amigdas.com

Cum să hrănim broilerii acasă

Pisici de întreținere și îngrijireCrescătorii de carne de pui pentru carne sunt considerați o ocupație foarte profitabilă. Creșterea în greutate rapidă, productivitatea ridicată și gustul excelent al cărnii sunt principalele criterii care caracterizează puii din această direcție. Cu toate acestea, în procesul de creștere și păstrare a fermierilor de păsări se confruntă cu nuanțe specifice și probleme care necesită o atenție deosebită.

La domiciliu, de regulă, puii de broiler sunt crescuți intensiv mod. Animalele tinere sunt cumpărate la fiecare 3-4 luni pe tot parcursul anului. Puii broiler nu se lasă pe padoc și se hrănesc cu amestecuri de preparate proprii sau furaje combinate cu furaje complete. Puii sunt uciși după ce au ajuns la 2-2,5 luni, deoarece păstrarea lor mai lungă nu are sens - cu vârsta, dezvoltarea păsării încetinește, ceea ce înseamnă că amortizarea furajelor este redusă.

Hrănește broilerii la domiciliu

Există următoarele etape în dezvoltarea puilor de carne, pentru fiecare dintre care există o rație:

 • Hrănirea puilor de la naștere;
 • rația păsării după 20 de zile de viață;
 • carne de pasăre până la momentul sacrificării.

Pentru a crește rapid masa puilor, ele sunt udate și hrănite intens. O dată pe săptămână, în timpul lipirii dimineții, se adaugă o soluție roz de mangan.

la cultivare carnea de pui trebuie să fie tăiată și tăiată fin. Colectia nu trebuie sa contina celandina, deoarece este toxica. Puii mici pentru o zi în total (pe pachet) mănâncă aproximativ 1 kg de furaj pe zi. Treptat această rată crește și până la sfârșitul îngrășării atinge 6 kg.

Alimente pentru găiniÎn timpul perioadei de pene de pui broiler, frunzele proaspete de varză trebuie incluse în dieta lor. Acestea conțin un element atât de important ca sulful, care este necesar pentru creșterea intensă a penei. Puii de pui de la momentul nașterii necesită o dietă specială, care se face în funcție de vârsta lor.

Pentru o dezvoltare completă și adecvată a găinilor trebuie să primească un anumit set de nutrienți, vitamine și oligoelemente. Spre deosebire de puii obișnuiți, crucile necesită hrană cu conținut ridicat de vitamine și proteine. Pentru aceasta, urmatoarele tipuri furaje combinate:

 • Starter. Este destinat hrănirii puilor. Acest tip de alimente conține o cantitate mare de proteine ​​necesare creșterii și dezvoltării sănătoase a puilor.
 • Finish. Folosit pentru a creste puii de carne care au ajuns deja la varsta de sase saptamani. Conținutul de proteine ​​din această alimentare este redus la 20%. Pasărea îl mănâncă la fund.

Dar furajele mixte speciale sunt folosite, în principiu, de către proprietarii de ferme de păsări de carne sau de fermieri mari. În agricultura privată, în scopul salvării păsării, acestea sunt hrănite cu cereale uscate și diferite tipuri de carne. Puii de carne mănâncă bine și din bucătărie.

Ce să hrăniți puii broiler de la naștere?

Jurnalul de carne diurnă practic nu diferă de cel al găinilor de aceeași vârstă din alte rase. la îngrășare Păsările de curte pentru carne sunt, de asemenea, un mod important de hrănire. Puii ar trebui să primească alimente de cel puțin 8 ori pe zi, la intervale regulate.

Soluție de manganDin primele zile ale vieții puii primesc deja alimente și carbohidrați. Acestea sunt amestecuri de cereale obișnuite și pulbere de ou - aceste componente ar trebui să constituie baza dietei. Pentru ei este necesar să se adauge un premix de vitamine și un pansament mineral. Deoarece puii de carne, obișnuiți la nivel genetic pentru a se hrăni cu alimente uscate, trebuie să ofere grâu uscat în condițiile unei gospodării, care se administrează de 5 ori pe zi.

Mulți fermieri de păsări își administrează puii obișnuiți cu un ou fiert. Cu încrucișările nu poate, deoarece acest lucru poate duce la apariția diareei și a morții ulterioare a păsării. Pentru a pui puii de zi cu zi, de preferință, cu o soluție apoasă care conține preparate speciale sau o soluție slabă de mangan.

Cum să hrăniți puii de broiler la vârsta de o săptămână?

Nestlings care supraviețui la 5-10 zile de vârstă sunt primul pas spre creșterea succesului de păsări. Cu toate acestea, nu este necesar să vă relaxați, deoarece de la vârsta de șapte zile puii încep să se dezvolte și să se dezvolte în mod activ. Acum, dieta lor este necesară diversifica.

