amigdas.com

Albirea dinților cu peroxid de hidrogen la domiciliu

Cum sa albiti dintii cu peroxid de hidrogen la domiciliuPentru a albi smalțul dintelui, nu este absolut necesar să recurgeți la proceduri dentare destul de scumpe. Pana in prezent, albirea dintilor acasa folosind peroxid de hidrogen este populara. În acest scop, puteți utiliza în mod direct peroxidul în sine sau o formulă specială bazată pe acesta, pe care o puteți cumpăra la farmacie. Luați în considerare modul de albire a dinților cu peroxid de hidrogen.

Principalele motive pentru schimbarea culorii smalțului

Există numeroase motive pentru schimbarea culorii smalțului dinților. Nu trebuie uitat că schimbarea externă în umbra smalțului dinților poate fi transformată în cea internă. Cele mai frecvente motive includ:

 • Recepția produselor de colorat. Schimbarea externă a culorii este influențată de produse care diferă în ceea ce privește proprietățile pronunțate de colorare. Această categorie include afine, vin roșu, semințe de muștar, ciocolată neagră, sos de soia chinezesc, ceaiuri, coca-cola, roșii și paste adecvate, tutun, băuturi de cafea.
 • Predispoziție ereditară. Orice persoană este înzestrată de natură cu o anumită nuanță de culoare a dinților. Și nu este întotdeauna alb. În plus, moștenirea este adesea transmisă și majoritatea bolilor dentare.
 • Factori externi. În unele cazuri, factorii de mediu afectează culoarea smalțului, de exemplu, apa potabilă. Astfel, apa, care conține o cantitate mare de fluor, poate duce în copilărie la mineralizarea necorespunzătoare a smalțului dinților și la dezvoltarea unei matrice defecte. Emaila deformată este caracterizată de o suprafață strălucitoare cu niște plasturi maronii sau gălbui. Schimbările de umbre în timpul interacțiunii cu alte substanțe. De exemplu, în contact periodic cu mangan, nichel, fier, smalțul poate avea o nuanță neagră sau brună, iar perechile de brom și iod pot afecta formarea unei nuanțe galbene pe acesta. În timpul otrăvirii cu sulf sau plumb, smalțul devine gri.
 • Schimbarea culorii emailului provoacă diferite motive - luând medicamente sau alimenteAdministrarea medicamentelor. Colorarea internă este foarte frecvent cauzată de utilizarea de antibiotice, de exemplu tetraciclină. Mai mult decât atât, poate afecta puternic numai dinții care formează, adică copiii și copiii prenatali sunt expuși riscului până la vârsta de opt ani. Efecte negative asupra smalțului și a derivaților semisintetici ai antibioticelor, care sunt utilizați în timpul tratamentului acneei.
 • vârstă. Datorită abraziunii naturale, chiar și în timpul îngrijirii regulate și regulate a cavității orale, dinții încep să își schimbe structura, forma și culoarea în timp.
 • Prezența bolilor sistemice. Nu este un secret faptul că copiii care au suferit icter în copilărie pot avea o culoare verde-albastră sau maronie a dinților copiilor lor. Porfirismul, conflictul Rh și alte patologii pot duce, de asemenea, la o tulburare a culorii.
 • Manipularea medicală. Procesul de umplere sau de restaurare afectează și schimbarea culorii smalțului. De exemplu, cimenturile, acrilicele, compozitele de email oferă o culoare gri sau mai puțin expresivă. Modificați culoarea dinților, de asemenea nitrați, ace, compuși de iod, uleiuri medicale și alte materiale pe care medicii dentiști le folosesc în timpul restaurării.

Cum să vă albiți dinții cu peroxid la domiciliu

Deci, este posibil să albiți dinții cu peroxid de hidrogen? Prin compoziția sa, peroxidul este un agent de oxidare. Din această cauză, această substanță are proprietăți de albire. Cum funcționează peroxidul de hidrogen pe smaltul dinților?

Pentru efectul de albire duce oxidare. Sub influența oxigenului activ, apare mecanismul de dezintegrare în substanțe mai simple de compuși organici organici. Când numai această substanță își începe contactul cu smalțul, aceasta intră imediat în straturile sale profunde și poate contribui la o clarificare semnificativă.

