amigdas.com

Pește-minge care se poate umfla: habitatul

Fish ball - descriereNatura a umplut fauna de apa cu o mare varietate de reprezentanti. Există locuitori de apă inofensivi și există și periculoase. Un astfel de reprezentant strălucitor și neobișnuit este un pește care se poate umfla. E vorba de pește-ee, alt nume este pește-minge. Se referă la acul în formă. Acum, acest pește nu inspiră oamenii cu teamă, chiar dacă puteți păstra acest tip periculos în acvariu.

Blowfish și câine de pește, moarte de pește și orbită, fugă și tetraodon. Acestea sunt toate numele acestei creaturi neobișnuite rotunde.

Caracteristici externe

Aceste pești sunt carnivori și omnivori. În total, există aproximativ o sută de specii diferite. Îi place să mănânce diferite melci. Gura lor are forma plăcilor. Sunt aproximativ patru dintre ei. Ei pot zdrobi alimente.

Bobinele sunt glaucoase, corpul lor este scurt și oval. Ghivecele sunt reprezentate de 2 găuri.

aripioare acestea sunt asistate de:

 • dacă este necesar, schimbați direcția;
 • mișcați înapoi;
 • să stea pe un teritoriu.

Scallops de pufferfish ascuțite au forma de un spike. Un loc care este umplut cu apă sau gaz, se află în apropierea stomacului.

Habitat de bază

Bilele de pește sunt comune în multe habitate. Acestea sunt cei mai otrăviți locuitori ai mării adânci din lume. Un loc preferat pentru a trăi este coasta Indiei, Arhipelagul Malay, Ceylon, Filipine și Indonezia.

Acești locuitori rotunzi pot fi adesea găsiți în râuri:

 • Amazon;
 • Congo;
 • Asia de Sud-Est;
 • Southern Primorye.

Aceste pești vin în subspecii diferite și, desigur, în mărime. De exemplu, indivizii pitic sunt obișnuiți în sudul Indiei. Și anume, în corpuri de apă nisipoase și noroioase. Pur și simplu, principalele habitate - tropic apa absolută a tuturor oceanelor. Cu toate acestea, uneori pot fi introduse în latitudinile temperate prin curent. Acești locuitori ai apei preferă să fie lângă corali.

Este foarte important ca ei să se afle într-un loc care are vegetație densă și trunchiuri uscate. Sunt necesare astfel încât aceste creaturi să se ascundă, dacă consideră necesar. Atunci ei devin mai puțin răi. Trezirea în formă de minge când soarele se ridică. Ei adorm la apus.

Bilele de pește trăiesc singure

Există o mulțime de subspecii și soiuri ale acestui locuitor al faunei acvatice. Aproximativ cincisprezece persoane diferite pot fi distinse.

Printre acestea:

 • dlinnoshipaya;
 • Brandt;
 • 2 dinți;
 • lofodiodon;
 • Pește-aricipasărea ciclikht;
 • dikotilicht punctat;
 • allomikter;
 • traguliht;
 • galben-reperat ciclikht;
 • arici cu pești cu coarne scurte;
 • dikotilihty;
 • pește de pește-arici;
 • Hilomic american;
 • fosilifer.

Ele sunt combinate în mai multe genuri, de exemplu, există șase până la opt.

Peștii care au capacitatea de a se umfla sunt reali singuratic. Ei trăiesc separat unul de celălalt. La prima vedere, un pește de înot poate părea lent și timid. Prin urmare, dacă prădătorul o înghită, cu siguranță va muri.

Chiar și rechinii, care au fost prinși morți, au lovit ultimul locuitor periculos. După ce, de exemplu, un rechin înghite, devine răni și răni în interiorul esofagului. Mancatul de multe ori duce la moarte. Și înghițit "arici", pește simte durere și durere înainte de moarte.

Principalele caracteristici ale speciilor

Cum arata acest pește care nu este imaginar? apăra, doar uimitor. Indiferent ce specii sau subspecii aparțin acelui sau acelui individ din familia dată, toate au o trăsătură similară care le permite să se distingă de întreaga abundență a creaturilor vii ale faunei acvatice.

Este vorba de abilitatea de a se umfla până la o dimensiune uriașă. Când se întâmplă acest lucru, ei se transformă într-o creatură sferică, la prima vedere, deloc ca un locuitor normal de apă.

Indiferent de modul în care acesti locuitori au apelat: un caine, o minge, un arici - toate arata la fel ca atunci cand au o forma rotunjita. Unele specii sunt numite "arici" deoarece au ace.

Tetraodinele, așa cum sunt ele numite, au o colorare strălucitoare. Acesta este un avertisment că este mai bine să nu glumești cu ei. De fapt, mulți prădători nu tind să atace mingea de pește. Și asta este motive:

 • Mâncăruri de pește umflateîn momentul sperierii sau a pericolului, se umflă de 4 ori mai mare decât dimensiunea lor;
 • sunt cei mai otrăviți;
 • sunt umplut nu numai cu apă, ci și cu gaz special.

Ele sunt umflate datorită faptului că acestea sunt umplute fie cu lichid, fie cu apă sau gaz. Totul depinde de tipul de minge de pește.

Prin urmare, chiar și cei mai mici reprezentanți pot sperie chiar și un astfel de pește periculos ca un rechin, datorită abilității de a umfla.

Blowfish poate fi în intervalul de la 5 la 65 de centimetri. Acești pești sunt umpluți cianură. Prin urmare, ele sunt lent și își pot permite să înoate la această rată. La urma urmei, de fapt, nu au de ce să se teamă.

