amigdas.com

Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliu

Ce hranesc puii?O alimentație corectă și echilibrată este necesară nu numai pentru oameni, ci și pentru animale. Este foarte important să alegeți alimentele potrivite pentru puii de găină din prima zi a vieții lor. Puii pentru prima dată ar trebui hrăniți după 16 ore de la naștere. Acest lucru este de a asigura că organele lor interne și sistemul digestiv încep să se dezvolte. Este demn de remarcat faptul că puii ar trebui hrăniți adesea, dar în porții mici.

Cum să hrăniți puii la domiciliu: sfaturi de bază

În primul rând, trebuie să se acorde atenție faptului că puii nou-născuți nu știu încă cum. Puii care cresc la domiciliu, ar trebui să ia în considerare cu atenție dieta lor, acordând atenție vârstei lor.

Adesea puii sunt hrăniți:

 • produse alimentare;
 • cereale;
 • verdeață;
 • suplimente de vitamine.

Reguli de bază pentru hrănirea puilor

 1. Alimente pentru găiniNu umpleți alimentatorul complet. Alimentatorul trebuie umplut numai cu o treime. Acest lucru se datorează faptului că păsările pot călca în mâncare.
 2. Trebuie să ne asigurăm că toți puii mănâncă. Dacă cineva refuză, atunci ar trebui să fie trimis într-o cușcă separată și hrănit cu o pipetă. Și când puiul devine mai puternic, ar trebui să-l returnați.
 3. Puii trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată. De aceea, vasul de băut ar trebui să fie spălat în mod constant și să vă asigurați că apa nu se oprește.
 4. Periodic, ar trebui să se realizeze prevenirea diferitelor boli. Pentru aceasta, puii pot primi o soluție saturată de permanganat de potasiu.
 5. Ar trebui să monitorizați cu atenție curățenia alimentatorului și să îl dezinfectați periodic.
 6. Alimentați cel mai bine în același timp.

Ce ar trebui să fie inclus în dieta de pui?

 1. Hidrati de carbon. Păsările mișcă foarte mult, prin urmare, consumă carbohidrați, iar cei care rămân sunt adesea depuși ca grăsimi. Carbohidrații se găsesc în principal în furajele de cereale.
 2. Proteine. El este cel care asigură creșterea și dezvoltarea normală a corpului. Pentru a vă asigura că puii primesc cantitatea potrivită de proteine ​​din dieta lor, ar trebui să includeți linte, prăjituri de ulei și resturi de carne gătite.
 3. Grăsimi. În hrana pentru pui există cantitatea potrivită de grăsimi. În mod separat, acestea nu trebuie administrate, deoarece puteți provoca probleme cu digestia.
 4. Vitamine. Acestea ajută puiul să se dezvolte în mod normal. Cu toate acestea, dacă acestea nu sunt suficiente, atunci poate exista o avitaminoză. Și acest lucru este plin de faptul că pasărea va deveni vulnerabilă la diferite boli.

Ce să hrănești găinile în primele zile?

Ce să hrănești puii de o zi?

Este de remarcat că primele 10 zile de pui trebuie hrănite la fiecare 2 ore. O dietă ar trebui să conțină toate vitaminele și oligoelementele pentru o creștere normală.

Puii pot fi hrăniți zilnic șterse ouă fierte sau brânză de vaci, care a fost amestecată anterior cu porumb sau grâu. Acordați atenție faptului că 10 ouă au nevoie de 1 ou, 50 de grame de brânză de vaci și aceeași cantitate de cereale.

Dacă vorbim despre porridge, atunci puii pot fi hrăniți cu orz, grâu. În plus, nu uitați de feedul de pornire. De asemenea, de la prima zi de pui puteți hrăni kefir sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.

Vorbind despre nutriția puiilor de carne, atunci în ziua a 4-5 a vieții ar trebui să li se acorde o hrană specială. Este furajele mixte în compoziția sa are toate componentele necesare și vitamine pentru câștig rapid în greutate.

Ce să hrănești puii de o săptămână?

Când puii ating limita de vârstă săptămânală în dieta lor, puteți introduce treptat orz și fulgi de ovăz. În plus, nu uitați de verdeață și de produsele lactate. În special, faptul că puii săptămânal pot fi hrăniți puțin mai rar - de 4-5 ori pe zi. La această vârstă puteți începe treptat să injectați suplimente de vitamine. Anume, în a 6-a zi de viață, cuișorii pot primi o cochilie și o mare. În plus, puteți pune un recipient cu nisip în corral, astfel încât puicuțele nu numai că vor înota în ea, ci vor înghiți și boabele de nisip. Acest lucru este necesar pentru a îmbunătăți digestia.

