amigdas.com

Bilirubin: o masă a normei la bărbați în funcție de vârstă

Norma bilirubinei în sângeUnul din major

componente ale sângelui uman este bilirubina. Depinde de funcționarea stabilă a corpului. Formarea acestuia are loc în timpul defalcării proteinelor, iar excreția are loc prin bilă. Datorită acestei proprietăți, fiecare vânătăie pe corp devine galbenă atunci când vindecă.

În cazul în care organismul începe orice defecțiune, norma acestui produs în sânge crește. Aceste informații sunt utilizate în procesul de diagnosticare test de sânge. În situația în care bilirubina este ridicată, fiecare dintre noi se poate confrunta și, prin urmare, merită să știm cum să facem acest lucru și să eliminăm problema.

Specii de bilirubină în sânge

Acest element din compoziția sângelui este conținut într-o cantitate mică și există două fracții:

 1. Direct (înrudit) - se formează în ficat. Este mai puțin toxic, se dizolvă rapid în apă și este ușor eliminat din organism prin bilă.
 2. Indirect (gratuit) - se formează în timpul descompunerii hemoglobinei și se dizolvă rapid în grăsimi. Este periculos pentru celule, deoarece penetrează în ele și întrerupe procesul de funcționare stabilă. Are un efect negativ asupra sistemului nervos, provocând o serie de simptome neplăcute. Este definită ca diferența dintre indicatorul total și cel direct.

Suma fracțiunilor este indicatorul bilirubinei totale în sângele unui bărbat și a unei femei.

Din ce motive crește indicatorul?

Bilirubina este luată din veneAvând în vedere că metabolizarea pigmentului biliar este efectuată pentru mai multe etape, tulburările, ca bază a unei norme crescute în sânge, pot fi detectate în orice etapă. Cheia cauze creșterea indicatorului sunt:

 • o etapă rapidă de degradare a eritrocitelor;
 • complexitatea excreției substanței datorată patologiei fluxului de bilă;
 • afectarea procesului de pigmentare cu ficatul.
 • Provocatorii acestei boli sunt diferite boli.

Când este necesar să facem analiza?

În anumite cazuri, medicii prescriu trecerea analizei pentru a stabili norma bilirubinei în sânge. Principalul simptome, indicând nevoia de cercetare, devine:

 • icterul pielii (în special, pe față);
 • întunecarea urinei;
 • stralucirea sclerei oculare;
 • clarificarea scaunului.

Analiza pentru stabilirea normei bilirubinei în sânge sau urină se efectuează în anumite condiții mărturie:

 • Analiza pentru stabilirea normei bilirubinei se efectuează sub anumite indicațiiIndicatorul indirect și direct este detectat în timpul examinărilor preventive;
 • studiul este prescris pentru diagnosticul hepatic la bărbați, cu suspiciune de hepatită și ciroză;
 • Studiul este realizat de către pacienții interni ai clinicii, în special bărbații în vârstă avansată;
 • indicatorul poate fi crescut în cazul patologiei pancreatice;
 • detectarea indicatorului este prescrisă în scopul diagnosticării colecistitei sau a pancreatitei;
 • definirea unei fracții directe este atribuită pentru a monitoriza rezultatul tratamentului.

În rândul bărbaților, nivelul bilirubinei este diferit de cel al corpului feminin. Aceasta este, de obicei, atribuită frecvenței producției de eritrocite de către corpul masculin. Norma bilirubinei în sânge la bărbații la vârsta adultă este de 3,8 - 19 μmol / l.

Tabelul indicatorilor normali la bărbați de diferite vârste:

anIndicele (μmol / l)
17-193.7 - 18
20-293.8 - 19
30 - 393,8 - 18,9
40 - 493.9 - 18.6
50 - 593,8 - 18,5
60 - 693.7 - 18.4
70 - 803,5 - 18,2

Cum să vă pregătiți pentru analiză

De regulă, testul de sânge este programat în funcție de sondaj sau de urgență, în caz de deteriorare accentuată a stării de sănătate a unui bărbat. Pentru comportamentul lor, se retrag 5 ml de sânge din venă.

Pentru ca analiza să dezvăluie rezultatul corect, urmează pregătește corect. Desigur, în caz de urgență, materialul este luat de urgență, având în vedere posibilele inexactități în decodare.

Cu un studiu planificat, este timpul să vă pregătiți. Sângele unui om este dat pe stomacul gol dimineața. Înainte de procedură, este interzis chiar să beți cafea și ceai. Numai o cantitate mică de apă este permisă fără gaze. Cu o zi înainte de livrarea de material biologic este interzis să bea alcool, mananca alimente grase și prăjite.

Așa cum reiese din abaterile de la normă

Pacienții sunt interesați de întrebarea: când nu trebuie să vă faceți griji? În cazul în care indicatorul crește odată cu zeci, doctorii prescriu oa doua analiză. Și este mai bine să o faceți într-un alt laborator. Observată de obicei fiziologic o creștere a normei de post pentru mai mult de o zi, precum și pentru persoanele care stau pe diete cu conținut scăzut de calorii.

Rata crescută bilirubina indică:

 • hepatită de orice origine (inflamația substanței hepatice);
 • consumul prelungit de medicamente și intoxicații;
 • anemie hemolitică sau lipsa enzimelor de legare (creșterea bilirubinei indirecte);
 • blocarea canalelor biliare;
 • boli infecțioase.

Pentru a face diagnosticul corect, medicii sunt trimise pentru un test secundar de sânge. În orice caz, nu este necesar să fii speriat înainte de timp.

Metode de scădere a bilirubinei la domiciliu

Cu problema în discuție, problema cea mai urgentă rămâne metoda de eliminare a componentei din corp pentru a reduce conținutul. Pentru a face acest lucru, puteți folosi diferite metode de medicină tradițională și tradițională.