Indicații pentru utilizarea peroxidului

Principalii indicatori de utilizare sunt:

 • În cazul în care dinții au devenit galbeni de la fumat sau alimente, puteți să le întoarceți albulîngălbenirea smalțului dinților după utilizarea excesivă a alimentelor colorante și a antibioticelor;
 • schimbarea umbrei smalțului sau întunecarea acestuia din cauza îmbătrânirii naturale;
 • schimbarea culorii, care este rezultatul utilizării frecvente a fondurilor cu fluorură;
 • tonul gri și galben al smalțului din natură;
 • apariția de pete datorită fumatului prelungit.

Metode de utilizare a peroxidului de hidrogen

Puteți albi dinții cu peroxid în diferite moduri. Iată principalele:

 • Această metodă implică utilizarea de sodă de bucătărie obișnuită. Albirea dinților cu ajutorul sodiului și peroxidului de hidrogen Poți, dacă amesteci aceste substanțe într-o consistență pastă. Folosind degetele curate și un tampon de bumbac, fără a atinge gingiile, aplicați această masă pe dinți. Țineți-vă câteva minute, clătiți-vă gura și periați pasta de dinți cu o cavitate de gură. Unii oameni folosesc această prescripție de albire a dinților cu peroxid și sifon într-un alt mod. Ei pun o gramada de greutate pe periuta de dinti in sine, care este bine sa-ti speli dintii. Această albire a dinților cu peroxid de hidrogen și sifon este mai traumatizantă.
 • După curățarea dinților și a cavității orale într-un mod standard, este necesar să se combine peroxidul cu apa în aceleași proporții. Clătiți cavitatea orală cu o soluție timp de aproximativ un minut. Când soluția sporește, nu vă faceți griji, deoarece acest proces este normal. După clătire, este necesar să scuipați soluția și clătiți cavitatea orală cu apă curată. Această albire a dinților cu peroxid de hidrogen este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi. Anumiți oameni încearcă să clătească cavitatea orală cu peroxid pentru a-și albifia dinții, dar este mai bine să faceți acest lucru diluând această substanță cu apă.
 • Peroxidul de hidrogen poate fi utilizat pentru albire în diferite moduriPentru a îmbunătăți umbra, pentru a albi dinții și pentru a respira mai mult, clătiți cavitatea orală cu peroxid de hidrogen. Pentru această sarcină este necesar să se pregătească o soluție de peroxid cu apă obișnuită (în raport 1: 2) și adăugați sifon și sare. Pentru a albi dinții cu peroxid, este necesar să clătiți cavitatea orală cu acest lichid. Apoi, periați dinții cu o perie moale.
 • Pentru a vă peria dinții cu peroxid de hidrogen, o puteți îmbogăți cu o pastă. Curățarea dinților cu peroxid de hidrogen este posibilă, când de fiecare dată în pastă se adaugă câteva picături de suc de lamaie și peroxid. Stomatologii spun că este mult mai sigur să curățați dinții cu peroxid, deoarece această metodă, pentru toată eficacitatea acesteia, afectează mai ușor smaltul dintelui.

Principalul lucru - nu înghiți soluția! În plus, la jumătate de oră după terminarea procedurii, va fi necesar să se evite consumul de apă și alimente. Pentru a curăța dinții, este de dorit să se utilizeze o pastă cu o cantitate crescută de fluor, care va oferi posibilitatea de a se proteja de distrugerea smalțului dinților.

După cum este clar, albirea dinților la domiciliu cu peroxid de hidrogen este destul de realistă.

Măsuri de siguranță

Pentru a albi dinții cu peroxid de hidrogen la domiciliu cu cele mai puține consecințe negative și cele mai eficiente, trebuie să respectați sfaturile de mai jos. Numai în acest caz, revizuirile de albire a dinților datorate peroxidului vor fi doar pozitive.

Contraindicații de bază

Principalele contraindicații sunt:

 • perioada de purtare a copilului sau alăptarea;
 • reacțiile alergice ale organismului la orice substanțe de albire;
 • utilizarea mijloacelor individuale, cu atât sunt mai fotosensibile;
 • vârstă (copii și adolescenți);
 • Rețineți că există contraindicații la albireprezența coroanelor, sigiliilor, restaurărilor recente sau vechi în zona care va fi supusă la înălbire, orice cavitate carioasă;
 • utilizarea peroxidului de hidrogen după extracția dinților nu este, de asemenea, recomandată;
 • boli generale (astm, hipertensiune, oncologie, afecțiuni endocrine etc.);
 • boli ale cavității orale;
 • hiperestezia smalțului, în timpul căreia este de asemenea interzisă ștergerea dinților cu peroxid de hidrogen;
 • pierderea vizibilă a smalțului, care este rezultatul modificărilor patologice sau legate de vârstă;
 • prezența unui reflex emetic puternic;
 • Boala parodontală.