Caracteristicile puiilor lunare de hrănire

Cum sa furati puiiDupă a treia săptămână de pui cea mai mare parte a timpului lor este petrecut în pix. Este demn de remarcat că iarba nu poate fi zdrobită, ci mai degrabă să fie dată în mănunchiuri mici. Treptat, ar trebui să intri în dieta zdrobit boabe, și o lună și jumătate luni poate fi dat chiar boabe integrale. În dieta, puteți, de asemenea, să amestecați carne și oase sau făină de pește.

Trebuie remarcat că, de la vârsta de 3 luni, păsările sunt transferate în hrana pentru păsări adulte. Adesea, aceasta este cereale. Nu uitați că puii trebuie să folosească în mod constant iarba proaspătă.

Caracteristicile hrănirii rasei de carne de pui

Puii de carne sunt un fel de carne de pui, astfel încât trebuie să încercați să creați toate condițiile pentru o creștere rapidă în greutate. Foarte important în acest proces este nutriția. În cazul în care broilerul este întreținut și hrănit corespunzător, pasărea poate cântări aproximativ 1, 5 kg timp de 2 luni.

Există mai multe opțiuni pentru creșterea puiilor de carne:

 1. extinse;
 2. intensiv.

O metodă vastă implică reproducerea păsărilor numai în sezonul cald. Mâncarea, în acest caz, constă în furaje mixte și în diferite grămeze. Cu o metodă extensivă, pasărea va crește în 3-4 luni.

Dacă vorbim despre o metodă intensă de creștere a puilor de carne, este vorba de creșterea puiului într-o cameră. În acest caz, padocul este limitat, astfel încât păsările practic nu se mișcă. Alimentele conțin furaje speciale, în compoziție, care include proteine ​​și proteine. Acestea sunt cele două componente care asigură un câștig rapid în greutate.

Sfaturi generale pentru hrănirea broilerului

 1. Puii de pui trebuie hrăniți cu furaje speciale. Numai în acest fel vor câștiga rapid greutate.
 2. Dacă decideți să vă alimentați alimentele gătite, trebuie să aveți grijă să conțină cantitatea potrivită de proteine ​​și proteine.
 3. Trebuie să fie într-un alimentator separat ar trebui să fie pietriș.

Caracteristicile de ouă de hrănire a puilor

Caracteristicile puiilor de hrănireLa găinile de creștere a găinilor, principalul lucru este să asigure toate condițiile pentru viața lor productivă. Spre deosebire de rasele de carne, găinile ouătoare nu trebuie să se hrănească atât de des. Și în baza rațiunii se află cereale și verde și nu furaje mixte.

În plus, trebuie remarcat faptul că, pentru astfel de găini, drojdia furajelor va fi benefică. Prin urmare, uneori 2-2,5% drojdie poate fi adăugată la dieta obișnuită. Ca și straturile viitoare ar trebui să fie hrănite periodic cu vitamine și calciu.

Este demn de remarcat faptul că astfel de găini ar trebui să beneficieze de o plimbare bună și o alimentație echilibrată. Principalul lucru nu este să suprasolicitați puii.

Mai multe detalii, atunci putem distinge astfel de sfaturi:

 1. Din primele zile ale vieții, ouăle pot fi administrate găinilor ouălor.
 2. Astfel de pui pot fi hrăniți cu un amestec de terci de porumb puțin adânc cu brânză proaspătă. Ingredientele trebuie amestecate într-un raport de 5: 1.
 3. Cel mai bine este să turnați alimentele pe așternut.
 4. Începând cu a 5-a zi de viață, astfel de găini pot începe să primească furaje uscate și umede.
 5. După 20 de zile de viață, laptele poate fi înlocuit cu produse lactate fermentate. Și, de asemenea, puțin, este posibil să introduceți cartofi fierți.
 6. Cerealele sunt introduse treptat.
 7. Puii lunar pot mânca în siguranță dovleac tăiat, varză sau verde.

În consecință, ar trebui remarcat, la prima vedere, că puii de hrănire sunt o chestiune simplă. Dar acest lucru este departe de adevărat, este foarte important ca pasărea din primele zile din viața sa să primească o dietă calitativă și echilibrată. În plus, atunci când alegeți o dietă ar trebui să se bazeze în primul rând pe vârstă, deoarece dieta diurnă și lunară de pui poate fi foarte diferită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iarbă pentru găini: când poți daIarbă pentru găini: când poți da
Pui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasaPui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasa
Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliuCe să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Ce să hrăniți prepelițele la domiciliu: dietaCe să hrăniți prepelițele la domiciliu: dieta
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Feed pentru găini: hrăniți soarele și începețiFeed pentru găini: hrăniți soarele și începeți
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
» » Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
© 2021 amigdas.com