amigdas.com

Proteină obișnuită: o descriere completă a speciei

Cum se înmulțește proteinele?Belka - un membru al familiei veveriță, aparține detașării rozătoarelor, o clasă de mamifere. Desemnarea oficială latină a genului - Sciurus

. Include 30 de specii care trăiesc în Europa, America de Nord și de Sud, zona temperată din Asia. Puteți afla totul despre proteine ​​utilizând exemplul unei specii larg răspândite în Rusia. Reprezentantul său - proteine ​​comune, sau vekshá.

Ce arată o veveriță obișnuită?

Acesta este un animal mic, cu un corp alungit subțire și o coadă foarte pufoasă. Lungimea corpului este de 20-30 cm. Lungimea cozii este de aproximativ 1/3 mai mica. Greutatea medie a animalului este de 300 de grame. Capul este mic, rotund, cu urechi lungi, erectate, decorate cu perii. Pe ea sunt vizibile ochii mari negri mari și un nas rotunjit. Picioarele sunt foarte tenace, cu ghearele ascuțite, și picioarele posterioare sunt mai lungi decât membrele anterioare. Sunt acoperite botul, labele din față și abdomenul animalului vibrissae - rigidele fire de păr care îndeplinesc funcția organului senzorial.

Vara, blana veveriței este scurtă și rigidă, iar iarna se schimbă marcant și devine înaltă și densă, devine moale. Squirrel "strat" ​​are o culoare diferită, în funcție de sezon și de habitat al animalului. În timpul verii, se caracterizează prin nuanțe de roșu și maro. Iarna - tonuri gri, maro sau negre. Completând descrierea externă a proteinei, trebuie remarcat că abdomenul animalului, indiferent de sezon, rămâne întotdeauna ușor.

Soiuri (subspecii) de veverițe

Habitatele obișnuite ale acestor rozătoare - tractări forestiere mixte. Populațiile veveriței comune locuiesc în partea europeană a Rusiei, Siberiei, Orientului Îndepărtat, Kamchatka. Acestea pot fi găsite pe insula Sakhalin și pe insula japoneză Hokkaido.

Aspectul animalului, dimensiunea acestuia, culoarea depinde în mod direct de locul de reședință. De exemplu, veverițele care locuiesc în zonele montane sunt mai mari decât rudele lor care locuiesc pe un teren plat. Iar pentru zonele centrale ale zonei se caracterizează distribuția persoanelor cu o culoare mai deschisă.

În funcție de locul de decontare și de diferențele externe reprezentanții acestei specii sunt împărțiți în subspecii. În toate sunt cam patruzeci. Iată câteva dintre ele:

 • Tipuri de proteineProteină centrală rusă;
 • Europa de Nord;
 • Bashkiră;
 • Vestul Siberiei;
 • Teleut;
 • Yakut;
 • Altai;
 • Yenisei;
 • Zabaikalskaya;
 • Sahalin;
 • Ucraineană.

Perioadele de miere

De două ori pe an, blănurile veverițelor sunt actualizate. Există perioade de primăvară și de toamnă. În primăvară moult este cel mai adesea în aprilie și mai. În toamnă începe în septembrie și durează aproape până la sfârșitul sezonului. Dacă în prima perioadă animalele se mulează în direcția de la cap până la baza cozii, atunci în cel de-al doilea caz procesul de molit are loc în direcția opusă. Astfel, în ciuda o schimbare de două ori a capacului, coada de molt animale doar o dată pe an - în toamnă.

Ca toate mamiferele, perioadele de molii veverițelor sunt asociate cu activitatea hormonală, care depinde de schimbările sezoniere. Durata acestui proces și calitatea noului strat sunt influențate atât de condițiile meteorologice, cât și de cantitatea de hrană recoltată.

Modul de existență

Cum se hrănește proteinaÎntrucât proteinele sunt reprezentanți tipici ai populației pădurilor, natura le-a înzestrat cu calitățile și "aptitudinile" necesare pentru supraviețuire în aceste condiții.

Partea principală a vieții sale proteinele forestiere sunt purtate pe copaci. Animalele au o mare dexteritate și pot să sară cu ușurință de la un copac la altul. Uneori salturile lor cu mai mulți metri seamănă cu un zbor. Picioarele posterioare bine dezvoltate pot oferi o forță puternică, iar o coadă mare pufoasă servește simultan ca parașută și cârma.

Pe pământ, creaturile mici se simt mai puțin relaxate și se mișcă cu mare grijă, salturi scurte. Sensind pericolul, urca imediat copacii.

Aranjamentul locuinței

Pentru a vă aranja casa proteinele preferă să folosească un copac tubular. Îndepărtează cu atenție, căptușesc în interior cu frunze, iarbă uscată, mușchi sau lichen. Dacă în apropiere nu există o cavitate potrivită, veverița construiește un cuib pe cont propriu folosind ramuri convenționale. În interiorul acestuia este, de asemenea, izolat cu atenție. Această casă are o formă sferică și este fixată printre ramurile de pe vârfurile copacilor.

În timpul înghețului de iarnă, mai multe persoane se adună într-un singur cuib, intrarea este închisă cu mușchi, încălzindu-se astfel, animalele nu îngheață.

