amigdas.com

Telescop - pești mari de acvariu

Pești telescop-descriereO caracteristică remarcabilă a telescopului sunt ochii, ele sunt clar vizibile și se evidențiază. Și peștele are aripioare frumoase de voal, și aceasta este trăsătura sa distinctivă. Dar, în ciuda dimensiunii ochilor, peștele nu se poate lăuda cu o vedere bună.

origine

Un telescop este un fel de goldfish pentru acvariu. O aurora nu se găsește în corpurile naturale de apă, a fost dedusă artificial. Pentru reproducere, a fost folosit crapul sălbatic, deci sunt cei mai apropiați rude sălbatice ale telescopului.

spectacol aurul a început în China. Numele lor original a fost un ochi de dragon sau o dragonfish. În jurul anului 1500, au început să apară în Japonia. Până în 1600, peștele a ajuns în Europa, iar deja în 1800 s-au găsit în America.

descriere

Peștele are un corp în formă de ou larg. Cap mare cu ochi mari proeminenți. Ochii pot fi proeminenți foarte mult și nu pot ieși atât de mult. Aripile sunt mari, pot fi văl și lung și pot fi foarte scurte, depinde de speciile individuale ale animalului de companie.

Telescopul masculinDimensiunea depinde de condițiilor conținut. Într-un pește mare de acvariu spațios poate crește până la 20 de centimetri în lungime. Dar, de obicei, lungimea sa este de aproximativ 10 centimetri. Speranța de viață este de aproximativ 10 ani.

Culorile pot fi cele mai diverse și crescătorii reproduc noi soiuri. Acum, telescoapele negre și aurii sunt foarte populare. Telescoapele de aur par foarte impresionante.

Aquariștii nu pot determina sexul telescoapelor. Numai în timpul perioadei care depune icre puteți vedea bulele albe masculine de pe suprafața capului și branhiile. Iar femelele devin și mai rotunde, de fapt, caviarul se înroșește.

Conținutul acvariului

Peștele are anumite caracteristici, și anume ochii bulbuci, deci este necesar să se aranjeze anumite condiții pentru el. De exemplu, nu este neobișnuit ca animalele de companie să-și deterioreze ochii pe pietre orizontale sau peisaje. Prin urmare, de la bun început, este necesar să se organizeze în mod corespunzător acvariul, astfel încât peștele să se simtă bine și în siguranță.

Deseori, peștele de aur sau negru este conținut în rotund acvariu, dar aceste forme de acvarii nu sunt potrivite pentru oamenii frumosi de aur, ei pot pierde complet vederea. Este mai bine să alegeți acvariu dreptunghiular spațios, iar un telescop din aur sau negru poate fi păstrat în iazul de grădină.

Acvariul pentru un telescop negru trebuie selectat conform următoarei reguli: pentru prima pereche de pești este necesar să se aloce 80-100 de litri de apă, pentru fiecare următor pește este necesar să se adauge 50 de litri. Deci, puteți calcula că pentru 5 persoane din această specie aveți nevoie de un acvariu cu un volum de 230-250 de litri. În aceste condiții, peștii vor crește mari, frumoși și luminoși.

Apa ar trebui să aibă următoarele Indicatorii:

 1. Temperatura apei Temperatura este de 20-23 grade. Parametrii pot varia ușor într-o direcție sau în cealaltă, dar nu trebuie să existe diferențe clare.
 2. Rigiditatea nu contează prea mult, se vor face valori medii de 8-25 dPH.
 3. Aciditatea cuprinsă în intervalul 6-8 pah se va potrivi, acestea fiind valori medii.

Organizarea și îngrijirea acvariului

Un telescop de pește este un pește destul de mare care fluture în mod constant fundul și ridică gunoiul, deci un filtru puternic în acvariu este o necesitate. Și filtrul nu ar trebui să creeze un curent puternic, telescopul de pește nu-l poate rezista. Cel mai simplu mod de a instala un dispozitiv extern filtru cu un sistem puternic de curățare și fluxul de apă care trece prin flaut, va reduce ușor puterea fluxului de apă.

În fiecare săptămână, 20% din apă trebuie înlocuită cu apă proaspătă, cu aceeași temperatură și parametri, principalul lucru fiind că este stabilit timp de 3-4 zile. Apărarea ajută la economisirea apei de la compuși inutili. Cu apa, particule de murdărie sunt îndepărtate de jos.

De asemenea, pentru confortul în calitate sol pietricele adecvate sau nisip grosier. Nisipul fin va fi în mod constant eviscerat de pește, și chiar mai rău este și din acest mor. În plus, nisipul fin este problematic pentru a se clăti de resturile de hrană. Pietricelele mici sunt cele mai bune pentru menținerea curățeniei necesare în acvariu. Și peștele nu o va înghiți.

decorPentru a decora o casă pentru pești, puteți instala special decor, să se descompună și să se planteze plantele. Dar atunci când alegeți un cadru, este important să vă amintiți că trebuie să fie în siguranță. Marginile decorului ar trebui să fie netede, colțuri ascuțite și ramuri nu ar trebui să fie. Decorarea acvariului poate fi de casă, dar pentru aceasta este necesară instalarea unui iluminat puternic. Îl iubesc și privesc în mod eficient în lumină puternică.