În a cincea zi de viață, următoarele produse:

 • Alimentarea pentru pornire;
 • morcovi uscați (5 grame pe cap);
 • hrana uscată, care trebuie să fie întotdeauna prezentă în jgheab;
 • felii verzui (urzica, lucerna, ceapa);
 • Începând cu vârsta de 10 zile, puii sunt hrăniți cu brânză de vaci și zer, care se adaugă amestecului. În forma sa pură, produsele lactate nu ar trebui să fie date.
 • Începând cu vârsta de șapte zile, puii ar trebui să primească morcovi răzuți sau un dovleac.

În scopurile preventive ale puilor de carne este necesară aprovizionarea cu apă Triavitom (5 g / 1 I de apă). În plus, în găină, un vas suplimentar de alimentare este așezat cu o cochilie, cretă sau pietriș.

Cum să hrănim broilerii la vârsta de două săptămâni?

Preparatul BaikoksPuii de carne la vârsta de 14 zile sunt încă hrăniți cu amestecuri uscate și furaje mixte, precum și verde și produse lactate. Deoarece crucile au un stomac destul de slab, componentele noi sunt introduse treptat în dietă.

Unii crescători atunci când îngrășesc broilerii pentru carne umed terci, Cu toate acestea, aici este necesar să fiți extrem de atenți și să introduceți treptat umezeală.

Puii în vârstă de 1,5-2 săptămâni, în scopul prevenirii coccidiozei, primesc un medicament Baykoks, care este diluat într-o proporție de 0,5 g. înseamnă / 1 litru de apă. Cu trei zile înainte de introducerea Baikoks, păsările încep să bea cu o soluție apoasă de vitamina B.

Hrănirea puilor de douăzeci de zile

Când puii ating vârsta de trei săptămâni, are loc un set activ de masă musculară, iar păsările ating vârful intensității de creștere. În această perioadă, este necesar să se diversifice dieta și să se mărească rata de hrănire. Pornirea hranei pentru animale este înlocuită cu îngrășământ, adăugând produse zootehnice și creșterea volumului de alimente cu proteine.

La vârsta de 20 de zile, rațiile de pui de broiler sunt adăugate cu paine sau cartofi fierți.

În amestecul de furaje se adaugă pește fiert, 2 gr. drojdie de drojdie, făină de carne și oase și ficat. Se folosește preparatul de bulion de carne stubby. Pește și carne trebuie să fie proaspăt, în caz contrar puii pot muri.

Din verde, da varza de Peking, urzica, papadia, salata verde. Ca sursă de proteine ​​vegetale într-o ciupercă, adăugați prăjitură de floarea-soarelui sau arahide. În scopul prevenirii diferitelor boli, se recomandă udarea puilor de carne o dată la două zile cu o soluție slabă de mangan.

Alimentația puiilor lunare

Baza rației de pui la vârsta de 1 lună include zdrobirea boabe grâu, ovăz, porumb și mazăre. Toate componentele pot fi amestecate în proporții egale și diluate cu zer sau cu bulion de carne. Brânza de vaci și uleiul de ficat de cod sunt adăugați întotdeauna la pastă. Este, de asemenea, necesar ca pasărea să fie asigurată cu suficienți nutrienți și vitamine. Pentru aceasta, opțiunea ideală este verdeața din grădină. Puii de pui consuma frunze de sfecla si salata, varza, ceapa verde.

Boabe încolțiteKuram mai vechi de o lună poate fi dat în avans germinate cereale de orz și grâu. În locul furajelor mixte, se permite hrănirea pasarilor cu un amestec final format din următoarele ingrediente:

 • 25% din grâu și orz;
 • 20% din soia și porumb;
 • floarea soarelui - 5%;
 • mazăre - 10%.

La orice vârstă, se adaugă puii de carne de pui și roca de coajă, drojdie, suplimente de vitamine, făină de pește. Puii mănâncă cu gust pulpa de dovlecel și dovleac, precum și deșeurile alimentare proaspete.

Cum să hrăniți corect carnea de pui?

Când cresc puii de carne, următorul norme hrănire:

 • Alimentatorii trebuie să fie umplut constant, astfel încât puii să mănânce suficient.
 • Trebuie să includă și o dietă de ouat calciu aditivi sau pur și simplu coajă de ouă. De asemenea, puteți folosi creta de pământ ca umplutură.
 • Deoarece puii sunt dornici să fie ecologiști și folositori pentru furaje, în timpul verii pot fi lăsați pe luncă unde se hrănesc singuri și, prin urmare, costul hranei speciale va fi redus.
 • Pentru a preveni mușchiul în gură, se adaugă puii de carne nisip. Deoarece pasărea nu are dinți, mâncarea se mănâncă numai în stomac prin reducerea acesteia. Nisipul transformă bucăți mari de alimente în bucăți mici.
 • Furajele obținute din cereale de înaltă calitate trebuie să fie depozitate corect, în caz contrar riscați să dăuneze populației de păsări. Este depozitat într-un recipient uscat, sigilat și dens, altfel mâncarea poate fi răsfățată. În plus, hrana pentru pui trebuie să fie protejată de păsările sălbatice și de diverși rozători capabili să alimenteze virușii și paraziții în hrană.

