amigdas.com

Pește râu, mare și electric de anghilă

Unde trăiesc peștii de peșteViața lumii subacvatice a atras întotdeauna o persoană cu varietatea de culori și abilitățile uimitoare ale locuitorilor săi să se adapteze la existență în condiții diferite.

Unul dintre cei mai interesanți pești care trăiesc în fauna subacvatică este anghila. Caracteristica principală a acestui pește este aspectul său: corpul anghilului este alungit, foarte asemănător unui șarpe.

În cea mai mare parte a vieții sale, anghilul petrece în apă dulce, dar înmulțirea se face în mare, care a fost, de asemenea, un mister lung pentru om.

Aspectul peștilor

Din cauza unui corp foarte lung, acest nevertebrate nu este mâncat în multe locuri și nu este considerat un pește. Numai coada de anghilă este ușor aplatizată pe laterale, iar corpul este complet cilindric. Capul mic este ușor aplatizat. Unii zoologi împart anghilul în diferite specii în funcție de forma nasului, care poate fi mai mult sau mai puțin lungă și lată. Falțul inferior al peștilor este puțin mai lung decât partea superioară, ambele conțin o mulțime de dinți ascuțiți și mici.

Aspectul anghiluluiOchii au o nuanță de culoare galben-argint și o dimensiune mică. Cavitatea de retenție nu este complet acoperită de capac, datorită faptului că găurile înseși sunt foarte înguste și puternic deplasate de occiput. Aripile dorsale, precum și aripioarele anal au o formă destul de lungă și sunt combinate într-o singură aripă împreună cu aripioarele caudale. Aripile pectorale sunt perfect dezvoltate, dar aripile abdominale sunt complet absente.

La prima vedere, corpul de anghilă pare gol, dar după îndepărtarea mucusului gros, se pot lua în considerare scalele alungite, care acoperă întreaga suprafață. În funcție de habitat, culoarea peștilor poate fi albastru-negru și verde închis. Culoarea buricului este galben-alb sau gri-alb-gri.

Tipuri de acnee

Pentru familia de acnee, există mai multe specii care nu diferă mult una de alta prin caracteristici externe, dar au o mare diferență în habitatele lor. Din acest soi, există trei tipuri:

 1. Acneea electricărâu (Europeană) trăiește în bazinele mărilor și râurilor care le învecinează. Ea atinge o lungime de un metru, iar masa poate fi de aproximativ 6 kg.
 2. Anghilă mare mult mai mare decât omologul său european. Pot ajunge la o greutate de până la 100 kg, iar lungimea - până la trei metri. Corpul unui astfel de pește este complet lipsit de scale.
 3. electric (fulger) este capabil să producă un curent electric. Se poate ajunge la o lungime de 2,5 metri și o greutate de 40 kg. Energia este formată în organe speciale, constând din coloane mici. Utilizează această taxă pentru a proteja peștii mari de pradă, precum și pentru a vâna peștii mici înotând alături.

habitat

Anghilul este unul dintre cei mai vechi pești de pe pământ, care au apărut cu peste o sută de milioane de ani în urmă. A fost descoperită o specie marină în oceanul din apropierea coastei Indoneziei. Acum este larg răspândită în mări, lacuri și râuri, care reprezintă un loc intermediar al șederii lor. Cea mai mare parte a acestor nevertebrate este locuită de bazinele corpurilor de apă fluviale asociate cu mările:

 • Aspectul anghilului de mareBaltica.
 • Marea Mediterană.
 • Alb.
 • Azovul.
 • Barents.
 • Negru.
 • La nord.

Acest pește încearcă să evite locurile cu un fund de piatră sau nisip, și preferă să trăiască pe soluri argiloase acoperite cu noroi. În vara, îi place să se strecoare între șerpi și stuf. Activitatea se manifestă noaptea, iar în timpul zilei preferă să se odihnească.

O caracteristică surprinzătoare a anghilului este a lui capacitatea de a creea de la un rezervor la altul pe uscat, și pentru o distanță decentă. Astfel, se încadrează în lacurile fără dren. Prezența de piele care poate absorbi oxigenul și permite un timp anilor să trăiască fără apă. Se observă că, în procesul migrării, peștele încearcă să se deplaseze de-a lungul suprafeței ierboase direct în rezervor. Și direcția de mișcare a schimbat individul numai atunci când se întâlnește cu pământ gol sau cu nisip.

În râurile anghilului aderă la locuri liniștite și profunde. Cu o mare creștere de apă este adesea găsit în piscine chiar și în timpul zilei.

Nutriție și caracteristici comportamentale

Peștele de pește este un animal nevertebrat carnivor, al cărui regim include:

 • viermi;
 • pești mici;
 • melci;
 • broaște;
 • caviarul altor pești;
 • larve;
 • crustacee;
 • tritoni.

În rezervoarele în care există un tench și un stiuc, este posibil să se detecteze un grup mare de anghilă, deoarece aceste pești sunt delicatețea lor preferată. În timpul reproducerii abundente a peștilor de crap, își mănâncă ouăle cu plăcere.

Marele anghilă decât mănâncăFiind un pește rătăcitor, anghila conduce o viață nocturnă. Tinerii trăiesc în zona de coastă, dar adulții încearcă să ajungă adânc în fund, îngroșându-se în pământ la 80 cm.

Odată cu apropierea timpului de seară, anghilul își părăsește adăpostul și începe să caute mâncare. Animalele, care se mișcă încet, înoată în pădurile plantelor de apă, situate în apropierea zonei de coastă. Vederea nevertebratelor este slabă, dar datorită unui simț excelent de miros, ei simt perfect prada lor pentru câțiva metri și navighează cu ușurință în întuneric total.

