amigdas.com

Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu

Shark balu - pește de acvariuShark balu - un locuitor neobișnuit de acvarii, care este foarte asemănător cu un rechin, dar numai prin aspect. Populare în creștere, acest pește a fost acum câțiva ani. Ea diferă prin faptul că nu necesită condiții speciale de detenție, dar există încă trucuri în reproducere.

Caracteristici și descrierea peștilor

Bilele rechinului au mai multe nume:

 • shark ball;
 • barbii de rechin;
 • bariț de foc;
 • balantioheylus;
 • rechin de argint.

Shark Ball - conținutul în acvariuAcest pește se referă la grupul Karpov, numele latin este Balantiocheilus melanopterus. În sălbăticie, se află în sud-estul Asiei, Peninsula Malay, precum și pe insulele Sumatra și Borneo. Prima mențiune a balonului de rechini este datată în 1851, fiind realizată de ihtiologul olandez Peter Blecker. Inițial, Thailanda era patria mamă a peștilor, dar acum se știe că acest lucru nu este cazul, datorită cercetărilor efectuate în 2007.

Cantitatea de specii scade anual, astfel încât peștele este enumerat în Cartea Roșie. Științific până nu pot fi constatate în mod fiabil, care este motivul pentru reducerea numărului de bile de rechin. Una dintre versiunile principale este contaminarea apelor în care trăiesc peștii.

Balu în mediul natural trăiește în râuri și lacuri. Peștele trăiește în toate straturile rezervorului, se simte excelent în orice loc. Datorită acestui fapt, are o dietă variată:

 • crustacee;
 • larve;
 • insecte;
 • fitoplanctonului;
 • alge.

În natura rechinului, mingea crește destul de mare. Dimensiunile sale ajung la 35-40 centimetri. În captivitate, ghimpi crește până la 30 de centimetri, dar încă considerat un pește mare. Un acvariu pentru conținut este necesar mare. Cu îngrijire atentă și adecvată pot trăi până la 10-12 ani.

Shark barbus - pește interesant pentru acvariuCuloarea peștelui este de argint cu o nuanță de oțel de diferite nuanțe. Spatele mingii de rechin este mai întunecat, iar burta de pește un pic mai ușor culoarea de bază. Aripile sunt tăiate în negru, au o bandă albă sau galbenă. Pe aripioarele pieptului aproape nu sunt colorate.

Corpul este alungit, oblate pe laturi. Capul peștilor este plictisitor, ochi mari. Gura este localizată mai jos, mustața nu este. Pe partea din spate a rechinului este o aripă mare. Cântare mari, strălucitoare. Dimensiunea femeii este mai mare decât masculii și este mai densă.

Natura comportamentului

Shark balu este un pește calm, foarte mobil și rapid. În ciuda naturii moale a peștilor mai mici, aceasta va conduce și va mânca. Rechinul de argint este un pește destul de timid, care este interesant de urmărit, dar cu prudență.

Îi place să fie în școli. Acestea trebuie să fie de cel puțin 5 persoane. Peștii care trăiesc în perechi sau singuri devin mai agresivi și mai îngrozitori și pot fi, de asemenea, mai afectați de boală.

Cea mai mare parte a peștelui vândut în magazine nu este cultivată în mod artificial, ci este de origine naturală. prin urmare ele nu sunt adaptate în acvariu. Acest lucru se manifestă prin faptul că mingea este foarte nervoasă atunci când există o curățare a casei. Lumina de la lampa inclusă îi sperie. După magazin, animalele de companie au nevoie de adaptare timp de câteva săptămâni.

Compatibilitatea cu alte pești

Shark Ball - conținutul în acvariuEi se simt bine cu aproape toți peștii. Pentru a pescui pașnic există unul lângă celălalt, locuitorii acvariului ar trebui să aibă aceeași dimensiune cu un rechin de pești de acvariu.

În caz contrar, așa cum am menționat mai sus, rudele mai mici vor fi pur și simplu mâncate. Următoarele pot fi clasificate ca fiind mici: molii, guppii, neoane, rassbori, danii. Valelefturile nu sunt, de asemenea, recomandate pentru întreținerea în comun - un rechin de argint își va înghiți cozile și aripioarele.

Există, de asemenea, un astfel de pește care poate dăuna bilei de rechin. Acestea sunt cichlide agresive. Ei nu vor mânca un grătar, dar pot conduce, ceea ce va duce la moartea sa.

Peștele de acvariu al rechinilor mingii are compatibilitate excelentă cu astfel de specii:

 • Loach;
 • cichlide non-agresive;
 • somn;
 • leschevidnymi;
 • Gourami.

Dacă rechinii mingii vor păstra o turmă și chiar într-un acvariu mare, ceilalți locuitori nu vor fi amenințați. Acvariul este recomandat să fie populat cu pești de aproximativ aceeași vârstă, astfel încât să crească împreună și să se obișnuiască unul cu celălalt.

Condiții de detenție

Pentru a se asigura că rechinul mingii se simte confortabil în captivitate, are nevoie de un acvariu de dimensiuni mari, de cel puțin 200 de litri. În cazul în care locuința va fi mai mică, atunci rechinul acvariului va înceta să crească și să se dezvolte. Acvariul trebuie să fie acoperit cu un capac, deoarece uneori acești pești sară din el și pot muri.

