amigdas.com

Placă: ne scot acasă

Cum să faci o atingere pe dințiToți, fără excepție, visează la un zâmbet alb zăpadă. Pentru a realiza această dorință, este necesar să vă asigurați o îngrijire regulată pentru dinți. Dacă acest lucru nu este realizat, atunci în timp, ei se vor instala în microbi, ceea ce va duce la formarea tartrului. În plus, activitățile lor vor provoca apariția respirației urât mirositoare.

Dacă nu acordați atenție stării dinților, atunci va trece un timp puțin și va începe procesul de distrugere a acestora. Pentru a evita astfel de probleme, trebuie să vă ocupați în mod regulat de acestea. De asemenea, ar trebui luate anumite măsuri preventive. Una dintre ele este îndepărtarea plăcii din dinți.

De ce apare placa?

Chiar și după o curățare temeinică a dinților, o persoană poate detecta pigmentarea pe suprafața dinților. După ceva timp, puteți găsi o nuanță galbenă, care apare pe smalțul dintelui. Unii oameni observă la un moment dat că dinții au schimbat culoarea și au devenit cenușii, iar în dentiție au apărut pietre. Principalele motive pentru astfel de modificări nedorite sunt:

  • periaj neregulat al dinților;
  • utilizarea dulciurilor;
  • utilizarea alimentelor grase și a alcoolului.

Ca urmare a consumului de alimente dăunătoare, pe dinți apare o placă neplăcută.

Ce spune placa din dinți?Pigmentarea dinților apare din motiv, că o persoană stresant pune pe astfel de băuturi de colorat ca ceai și cafea, care, deși au un gust plăcut, dar afectează negativ dinții. Dacă le folosiți în cantități mari, acestea conduc la apariția pigmentării pe dinți.

Dentiții galbeni se produc, de asemenea, la fumători. Aspectul ei provoacă nicotină. Atunci când fumează țigări, tutunul, care este un colorant natural, este consumat în smalțul dinților. Cu toate acestea, doar problemele de placă dentară la fumători nu sunt limitate. Destul de des se întâlnesc cu un tătar.

Emaila dentară deteriorată, pe care sunt microcrădare și abraziuni, este, de asemenea, un loc bun pentru acumularea de reziduuri alimentare. După ce masa este terminată și dinții sunt curățiți, resturile de alimente se acumulează acolo, deoarece este dificil să le îndepărtați. Ca rezultat, petele apar pe dinți, iar smalțul obține un aspect destul de neatractiv.

Aspectul plăcii nu numai că nu împodobește dinții, ci creează și condiții bune pentru reproducerea bacteriilor, care prin activitățile lor duc la distrugerea dinților. Ca rezultat, apar carii și există probleme cu gingiile.

Cum sa scapi de placa dentara: ce ofera stomatologia?

Atunci când dinții au dobândit un aspect neatractiv și sa găsit placa dentară, pentru a scăpa de ea, fiecare persoană care a întâmpinat o astfel de problemă se întoarce la una din clinicile stomatologice. În astfel de instituții, procedura de curățare a dinților a fost practicată de mult timp. Oamenii care au decis să-și scape dinții de plăci, Există mai multe opțiuni pentru curățarea emailului:

  • metoda jet de cerneală;
  • ultrasunete.

Metode de combatere a plăcii pe dințiAtunci când se utilizează prima metodă, bicarbonatul de sodiu în condiții de presiune înaltă de la vârful urechii atinge smalțul dintelui. Acesta descurajează pete de pigment și îndepărtează, de asemenea, placa care a apărut pe smaltul dinților. Destul de des pe dinți în plus față de placă este prezentă și tartru. Pentru a elimina toate aceste probleme, este cea mai bună soluție efectuarea curățării dinților cu ultrasunete. Această procedură se realizează cu ajutorul unei duze speciale sub influența oscilațiilor unui generator de frecvență înaltă.

Undele de vibrație create de dispozitiv duc la faptul că depozitele formate pe dinți sunt distruse și apoi spălate din dinți. Folosind un ejector special de salivă vă permite să îndepărtați toate produsele nedorite care au fost formate în timpul procedurii de curățare a smalțului dinților. Această procedură nu este deosebit de dificilă, dar pentru a vă aduce dinții în stare bună, aveți nevoie de niște bani.

Ar trebui spus acest lucru îndepărtarea plăcii din dinți prin ultrasunete este destul de scump. Nu toată lumea își poate permite această procedură. Cu toate acestea, dacă ardeți cu o dorință puternică de a vă face dinții frumoși, atunci nu este nevoie să vizitați o clinică stomatologică. La domiciliu, este posibil, folosind mijloace simple, să se îndepărteze plăcile din smaltul dintelui. Există, de asemenea, unelte speciale care pot fi utilizate pentru albirea dinților. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că toate aceste măsuri, efectuate la domiciliu, vor beneficia numai dacă oferiți o îngrijire permanentă pentru cavitatea bucală.

Cum sa scapi de placa pe dinti acasa?

Cum se curata dintii de pe o placaÎn prezent sunt propuse numeroase metode diferite, utilizarea cărora vă permite să eliminați plăcile dentare. Pe cele mai populare vom vorbi mai jos.