Telescopul pentru pești de acvariu nu este foarte proiectat pentru a fi păstrat într-un acvariu comun. Ea este lentă, văzută prost, astfel încât vecinii mai agitați pot mânca toată mâncarea, iar telescopul va rămâne foame. Peștii au aripi mari, pot atrage atenția altor locuitori, iar peștii vor rămâne fără ei. Telescoapele nu tolerează temperaturile ridicate ale apei și majoritatea peștilor sunt ținute la o temperatură de 25 de grade. Toate aceste caracteristici sugerează că este mai bine să păstrați un pește negru sau de aur singur sau cu rudele sale.

Hrănirea telescoapelor adulte

structură telescoapele negre sunt de așa natură încât este dificil pentru ei să ia alimente de pe fundul lor, prin urmare este necesar să se furnizeze jgheaburi speciale de alimentare. Ele nu permit ca pupa să cadă la fund și peștele să mănânce de la suprafață.

Mâncare viePeștii mănâncă destul de bine orice hrană. Mâncarea pentru ei este hrana pentru sânge, tubul, artemia, daphnia și așa mai departe. Dar merită să ne amintim că animalul are nevoie de timp pentru a găsi alimente, pentru că el nu le vede. Iar după hrănire, nu îndepărtați imediat resturile de hrană. Alimentele necorespunzătoare pot fi eliminate numai la 30 de minute după hrănire. Mâncarea vie în această perioadă poate începe să se deterioreze, deci ar trebui să fie proaspătă și calitativă.

Dacă nu există oportunitate de a cumpăra proaspăt alimente vii, merită să se acorde prioritate furajelor uscate de preparare industrială. Se scufunde în fund și se dizolvă treptat. Peștele are suficient timp să-l mănânce.

În alimentele de pește de aur ale telescopului trebuie să fie în mod necesar de legume hranei pentru animale. Acestea ar trebui să fie incluse în alimente uscate. Puteți, de asemenea, planta plante de acvariu în iaz. Peștele poate mânca numai plante cu frunze moi, poate fi vallisneria, cryptocoryn, anubias, elodea, schisandra, ouă, ferigă, slănină și așa mai departe.

Pescuitul de aur

Peștele începe să se reproducă de la doi la trei ani. De îndată ce telescopul de aur prezintă semne de reproducere, este necesar să pregătiți un recipient separat. Într-un acvariu cu vecinii, nu se poate obține descendenți, nu numai vecinii mănâncă ouă, ci și părinții înșiși.

Într-un recipient separat cu un volum de 20-30 litri se toarnă apă, este mai bine să amestecați puțină apă proaspătă și acvariu. Temperatura apei este menținută la 24 de grade. În partea de jos a pus o plantă artificială cu frunze mici sau o plantă vie. Mossul Javanese este un substrat bun pentru reproducere. În primul rând, o femeie se stabilește în locurile de reproducere. Este bine hrănit cu alimente hrănitoare. După 2 săptămâni, un bărbat este atașat de ea. Pentru a împinge peștele la reproducere, trebuie să instalați o lumină puternică și o aerare puternică. Femelele scot în jur de 2 mii de ouă.

Când au apărut icre, specimene adulte transplantat.

În reproducere este necesar să se adauge medicamente antifungice, acestea putând fi achiziționate la un magazin de animale de companie. Ei vor ajuta caviarul să supraviețuiască și să nu fie expuși ciupercii.

Curățând prăjitura

Aproximativ 2 zile de la ouă trebuie să formeze larve și după câteva zile puiul începe să înoate. Numai după formarea unei prăjiți pline este de a adăuga alimente în apă.

Îngrijirea pentru prăjirea telescopului de aur ar trebui să constea în menținerea purității reproducerii. Secrete de bază cultivare prăji:

 • prăjiDe asemenea, apa trebuie schimbată după cum este necesar. În mod obișnuit, substituția se face o dată pe săptămână, dar merită să te uiți la acvariu, poate fi nevoie să schimbi mai des apa.
 • De asemenea, este necesar să se mențină curat fund și paharul acvariului. Gunoiul din partea de jos este colectat cu un tub subțire, iar pereții sunt șterși cu o cârpă curată sau răzuitor.
 • Pentru larve, merită organizată o aerare slabă.
 • Lumina la început trebuie menținută permanent, noaptea o puteți înlocui cu o lumină de noapte mică.
 • Pe măsură ce crește, au nevoie scaun pe dimensiune. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci indivizii mari vor lua mâncarea de la cei tineri, iar mâncarea foametei va muri.

Hrăniți prăjiturile

Mâncarea ar trebui să fie foarte superficială și, de preferință, să fie vie. Prima hrană poate fi o infuzorie. Infusoria poate fi diluată independent la domiciliu. Pe măsură ce peștii cresc, încep să ofere un mâncare adecvată dimensiunilor lor, nu pot înghiți prea multă hrană și nu vor vedea deloc mâncare. După infuzie, este posibil să oferim ciclopi, nauplii artemia.

norme hrănire prăji:

 1. Primele câteva săptămâni de hrană trebuie administrate de 6-8 ori pe zi. Alimentele pentru ele vor fi praful viu, rotiferele mici.
 2. Când prăjina are vârsta de 2 luni, hrana trebuie administrată de 4-5 ori pe zi. Puteți trece la o alimentare mai mare, puteți da gălbenușul fiert răzuit, uscat pentru alimente.
 3. Pui de o jumătate de ani li se administrează mâncare de 2 ori pe zi.

În ciuda unor dificultăți în conținutul telescopului de aur și negru, acvariștii îi iubesc. Acest pește este frumos, destul de mare, calm și atrage atenția și nu este dificil să se creeze condiții bune de trai pentru el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Curcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânciCurcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânci
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Telescop - pești mari de acvariu
© 2021 amigdas.com