Oamenii de știință au demonstrat că această specie, în sine, nu este toxică

În plus față de cianură, interiorul și glandele acestor creaturi rotunde includ tetradoxine. Otrava este localizată în principal în straturile pielii, burtă și ficat. Tetradoxina este periculoasă deoarece intră în interior, provoacă o durere severă la un animal cu sânge rece, convulsii și după ce deja - mortal rezultatul.

La unele specii din otravă se acumulează substanțe otrăvitoare, de exemplu în fugu. Aceasta afectează sistemele nervoase și cardiovasculare ale adversarilor.

Cu toate acestea, toate aceste otrăvuri nu sunt produse de "minge" și de organismul său. Este vorba de un meniu special. A mânca o creatură care se umflă:

 • Hrănirea peștelui - stelelor de maremarile stele;
 • crustacee.

Dacă puffers de la cea mai veche vârstă nu vor mânca acești locuitori de apă, atunci pericolul ca atare va fi pierdut.

În cazul în care un puffer este aruncat în mare sau ocean, el va sta burtă în sus. Sub apă, în același timp să plece în nici o grabă. Cu toate acestea, mai târziu se scufundă în coloana de apă și se ascund în păduri sau grămezi găsite.

Absolut în toate speciile și subspecii acestui locuitor acvatic nu există carapace osoase și spini în aripioare. Multe specii au domesticit. Ei trăiesc acasă la oameni în acvariu, ca o chestiune de mândrie și unicitate.

Cum cresc peștele

În general, speciile specifice se pot comporta diferit. Mulți, desigur, sunt lenți. Dar există pește foarte în mișcare. Ei își pot schimba aripile repede, asemănându-se cu o pasăre sau cu o insectă zburătoare.

Cu cât această specie este mai tânără, cu atât mai calmă și mai bună. Odată cu vârsta acumulează furie și agresiune. Pe podea sunt foarte greu de distins.

Bărbații au dimensiuni mai mici decât femelele, și mai blânzi. Femela poate amâna până la 300 de ouă. Dar el se ocupă de descendenții bărbatului. Când bebelușii care s-au născut se află în a 10-a zi, înotau independent.

Mă întreb cum are loc reproducerea cu sânge rece și dacă nu se rănesc unul pe celălalt. Într-o perioadă care se numește hrănire, bilele de pește pentru bărbați acționează cu prudență. El împinge cu ușurință femelele mai aproape de stratul superior al suprafeței apei.

Acest tip de conexiune împinge mingea mingii de sex feminin să ia măsuri decisive. Ea se înmulțeste. Masculul fără ezitare efectuează un act de fertilizare.

Câteva zile mai târziu se găsesc prajituri galbene-roșii, care au aripioare și o botă formată

Primele două săptămâni au o cochilină îngustă. Mai târziu, ea dispare de la sine și, în loc de ea, se formează ace. Câteva săptămâni mai târziu, prăjina se deosebește de frații mai mari decât de dimensiuni mai mici ale corpului.

Tinerii preferă să se rotească printre păduri dense de plante acvatice. pestriț culoare tinerii cu timpul sunt înlocuiți de culori mai slabe.

Sunt populare pentru a mânca

În ciuda întregii sale virulențe și a pericolului, "ariciul" de apă este gătit și mâncat. Mai ales este populară în Est, de exemplu, în aceeași Japonia. Mâncarea se numește fugă.

Înainte de asta delicatețe să prezinte clientului, carnea are nevoie de:

 • Cum să faci Fugacurățați de piele;
 • gut burta;
 • scoateți acele proeminente;
 • să efectueze un tratament termic special.

Cu toate acestea, bucătari simpli nu au voie să gătească acest fel de fel de mâncare. Carnea, ca regulă, este combinată cu mai multe specii din această familie. Bucătarul trebuie să treacă în mod necesar la o pregătire specială cu privire la puffers de gătit. La urma urmei, aceasta este o adevărată artă culinară care necesită anumite cunoștințe și pregătire.

Acest fel de mâncare nu este numai periculos, ci și scump. În ciuda acestui fapt, tradiția de a mânca un puffer vine din antichitate. Acest lucru este evidențiat de săpăturile arheologice.

Se spune că cei care trăiesc pe insulele japoneze chiar înainte de epoca noastră știau deja cum să mănânce în siguranță acest răcoros, cu sânge rece.

Este foarte important ca profesionistul să se angajeze în pregătirea în acest domeniu, deoarece, dacă acest reprezentant sferic al faunei acvatice este gătit de o persoană incompetentă care a consumat alimente, el poate muri. Aceasta este o mâncare periculoasă pentru o extremă reală.

Conținutul acvariului

Nu numai pentru a mânca, dar și pentru a păstra acasă acasă acești locuitori periculoși de apă în rândul societății moderne. Prin urmare, "hedgehogs" se găsesc în acvariile mari.

Specialiștii recomandă plasarea unor locuitori sferici de faună acvatică cu o capacitate de cel puțin 20 de litri sau mai mult.

Cu siguranta esti interesat de intrebarea, ce inseamna ca acesti pesti hranesc acasa? Meniul pe care îl pot avea divers:

 • viermi;
 • melci;
 • crustacee;
 • hrană specială pentru pești.

Ei nu mănâncă hrană uscată în captivitate. Chiar și în condiții artificiale aceste creaturi rotunde preferă să adere la un regim special al zilei. De fapt, pentru noi aceasta este o rutină normală sănătoasă.

Treziți-vă dimineața, reacționați și la lumina aprinsă. Și pentru ei, poate fi un semnal pentru trezire. Adormit seara.

Îi plac peștele și călătoresc acvariul: pentru a vedea unde este, pentru a-și inspecta posesiunile. Mai ales că este mai aproape de seară, înainte de a merge la culcare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
Fish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioaseFish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioase
» » Pește-minge care se poate umfla: habitatul
© 2021 amigdas.com