Dieta cu bilirubina crescută și meniul aproximativ

Reducerea nivelului de bilirubină poate fi prin dietăDacă se găsește în sângele unui om o bilirubină înaltă, va trebui să adere la un anumit tratament dietă, incluse în complexul terapeutic. Este de remarcat faptul că nutriția normalizează compoziția biochimică a sângelui, eliminând în același timp greața, durerea în cap și alte semne formate cu un pigment ridicat.

Direcția principală a regimului alimentar este stabilizarea funcționării ficatului și a enzimelor. Prima și cea mai importantă regulă este un eșec total din sare! Condimente și condimente pot fi folosite în feluri de mâncare, dar sare - în nici un caz. În plus, volumul de carne și pâine este semnificativ limitat. Produsele și produsele de patiserie care conțin praf de copt și sifon sunt excluse.

O interdicție pe viață suprapuse pe alimente afumate, conservare, fructe de mare, limbă și cârnați. De asemenea, trebuie să renunțați la mustar, ketchup, maioneză și dulciuri. Nu puteți mânca în compoziție ciuperci, fructe și legume care conțin acid (lămâie, ridiche, ceapă, portocale etc.). Despre alcool trebuie sa uitati complet!

Da, interdicțiile sunt semnificative, cu toate acestea, există mult mai multe feluri de mâncare care sunt admise la consum. Este important să înțelegeți că aceste restricții reprezintă o dietă terapeutică care ajută la restabilirea și stabilizarea normei bilirubinei în sânge.

estimată meniu zilnic este după cum urmează:

 • pentru micul dejun - banane și orez;
 • pentru al doilea mic dejun - suc sau ceai verde și curmal japonez;
 • pentru prânz - terci cu pui sau supă de hrișcă;
 • pentru o gustare - caserola din brânză de vaci;
 • pentru cină - conopidă fiartă cu pește fiert.

Produse care scad bilirubina în sânge

Reducerea cifrei este posibilă chiar și fără utilizarea medicamentelor, dacă organizați dieta potrivită. În plus față de interdicția unui număr de feluri de mâncare, va trebui să utilizați doar produsele permise:

 • brânză de vaci și lapte;
 • carne slabă (prepeliță, pui, iepure);
 • ou alb;
 • fructe neacide (banana se potrivește mai bine);
 • infuzii de ierburi;
 • lapte și supe de legume.

Remedii populare

Pentru a scăpa de problema descrisă la domiciliu, merită folosită medicina tradițională testată de ani de zile:

 • bine ajutor plante medicinale, pregătirea într-un anumit mod. Spoon ierburile toarna un pahar de apa clocotita si insista pentru 15 minute. Apoi perfuzia se bea de mai multe ori pe parcursul zilei. Plantele excelente sunt sunătoare, mușețel, scoarță de stejar, frunze de mesteacăn, șolduri de trandafir;
 • în fiecare zi este recomandabil să folosiți puțin sfecla de suc înainte de mese;
 • tinctura de calendula - un instrument excelent pentru scăderea nivelului de bilirubină în sânge.

Medicamente pentru reducerea bilirubinei

Reducerea nivelului de bilirubină poate fi mediatIntervenția la medicamente determină o creștere a bilirubinei în analiză. Dacă se descoperă o ieșire patologică de bilă, atunci sunt prescrise bărbați de orice vârstă preparate de colagog. În cazul în care boala are o natură de origine dobândită prin ereditate, terapia devine simptomatică și include consumul de sorbenți, complexe de vitamine și preparate din colagogue.

Dacă cauza bolii este inflamația după infectarea ficatului, medicamentul-cheie va fi gepatoprotektory. În plus, se iau agenți imuno-întăriri, antivirale, antibacteriene. Dacă cauza este intoxicație, bilirubina poate fi lovită de antioxidanți și sorbenți. Analiza va putea confirma alegerea corectă a terapiei.

Ce medic poate ajuta?

În cazul detectării simptomelor, caracteristice creșterii bilirubinei, un bărbat trebuie să consulte imediat un gastroenterolog sau un terapeut. În funcție de cauza identificată a bolii după analiza pacientului se poate adresa unui alt medic. În caz de probleme cu patologia sângelui, un hematolog poate ajuta. În caz de probleme cu sistemul biliar și ficat, pacientul este referit la hepatolog, infecțios sau oncolog.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este acest sindrom?Ce este acest sindrom?
Icterul la adulți: simptome, clasificare și caracteristiciIcterul la adulți: simptome, clasificare și caracteristici
Metastazele din ficat: simptome care indică o problemăMetastazele din ficat: simptome care indică o problemă
Icterul la nou-născuți: cauzele apariției, tratamentului și consecințelorIcterul la nou-născuți: cauzele apariției, tratamentului și consecințelor
Tabel de norme și nivel de hemoglobină la bărbați după vârstăTabel de norme și nivel de hemoglobină la bărbați după vârstă
Norma bilirubinei în organism la nou-născutNorma bilirubinei în organism la nou-născut
Sclera și pielea înghețată și subcterică: cauze și tratamentSclera și pielea înghețată și subcterică: cauze și tratament
Principalele funcții ale ficatului din corpul umanPrincipalele funcții ale ficatului din corpul uman
Cauzele și tratamentul proteinelor oculare galbeneCauzele și tratamentul proteinelor oculare galbene
Ursofalk pentru nou-născuții din icter: indicații și recenziiUrsofalk pentru nou-născuții din icter: indicații și recenzii
» » Bilirubin: o masă a normei la bărbați în funcție de vârstă
© 2021 amigdas.com