amigdas.com

Egipt - descrierea peștilor și a valorii lor culinare

Apariția peștelui de eglefinEgiptul este un pește de mare comercial valoroasă, care trăiește în partea de nord a Atlanticului și în bazinul Oceanului Arctic. Se referă la familia Gadfly și preferă mările cu salinitate ridicată. Vom spune mai multe despre acest tip de pește și despre valoarea sa culinară.

descriere

Egipt - pești marini mari, greutatea poate ajunge până la 4 kg. În cazuri rare, se găsesc specimene de 15 kg. Coroana în formă de arbore, gri închis, cu un caracter caracteristic de liliac. Spatele este de obicei mai întunecat, iar burta este albă albă. Puteți distinge eglefinul de alte ierburi de cod prin puncte caracteristice întunecate pe corp.

Habitatul are loc în Marea Nordului, dar acest pește nu-i plac frigul extrem, deci este rar în ape cu temperaturi sub 6 grade Celsius. Preferă fundul corpurilor de apă, alegând adâncimi de la 30 de metri la un kilometru.

Egiptul timp de 14-15 ani, devenind maturi sexual până la vârsta de cinci ani. Dimensiunea acestui pește depinde în mare măsură de habitat. În Marea Barents și în Marea Nordului, apare în apă relativă puțin adâncă, astfel încât pescuitul să se desfășoare la adâncimi de până la 50 de metri. În aceste mări, eglefinul nu crește de obicei mai mult de 5 kg. În timp ce la nord, unde baza de furaje este mai mare, se pot întâlni giganți reali cu greutate de 10-15 kg. În același timp, astfel de specimene mari preferă să păstreze adâncimi mari de 500-1000 de metri.

Compoziție și conținut de calorii

În magazine puteți întâlni eglefin proaspăt înghețat, afumat sau sărat. Ecuatorul de pește are o carne delicată albă, cu un gust plăcut. Una dintre caracteristicile acestui fileu este valoarea sa calorică scăzută, care este de 70 kcal la 100 g de produs. De aceea, este recomandat ca eglefinul să fie inclus în diverse diete pentru scăderea în greutate.

Filetul de pește de eglefin conține următoarele oligoelemente:

 • Cum să pescuiască eglefinulZinc. Este un oxidant și un microelement necesar pentru procesul de regenerare tisulară. Îmbunătățește procesele metabolice, păstrând activitatea celulelor.
 • Brom. El este responsabil pentru activitatea glandelor sexuale, a sistemului nervos, a glandei tiroide, participă la procesele metabolice ale carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.
 • Fier. Este necesar pentru buna funcționare a organismului. Este o componentă a protoplasmului de proteine ​​complexe, celule și hemoglobină.
 • Sodiu. Participă la activitatea mușchilor și a sistemului nervos. Este necesar un echilibru corect între apă și sare.
 • Cuprul este necesar pentru procesele metabolice, formarea hemoglobinei și sinteza proteinelor.
 • Iodul este vital pentru sistemul imunitar și pentru activitatea glandei tiroide.
 • Fluorura este necesară pentru a forma oase și dinți.

Este important. Acest pește este bogat în nutrienți, inclusiv. seleniu, care protejează corpul uman la nivel celular de la debutul oncologiei.

de asemenea Recolta de iaurt conține o varietate de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, C, PP și B. De aceea, consumul regulat al acestui pește afectează în mod pozitiv sănătatea umană, îmbunătățind starea sistemului imunitar, împiedicând dezvoltarea diferitelor boli.

Cum să alegeți și să depozitați corect eglefinul

Vă oferim destul de simplu recomandări pentru selectarea și stocarea ulterioară a acestui pește:

 • Descrierea peștilorProaspătă de eglefin ar trebui să aibă un miros ușor de mare.
 • Atunci când alegeți, fiți atenți la ochii peștilor. Ar trebui să fie luminoase și curate. Și dacă lentila este tulbure, atunci eglefinul este învechit și din cumpărare ar trebui să fie aruncat.
 • Tijele trebuie să aibă o nuanță de lumină ușor roz. Cumpărul de pește cu branhii gri și gri nu este recomandat.
 • Fileul trebuie ales alb. Nuanța gălbuie a cărnii indică transportul și depozitarea greșită a peștilor.
 • O carcasă răcită trebuie gătită imediat, altfel peștele se va deteriora rapid. A se păstra în această formă nu poate fi mai mult de 48 de ore pe raftul inferior al frigiderului.
 • În congelator, eglefinul congelat este păstrat timp de cel mult 2 luni.

Atenție. Numai carnea proaspătă răcită își păstrează toate caracteristicile gustului. Prin urmare, la alegere, ar trebui să se acorde prioritate fileurilor proaspete sau refrigerate.

Utilizați în gătit

Valoarea nutrițională a peștelui de eglefinCarnea de carne de vită Este un produs alimentar care este la fel de potrivit pentru adulți și copii. Datorită conținutului caloric scăzut, este posibil să includeți astfel de pești în diverse diete pentru pierderea în greutate. În acest filet conține diferite microelemente și vitamine, care sunt vitale pentru corpul nostru. Acest pește nu este recomandat pentru a mânca la persoanele care au o reacție negativă la proteine ​​sau la o alergie la fructele de mare.

Puteți găti în cuptor sau pe grătar. Din ficat fac delicioase conserve și salate. Puteți, de asemenea, să gratați fileurile, ruinând carnea în pesmet sau făină. Din egle, obțineți un excelent pilaf de pește, solyanka sau ureche. Filete și paie pot fi folosite ca o umplutură pentru plăcinte. Din fiert puteți găti o friptură delicioasă. Se prăjește și se coace poate fi direct cu pielea, care conține multe oligoelemente utile.

important. Pentru a păstra toate substanțele nutritive din carne, se prăjește într-o tavă de ceramică fără a adăuga ulei și se coace sau se fierbe în folie.

constatări

Egiptul este un pește de mare comercial, aparținând familiei de cod. În carnea acestui pește conțin multe necesare pentru microelemente și vitamine ale corpului. Datorită gustului său excelent și a prețului accesibil, eglefinul are o importanță gastronomică importantă. Puteți găsi cu ușurință numeroase rețete pentru gătit acest pește, ceea ce vă va permite să gătiți mâncăruri delicioase care vor forma baza unei diete corecte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde se află macrou și de unde ajunge la ghișeele din RusiaUnde se află macrou și de unde ajunge la ghișeele din Rusia
Pâlnia de pește: cum arată, unde trăiește și la ce se hrăneștePâlnia de pește: cum arată, unde trăiește și la ce se hrănește
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este utilElanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
» » Egipt - descrierea peștilor și a valorii lor culinare
© 2021 amigdas.com