Odată cu apariția vremii reci, peștele cade într-o stare nemișcat și arată ca niște prăjituri înghețate care ies din pământ.

Caracteristicile reproducerii

O altă caracteristică uimitoare a anghilăilor este procesul de reproducere, care pentru mult timp a rămas un mister pentru om. Numai la sfârșitul secolului oamenii de știință au reușit să demonstreze că acest proces are loc, ca și în cazul tuturor celorlalte pești. Era jenant pentru oamenii de știință că ouăle erau complet diferite de părinți. Chiar și prima dată când au fost menționate la o specie de pește separată.

Persoanele adulte devin capabile de reproducere numai în 7-9 ani de viață, când apar diferențe sexuale între femei și bărbați. Pentru a da naștere, anghila se duce în mare până la o adâncime de până la 400 de metri, unde femelele au ouă la o temperatură cuprinsă între 14-18 ℃ și 500 mii de ouă până la un milimetru. Forma larvei aminteste de frunzele de salcie, comprimate din laturi, in timp ce sunt absolut transparente.

Până în momentul în care cresc, larvele se confruntă cu mai multe etape:

 1. După ce au ajuns la suprafața mării, ele sunt ridicate de un curent cald și se mută pe țărmurile continentului european. Durata acestei perioade durează aproximativ trei ani, în care creșterea anuală a larvelor este foarte mică.
 2. În stadiul următor, când larva atinge o dimensiune de 7 cm, aceasta scade cu un centimetru și apare formarea unui anghilă de sticlă.
 3. În acest moment, peștii încep să dobândească o formă ovală asemănătoare șarpelui, dar totuși rămân transparenți.
 4. În această formă, peștii mici se apropie de gurile râurilor. În plus, în mișcare în amonte, dobândesc culoarea peștilor adulți.

Sea Eel: Caracteristici ale reproduceriiDupă ce a trăit în râuri timp de aproximativ 9-12 ani, anghilul migrează din nou la mare pentru reproducere. Apoi vine moartea inevitabilă a individului.

Reproducerea țipar electric este considerat proces chiar mai misterios, deoarece acest tip de viață marine nu sunt complet elucidate cunoscut doar că peștele merge la spawn adânc la partea de jos și din spate este deja destul de luat progenituri mai puternic capabil să emită sarcini electrice.

Subtilitățile de capturare

Având în vedere că râul este un pește ruinat, nu este foarte dificil să găsiți o momeală pentru capturarea acestuia. Viermii, bucăți de carne, pești mici servesc ca un mijloc excelent pentru a atrage atenția anghilului. Dacă folosiți viermi ca momeală, atunci ar trebui să existe o mulțime de viermi, dar aici, pe un vierme mare, anghinul este mult mai de dorit.

Rezultatele foarte bune pot fi obținute la capturarea momeală vie, este de dorit să se utilizeze pești din același rezervor unde se află acneea.

Cea mai buna momeala este:

 • Roach;
 • roșu roșu;
 • un scafandru;
 • sumbră.

Zywiec trebuie să aibă dimensiunile de 3-5 cm. Peștele mort este posibil.

Pentru a îmbunătăți eroarea cu câteva zile înainte de începerea pescuitului, trebuie să furați anghilul cu un amestec de pești mici și viermi tăiați. Lupul de pescuit în ziua nu merită.

Pescuitul de peșteTimpul de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii iunie este considerat cel mai favorabil pentru pescuitul reușit, deoarece după hibernare, peștele captează orice momeală. Dar în lunile de vară și toamnă va trebui să folosiți mai multă momeală - carne sau pești mici. Noaptea este cel mai bun moment al zilei pentru prinderea unui anghilă. Un succes deosebit este un baston în timpul unei furtuni.

Dar nu numai cunoașterea celor mai atrăgătoare momeli este cheia pescuitului reușit, este necesar să se acorde o atenție specială îmbunătățirii acțiunilor pescarilor. Deci, când prind un vierme sau un pește mic, trebuie să-l tăiați imediat după mușcătură. Dar dacă momeala este o bucată de pește mort sau mare, atunci trebuie să o tăiați cu o a doua mușcătură. Mai întâi, prădătorul navighează pentru a întoarce prada în gură, numai că o înghite.

Anghilul este foarte dexterous și pește ciudat. Este capabil să se agațe de diverse obiecte și ramuri de pe fundul rezervorului, să reziste și să se întoarcă, astfel încât obținerea unui individ prins poate fi foarte dificilă. Mâna nu poate fi luată, trebuie să utilizați o plasă largă, iar coada nu trebuie să stea, altfel peștele va aluneca. Din cârlig, puteți scoate anghilul numai după ce l-ați transferat în grila.

Uleiul prăjit în mână este foarte problematic, deoarece este acoperit abundent cu mucus. Și este foarte greu să ucizi. El moare repede numai după o fractură a coloanei vertebrale.

Carnea de anghilă europeană este foarte gustoasă și moale. Poate fi fumat, prăjit și marinat. În multe restaurante străine, anghila delicatesa afumată este adesea servită ca un fel de mâncare principală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Cât de multe pești trăiesc și cum se determină vârsta lorCât de multe pești trăiesc și cum se determină vârsta lor
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în eaStructura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Specii și particularități ale autocolantelor de peșteSpecii și particularități ale autocolantelor de pește
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Pește râu, mare și electric de anghilă
© 2021 amigdas.com