În oricare dintre cazurile de mai sus, nici o pastă de dinți cu peroxid sau clătire nu este adecvată. Toate aceste experimente se pot face numai după consultarea medicului dentist.

Periculoase pentru dinții de peroxid de hidrogen sau nu? Se poate spune cu certitudine că, în conformitate cu toate tehnologiile de securitate, impactul său distructiv este redus la minimum.

cu privire la măsurile de precauție

Precauțiile sunt după cum urmează:

 • Pentru a nu deteriora smalțul și nu arde gura, utilizați numai soluție de peroxid 3%.
 • Înainte de a aplica peroxidul, trebuie să aveți un test alergic pentru acesta.
 • Este necesar să se folosească numai o compoziție proaspătă, deoarece din cauza contactului cu moleculele de aer, flaconul deschis își pierde proprietățile.
 • În timpul apariției oricăror senzații neplăcute, este bine să finalizați procedura și, de asemenea, să clătiți cavitatea orală cu apă purificată.
 • Înainte de a efectua oricare dintre aceste proceduri, este recomandabil să vizitați medicul dentist, care va oferi recomandări cu privire la modul în care să le conducă în mod corespunzător și să răspundă la întrebările principale, inclusiv modul de îndepărtare a tartrului cu peroxid de hidrogen. Dacă există contraindicații, medicul dentist vă poate spune cum se face albirea dinților fără peroxid de hidrogen.
 • În timpul prezenței ulcerelor, fisurilor și a altor leziuni în cavitatea bucală, este de dorit amânarea procedurii.
 • Vizitați medicul dentist o dată la șase luni.
 • Procesul trebuie repetat nu mai mult de o dată în 1-2 ani.
 • În primele două zile, nu mâncați produse colorante, nu fumați, nu beți cafea.

Posibile complicații

Vătămarea și beneficiile pentru dinți din peroxidul de hidrogen: care sunt scările lor? Dacă luăm în considerare proprietățile utile ale acestei substanțe, nu se poate trece cu vederea ce prejudiciu poate provoca. Astfel, printre toate posibilele complicații și efecte secundare se poate observa:

 • apariția sensibilității la alimente calde, apă și acid;
 • Uneori după albire pot să apară senzații neplăcuteiritarea gingiilor;
 • demineralizare;
 • albirea excesiva, ca urmare a faptului ca dintii isi pierd luciul natural;
 • modificarea senzațiilor de gust;
 • ardere;
 • dezvoltarea hiperesteziei.

Opinia dentiștilor

Peroxidul de hidrogen este folosit pe scară largă atât pentru albirea dinților acasă, cât și pentru uz profesional. Cu toate acestea, procedura de albire în cabinetul medicului dentist este puțin diferită.

Pentru a începe, utilizați mai mult peroxid de hidrogen concentrat (nu mai puțin de 20%), se bazează pe o soluție ușoară, care are un efect ușor asupra smalțului dinților.

Și, de asemenea, în același timp cu amestecul de albire, se utilizează geluri remineralizante, în care elementul hidratant-glicerină este prezent în compoziție, care îndeplinește efectiv funcția protectoare.

Mulți stomatologi experimentați confirmă posibilitatea utilizării peroxidului pentru auto-albirea dinților la domiciliu cu condiția respectării măsurilor de securitate.

După albire, încercați să eliminați factorii care au dus la întunecarea dințilorDupă cum se poate observa, există un număr mare de metode de albire a smalțului dinților la domiciliu. Pentru a face acest lucru, utilizați alte substanțe, de exemplu ulei de arbore de ceai sau fructe de padure. A folosit chiar și albirea dinților de dinți cu iod. Dar trebuie să vă amintiți că utilizarea unei peroxizi nu este suficientă. Este necesară o abordare integrată în această problemă. Dacă schimbarea culorii este cauzată de un obicei sau o boală proastă, este necesară combaterea acesteia pentru a nu mai lua din nou măsurile în viitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Albirea dintilor: avantajele si dezavantajeleAlbirea dintilor: avantajele si dezavantajele
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Plăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicațiiPlăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicații
Albirea dinților alb uimitor: caracteristicile proceduriiAlbirea dinților alb uimitor: caracteristicile procedurii
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
Sisteme de albire a dinților la domiciliuSisteme de albire a dinților la domiciliu
Cel mai bun și mai delicat mod de albire a dințilorCel mai bun și mai delicat mod de albire a dinților
» » Albirea dinților cu peroxid de hidrogen la domiciliu
© 2021 amigdas.com