecografiei va costa de câteva ori mai scumpă. În același timp, intervalul de realizare a unei astfel de proceduri va fi o dată la șase luni.

Când aveți nevoie de o curățare complexă a dinților dintr-o piatră, atunci va trebui să stabiliți cel puțin șapte mii de ruble. Acest cost include măsuri pentru tratarea gingiei. La domiciliu, nu este recomandat să îl ștergeți, deoarece acest lucru nu este posibil. Dar puteți să faceți clătiri preventive cu diferite decocții pe bază de plante. Dar, înainte de a le folosi, este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră după curățarea tartrului.

Este demn de remarcat faptul că dentare clinici petrec tot felul de reduceri și promoții. De exemplu, întreaga dentiție pentru curățarea pietrei. Și, de asemenea, este posibil să economisiți bani dacă efectuați nu numai curățarea, ci și tratamentul cavității bucale, de exemplu, din procesul inflamator al țesutului gingival și al altor boli ale dentiției, inclusiv. Se recomandă curățarea dinților din tartru de două ori pe an.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Cea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibiliCea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibili
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
» » Curățarea tartrului: o descriere a procedurii, indicații
© 2021 amigdas.com