Este interesant faptul că cuibul veveriței are două găuri care servesc drept ieșire principală și de urgență. Al doilea este situat pe partea trunchiului, astfel încât animalul poate scăpa cu ușurință în caz de pericol.

De regulă, proteina nu are una, ci mai multe case în același timp, folosind cuiburi diferite pentru odihnă, reproducere și iernare. Casa în care trăiește veverița este atacat rapid de paraziți. În acest sens, animalele trebuie adesea să își schimbe locul de reședință.

Compoziția dietei

Principala hrană pentru proteine ​​este alimente de origine vegetală. Meniul principal este următorul:

 • Stil de viață proteineciuperci proaspete și uscate;
 • conuri;
 • nuci;
 • ghinde;
 • fructe;
 • fructe de pădure;
 • lăstari, muguri, coajă de copac.

La începutul primăverii, când nu există suficientă hrană, animalele folosesc insecte, broaște, ouă de păsări și chiar pui.

Proteinele sunt foarte stricte. Ele sunt întotdeauna pregătite în avans pentru rece care vin și se colectează și apoi ascunde mâncarea în găuri sau alte orificii ale trunchiului între rădăcinile copacilor, în găurile special pregătite. De obicei, animalele nu își amintesc locația cache-urilor și le pot detecta fie accidental, fie folosesc rezervele de vecini.

Perioada de migrare

În condiții nefavorabile pentru viață, proteinele sunt forțate să părăsească teritoriul locuit și să meargă să caute un nou habitat. Motivul pentru o astfel de migrare poate fi lipsa hranei pentru animale, seceta sau incendiul.

Animalele, de regulă, nu se unesc, ci se mișcă unul câte unul, cu o bandă largă. Aceste creaturi mici trebuie uneori să călătorească sute de kilometri. Uneori veveritele sunt obligate să treacă prin așezări, să înoate peste râuri și golfuri. Pe drum, mulți oameni mor de foame și frig, devin victime ale prădătorilor, se îneacă.

Caracteristicile reproducerii

Procesul de asociere a proteinei apare de obicei de două ori pe an - în primăvară și toamnă. Dar, uneori, femeia reușește să se retragă pentru un an și trei litri. În timpul perioadei nupțial, se adună aproape 6 bărbați. Ei tind să demonstreze pe deplin calitățile lor de luptă și se pot comporta destul de agresiv unul față de celălalt. Cel mai puternic are dreptul de a rămâne cu femeia.

După împerechere, bărbatul dispare de obicei și nu participă la grija puilor. Dar există cazuri de o atitudine mai responsabilă, atunci când tatăl familiei încă ajută să aibă grijă de copii.

Proteina se pregătește foarte atent pentru maternitate. Dupa imperechere, ea incepe sa echipeze un cuib spatios pentru viitoarele copii. Sarcina durează până la 38 de zile. Belchata se naște orb și fără lână, greutatea lor nu depășește 10 grame. În primăvară, numărul de tineri este mic - până la 4 persoane. În toamnă, femelele bine hranite pot tolera până la 10 ani.

Aproximativ o lună și jumătate lună, nou-născuții sunt hrăniți cu lapte matern, iar la vârsta de două luni devin independenți. Maturitatea sexuală apare în aproximativ 9 luni.

Proteinele au un instinct matern pronunțat. Acest lucru se manifestă nu numai în raport cu proprii lor descendenți. Urmărind viața acestor creaturi, zoologii au observat un fapt interesant faptul că femela adultă ia ușor sub aripa străin gambe orfani și are grijă de ele la fel de mult despre familia.

Cât durează o veveriță obișnuită?

Proteine ​​de viațăIn vivo proteinele rar întâlnește o limită de patru ani. O rată ridicată a mortalității este observată la tineri. În prima iarnă, o mare parte dintre ei mor. Dușmani de veverițe sunt marten marten, sable, vulpe, și, de asemenea, păsări de răpitoare - bufnite și șoimi. În plus, animalele mor de multe ori de foame și boli.

În captivitate, proteinele obișnuite trăiesc mult mai mult. Atunci când se creează condiții apropiate de natură și care oferă animalelor o nutriție adecvată, vârsta lor poate ajunge la 12 ani.

Alte tipuri de proteine

În plus față de veverițe, la genul Sciurus există și alte specii care se răspândesc în întreaga lume, cu excepția Australiei. Sunt cunoscute pe scară largă următoarele:

 • persană;
 • foc;
 • roșu-;
 • Arizona;
 • guianensis;
 • japoneză;
 • bolivian;
 • pestriță;
 • galben-;
 • Proteina lui Allen;
 • veverita Richmond;
 • Roșu peruvian etc.

Proteinele nu sunt doar decorarea pădurilor și a parcurilor noastre. Făcând rezerve de furaje, ele poartă semințe pe distanțe lungi, care promovează creșterea copacilor noi și reînnoirea pădurii. Animalele sunt de mare interes pentru vânători ca o sursă de blană valoroasă. Printre altele, aceste animale sunt inteligente în felul lor și sunt capabile să aibă încredere într-o persoană. Trebuie doar să tratăm cu grijă și cu grijă aceste creaturi minunate, atât de dulci și fără apărare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
» » Proteină obișnuită: o descriere completă a speciei
© 2021 amigdas.com