Pești de acvariu, ca un rechinDeoarece în natura rechinului mingea trăiește în râuri cu un curent rapid, apoi în acvariu este necesar să instalați un sistem puternic de filtrare. ea va satura apa o cantitate suficientă de oxigen și a crea fluxuri de apă, maximizând condițiile de acvariu la cele naturale.

Temperatura apei poate varia de la 22 la 28 ° C. Se recomandă schimbarea apei o dată pe săptămână. Înlocuiți nu toate, ci jumătate sau o treime, în funcție de gradul de contaminare. Duritatea apei nu afectează peștele.

În partea de jos se află un strat subțire de pietricele. Fundalul, ca și pământul, este mai bine să alegeți întunericul: rechinul argintiu va arăta foarte frumos. În designul interior în acvariu nu se recomandă utilizarea pietrelor mari, a algelor groase, a gusturilor masive. Toate acestea împiedică peștele să înoate rapid și în mod liber. Ca adăpost, nu folosește nimic.

Plantele folosesc scăzut, cu frunze tari. Plantele moi ale mingii vor fi deteriorate în mod regulat.

hrană

Cu selecția alimentelor pentru bilele de rechin, nu există probleme. Dar dieta ar trebui să fie echilibrată și de înaltă calitate.

Preferințele mingii sunt foarte diverse:

 • alimente vii;
 • produse alimentare congelate;
 • alimente uscate.

Cu plăcere absorb lemne. De exemplu, mazare verde, spanac, salată verde. Pești mari pot mânca viermi, midii. Bloodworm-ul este mai bine să nu fie inclus în dietă, deoarece barbusul digeră slab chitina.

Hrănirea se efectuează de trei ori pe zi. Mâncarea este dată în porții mici, astfel încât peștele poate, fără să se grăbească să o mănânce. Peștii sunt foarte vii, deci trebuie să controlați cantitatea de alimente, astfel încât să nu existe supraalimentare.

reproducere

În condițiile nenaturale ale rechinilor, bilele se racesc rar și prost. Acest lucru poate fi posibil numai cu ajutorul medicamentelor hormonale și respectarea strictă a tuturor condițiilor.

Barbus - pescuieste acvariulBalul rechinului devine matur sexual când ajunge 25-30 centimetri în lungime sau vârsta peștelui ar trebui să depășească patru ani. Este foarte dificil să distingi un bărbat de o femeie, deci sunt plantați de întreaga turmă.

Acvariul ar trebui să fie mai mult de 250 de litri de apă. Nu plantați dens plantele care reproduc. fund mai bine mușchi, dar nu totul pentru a fi ușor de curățat. Acest lucru va facilita, de asemenea, observarea ouălor.

Înainte de a reproduce pește, efectuați ceva asemănător cu dansurile de căsătorie. Masculul produce fertilizarea caviarului După ce femelele l-au așezat și l-au răspândit de-a lungul acvariului. În timpul reproducerii, este creat un curent suficient pentru ca laptele să ajungă la ouă. Când ouăle sunt puse și fertilizate, părinții nu mai îngrijesc.

După terminarea producției de reproducere, toți adulții ar trebui plantați. Barbusii tind să-și mănânce prăjina. Conform regulilor, în prima zi se adaugă la acvariu o soluție apoasă de albastru de metilen pentru efectul de dezinfectare. Apa se schimbă în fiecare zi, până la jumătate din volum. Compoziția sa nu se schimbă. În a treia zi, albastrul de metil este eliminat cu ajutorul cărbunelui.

La un moment dat femelele plasează ouă în cantitate de 5 până la 10 mii de bucăți. Inotul de plutire poate fi deja in a doua zi a vietii.

Toate aceste manipulări sunt foarte greu de efectuat corect. Chiar și acvariștii cu experiență nu reușesc întotdeauna să o obțină. Acest tip de pește de acvariu va fi mai ușor de cumpărat la un magazin de animale de companie.

boală

Rechinul mingii este foarte rar bolnav. Acest lucru se datorează nerespectării regulilor de îngrijire a acestuia. Dacă în timp schimbarea apei și a hranei pentru animale furajul corect, animalul de companie nu amenință nimic. Acvariul trebuie să aibă un volum mare, astfel încât barbusul să crească și să crească în mod normal.

Shark Ball - apariția peștilorEste necesar să înmulțiți peștii bolnavi din acvariu imediat ce se observă ceva suspect. Supraalimentarea poate duce la boala unui rechin de acvariu.

Sunt expuși unei boli greu de tratat - aeromonoză. Este cauzată de bacterii care intră în acvariu cu alimente slabă calitate sau cu un pește bolnav. Barbusul de rechin devine lent, nu mănâncă, crește solzii (eroziunea), pe corp apar pete de sânge. Poate fi tratat numai la începutul bolii. Dacă boala progresează, este mai bine să distrugeți peștele

Este bolnav cu toate aceleași boli ca orice pești de acvariu. Tratamentul este standard, nu oferă caracteristici:

 • dezinfectarea apei cu o soluție de albastru de metilen;
 • sare;
 • trypaflavine;
 • apa este adusă la 30 ° C.

Rechinul mingii este un pește frumos și jucăuș care va da numai emoții pozitive proprietarului său, fără a provoca multe necazuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și răuPangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
Shark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicațieiShark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicației
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
» » Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
© 2021 amigdas.com