amigdas.com

Un iguane verde sau obișnuit la domiciliu

Descrierea iguanei animalelorCe fel de animal de companie este cel mai bine să se stabilească în casa ta? Toată lumea pune această întrebare. Unii se bazează pe alegerea pisicilor, hamsterilor, câinilor, dar există iubitori de exotici care nu doresc să obțină un câine sau o pisică simplă.

În prezent, casele din terarii sunt locuite de șerpi, puști sau chiar păianjeni. Nu toată lumea este pregătită să se expună ei înșiși și cei dragi ai lor de pericol, deoarece, așa cum este, prădătorii sunt prădători. Alegerea este oprită de un specimen la fel de exotic - o iguană verde sau o iguană obișnuită, este ierbivore și nu reprezintă niciun pericol.

Ce fel de animal, iguana verde, descriere detaliată

Iguana familiei Iguan, o clasă de reptile, are un caracter calm, nesustenabil și destul de inofensiv, treaz în timpul zilei. Green habitat iguana în America Centrală și de Sud, Paraguay, Florida, SUA, Mexic. Animalele adulte nu depășesc o lungime mai mare de o jumătate de metri, culoarea animalului nu poate fi doar verde.

Soparla se simte minunată nu numai în apă, ci și pe uscat. Viteza șopârlei este foarte bună, iar percepția culorii este de multe ori mai bună decât cea a unui om. Ochiul iguanei verzi vă permite să recunoașteți nu numai culorile normale, ci și razele ultraviolete, care îi permit să fie digerabile cu vitamina D.

Dar, în ciuda vederii frumoase din timpul zilei, noaptea reptilele văd rău. Iguana are un al treilea ochi. Da, acestea nu sunt povești, există o mică gaură pe fundul reptilelor, acoperită cu solzi transparente. Din păcate, al treilea ochi este nereceptiv, iar iguana nu o vede, dar acest organ are lentilele și retina. Până la urmă nu se știe ce servește al treilea ochi al iguanei, dar există o sugestie că animalul cu ajutorul lui este ghidat în spațiu și determină debutul zilei și al nopții.

Zvonul șopârlelor nu este rău și este oarecum similar cu auzul unei persoane, iguana prin sunet determină sursa ei. Iguana este un animal cu sânge rece, temperatura optimă pentru corpul animalului este de treizeci și șapte de grade. Când temperatura corpului șopârlei scade, capacitatea de a auzi este redusă.

Animalul arată fără dinți, dar acest lucru nu este cazul, dinții unei șopârlă acolo și ei sunt foarte ascuțite, forma frunzelor cu zimțată la margini, cu ajutorul acestei arme mănâncă șopârlă și mănâncă iarbă și frunze fără dificultate și, în unele cazuri, poate chiar musca, deci nu trebuie uitat precauție. Din cauza dietei unui animal, organismul se acumulează cantități mari de săruri și minerale care organismul nu este capabil să-l ajute deduce glande speciale, care sunt situate pe cap.

Soparla scapă de săruri în exces cu ajutorul unui strănut. Când un animal strănește, excesul de sare este eliberat din glande. În funcție de habitat, unele animale au așa-numitele coarne sau spini pe cap. Nu vorbește despre un alt fel de animal, Prezența sau absența spini vorbesc doar despre habitate diferite.

Cum se reproduce iuana comună?

Comportamentul Iguana la domiciliuPerioada de reproducere a șopârlelor este iarna. Vârsta animalului gata pentru procreare este de trei sau patru ani, unele persoane încep să se îmbine mai devreme. Bărbații pot "avea grijă" pentru mai multe femele în același timp, de asemenea, femelele nu sunt limitate la un partener.

În sezonul de împerechere, bărbații marchează teritoriul lor cu ajutorul substanțelor speciale care sunt alocate de la extremitățile animalului. Luptele între bărbați nu sunt observate, în special persoanele mai slabe preferă să părăsească teritoriul.

Dupa imperecherea femelelor au creat puștii mai mult de două luni, apoi caută un loc mai confortabil, pentru a-și pune ouă în siguranță. Practic, are loc pe malurile iazurilor sau râuri, femela sapă o adâncime gaură de până la un metru, și timp de mai multe zile, depun ouă ovale, acoperite cu piele groasă.

Puii se nasc in trei sau patru luni. Femela, după ce a injectat ouăle în nisip, nu mai participă la viața puilor. După apariția copiilor, Ei păstrează pachetul timp de un an și protejează persoanele mai slabe. Reptilele se hrănesc exclusiv pe plante. Sa constatat că, din cauza lipsei de proteine, șopârlele se hrănesc cu insecte, dar acest lucru este complet greșit. Țânțele și țânțarilor cad în stomacul reptilelor accidental, împreună cu plantele. Persoanele tinere mănâncă uneori fecale de alte persoane pentru a umple substanțele minerale în organism. Dar există cazuri de consum de reptile de pește și carne, în cazurile de lipsă a hranei cu care sunt obișnuiți.