Un punct important este îngrijire pentru alimentatoare și apă. Condițiile de detenție inerte pot provoca tulburări digestive la puii de carne, ceea ce va afecta negativ creșterea puilor. Prin urmare, recipientele pentru apă și furaje trebuie clătite bine în apă fierbinte de îndată ce sunt contaminate.

Crucile sunt aproape omnivore, cu toate acestea, dieta lor nu ar trebui să includă următoarele produse:

 • Nu pui de carnebrânzeturi;
 • cacao și ciocolată;
 • gem;
 • cremă și ulei vegetal în formă pură;
 • lapte proaspăt;
 • piele de citrice și pepeni;
 • cârnați.

Atunci când hrăniți carnea de pui cu deșeuri din bucătărie, trebuie să aveți grijă să nu lăsați resturile produselor de mai sus să nu lovească găinile din alimentatoare.

Furajele pentru puii de hrană: informații utile

nutreț - elementul principal al regimului de pui broiler la toate fermele și fermele de păsări. Când cresc încrucișări în ferme private fără condiții speciale și în loturi mici, hrănirea furajelor mixte poate fi neprofitabilă.

 • În primul rând, la întreprinderile mari normele de hrană sunt strict măsurate.
 • În al doilea rând, atunci când puii de carne sunt îngrășați la fermele de păsări, se efectuează o cântărire săptămânală a păsărilor de curte pentru a determina doza necesară de furaje mixte pentru săptămâna următoare.
 • În al treilea rând, furajul este selectat în funcție de vârsta puilor și are un conținut diferit de nutrienți în funcție de nevoile vitale ale organismului păsărilor.

Desigur, toate acestea se pot face acasă, însă astfel de manipulări pot provoca anumite dificultăți. Prin urmare, hrănirea animalelor tinere prin furaje mixte inoportun.

Opțiuni economice pentru alimente

 • Mănâncă numai alimente uscate. Mulți proprietari ai populației de păsări susțin că este mult mai convenabil să se hrănească broilerii cu alimente deosebit de uscate: îngrijirea găinilor este mult simplificată, în special pentru fermele mari. Untul este mai ieftin, cu toate acestea, pregătirea acestuia Este nevoie de plătite ore omului. În plus, există o posibilitate de probleme cu sănătatea păsărilor de curte datorită riscului ridicat de a achiziționa componente neconforme. Furajele uscate au inițial o compoziție echilibrată, care asigură o creștere optimă a puiilor de carne. Cu o astfel de hrănire, pasărea câștigă rapid greutate, în timp ce utilizează cusătura umedă, există întârzieri în creștere și creștere în greutate (până la două săptămâni față de normă).
 • Ciuperci umedeFoarte adesea, fermierii folosesc pungi umede (0,5 litri de bulion, apă, produse lactate la 1 kg de alimente uscate), ceea ce reduce semnificativ costul alimentelor. În plus, produsele rămase sunt salvate de pe masă (legume, cereale, drojdii etc.), precum și deșeurile proaspete care pot fi adăugate la pastă. Această opțiune ideal potrivită pentru gospodăriile cu un buget modest și un număr mic de pui de carne (până la 100 de animale).
 • Produse alimentare combinate. Există mai multe opțiuni: alimente uscate se adaugă direct la mash - mâncarea uscată este păstrată în mod constant în jgheabul alimentar, iar mâncarea umedă este utilizată ca supliment.
 • utilizarea BMVD (concentrat de proteine), care include substanțe biologic active, vitamine. Adăugarea BMVD la alimente uscate poate reduce în mod semnificativ costurile de hrănire, maximizează meniul broiler, îmbunătățește calitatea cărnii, productivitatea și contribuie la o mai mare rezistență la diferite boli. Această metodă este ideală pentru fermele mari de păsări.

furnizarea cu știință de carte îngrijirea și condițiile optime pentru hrănirea și păstrarea puii de găină, pentru perioada mai-august puteți îngrășa două loturi de pui broiler. În același timp, costul hranei pentru animale va fi minim, iar dvs. vi se va oferi o carne delicioasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasaPui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasa
Cum sa faci o cușcă pentru broileriCum sa faci o cușcă pentru broileri
Metode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mânăMetode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mână
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Creșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografieCreșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografie
Bolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografieBolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografie
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Vitamine pentru puii broiler, solubili în apăVitamine pentru puii broiler, solubili în apă
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » Cum să hrănim broilerii acasă
© 2021 amigdas.com