amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu

Albastru de metilen pentru peștiAlbastrul de metilen este o culoare artificiala folosita pe scara larga de catre acvaristi pentru dezinfectarea apei si tratarea diferitelor boli bacteriene ale pestelui. Vom spune mai multe despre utilizarea albastrului de metilen în acvariu. O soluție bazată pe albastru de metilen face posibilă decontaminarea apei, uciderea diverselor bacterii patogene care pot cauza boli la pești.

În ce cazuri este utilizat albastrul de metilen

Utilizarea unei astfel de soluții terapeutice nu este dificilă. Se adaugă 10 ml apă de acvariu la 3 ml de albastru de metilen. Pregătirea soluției medicamentoase este necesară în strictă conformitate cu instrucțiunile, fără a depăși concentrația.

Această soluție este utilizată pentru combaterea infecțiilor fungice și bacteriene, precum și a diferitelor paraziți ai pielii și ghiocelului. Se recomandă utilizarea albastrului de metilen pentru acvariu cu următoarele boli pește:

 • Kostioz;
 • ICH;
 • Hilodenellez;
 • Saprolegnioz;
 • Aerlomonoz.

De asemenea, acest medicament poate fi folosit pentru a dezinfecta acvariul după diferite boli infecțioase și bacteriene. Doar amintiți-vă că utilizarea de albastru de metilen, mai ales în concentrații mari, poate afecta negativ biofiltrul, se recomandă ca filtrul funcționează într-o buclă de acvariu pe o găleată de apă, care va evita moartea bacteriilor nitrificatoare pe substrat.

Chilodoneloza la pesteRezultatele excelente de albastru de metilen pentru acvariu arată în lupta împotriva diverselor fungice boli. Dacă observați apariția unor creșteri caracteristice ale ciupercilor pe cântare și gâturile de pește, este necesar să se efectueze tratamentul cu o soluție în concentrație ușoară cât mai curând posibil.

De asemenea, acest colorant artificial poate fi folosit ca profilaxie atunci când se încarcă ouăle din micoză și din alte ciuperci. În acest caz, trebuie utilizată o soluție cu o concentrație de 1 ml pe 10-15 litri de apă.

Experienții acvariști recomandă utilizarea albastru ca a profilaxie la transplantarea și transportul peștilor. Acest lucru îi permite să transporte cu ușurință chiar și transportul pe termen lung și, ulterior, este lipsit de stres și previne moartea peștilor de acvariu.

Cum se utilizează albastru de metilen

După cum sa menționat deja mai sus, ochiul albastru, atunci când este utilizat într-un acvariu comun, poate afecta negativ filtrarea biologică. Acesta este motivul pentru care acvaristii experimentati recomanda ca tratamentul sa fie efectuat in vase separate si ca merele sa fie aplicate la pestele din bai cu solutia crescuta. Există mai multe astfel de aplicații, în timpul cărora peștele dintr-un vas separat, cu soluția terapeutică adăugată la acesta, este ținut timp de 1 până la 3 ore.

În cazul în care circumstanțele impun utilizarea albastru de metilen în acvariul general, se recomandă utilizarea în aer liber filtru pe un recipient de apă curată. Preliminar necesar în borcan de 2-3 litri, diluat cu apă, conform instrucțiunilor acestei rate colorantului terapeutic de 3 ml per 10 litri de apă și apoi se toarnă-l în rezervor prin agitare ușoară și evitarea sedimentarea pe fundul particulelor nedizolvate mari de albastru de metilen.

Soluția de tratament durează de obicei 1-2 zile, după care se recomandă conectarea unui filtru extern pentru îndepărtarea medicamentului din acvariu și utilizarea cărbunelui activ ca umplutură. După câteva zile, cărbunele sunt îndepărtate din filtru.

Recomandări pentru utilizarea albastru de metilen

Vă oferim recomandări destul de simple cu privire la utilizarea unui astfel de remediu terapeutic și preventiv, care va asigura eficacitatea acestuia și deplină siguranță cerere.

 • acvariuCând pregătiți soluția, rețineți că într-un litru de apă nu puteți dilua 10 grame de albastru.
 • Consistența optimă a soluției terapeutice este de 3 ml pe volum de 10 litri.
 • Dacă se utilizează metilen ca profilaxie, este necesar să se prepare o soluție pentru 10 litri de apă cu 2 ml de albastru 1%.
 • Când se tratează un acvariu comun, se adaugă o treime din volumul soluției albastre, după care se adaugă restul remediei după 20 de minute.
 • Atunci când se tratează peștii într-un acvariu comun sau într-un recipient separat, aerarea trebuie mărită.
 • Lucrul în filtrul extern pentru acvariu este cel mai bine să se fixeze pe găleată sau orice altă capacitate adecvată pentru volum, ceea ce elimină problemele cu biofiltrarea.

important. Folosind albastru de metilen pentru tratamentul și prevenirea bolilor de pește de acvariu, acordați atenție perioadei de valabilitate a medicamentului. Utilizarea medicamentului cu durata de valabilitate expirată poate duce la moartea hidrobionților.

concluzie

Albastrul de metilen este un instrument extrem de eficient folosit pentru a trata diferite boli fungice și bacteriene ale peștilor de acvariu. În acest articol, v-am spus cum să utilizați în mod corespunzător acest instrument, ceea ce va asigura siguranța completă a utilizării acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariuFish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu
Soluția albastru de metil din multe boliSoluția albastru de metil din multe boli
Instrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatităInstrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatită
Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratamentBoli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
© 2021 amigdas.com