Iguana acasă

Ce să hrănești iguanaDupă ce descriu ce este o iguană obișnuită, ce se hrănește, cum se cultivă și unde trăiește reptilele, poți să consideri habitatul șopârlelor acasă. Din ce în ce mai mult, oamenii vor să aibă animalul acasă.

Ele nu se regăsesc numai în țările calde, dar și în cele mai reci. Iguana se găsește în terariile cu găuri sau o rețea pentru circulația liberă a aerului. În plus față de furnizarea liberă și naturală de aer, terariul ar trebui să fie destul de mare și spațios.

Și, de asemenea, cușca a fost plasată într-o ramură sau o mică piscină și zona apoasă cât mai aproape posibil condițiile naturale reptile, trebuie inclus toți acești factori și totuși temperatura optimă, care este de douăzeci și cinci până la treizeci și cinci de grade.

În plus față de temperatură și alți factori, una dintre cele mai importante este echiparea terariului cu o lampă ultravioletă: iguana primește vitamina D din razele ultraviolete și susține corpul și consolidează sistemul osos al reptilelor. În alimentația unui animal, alimentele din proteine ​​(carne) nu ar trebui să fie abuzate, deși este posibil să se dilueze dieta în acest fel, dar nu ar trebui să o exagerați. Consumul excesiv de carne va duce la apariția bolilor renale la reptile. Practic, este recomandat să hrăniți șopârlele cu alimente vegetale, și anume:

 1. Cum să ai grijă de o iguanăVarza.
 2. Răsfoiți frunzele.
 3. Mustar frunze.
 4. Frunze și flori de păpădie.
 5. Fasole verde.
 6. Dovleac (de preferință galben).
 7. Fasole de fasole.
 8. Pasternak.
 9. Asparagus.
 10. Lucerna.
 11. Ardei dulce.
 12. Cartofi dulci.
 13. Salata de cap.

Nu este recomandat să supraviețuiți șopârlele următoarele specii de plante

 • Spanac.
 • Rubarbă.
 • Sfecla.
 • Țelină.

Iguanele sunt obișnuiți cu apă și animalele mici sunt recomandate să se îmbăieze cel puțin de câteva ori pe săptămână, nu este în afara locului și se presară cu șuvițe cu apă. Fără apă, reptilele vor simți nu este confortabil. Despre temperatura apei, de asemenea, nu uitați, ar trebui să fie optim pentru iguana.

Pentru a acoperi podeaua terariului, cel mai bine este să folosiți cauciucul care nu are miros, pentru a nu deranja iguana. Cel mai bun material este din cauciuc, deoarece la montarea la parterul terariu, reptila poate consuma sol sau alte lenjerie de pat cu alimente, persoane tinere acest lucru poate duce la moartea unei șopârlă.

Consumul de carne și ouă iguanas

Pentru unii, iguana este un prieten al familiei, dar în Mexic și în alte țări iguana este un fel de mâncare tradițională. Carnea de șopârlă este marinată în sare și mirodenii, apoi fiartă, fiartă și prăjită. Preparatele din carne se numesc gisado, ambasador, biriya. Iguanele de carne, în plus față de gulă și o varietate de feluri de mâncare, sunt folosite ca umpluturi pentru tacos (tort de porumb). Iguanele de carne sunt gătite cu nucă de cocos, în special aceste preparate sunt pregătite în Guajiro (orașul departamentului columbian).

producție

Iguana acasăIguana verde și iguana comună sunt același tip de reptilă. Iguana este predominant erbivor, preferând o temperatură a aerului de cel mult treizeci și cinci și cel puțin douăzeci și cinci de grade, iar apa este la fel de importantă pentru reptila ca și mâncarea.

Acasă iguanas conține în special terariouri, care trebuie să fie suficient de libere și să includă toate facilitățile pentru animal. Terariul necesită o zonă de apă, o ramură groasă de-a lungul căreia animalul se va urca, ca într-un mediu familiar.

Ca o podea în terariu, cel mai bine este să folosiți un strat de cauciuc pentru a împiedica pătrunderea solului în stomacul șopârlă. În ciuda aspectului său agresiv, Iguana este un animal foarte dulce și calm. Iguana este singurul animal din clasa sa care se obișnuiește și îi recunoaște pe proprietarii săi.

Nu uitați că atunci când cumpărați un animal, șopârla nu sa obișnuit încă cu noul proprietar, nu a avut timp să se adapteze la noul habitat, schimbările climatice și alți factori. Având în vedere toate cele de mai sus, toată lumea poate decide dacă să obțină un iguana verde în casa lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casăCum să faci în mod corespunzător un câine și o pisică în aceeași casă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
» » Un iguane verde sau obișnuit la domiciliu
© 2021 amigdas.com