Mască bazată pe sodă. Această metodă este una dintre cele mai populare printre oamenii care doresc să scape de placă. Pentru a pregăti o astfel de mască utilă, ea va lua sifonul în sine, precum și câteva picături de peroxid de hidrogen. Aceste componente trebuie să fie amestecate la o masă omogenă și apoi să se pună o mască pe suprafața dinților, care utilizează un burete. Păstrați-l timp de câteva minute și apoi trebuie spălat cu apă curgătoare. Această procedură trebuie efectuată o dată pe săptămână. Acesta vă permite să scăpați de placă, în timp ce utilizarea acesteia minimizează impactul negativ asupra smalțului.

Următoarea metodă este destul de neobișnuită. Întregul punct este acela că el își asumă utilizarea cenușii simple de vinete. Pentru ao folosi, trebuie să gătiți o vinetă și să o aprindeți. Este necesar să așteptați până la formarea căldurii și apoi folosind o perie specială, este necesar să puneți praf pe suprafața dinților. Pentru a consolida efectul, cenușa trebuie aplicată de mai multe ori pe parcursul zilei. Rețineți că utilizarea acestei metode vă permite să eliminați plăcile dentare într-un timp scurt și, de asemenea, să scăpați de tartru.

În lupta împotriva acestui defect, puteți folosi citrice. Pentru al elimina o dată pentru totdeauna, trebuie să mâncați următoarele fructe:

  • portocale;
  • mandarinele;
  • lămâi.

Lucrul este că vitamina C are o caracteristică unică: elimină cu ușurință acumulările de pe suprafața dinților microbilor. În plus, folosind fructele, puteți elimina cu ușurință mirosul neplăcut care a apărut de la dvs. și, de asemenea, puteți restaura procesele metabolice în cavitatea bucală.

Metode populare

Remedii populare în lupta împotriva plăciiMulți vindecători folk ca o metodă pentru îndepărtarea plăcii recomandă celandină. Pentru a pregăti un bulion din această plantă, este necesar să luați o masă vegetală uscată în cantitate de câteva linguri de masă și turnați un litru de apă. Mai mult, acest compus trebuie amestecat cu grijă. Puneți un recipient cu amestec de apă și plante pe sobă, ar trebui să fiarbă la foc mic timp de 4 ore. După aceasta, lichidul trebuie filtrat și apoi așteptați până se răcește. Utilizarea produsului finit ar trebui să fie de mai multe ori pe zi.

O metodă populară de combatere a plăcii este utilizarea de ridiche negru. Această legumă este cunoscută pentru proprietățile sale utile. Inclusiv în dieta, puteți să scăpați de astm, să înfrângeți pneumonia și, de asemenea, să faceți față plăcii și pietrei. Pentru aceasta este necesar să mestecați ridichea în timpul zilei. Când mestecați, particulele solide ale legumelor resping repede placa, iar sucul corrodes neoplasmul și face dinții frumoși.

concluzie

Mai degrabă decât să scapi de o placă pe dințiToată lumea visează la un zâmbet frumos. Este posibil să se obțină rezultatul dorit numai dacă să efectueze regulat proceduri de igienă. În fiecare zi, dimineața și seara, trebuie să vă spălați dinții. În plus, este necesar să se utilizeze numai alimente sănătoase și să se refuze produse dăunătoare, care afectează nu numai sănătatea unei persoane, ci și starea dinților pentru a le preveni.

Dulcile, alimentele grase, precum și băuturile colorante, cum ar fi cafeaua și ceaiul, pot înrăutăți culoarea dinților. Prin urmare, este necesar să le folosim cu moderare. Dacă neglijezi această recomandare, atunci cu timpul poți vedea aspectul dinților care sa schimbat nu pentru bine. Dacă vă aflați într-o astfel de problemă ca placa dentară, atunci în acest caz, pentru ao rezolva, există mai multe posibilități. Unul dintre ei - mergeți la o clinică stomatologică unui specialist care vă va salva dinții de pe placă.

De obicei, în acest scop este folosit ultrasunete, care vă permite să faceți față nu numai aspectului plăcii, ci și tartrului. După mai multe proceduri, puteți obține un zâmbet frumos. Cu toate acestea, nu toată lumea are destui bani pentru a plăti o astfel de procedură. Dar, în acest caz, nu vă supărați, deoarece există o soluție - de a utiliza metode simple de a scoate placa acasă.

Mijloacele eficiente sunt o mască de sifon, care vă permite să faceți zâmbetul dvs. albă de zăpadă. În plus, puteți utiliza celandina, care este eficientă în îndepărtarea plăcii. Un alt mijloc simplu - mirosul de mestecat.

Când atingeți efectul dorit și veți avea un zâmbet alb-zăpadă, trebuie să vă amintiți să efectuați în mod regulat proceduri de igienă și să împiedicați apariția plăcii. În acest caz, cu zâmbetul tău zăpadă albă, te vei bucura mereu nu numai pe tine, ci și pe oamenii din jur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
» » Placă: ne scot acasă
© 2021 amigdas.com